Modele de voblere home-made: poza si specia-tinta

Totul despre momeli artificiale: voblere, oscilante, rotative, jiguri, muste

Re: Modele de voblere home-made: poza si specia-tinta

Mesajde radu_bug pe Decembrie 1st, 2008, 7:41 pm

[quote="Gerula"]Cu alte cuvinte, daca vrei sa pastrezi trusa la dimensiuni rezonabile, mergi pe solutia lui Dady. Daca nu, si mai ales daca ai si morbul colectiilor, sky is the limit :D .[/quote
am morbul gaselnitelor si al improvizatiilor . solutia lui dady imi pare f. rezonabila dar deocamdata nu detin atata experienta de pescuit si de voblerit si ma rezum la cateva modele pt fiecare sezon, cat ma duce capul . oricum deocamdata cred ca ma opresc cu postatul pozelor pe forum
radu_bug
membru nou

Mesajde Gerula pe Decembrie 1st, 2008, 8:47 pm

Radule, eu sunt un colectionar pasionat de tot felul de chestii, de la monede vechi la voblere :D .Nu mi-as fi imaginat ca se poate interpreta asa ce-am zis :D .

Parerea mea e ca inainte de a adopta o atitudine defensiva, e bine sa te asiguri inainte ca interlocutorul n-a vrut sa spuna cu totul altceva. Comunicarea prin scris are dezavantajele ei.
Gerula
Site Admin

Locaţie: Bucuresti

Mesajde radu_bug pe Decembrie 1st, 2008, 9:30 pm

da , are dezavantajul ca nu se simte intonatia , ramane asa ....
radu_bug
membru nou

Mesajde Gerula pe Decembrie 1st, 2008, 9:36 pm

radu_bug scrie:da , are dezavantajul ca nu se simte intonatia , ramane asa ....

Intonatia si mimica (pentru asta sunt zambaretii, dar na, nu-i tot una) :D .
Gerula
Site Admin

Mesajde old_radu pe Decembrie 1st, 2008, 9:54 pm

Tizule...vezi ca am pus poze dincolo ("cum sa construiesti un vobler").
Poate ma ajuti ...
GO FOR SPINNING ! ! !
old_radu
trecut prin multe

Locaţie: Baia Mare

Mesajde Gerula pe Decembrie 1st, 2008, 10:22 pm

Tocmai ziceam sa le pui si pe topicul asta, cand mi-am dat seama ca deja a inceput sa se ingrase forumul :lol: :lol: :lol:.
Gerula
Site Admin

Mesajde old_radu pe Decembrie 1st, 2008, 10:29 pm

cat dureaza ?

phpo7BGVQAM.jpg

...de 5 cm ,lestate cu 3-4 gr,in prima treime (imediat dupa barbeta)
...pe recuperare vin liniar fara sa bata
...pe primul de sus,l- am "afumat " azi cu bricheta,in tentativa de a-i indoii barbeta...fara prea mare succes :cry:
...ce-i de facut ?
Multam fain !
GO FOR SPINNING ! ! !
old_radu
trecut prin multe

Mesajde Beju pe Decembrie 1st, 2008, 10:34 pm

Ai doua variante. Ori maresti unghiul dintre barbeta si inelul de prindere,ori pui o alica foarte mica de pb in sptele triplei din mijloc.
Beju
membru nou

Locaţie: Arad

Mesajde empthy_cluster pe Decembrie 1st, 2008, 10:52 pm

old_radu scrie:cat dureaza ?

...de 5 cm ,lestate cu 3-4 gr,in prima treime (imediat dupa barbeta)
...pe recuperare vin liniar fara sa bata
...pe primul de sus,l- am "afumat " azi cu bricheta,in tentativa de a-i indoii barbeta...fara prea mare succes :cry:
...ce-i de facut ?
Multam fain !

salut,
- intrebare:
i-ai pus numai un lest sub barbeta????????
si spre coada nimik???
-ca sfat sa-l mai complectez pe Beju incearca sa-i indoi ochetul sa fie cat mai spre barbeta, ingusteaza barbeta unde se uneste cu voblerul, mareste unghiul barbetei, daca ai pus un singur lest sub barbeta (eu nu am facut nici o data asa ceva) lestul este prea greu poate si de aceea si nacazul asta.
U-pescuit
empthy_cluster
trecut prin multe

Mesajde empthy_cluster pe Decembrie 1st, 2008, 10:53 pm

Beju scrie:Ai doua variante. Ori maresti unghiul dintre barbeta si inelul de prindere,ori pui o alica foarte mica de pb in sptele triplei din mijloc.

sau ii dai o gaura si bagi o alica mai spre coada ;)
U-pescuit
empthy_cluster
trecut prin multe

Mesajde old_radu pe Decembrie 1st, 2008, 10:58 pm

Mersi ! baieti...asa invata omul.
O sa le "tunez",sa vad ce iese .
...am mai prins o idee.

SPOR !...la cioplit . ;)
GO FOR SPINNING ! ! !
old_radu
trecut prin multe

Mesajde empthy_cluster pe Decembrie 1st, 2008, 10:59 pm

radule gandeste-te la hidrodinamica, barbeta sa imprime miscare are nevoie de o portitza, portitza este lestul, tu daca i-ai pus un lest greu sub barbeta, nu reuseste sa-i imprime bataia deoarece poate este prea mika lestul fiind poate prea greu, eu la voblere cu barbeta mica(ce ai tu is imense visz a visz la ce zik eu marbete mici) folosesc lestul cat mai spre coada si 1/4 sub cap si ii dau bataie marunta semiflankata si datorita dimensiunii barbetei nu coboara mai mult de 30 tzenti.
U-pescuit
empthy_cluster
trecut prin multe

Mesajde empthy_cluster pe Decembrie 1st, 2008, 11:02 pm

si radule daca ma uit mai atent ochetul de prindere la tine parca zboara :lol: , indoaie frate in jos,

respekt si intreaba in continuare :P
U-pescuit
empthy_cluster
trecut prin multe

Mesajde radu_bug pe Decembrie 2nd, 2008, 9:09 am

de acord cu ce au scris si baietii dinainte , si inca ceva - incearca si cu o barbeta gen SSR de aia ca o treapta de scara. am patit si eu odata asa cu un vobler , cind am ajuns pe prut cu el nu voia sa bata si il dadeam asa in scarba cu cateva jercuieli si chiar atunci a prins peste
radu_bug
membru nou

Mesajde old_radu pe Decembrie 2nd, 2008, 5:53 pm

Inainte de a va multumi,vreau sa fac o scurta "recapitulare"...am incercat lestare spre coada,am indoit in fel si chip barbeta si ochetul de prindere... :cry: :cry: :cry: ...productie fara rebut nu este si pacat de materialul de barbeta (era chiar lexan si am facut foarte greu rost de o bucata mica ).Cred ca lestul initial este prea mare...
Va rog sa-mi confirmati sau nu , daca am inteles bine .
Lestarea la acest tip de vobler (sau nu numai ) se face spre coada (lestul mai greu) si sub cap o lestare mai usoara(cam 1/4 din greutatea lestului posterior).Barbeta nu foarte mare :think: ???.la un unghi aprox. 45 grade fata de axul longitudinal al voblerului si fixata nu foarte departe de ochetul de care se" trage " :think: Ochetul de "tragere" sa fie fixat cat mai spre axul longitudinal al voblerului....precis ar mai fi multe dar eu cam atat pricep la "hidrodinamica " :doh:
Multumesc !
GO FOR SPINNING ! ! !
old_radu
trecut prin multe

Mesajde radu_bug pe Decembrie 2nd, 2008, 7:55 pm

tizule , din cate vad eu la primele 2 voblere de sus ai vrut sa le faci sa coboare mai repede pe recuperare (deep diver) in cazul asta vezi ca sunt destule modele pe net consacrate si le faci exact la fel ,iar lestul cred ca l-ai pus cam gresit . ai pus mai mult in coada si f.putin in bot . pune 3\4 dupa ochetul din mijloc (spre cap) si 1\4 in coada , si barbeta daca vrei sa o pui asa de orizontala vezi poate reusesti sa faci niste modele de la cosma , dawn sau altele care sunt deep diver cu conditia sa respecti distantele din poza. dupa ce ai sa copii cateva modele o sa ti se dea mana :idea:
cind barbeta e asa de apropiata de orizontala bataia e aproape imperceptibila si atunci trebuie curbata pe laterale
Ataşamente
cosma.jpg
cosma.jpg (4.43 KiB) Vizualizat de 221 ori
radu_bug
membru nou

Mesajde empthy_cluster pe Decembrie 2nd, 2008, 9:08 pm

old_radu scrie:Lestarea la acest tip de vobler (sau nu numai ) se face spre coada (lestul mai greu) si sub cap o lestare mai usoara(cam 1/4 din greutatea lestului posterior).Barbeta nu foarte mare :think: ???.la un unghi aprox. 45 grade fata de axul longitudinal al voblerului si fixata nu foarte departe de ochetul de care se" trage " :think: Ochetul de "tragere" sa fie fixat cat mai spre axul longitudinal al voblerului....precis ar mai fi multe dar eu cam atat pricep la "hidrodinamica " :doh:
Multumesc !

salut,

cu lestul la 1/4 sub cap dade-am un exemplu la ce fac eu, :D

marbeta nu foarte mare tot la ce fac eu

in rest ai intzeless ok :D

la tine cred ca poate barbeta-i prea mika nu stiu cat de greu ii lestul de sub cap darr noh,
cum spunea cineva inaintea mea exista n`spe mi de metode de lestare, treaba este sa le si potrivesti in raport cu restul ce tzin de constructzia voblerului respektiv,

esecuri mai sunt, nu intotdeauna itzi iasa totul cum vrei chiar si dupa ani de experientze.
U-pescuit
empthy_cluster
trecut prin multe

Mesajde Beju pe Decembrie 3rd, 2008, 12:31 am

Hai ca mai avem un pic si facem voblere online. :D Radu trebuia sa se asigure in cada ca voblerul ala vibreaza inainte ca el sa fie lestat definitiv si vopsit(alb baza) ,nu sa incerce sa smulga aici niste raspunsuri care pot fi doar teoretice.
Spor..
Beju
membru nou

Mesajde old_radu pe Decembrie 3rd, 2008, 4:12 pm

@ Beju-le...

Ai dreptate si trebuie sa-mi aduc aminte de doua "cugetari"(intr-una)...clasice de altfel :lol:
1) "Iarna nu-i ca vara,dar si teoria ca teoria...practica ne omoara"
...apropo de practica,imi sugerezi ca inainte de chituirea rostului ,sa fixez lestul si barbeta provizoriu.Cu ce ?...o picatura de "picatura"? Apoi proba in cada.
...daca imi "rezolvi" problema asta,promit ca pe tine nu te mai intreb nimic. ;)

SPOR !...la cioplit.
GO FOR SPINNING ! ! !
old_radu
trecut prin multe

Mesajde Beju pe Decembrie 3rd, 2008, 6:16 pm

Fixeaza o alica de pb pe un ac de cusut sau gamalie pe care il infigi in burta voblerului,unde crezi tu ca s-ar preta sa pui lestul. Ai grija ca alica sa fie lipita de abdomenul voblerului pt o precizie buna. CuAcul infipt in vobler fa probe in cada.Daca nu te multumeste evolutia muta acul mai in fatza sau mai in spate,pana obtii ceea ce iti doresti. E posibil sa nu obtii exacte ce vrei tu,insa atunci problema e la barbeta.
Spor..
Beju
membru nou

AnteriorUrmătorul

Înapoi la Momeli artificiale si lurebuilding