Modele de voblere home-made: poza si specia-tinta

Totul despre momeli artificiale: voblere, oscilante, rotative, jiguri, muste

Re: Modele de voblere home-made: poza si specia-tinta

Mesajde empthy_cluster pe Decembrie 25th, 2008, 10:34 pm

madafaca Bejule, ala de desfacut vin ii bun in noptzile de vara la desfacut vinuri dupa ce prindem abisalii de pe Muress ai??
:lol: :lol: :lol:

ps acuma mi-o venit si mie o idee sa fac din unu o bricheta dar brusc mi-am amintit ca mai am de fumat doar 7 zile si cika ma lass :lol: :lol: :lol: foock :evil:
U-pescuit
empthy_cluster
trecut prin multe

Mesajde Gerula pe Decembrie 26th, 2008, 1:21 am

Gandeste-te numai cata economie o sa faci, nu mai vorbesc de sanatate :D .
Gerula
Site Admin

Locaţie: Bucuresti

Mesajde old_radu pe Decembrie 26th, 2008, 12:22 pm

empthy_cluster scrie:...

ps acuma mi-o venit si mie o idee sa fac din unu o bricheta dar brusc mi-am amintit ca mai am de fumat doar 7 zile si cika...

Sa nu ramai la faza de "cika"
Eu peste 7 zile am 3 ani de cand nu mai fumez...ai foarte,foarte mult de castigat
Curaj ! si Succes ! la lasat de fumat ...tuturor. ;)
GO FOR SPINNING ! ! !
old_radu
trecut prin multe

Locaţie: Baia Mare

Mesajde old_radu pe Decembrie 26th, 2008, 12:28 pm

@ Ungureanu Ovidiu...

Fain "grasutzul" !
Imi spuneti careva ("mura in gura"), cum se obtine efectul de solzi ?
Multam !
GO FOR SPINNING ! ! !
old_radu
trecut prin multe

Mesajde Beju pe Decembrie 26th, 2008, 3:13 pm

Vopsesti voblerul alb,pui o plasa pe el si apoi vopsesti cu negru unde vrei tu.
Ar mai fi cateva metode. La voblerele cu folie potzi sa faci solzii manual unul cate unul cu varful unei paste de pix(de ex) care nu scrie sau cu un cutit care nu taie bine prin aplicarea unor linii paralele intr-un sens apoi in alt sens astfel incat sa formezi niste X-urimari pe vobler. :D Daca nu ai inteles am sa vin cu poze.
O metoda pe care nu o folosesc des e cea cu plasa sub folie. Se poate aplica o plasa pe vobler si apoi se pune folia.Efectul este deosebit,dar recomand celor mai avansati sa incerce chestia asta pt ca e nevoie de multa dexteritate si experientza pt ca sa iasa ceva reusit.
cam astea ar fi metodele care mi-au venit in capul zbuciumat de vaporii de wisky....Greu cu sarbatorile astea si cand ma gandesc sa se apropie si revelinoul.. :D
Beju
membru nou

Locaţie: Arad

Mesajde old_radu pe Decembrie 26th, 2008, 4:09 pm

Beju scrie:...
cam astea ar fi metodele care mi-au venit in capul zbuciumat de vaporii de wisky....

:mrgreen: ...si eu am cam aceleasi simptome,numai ca sunt ceva mai "neaose"...in sensul ca sunt rezultate in urma consumului de palinca.Am incercat "rezolutia" proverbului "cui cu cui se scoate",dar...nici nu stiti ce gaura ramane :doh:
...am citit undeva despre crearea efectului de solzi , folosind o "rola" de la bricheta (cilindrul acela care invartit,se freaca de piatra de bricheta si face scantei)...puteti sa-mi explicati acest procedeu?...se foloseste doar in cazul in care "imbracam" voblerul in folie de staniol ?
GO FOR SPINNING ! ! !
old_radu
trecut prin multe

Mesajde Beju pe Decembrie 26th, 2008, 4:28 pm

Nu am incercat cu bricheta.Potiinsa sa folosesti o pila.Important este sa cauti in jurul tau si vei gasi o gramada de chestii care pot fi utile. Daca esti inzestrat si cu ceva imaginatie te asigur ca poti sa faci multe. :D
Beju
membru nou

Locaţie: Arad

Mesajde Jedi pe Februarie 10th, 2009, 2:56 am

In primul rind nu rideti da..??. Azi la servici m-a palit brusc si m-am apucat sa fac un popper mare,greu si indestructibil.Din ceva sirma groasa ortodontica am facut o armatura foarte solida (noroc ca am toti clestii de ortodontie in sertar) .Armatura e dintr-o singura bucata si capetele buclelor intra din nou in masa acrilica (materialul avut la indemina si in cantitati mai mari). Acrilatul e autopolimerizabil,adica fac o coca din pulbere si lichid,o framint si o modelez pe sirma.M-am gindit sa fie coada mai voluminoasa sa pot arunca mult.Greutatea specifica e mai mare decit a lemnului si vreau sa va intreb daca ar trebui sa-i fac pilnia mai mare sau pina nu-l probez in apa cu ancorele pe el n-o sa stiu nimic sigur? Pot adauga sau inlatura ( mai greu ) materialul. In poza ala galben e poperul :mrgreen: Deocamdata are 23 de grame
Ataşamente
re.jpg
singura culoare disponibila
Jedi
hârşit în rele

Locaţie: Montreal

Mesajde Gerula pe Februarie 10th, 2009, 3:02 am

Pentru cineva care lucreaza intr-un laborator de tehnica dentara si are multe materiale de ultima generatie pe mana, facutul voblerelor e floare la ureche. Vezi numai sa nu te ejecteze aia daca dai prea tare iama in materiale :lol: :lol: :lol: .
Gerula
Site Admin

Mesajde Jedi pe Februarie 10th, 2009, 3:21 am

Gerula scrie:Pentru cineva care lucreaza intr-un laborator de tehnica dentara si are multe materiale de ultima generatie pe mana, facutul voblerelor e floare la ureche. Vezi numai sa nu te ejecteze aia daca dai prea tare iama in materiale :lol: :lol: :lol: .
:lol: :lol: Am lucrat "sub acoperire " ca nu mi-ar place sa-mi descopere aia fanteziile :mrgreen: . In afara de lustruit discurile de frina ale mulinetelor n-am mai facut nimic "ilegal" :D si sablat carcasa lu aia de baitcasting inainte de vopsire.......si mai o armatura pentru Tasmanian Devil......si curatat cu ultrasunete piesele dintr-un Biomaster ... :lol: :lol: :lol: . Dar toate esalonat . :dance:
Jedi
hârşit în rele

Mesajde Jean Scurtu pe Februarie 10th, 2009, 8:59 am

Nu e chiar floare la ureche nici daca esti tehnician dentar ,doar ca munca ti-e mai usurata de indemanarea castigata in timp si de sculele ce le ai la dispozitie.Sunt multe inca altele ce fac ca un vobler sa fie prinzator si ti-o pot spune pescari ca DAYDY sau altii ce fac voblere recunoscute ca prinzatoare de pesti ,nu de pescari.

Jean Scurtu
"BORN TO FISH ,FORCED TO WORK"
Jean Scurtu
hârşit în rele

Locaţie: Houston,Tx.

Mesajde Gerula pe Februarie 12th, 2009, 10:58 am

Nea Jeane, in situatia asta munca e in primul rand usurata de materialele moderne pe care le are Jedi la dispozitie.
Gerula
Site Admin

Mesajde Jedi pe Februarie 20th, 2009, 4:21 am

Azi am dat iama si in acrilatul fotopolimerizabil .Cu poperul a fost chix total pentru ca nu pluteste materialul ala.N-am stiut asta.Alt tip de acrilat plutea si am dedus eu ca si asta.Wrong. Asta recentul oricum e sinking si el si nu m-am hotarit daca sa-i pun barbeta sau sa-l las asa si sa-i pun o ancora cu puf la coada. :mrgreen: Ochii sint doua bile de otel ingropate in masa acrilica.E lucios pt ca i-am aplicat un lac,la rindu-i fotopolimerizabil.
Ataşamente
re.jpg
Jedi
hârşit în rele

Mesajde Gerula pe Februarie 20th, 2009, 12:12 pm

Poate ar trebui sa brevetezi popperul sinking :D :lol: .

La asta cred ca merge o barbeta.
Gerula
Site Admin

Mesajde taicanoe pe Februarie 20th, 2009, 12:27 pm

off topic.
Nu rade Gerula de poperul sinking ca am asistat la o faza de genul asta ...
trei "pescari" stateau la 10 m pe mal si unul a luat un bat de pluta de 4m (ceva foarte moale) si a inceput sa lanseze cu un poper (asta dupa ce au vazut ca acolo se prind avati marisori la vobler) ... dupa cateva lansari "colegii" au inceput sa-i dea indicatii - mai in larg, mai la stanga etc. iar cireasa de pe tort a reprezentat-o indicatia - lasa poperul sa coboare mai jos :lol:
taicanoe
hârşit în rele

Locaţie: Resita jud. Caras-Severin

Mesajde Gerula pe Februarie 20th, 2009, 12:44 pm

Pai vezi? Ar exista si o piata-tinta :D .
Gerula
Site Admin

Mesajde Jedi pe Martie 3rd, 2009, 3:37 am

Am facut si poper care pluteste :D .Am cumparat o naluca hand made din balsa,i-am mutat ochetii tip holzsurub pe spate si am sapat concavitatea cum mi-a trecut mie prin cap.Am mai facut doua canale din concavitate pina la " ceafa " pe unde sper sa spritzuiasca apa in sus :D . La inceput,naluca avea taietura conceputa sa se scufunde,plug nu stiu cum se cheama tipul asta. Parind prea usoara am mai iexecutat doua santuri la burta unde o sa introduc doua tije metalice ce-i dau vreo 4 grame in plus.Ma gindeam de vreo doua luni la canale pe unde sa stropeasca,cind rasfoind catalogul Cabeleas de apa sarata vad unu Williamson Jet Popper cu gaurile respective.Ptiu. Da m-am consolat cu ideea ca poate or fi iesit demult pe piata cu asta.
Picture 1323.jpg
Ataşamente
Picture 1325.jpg
Jedi
hârşit în rele

Mesajde Jedi pe Martie 3rd, 2009, 3:49 am

Gerula scrie:Nea Jeane, in situatia asta munca e in primul rand usurata de materialele moderne pe care le are Jedi la dispozitie.
.............Acrilate de tot felul,autopolimerizabile si termo-baro-polimerizabile se folosesc de prin anii 70, poate si mai demult,peste tot in lume,inclusiv Romania.Intr-adevar ai o viteza de lucru foarte mare cu materiale de tehnica dentara, plus sculele si aparatele cu pricina.
Jedi
hârşit în rele

Mesajde Gerula pe Martie 3rd, 2009, 7:01 pm

A, stai linistit, ca n-o spuneam in sensul ca pe-aici ar fi necunoscute. :D Sunt moderne raportat la materialele folosite in mod obisnuit la fabricarea voblerelor.
Gerula
Site Admin

Mesajde Gerula pe Martie 10th, 2009, 10:38 am

Jedi scrie:Azi am dat iama si in acrilatul fotopolimerizabil .Cu poperul a fost chix total pentru ca nu pluteste materialul ala.N-am stiut asta.Alt tip de acrilat plutea si am dedus eu ca si asta.Wrong. Asta recentul oricum e sinking si el si nu m-am hotarit daca sa-i pun barbeta sau sa-l las asa si sa-i pun o ancora cu puf la coada. :mrgreen: Ochii sint doua bile de otel ingropate in masa acrilica.E lucios pt ca i-am aplicat un lac,la rindu-i fotopolimerizabil.

Acum trebuie sa treci la urmatorul nivel: voblere articulate :D . Mai ales ca sarma de f buna calitate ai la discretie :lol: .
Gerula
Site Admin

AnteriorUrmătorul

Înapoi la Momeli artificiale si lurebuilding