Gerula scrie:Adevarul e ca daca dai des la clean pe Neajlov si nu esti oligarh, ajungi repede la concluzia ca trebuie sa te apuci de facut voblere.
dadylures scrie:Ba da, uite ca mai e careva...
Ce sa scriu eu despre voblere? Sincer pescuiesc numai cu ale mele... nu are rost sa fiu intrebat de alte voblere. Nu am cum sa -mi dau cu parerea... mi se pare normal si chiar de bun simtz.
Despre voblerele pe care le mesteresc, ce sa zic, stau baietzii copiatorii pe margine de numa. Stiu ei care copiaza voblerele mele. Cum scap ceva cum baga..
Am vazut ca au bagat si micile repere detaliate... ei nu stiu de ce le-am lansat pe voblere...
Am mai spus-o si ma repet... copia tot copie ramane... Nu inseamna ca daca ai copiat trebuie sa si mearga...
De fapt au constatat baietzii ca tot la aschiile mele au venit.
E o chesti, pe care inca nu am spus-o sau am mai spus-o... nu mai stiu, voblerul, pluta, nada, etc... ies bune numai cand dai totul din tine cand le faci cu gandul si sufletul... la fiecare aschie las ceva din mine... de fiecare data cand e gata un vobler am sentimentul ca il si simt in batz... ce poate fi mai fascinant... cel ce urmareste numai a copia sa faca bani nu simte acest lucru...normal ca acel vobler nu are viatza in el... nu o sa mearga asa cum vrea sufletul... Eu de multe ori cand il pun pe apa, inchid ochii si-l recuperez cu atata sint sa intuesc si secunda cand vine atacul... vad cu ochii mintzii tot ce e sub apa... este ceva ce poate ca simtzitzi si voi... dar asta numesc eu placerea de a pune voblerul pe apa... partenerul de distractie trebuie eliberat, a facut parte din visul meu... a consonat cu mine.. am conumat amandoi energii neuroni...trebuie sa-l respect... parca ar exista un moment de hipnoza... ceva ce ne fascoineaza peamandoi... peste si pescar...
Poate ca ar trebuii sa inventez si ceva cuvinte care sa poata transmite ce sinte un pescar adevarat... ce legatura este intre suflet si lemn...
Niciodata cuvantul defrisare...
old_radu scrie:Dupa o "serioasa si laborioasa" documentare in ceea ce priveste confectionarea artizanala a voblerelor ,m-am hotarat sa incerc si eu sa-mi fac voblere.Am ales sa incerc lemnul de tei,deoarece am asa ceva la dispozitie(lemn uscat de aprox.15 ani)
Am gasit site-uri in limba romana, italiana,engleza,franceza(am inceput sa devin poliglot),am descoperit operatiunile de "cioplire",impermeabilizare,fixarea ochetilor,vopsire.lacuire...
Adevarul,dureros, este ca in toata documentarea care am facut-o nu am reusit sa gasesc ceva concret despre cel mai important aspect ,dupa parerea mea si anume lestarea voblerului si pozitionarea barbetei.
Daca ma poate ajuta careva,i-as fi recunoscator.
SPOR !...la cioplit.

...SPOR !...la cioplit 
Înapoi la Momeli artificiale si lurebuilding
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 1 vizitator