acum gasesti varteje din acelea legate cate 3, cred ca daca folosesti asa ceva nu se mai rasuceste firul asa de rau. Dar acum sunt, dupa cum am spus, niste rotative care au in fata un lest de plumb in forma de pestishor, diverse greutati si chiar se lanseaza super si se invart excelent. Cand o sa am timp o sa fac o fotografie cu asa ceva.
Cred ca am vazut pe la Mepps ceva de soiul asta. Dar totusi nu sunt chiar acelasi lucru ca devonul, la care se invartea corpul pentru a provoca turbulente, dar care era mai apropiat de aspectul unui pestisor decat o rotativa care se invarte prin apa.
Rusii..au facut diferite modele de devon ,unele chiar reusite,chiar si cele care au avut corpul din plastic,acum se folosesc diferite modele de naluci la care corpul se invarte in timpul recuperarii. Americanii folosesc destul de des astfel de naluci care sunt f. prinzatoare ,puteti vedea la Cabelas sub denumirea de Top walker muskie lure asa ceva.
Adica asta. E interesanta, oricum e un pic mai apropiata de devon decat pestisorul cu rotativa.
Dar chiar, de-ala clasic cu capul fix si corpul rotativ n-a mai vazut nimeni pe nicaieri? (ma refer la productie recenta, nu giugele de pe vremea lui nea Nicu, cum le cumparasem eu pe alea doua)
M-am uitat si eu dupa asa ceva dar pe net nu prea sunt opinii incurajatoare (de actualitate) - probabil alt gen de naluci merg mai bine. Dar pana nu incerci...nu esti sigur.