Plumb?

Totul despre momeli artificiale: voblere, oscilante, rotative, jiguri, muste

Re: Plumb?

Mesajde pupu pe Septembrie 29th, 2009, 4:14 pm

Ei nici chiar asa ca nu e vorba de aur :D insa pe la depozite aduc plumb fel de fel de oameni , si o sa gasesti f. des tevi de canalizare pe care o sa fi nevoit sa le topesti intai undeva afara caci degaja un miros de nesuportat. Apoi vezi ca unele din tevi sunt pline cu nisip sa fie mai grele ,sau printre bucatile de Pb mai sunt strecurate si alte materiale. Un depozit unde gasesti mai mereu este la piata Delfinului, in spatele pietei spre lacul Pantelimon se face o strada care merge spre Frigotehnica ( strada care trebuia sa ajunga in Baicului si care nu este terminata) si care dupa vreo suta de metri face stanga , chiar acolo ai sa vezi o plancarda pe care sunt afisate preturile si directia catre depozit.

Numai bine...
pupu
trecut prin multe

Mesajde BygDaddy pe Septembrie 29th, 2009, 5:31 pm

merci de info!
BygDaddy
hârşit în rele

Locaţie: Gera/Thuringen

Mesajde mayer_maryus pe Septembrie 30th, 2009, 1:38 pm

of topic, imi puteti spune si mie procedeu de turnare:D aici ma refer cum aduceti pb in stare lichida pt a fi turnat in matrite
merge pus pe aragaz un recient metalic (oala ,ibric, etc) si aruncate bucati de plumb pana se topesc ...
merg facute matrite in ipsos ?

fiecare lucru are un inceput :D eu vreau sa-mi fac plumbi cramponati pt rau ca la magazin sant cam scumpi :D (pierd destui la o partida de mreana)
on topic: intreb eu la un centru de colectare unde s-ar putea sa aiba sigur si tinem legatura , eventual ma intresez la cativa instalatori :)
Pestele care lupta impotriva curentului…. moare electrocutat.
mayer_maryus
trecut prin multe

Mesajde BygDaddy pe Septembrie 30th, 2009, 3:46 pm

eu am nevoie de plumb pt a turna ace de jig.folosesc matrite do-it aduse din state(le-am cumparat de la fishshop).de topit folosesc un ibric dar nu in bucatarie ca totusi imi este frica.cel mai bine e intr-un spatiu bine ventilat si ideal in aer liber.mai sunt niste ibrice speciale care le conectezi la curent dar nu merita,in opinia mea.pt stationari am vazut matrite pe un site german,dar nu imi mai aduc aminte.erau la ceva pret intre 10-50 de euro in functie de forma gramaje.foarte ieftine dupa parerea mea.dar nu au manere cum au matritele do-it deci sunt putin mai greu de folosit.
de retinut ca inainte de torni(indicatia este pt matritele de jiguri) e bine sa incalzesti matrita turnand pe gol(adik fara carlige)
daca mai ai intrebari nu te sfii!
BygDaddy
hârşit în rele

Mesajde pupu pe Septembrie 30th, 2009, 9:42 pm

Matritele Do-It cat si cele de la Hilts sunt f.bine facute si nu necesita neaparat o preancalzire, cele nemtesti sunt destul de proaste si au nevoie in general de asa ceva.

Numai bine...
pupu
trecut prin multe

Mesajde mayer_maryus pe Octombrie 1st, 2009, 11:43 am

matrita o sa o fac eu nu asta e problema, mai intai fac in ipsos , dupa care imi fac matrita din bloc de aluminiu...
am in cap ceva de forma rotunda sau picatura cu partea de jos cramponata si partea de sus cu unghiuri pt a "taia" apa si a opune cat mai putin rezistenta curentului...
gramajele vor fi pt mreana deci undeva 20-40gr si unlele de dunare pt somn intre 100-300gr :O

problema era cum topesc plumbul... dar se pare ca e foarte usor deoarece am "inchiriat" la un service (tov de-ai mei) un arzator
pt debucsarea pieselor la cald si ma pun ca "tiganu" in mijlocul curtii cu butelia si ma apuc sa spoiesc cateva grame de plumb :P

PS: va tin la curent pt cei care vor sa procure pb, tre sa dau de cativa instalatori :D
mayer_maryus
trecut prin multe

Mesajde Gerula pe Octombrie 1st, 2009, 3:56 pm

c Pentru pescuit in zonele in care curentul e foarte puternic se recomanda plumbii plati, ceva cam in forma corpului calmarului.
Gerula
Site Admin

Locaţie: Bucuresti

Mesajde BygDaddy pe Octombrie 1st, 2009, 7:37 pm

:D am mai trecut azi pe la un depozit de fier vechi si am intrebat de plumb la care ala de acolo,care apropo spala o masina opel ultimu model, a zis ca ei numai metale cumpara.la care a venit intrebarea : dar plumbul ce este? :doh: l-am lasat in prostia lui
BygDaddy
hârşit în rele

Mesajde mayer_maryus pe Octombrie 2nd, 2009, 10:10 am

Gerula scrie:c Pentru pescuit in zonele in care curentul e foarte puternic se recomanda plumbii plati, ceva cam in forma corpului calmarului.

poi asta spuneam si eu :D dar nu stiu daca s-a inteles cum as vrea sa-l fac :D

va arata ca u moneda de 50 bani(in funcie de gramaj), cu unghiul de atac de 15-30gr , gaura in mijloc si crampoane (numai pe partea de contact cu albia raului)

o sa fac poze dupa ce fac unul :)
mayer_maryus
trecut prin multe

Mesajde Gerula pe Octombrie 4th, 2009, 5:33 pm

Crampoanele alea sunt inutile si fac ca plumbul sa fie "maturat" mult mai usor daca a picat pe o piatra samd.
Gerula
Site Admin

Mesajde BygDaddy pe Octombrie 8th, 2009, 12:27 am

dupa indelungi cautari tatal unui prieten foarte bun a reusit sa imi faca rost de o teava de cam 1 m de instalatie plus mai cateva bucati mai mici.si asta moca sau nu chiar asa,am bagat la inaintare niste beck's gold made in D
BygDaddy
hârşit în rele

Mesajde Gerula pe Octombrie 8th, 2009, 9:42 am

Tot la PCR am ajuns :lol: .
Gerula
Site Admin

Mesajde mayer_maryus pe Octombrie 12th, 2009, 9:03 am

Gerula scrie:Crampoanele alea sunt inutile si fac ca plumbul sa fie "maturat" mult mai usor daca a picat pe o piatra samd.

Hmmm hai sa-ti zic am fct proba si mi-a iesit un plum cam greu :D de vreo 60gr forma dorita etc....

acum ca tot am ajun pe neajlov la spin cu rezultate foarte bune (adica o plimbare in aer liber prin padure, cu frunzele care stau sa cada prevestind toamna ...ce mai peisaj de vis, mai ma trezea cate un clenut sa nu uit ca eu de fapt am venit la peste si nu doar la plimbare, am hotarat la intoarcere sa trag putin de mreana
(am uitat sa precizez ca eu sambata am dat o fuga pe arges dupa mreana cu toata haita :)) (eu, shoktu, adi, si inca 2 prieteni de la shoktu)
am gasit locul ideal si bag blumb "norma" de 20gr schimb cu 40 ..plm bag de 75gr si dabia se infigea ca sa nu-l ia apa... si-mi trece prin cap sa-l schimb cu "inventia" care arata ca dreaq dar surpriza daca avea 40 de grame statea linstit din cauza formei....

asta ai multumesc lui adi din piatra pt timpul acordat si probele aferente ...in bucataria lui =))

acum ramane sa-mi fac matrita si.. sa dau drumu la treaba
mayer_maryus
trecut prin multe

Mesajde Gerula pe Octombrie 12th, 2009, 9:52 am

Forma aia de care-ti zic eu am vazut-o folosita pe Olt sub baraje, si sta fara probleme.
Gerula
Site Admin

Mesajde mayer_maryus pe Octombrie 14th, 2009, 1:10 pm

mah sincer nu ma intreseaza decat un singur lucru si anume acela sa stea dreaq plumbul unde-l pun eu sau unde vreau eu sa stea...

daca nu vrea fac plumb si de 500gr dar numai sa stea :))
mayer_maryus
trecut prin multe

Mesajde taicanoe pe Octombrie 14th, 2009, 3:43 pm

Eu vreau sa-mi torn niste jiguri de 50 - 60 gr. si nu gasesc matrita :x ... plumb poate as mai gasi cate un pic
taicanoe
hârşit în rele

Locaţie: Resita jud. Caras-Severin

Mesajde mayer_maryus pe Octombrie 15th, 2009, 7:51 am

taicanoe scrie:Eu vreau sa-mi torn niste jiguri de 50 - 60 gr. si nu gasesc matrita :x ... plumb poate as mai gasi cate un pic

mai taicone dar se poate rezolva, mai greu dar se pot face:P

vb si te pot ajuta....
mayer_maryus
trecut prin multe

Mesajde Gerula pe Octombrie 15th, 2009, 8:44 am

Gerula
Site Admin

Mesajde mayer_maryus pe Octombrie 15th, 2009, 10:10 am

am fct aseara plumbi alaturi de shoktu si adi si inca cativa prieteni... adunati in jurul focului cu o sticla de votca.... pacat ca peisajul era bucataria lui adi :clap: si nu eram undeva la padure....
cei mari au fix 60-61gr au cam 2cm diametru si 0,8-1cm inaltime forma rotunda....dabia astept sa-i probez ....
mayer_maryus
trecut prin multe

Mesajde Gerula pe Octombrie 15th, 2009, 10:45 am

Nu prea inteleg cum vine asta cu forma rotunda si diametrul 2cm, alaturi de care mai exista si o inaltime, care-i cam la jumatate :lol: .

Sa fie de la votca aia? :D :lol:
Gerula
Site Admin

Anterior

Înapoi la Momeli artificiale si lurebuilding