cum sa construiesti un vobler

Totul despre momeli artificiale: voblere, oscilante, rotative, jiguri, muste

Re: cum sa construiesti un vobler

Mesajde Pikeman pe Noiembrie 1st, 2008, 12:10 am

radu_bug scrie:si inca ceva : ai grija cu lemnul de tei , ca eu tot cu teiul am inceput si majoritatea voblerelor au crapat . poate nu l-am tratat suficient .

:lol: :lol: :lol: cu siguranta

eu numa din tei fac, ce sa zic , probleme nu am, daca tai fanta de barbeta si dai gauri preliminarii ptr ocheti sau sapi santu pentru sarma in caz ca optezi ptr optiunea asta , si apoi bagi scheletu in solutie de impermeabilizat , e ok , musai trebuie asa, apa cel mai probabil sa intre pe la ochetu din fata daca te joci cu el sa echilibrezi, oricum mai vin si vro 4-5 straturi de topcoat
Pikeman
trecut prin multe

Mesajde old_radu pe Noiembrie 1st, 2008, 10:22 am

Problema !...una dintre multele...
Am facut un vobler care atunci cand il pun la treaba...are vibratia ok,il recuperez liniar,dar efectiv sta culcat pe o parte.
Solutie ?

SPOR !...la cioplit. ;)
GO FOR SPINNING ! ! !
old_radu
trecut prin multe

Locaţie: Baia Mare

Mesajde ilie pe Noiembrie 1st, 2008, 4:08 pm

Poate ochetul din fata e putin intr-o parte,incearca si da-l invers. ;)
http://www.youtube.com/watch?v=bZrBaSXUJyQ&feature=related
ilie
trecut prin multe

Locaţie: sibiu

Mesajde radu_bug pe Noiembrie 1st, 2008, 7:00 pm

old_radu scrie:Problema !...una dintre multele...
Am facut un vobler care atunci cand il pun la treaba...are vibratia ok,il recuperez liniar,dar efectiv sta culcat pe o parte.
Solutie ?

SPOR !...la cioplit. ;)

stai ca nu inteleg? cum are vibratzia ok daca recuperat liniar sta culcat pe o parte ? :think: cam banuiesc care ar fi problema : cred ca ai pus barbeta aproape de orizontala ( ai vrut sa-l faci deep diver ?) si in cazul asta e putin mai dificila problema echilibratului . tocmai la capitolul asta lucrez si eu acum . deocamdata is in teste dar banuiesc care unde ar fi buba :drool:
radu_bug
membru nou

Mesajde empthy_cluster pe Noiembrie 1st, 2008, 8:51 pm

can il recuperezi sta culcat pe o parte dar nu iasa afar din apa???? incearca sa ii indoi ochetul de unde il legi in partea opusa, sau cand il pui pe apa si sta atunci sta pe o parte incearca sa indoi ochetul din mijloc in directia opusa pana sta drept in caz ca nu merge ai pus lestul prea intr-o parte???????
U-pescuit
empthy_cluster
trecut prin multe

Mesajde old_radu pe Noiembrie 1st, 2008, 9:06 pm

cociubadalin scrie:...ai pus lestul prea intr-o parte???????

...s-ar putea sa fie aici "buba"
...ochetul l-am indoit in toate directiile fara rezultat pozitiv
...maybe next time...
...multumesc

SPOR !...la cioplit ;)
GO FOR SPINNING ! ! !
old_radu
trecut prin multe

Mesajde old_radu pe Noiembrie 1st, 2008, 9:16 pm

radu_bug scrie:stai ca nu inteleg? cum are vibratzia ok daca recuperat liniar sta culcat pe o parte ?

Salut ! tizule...
...in momentul recuperarii,voblerul vibreaza ok (chiar marunt),recuperarea este liniara(vine direct spre mine,fara sa devieze lateral),doar ca pozitia lui este "culcat"(axa verticala a voblerului nu este perpendiculara fata de luciul apei,sta culcat pe o parte).Scuze insistentele,dar vroiam sa fiu cat mai explicit.
...succes cu testele tale !
GO FOR SPINNING ! ! !
old_radu
trecut prin multe

Mesajde Beju pe Noiembrie 2nd, 2008, 3:05 pm

Raspunsul este simplu. Ai lestat gresit voblerul.incearca sa pui lestul cat mai "jos" in corpul voblerului.Vibratzia cea mai marunta pe care o potzi obtzine de la un vobler va rezulta unei lestari in partea din fatza,iar cea mai ampla cat mai in coada(in caz ca folosesti un singur punct de lestare). Totul insa trebuie sa fie intr-o armonie cu suprafatza,forma si unghiul barbetei. Din barbeta obtzii frecventza vibratziei,iar din lest amplitudinea.
Chestiile astea le potzi observa in cada,exersand diferite barbete sau metode de lestare cu ti-a spus si Cociubadalin.
Pace!
Beju
membru nou

Locaţie: Arad

Mesajde radu_bug pe Noiembrie 3rd, 2008, 6:53 pm

old-radu > s-ar putea totusi ca defectul ala de mers pe o parte sa te avantajeze cumva ;)
radu_bug
membru nou

Mesajde old_radu pe Noiembrie 3rd, 2008, 9:45 pm

radu_bug scrie:old-radu > s-ar putea totusi ca defectul ala de mers pe o parte sa te avantajeze cumva ;)

...asa am zis si eu...imita perfect un pestisor care sufera de lombosciatica :lol: :lol: :lol:
GO FOR SPINNING ! ! !
old_radu
trecut prin multe

Mesajde gene3004 pe Noiembrie 3rd, 2008, 10:08 pm

salutare tuturor! v-am gasit si eu :D ! nu scapati asa usor de mine...
@old_radu.. e clar ca l-ai lestat gresit... dar daca totusi bate .. maiincearcal la cateva partide.. daca e prinzator lasa-l asa.. s-ar putea sa iti ofere surprize placute. daca totusi vrei sa il repari... se poate dar va trebui sa distrugi vopseaua si sa il relestezi( o suplimentare pe partea opusa celei care sta dedesupt practic..) si apoi normal sa il revopsesti, lacuiesti, etc . dar poate a si prins?cum spunea si dadylures.. fiecare vobler ramane cu o particica din sufletul tau..poate atunci erai aplecat oleaca? :lol: glumeam.. da poate asa ai te-ai ales cu un vobler aparte!

.....si la a carui constructzie tzii cont de ce anume vrei sa scotzi.
Inca ceva ce cred eu ca este f adevarat. Cei ce fac si ei voblere fac ceva si apoi vad ei ce a iese. Este o idee, dar eu cred ca trebuie sa pleci de la a face ceva ce vrei sa iasa si...sa si iese acest lucru, adica ce ai vrut....

foarte adevarat! pt multi dintre noi . si mai ales la inceput. as avea insa o intrebare... in cazul dvs.. cum a fost? dupa cat timp ati reusit sa faceti exact voblerul dorit? bataia, adancimea , specia,etc...?
gene3004
membru nou

Mesajde old_radu pe Noiembrie 3rd, 2008, 10:58 pm

@ gene 3004...

Multumesc de sfat,dar in orice caz pe asta nu-l stric.Mai bine fac altul caruia sa-i acord mai multa atentie.
Ti-am admirat "operele" pe un alt site (cu multi prieteni) :lol:

:text-bravo:

SPOR !...la cioplit . ;)
GO FOR SPINNING ! ! !
old_radu
trecut prin multe

Mesajde tataru pe Noiembrie 4th, 2008, 7:40 pm

@ all
cu consideratie pentru toata lumea, dar sa stiti ca aproape toata consideratia este pt dl Dady; numai dansul face voblere cu sufletul si tot din suflet nu le vinde! Dle Dady, construiti voblere extraordinare dar sa stiti ca suflet pune in manufactura voblerului oricine nu vinde, cel care se desparte greu de ele cand un prieten atenteaza la trusa lui, pt voblerele pierdute in gura stiucii sau agatate in neant, etc.
topicul a fost creat pentru a-i ajuta pe altii sa construiasca voblere nu sa epatam pe tema pasiunii pe care o pune fiecare in fiecare vobler; daca sunteti dispus sa dati niste sfaturi suntem ochi si urechi; daca nu o sa discutam discutii - din cate stiu sunteti saracacios in a da informatii utile sau valoroase;
nu puteti spune ca dati sfaturi pe privat pt ca si eu v-am scris si nu mi-ati raspuns; intrebarile nu erau generale ci unele de finete (cu mono de 0,10)
Pana cand veti fi dispus sa discutam despre construirea voblerelor nu ramane decat sa va salut calduros si voblere la fel de bune ca si pana acum!
tataru
membru nou

Mesajde Gerula pe Noiembrie 4th, 2008, 7:48 pm

Totusi mie mi se pare de inteles ca o persoana care face voblere si pentru a le vinde, sa nu fie dispusa sa impartaseasca toate secretele meseriei. Dady a dat aici cateva informatii utile, si cred ca, daca este tratat cu respectul cuvenit celor mai in varsta si cu mai multa experienta, o sa mai dea.

Oricat de mare ar fi tentatia :lol: , nu-l putem lua la interogatoriu cu lampa-n ochi :lol:.
Gerula
Site Admin

Locaţie: Bucuresti

Mesajde radu_bug pe Noiembrie 4th, 2008, 9:53 pm

Gerula scrie:Totusi mie mi se pare de inteles ca o persoana care face voblere si pentru a le vinde, sa nu fie dispusa sa impartaseasca toate secretele meseriei. Dady a dat aici cateva informatii utile, si cred ca, daca este tratat cu respectul cuvenit celor mai in varsta si cu mai multa experienta, o sa mai dea.

Oricat de mare ar fi tentatia :lol: , nu-l putem lua la interogatoriu cu lampa-n ochi :lol:.

de acord cu tine . ce farmec si ce merite ti s-ar cuveni daca iti spune altcineva ce si cum sa faci ? ar fi in cazul asta multzi de dady . sa luam un exemplu : se intampla sa dai peste un loc bun si mai dosnic de pescuit ; ai capturi frumoase , faci poze si urmeaza apoi intrebari din partea celorlalti - unde ? unde? ce faci in cazul asta ? te apuci sa spui la toti despre locul cu pricina ? eu nu cred . poate ca spui la un prieten sau doi ca altfel se duce naibii locul cu toate secretele lui . asa si cu voblerele . ani si ani de-a randul de teste si experimente , pui suflet in ele , si apoi sa spui din cateva vorbe niste secrete pe care tu te-ai muncit atat sa le descoperi . il inteleg perfect pe domnul dady , cred ca si eu as fi procedat la fel cu exceptia doar unui cerc f. restrans de prieteni ( care sa nu fie lurebuilderi :lol: )
pe rapitori.ro eram radu_drill , dar fiindca ca gene3004 m-a botezat radu_bug am intrat cu nick-ul asta aici :character-beavisbutthead:
radu_bug
membru nou

Mesajde empthy_cluster pe Noiembrie 4th, 2008, 10:49 pm

deacord cu tine, eu nu vand voblere si nici nu fac cadou doar in situatzii limita, deci eu unu cu ce pot ajut, si cred ca asta ar trebui sa faca si altzii ce nu vand :romance-grouphug:
U-pescuit
empthy_cluster
trecut prin multe

Mesajde Beju pe Noiembrie 4th, 2008, 11:42 pm

Informatzie exista suficienta pe www, diferentza intre lurebuilderi este facuta de talent si perseverentza.
Beju
membru nou

Mesajde Pikeman pe Noiembrie 5th, 2008, 12:23 am

Beju scrie:Informatzie exista suficienta pe www, diferentza intre lurebuilderi este facuta de talent si perseverentza.

:) :shhh:

unii considera ca e mai bine sa intrebe, tousi as face o lista de intrebari deplasate care fac diferenta dintre un lurebuilder si cineva care sa zicem, incearca dar cred ca sunt sanse mici sa treaca peste un prag :

1. Unde pun lestu? - intrebare la care un copil de clasa 5 care a descoperit cartea de fizica ar raspunde instant
2. Cum pun barbeta si ce forma sa aibe? Intrebare la care astepti un raspuns inexistent, 1000 de posibilitati 1000 de forme, si vrei sa decida altu :lol:
3. Pui poza cu vobler si intrebi "cum sa il vopsesc?" , ori nai vazut in viata ta un vobler, ori nu ai vazut in viata ta un peste, ori nu te duce capu , ori ai facut toate painturile din lume si te gandesti ca poate exista unu de nu lai facut si ceri sugestii :lol: :lol: :lol:

Pentru toti cei care pun aceste intrebari, scurt si la obiect ... lasativa...sau incercati sa folositi imaginatia si creieru, nu e greu, e doar de munca, unele chestii sunt inevitabile , in lurebuilding cuvantul cheie este TESTEAZA
Pikeman
trecut prin multe

Mesajde Beju pe Noiembrie 5th, 2008, 12:30 am

Mi-a mai venit in cap ceva ce poate face diferentza intre cei buni si cei mai putzini buni.-calitatea de pescar
Pentru a fi un constructor de voblere bun,cred ca trebuie sa ai si niste cunostintze temeinice depre pescuit si despre pestii rapitori.
Beju
membru nou

Mesajde empthy_cluster pe Noiembrie 5th, 2008, 8:00 am

adevarat zice guritzele voastre pikemon si beju :sad-roulette:
U-pescuit
empthy_cluster
trecut prin multe

AnteriorUrmătorul

Înapoi la Momeli artificiale si lurebuilding