cum sa construiesti un vobler

Totul despre momeli artificiale: voblere, oscilante, rotative, jiguri, muste

Re: cum sa construiesti un vobler

Mesajde Gerula pe Decembrie 23rd, 2008, 9:09 pm

A, stai linistit, ca apropo de chestia asta iti dau dreptate.

Ce mi se pare mie de neinteles e tonul cam prea vehement cu care sunt certati cei care nu vor sa zica. Pana la urma, e dreptul lor, nu?
Gerula
Site Admin

Locaţie: Bucuresti

Mesajde old_radu pe Decembrie 23rd, 2008, 9:22 pm

"Pana la urma e dreptul lor"...da.Numai ca e pacat ,ca nu reusim sa purtam si noi niste discutii cu adevarat constructive,in sensul celor purtate pe site-ul mai sus amintit.Ca si acel site , mai sunt ,dar din pacate ,intr-o "alta lume" :(
Avem si noi un site (cu multi prieteni ) unde discutiile sunt ceva mai aproape de ceea ce se doreste a fi o colaborare intre "manufacturierii" de voblere.
S-ar putea sa fiu subiectiv,asta datorita faptului ca ,la ora aceasta, sunt cel mai avid de astfel de informatii (cel putin in acest forum) :roll:

Insa cu tonul vehement cu care sunt certati,sper ca nu ai facut referire la mine.
GO FOR SPINNING ! ! !
old_radu
trecut prin multe

Locaţie: Baia Mare

Mesajde Jean Scurtu pe Decembrie 23rd, 2008, 9:26 pm

Gerula are dreptate,nu trebuie sa va asteptati ca cineva ce-si asigura venitul din vanzarea voblerelor sa va vanda secretele lui ,ca nu o va face.Acum in era internetului e destul de usor sa afli ce te interesaza in orice domeniu si nu trebuie sa fiti nemultumiti daca cineva ce face voblere bune de vanzare nu va spune aproape nimic ca e normal sa fie asa.
Cand eu concuram la stationar si nu gaseai nade de cumparat in magazine,era normal sa nu divulg nada mea,descoperita de mine, nimanui,nu inarmam adversarii mei cu propriile mele arme.Chiar daca din cand in cand mi se mai fura ,sau cerea un pumn de nada era f. greu sa i se determine compozitia.

Ca exemplu prietenul meu DADY isi asigura traiul facand voblere ,plute , nade,vanzand ceva scule de pescuit si ma mir totusi ca mai spune cate ceva despre acestea pe forum.Insa nu va asteptati sa va spuna totul ca e normal sa nu va spuna.
Cand ai un serviciu ce iti poate asigura existenta si doar ca hobby faci voblere e simplu sa prezinti ce faci si cum faci.Nici unu ce prezinta cum se fac voblerele pe forumuri sau YO-TUBE,nu au sursa de venit din fabricarea lor,ca daca ar fii asa nu v-ar spune nimic.

Jean Scurtu
"BORN TO FISH ,FORCED TO WORK"
Jean Scurtu
hârşit în rele

Locaţie: Houston,Tx.

Mesajde old_radu pe Decembrie 23rd, 2008, 10:06 pm

@ Domnule Jean Scurtu...dati-mi voie sa va Salut ! respectuos si totodata sa va spun ca va apreciez in mod deosebit din punct de vedere al pescarului care sunteti si nu numai.
Acelasi respect si consideratie o datorez si bunului prieten al dumneavoastra , DADY.
Va dau dreptate si nu vreau sa contrazic cele afirmate de dvs. mai sus.
Dar...eu fac referire doar la hobby-ul care inseamna confectionarea artizanala de voblere si nicidecum la bussines-ul care inseamna producerea industriala a voblerelor
Nu cred ca o discutie in termeni generali,ce priveste anumite elemente de baza in constructia voblerelor,poate aduce prejudicii vreunui fabricant,la scara industriala,a acestor naluci.
Am spus-o mai sus,se poate sa fiu subiectiv,dar nu cred ca sunt aberant.Altii discuta chestiile acestea "fara perdea" si nu cred ca ii condamna nimeni,atat timp cat folosesc termeni amicali si nu bat apropouri jignitoare.
Repet...la nivel de hobby !

SANATATE ! si CRACIUN FERICIT !
GO FOR SPINNING ! ! !
old_radu
trecut prin multe

Locaţie: Baia Mare

Mesajde empthy_cluster pe Decembrie 23rd, 2008, 10:10 pm

adiwolf scrie:chestia cu "secretele" e doar in mintea bolnava a unora care se cred mari lurebuilderi.
ori esti unul foarte bun si taci draqului din gura,fara fite de mare maestru si fara false modestii,
ori esti un tip normal,dornic sa imparta "secretele' si cunostintele sale dar si sa se perfectioneze datorita cunostintelor altora.
m-am saturat de aerele de "fata mare" ale unora care pana la urma sau dovedit a fi niste m..iste

sunt de acord cu esenta din acest post, poate nu trebuia formulat pe un ton asa de acid dar cred ca a fost doar un moment de refulare....

eu mi-am dat seama de o chestie exista 4 tipuri de lurebuilderi
1- spune tot frate fara resentimente indiferent cata muncit el pentru aflarea unor asa zise secrete (io cred ca fac parte aici)
2- stie ii meserias nu comercializeaza da nu spunde nici de al dreaq ca asa crede el de cuviinta (aiurea rau)
3-lurebuilder consacrat comercializeaza mai scapa cate un detaliu (daddy)
4- habar nu are a facut 5 voblere la viatza lui si se crede mare `maestru` astia pe mine unu ma enerveaza cel mai mult deoarece vorbesc despre niste `secrete` numai de ei stiute si numai de ei descoperite si te tenteaza pe tine unul fraerul sa itzi doresti sa afli ce si cum :lol: :lol:

va :lol: doresc craciun fericit si sa va aduka mosu numa materiale de materiale, epoxi de epoxi, policarbonate de policarbonate, aerografe de aerografe ....... etc. :lol:
U-pescuit
empthy_cluster
trecut prin multe

Mesajde adiwolf pe Decembrie 24th, 2008, 12:47 am

empty,

nu este vorba de nici o refulare si imi asum afirmatiile.
dovada clara este ca si tu la randul tau ai indentificat aceleasi probleme,numai ca tu ai fost putin mai nuantat,mai diplomat as putea spune 8-)
pt mine unul,nu exista decat primele doua categorii pentru care am tot respectul,
restul facand parte din tagma fitosilor,dintre cei care imbina misterul cu metafizicul speculand la maxim oportunitate publicitatii gratuite prin mentinerea in "prime time" a unor discutii seci si fara valoare informationala

gerula scrie:Ce mi se pare mie de neinteles e tonul cam prea vehement cu care sunt certati cei care nu vor sa zica. Pana la urma, e dreptul lor, nu?

nu era un ton vehement,era pur si simplu o constatare dupa 10 pagini de discutii.
te rog reciteste aceste pagini si spune-mi sincer cata informatie legata strict de subiectul topicului ai gasit in aceste pagini??
poti sa aduni cateva fraze?? 2-3??probabil ca da,dar nu foarte multe,asa este??
uite una o citez eu,incearca sa faci acelasi lucru.!!??

empthy_cluster scrie:radule ca si o regula general valabila daca pot spune asa pentru batai mai marunte lestul de pe cap trebuie sa fie mai greu ca si cel de pe coada+ un unghi de atac al barbetei fata de ochet cat mai mik ;)-- asta ce tzi-am spus este o regula GENERAL VALABILA!!!

nu ii cearta nimeni pe cei care tac si nu vor sa isi dezvaluie "marile secrete",toata stima si respectul cuvenit acestor oameni,dar ma apuca damblau cand vad aceleasi discutii searbede de care e plin internetul si forumurile de specialitate si care nu au alt rol decat de a intretine misterul si implicit de a ridica artificial valoarea produselor si a marilor "maestri"

sa fiti iubiti si sarbatori fericite!
adiwolf
membru nou

Mesajde Beju pe Decembrie 24th, 2008, 1:34 am

Asi mai adauga eu o categorie de lurebuilderi: cei care fac voblere,nu descopera nimic si asteapta sa le pice totul mura-n gura de la "2- stie ii meserias nu comercializeaza da nu spunde nici de al dreaq ca asa crede el de cuviinta (aiurea rau)"-citat din Empty. :D
AdiWolf are si el la randul sau mare dreptate. Rar apare la acest topic o informatie noua,pentru ca predomina cei care comercializeaza.(radubug,dady,gene). Acestia din urma,imi lasa mie impresia si imi cer scuze daca gresesc, dau "foarte putzin din casa". Daca stau bine si rasfoiesc acest topic, constat ca cei ce comercializeaza au umplut topicul de poze cu voblerele lor,iar de dat au dat doar inf pe care le stiam deja multi dintre noi.
Craciun fericit!

P.S.: Nu fac parte din categoria celor care vand. Daca e vreunul aici care sustine ca i-am vandut vre-un vobler sa ridice mana sus.
Beju
membru nou

Locaţie: Arad

Mesajde Gerula pe Decembrie 24th, 2008, 2:54 am

Acum gandeste-te si la urmatoarea chestie: scripta manent. Tie poate nu-ti foloseste ce-au zis ei, dar altuia poate sa-i foloseasca si peste zece ani de-acum incolo.

In plus, mai e un lucru: n-o sa vezi ca vine cineva sa "dea din casa" din proprie initiativa, zicand "hai sa ma spovedesc pe forum". Insa, daca discutia incepe sa se ridice dincolo de un anumit nivel, asa cum s-a intamplat in ultima vreme, fii sigur ca, usor-usor, o sa inceapa sa apara si lucruri interesante pentru avansati.
Gerula
Site Admin

Mesajde radu_bug pe Decembrie 24th, 2008, 9:36 am

Beju scrie:Asi mai adauga eu o categorie de lurebuilderi: cei care fac voblere,nu descopera nimic si asteapta sa le pice totul mura-n gura de la "2- stie ii meserias nu comercializeaza da nu spunde nici de al dreaq ca asa crede el de cuviinta (aiurea rau)"-citat din Empty. :D
AdiWolf are si el la randul sau mare dreptate. Rar apare la acest topic o informatie noua,pentru ca predomina cei care comercializeaza.(radubug,dady,gene). Acestia din urma,imi lasa mie impresia si imi cer scuze daca gresesc, dau "foarte putzin din casa". Daca stau bine si rasfoiesc acest topic, constat ca cei ce comercializeaza au umplut topicul de poze cu voblerele lor,iar de dat au dat doar inf pe care le stiam deja multi dintre noi.
Craciun fericit!

P.S.: Nu fac parte din categoria celor care vand. Daca e vreunul aici care sustine ca i-am vandut vre-un vobler sa ridice mana sus.

bejule sa stii ca am mai dat cate ceva din casa ca sa zic asa dar nu pe forumul asta . din cauza catorva considerente de pe topicul celalalt cu sinking versus floating am zis ca nu mai postez aici. am mai postat aici dar in mesaje private si oricare ma intreaba ceva in privat aici ii raspund (daca stiu ) cu placere . in schimb pe alt forum is mult mai activ , si nu numai eu . :whistle:
radu_bug
membru nou

Mesajde dadylures pe Decembrie 24th, 2008, 10:34 am

Cand m-am apucat eu sa fac voblere nu aveam acces la internet, sau mai binezis nu aveam asa ceva.
Nu-mi aduc aminte ca sa existe o persoana sau mai multe care sa ma fi initiat in a construii un vobler. Le-as fi multumit dar se pare ca nu am cui. Astazi sunt o gramada de constructori care dau toate amanuntele constructive, la nivelul lor, dar se poate copia de acolo. Nu stiu eu ce as putea sa dau mai mult?
Am inceput si tot asa am si incetat sa fac voblere cam de vreo 3 ori. Ma loveam de chestiuni pe care nu aveam de unde sa le stiu. Cred ca avusesem cateva voblere la viata mea. Nu cred ca mai mult de 10. Asa ca m-am decis sa dau atentie fiecarui detaliu. Am muncit mult ca pana la urma sa ma decid sa vad voblerul ca pe o oarecare constructie care trebuie facuta in anume parametrii care sa corespunda cerintelor mele. Asa ca am inceput sa pun pe hartie ceea ce stiam despre vobler. Au ramas de partea cealalta o gramada de chestii pe care nu le cunosteam. De aici a inceput adevarata cercetare si cunoastere a ceea ce inseamna un vobler. Normal ca daca spun de filtrarea cunostiintelor pe baza de modele matematice, se vor gasii unii sa sara la gatul integralelor sau mai stiu eu ce.... barfa, e cel mai apropiat prieten al neputinciosului.
Am filtrat absolut orice idee prin ipoteza matematica. Asa se face ca nu am cerut parerea nimanui si nu m-am luat dupa absolut nici o afitmatie buna sau rea. Am cautat explicatia credibila si asa am stiut ce trebuie luat in seama sau ce nu.
Nu cred ca nu se gasesc baieti destepti care sa fie in stare sa gandeasca cu hartia pixul si capul orice parametru constructiv, in asa fel incat sa fie capabili sa inteleaga acest model din care se pot lua informatii pe care ulterior sa le transformi in lucru practic.
Pt acest lucru puteti pleca de la prima conditie matematica conditia de flotabilitate.
Am expus undeva la topicul plutitooate-scufundatoare, un calcul extrem de simplu dar care este baza de plecare a modelarii conditiei de flotabilitate.
Nu este nimic conplicat totul se face cu minima gandire.
Eu nu am interes pt. lucrul de serie. Eu modelez in tot timpul. Chiar si acum am multe modele care inca nu au ajuns la masa de lucru.
Consider ca o astfel de abordare este abordarea care va face din user un individ care sa spuna ca a castigat ceva din acest forum. Informatiile pe care le-am vazut aici, nu numai ca fac parte dintre cele mai aiurite, fanteziste sau puerile etc... dar nu au nici macar minimun de verificare tehnica.
Unii vad ca le iau ca atare. Unii au auzit de anume bataie si gata au facut o discutie din acest lucru. Discutie care nu are absolut nici o sustinere tehnica.
In 99% din cazuri, se face uz la copiere din cat de multe puncte de vedere. Lucru care spune ingustimea cu care se abordeaza acest lucru. Ce se doreste in final? o reteta a voblerului care ... o reteta a paternului, o alta, la mai stiu eu ce ... ca si de la nade, toti pe toate topicurile asteapta reteta x sau Y dar un principiu nu se cauta a fi elaborat.
Oare nu se poate si altfel?
Nu cred ca cineva va venii sa va spuna reteta lui. Nimeni nu o sa faca acest lucru. Nu e vorba de cei ce vand sau nu. Eu spre ex pot sa spun ca secretele constau in corelarile relatiilor parametrilor constructivi. Da, am secrete la materiale, la vopsele etc... corect, astea sunt patent propriu, sunt facute de mine de ani de zile si le folosesc si le inbunatatesc ca si constructia voblerelor... care e treaba? oare ar trebuii sa ma apuc acum sa spun ceea ce am muncit eu timp de 30 de ani?
Pt cei mai multi cred ca cea mai landemana este copierea. E o solutie si asta.
Crede cineva ca eu nu vad care ce si cat si cum copiaza ?
Asta e parerea mea... nu toata lumea poate sa faca ceea ce am facut eu, dar absolut oricine poate face mai mult de cat am facut sau fac eu....
dadylures
trecut prin multe

Mesajde Gerula pe Decembrie 24th, 2008, 11:54 am

radu_bug scrie:bejule sa stii ca am mai dat cate ceva din casa ca sa zic asa dar nu pe forumul asta . din cauza catorva considerente de pe topicul celalalt cu sinking versus floating am zis ca nu mai postez aici. am mai postat aici dar in mesaje private si oricare ma intreaba ceva in privat aici ii raspund (daca stiu ) cu placere . in schimb pe alt forum is mult mai activ , si nu numai eu . :whistle:

Observi, sper, ca tocmai te-ai pus singur intr-o postura de inferioritate fata de Dady. Refuzul de a purta o discutie intr-un mediu competitiv este descalificant dpdv profesional, ca sa zic asa.
Gerula
Site Admin

Mesajde Beju pe Decembrie 24th, 2008, 1:31 pm

Gerula scrie:

In plus, mai e un lucru: n-o sa vezi ca vine cineva sa "dea din casa" din proprie initiativa, zicand "hai sa ma spovedesc pe forum".
\
Ideea e ca sunt multi aici care nici nu stiu ce sa intrebe. Cand ai scris tu asta mie mi-au venit in cap niste intrebari referitoare la materialele folosite,insa intre timp dl. Dadi a raspuns spunand ca aceste amanunte nu doreste sa le dezvaluie.
Practic nu dezvaluie nici lucruri referitoare la constructie,trimitzandu-ne sa punem mana pe pix si pe hartie si sa luam la buchisit carti de hidrodinamica,lucru pe care il consider o pista falsa.
Am invatzat tainele constructiei si evolutiei voblerelor fara sa fac nici macar un singur calcul aritmetic tinand cont decat de 3 aspecte legate de fizica: Gravitatia,Legea lui Arhimede si frecarea.
Referitor la discutia in contradictoriu iscata intre Radubug si dl. Dadi,referitoare la sinking vs floating, ii dau dreptate lui bug si am mai scris asta intr-un post precedent. Sa nu uitam ca Radu face voblere de vreo 2 ani ,daca nu ma insel,iar dl Dadi de 30. Dati-mi voie sa ma intreb de ce dl. Dadi face afirmatia eraonata(sa nu-i zic minciuna) cum ca un vobler de 2 cm,din balsa,lestat si armat cu triple nu poate fi floating.
Hai noroc!
Beju
membru nou

Mesajde radu_bug pe Decembrie 24th, 2008, 2:35 pm

mai gerula ce profesionalism vezi tu aici ? in calculele alea cu balsa si cu lestul si ce mai era acolo? nu zic asa o fi .teoretic . nu am stat niciodata sa calculez cat lest se potriveste la un anume volum de lemn si anume tip de lemn. chiar il invidiez pe domnul dady ca avut rabdarea asta . numai nustiu cum de mie imi ies microvoblere floating ? teoretic dupa acele calcule nu ar trebui sa-mi iasa .calculele acelea erau facute dupa balsa care e mai flotabil decat lemnul de fuma cu care fac eu microvoblere .eu daca vreau sa fac un microvobler de 2 cm floating ,il fac floating, sau daca il vreau sinking il fac sinking , mai greu la astea mici e suspending . cele mai mari le pot face floating , slow floating , suspending , very slow sinking ,slow sinking sau fast sinking . care e problema ? nu calculez nimic ca nu am ce . cateodata imi iese din prima , dupa ochi , alteori trebuie sa mai adaug putin lest . tu nu ai decat sa asculti orbeste pe cine vrei . stii ? - era o vorba : credetzi in dragoste la prima vedere ? -domnule cred , dar e bine sa arunci si a doua privire . hai noroc si craciun fericit si scuza-ma de lipsa de profesoinalism
radu_bug
membru nou

Mesajde Beju pe Decembrie 24th, 2008, 2:52 pm

E adevarat ca Gerula poate sa creada pe cine doreste insa el nu e o parere avizata. In sensul ca nu a facat probabil vreun vobler niciodata. Ceea ce ma uimeste pe mine este faptul da Dadi sustine tampenia asta ca ar fi imposibil,mai ales ca de fiecare data scoate in evidentza cei 30 de ani experientza. E drept acuma ca cei 30 de ani de exp. fara net pot echivala undeva la 3 ani cu net,dar asta e alta poveste.
Rolul lui Gerula pe acest topic nu poate fi decat unul de moderator,pentru ca altfel ar fi offtopic.
Pace!
Beju
membru nou

Mesajde Beju pe Decembrie 24th, 2008, 2:52 pm

E adevarat ca Gerula poate sa creada pe cine doreste insa el nu e o parere avizata. In sensul ca nu a facat probabil vreun vobler niciodata. Ceea ce ma uimeste pe mine este faptul da Dadi sustine tampenia asta ca ar fi imposibil,mai ales ca de fiecare data scoate in evidentza cei 30 de ani experientza. E drept acuma ca cei 30 de ani de exp. fara net pot echivala undeva la 3 ani cu net,dar asta e alta poveste.
Rolul lui Gerula pe acest topic nu poate fi decat unul de moderator,pentru ca altfel ar fi offtopic.
Pace!
Beju
membru nou

Mesajde Gerula pe Decembrie 24th, 2008, 3:41 pm

Beju scrie:E adevarat ca Gerula poate sa creada pe cine doreste insa el nu e o parere avizata. In sensul ca nu a facat probabil vreun vobler niciodata. Ceea ce ma uimeste pe mine este faptul da Dadi sustine tampenia asta ca ar fi imposibil,mai ales ca de fiecare data scoate in evidentza cei 30 de ani experientza. E drept acuma ca cei 30 de ani de exp. fara net pot echivala undeva la 3 ani cu net,dar asta e alta poveste.
Pace!

Exact asta si este. Discutia trebuie sa se poarte cu argumente, nu cu lovituri la gioale gen "dady emite postulate".

Omiti insa un lucru, pe care vad ca-l omite si radu_bug: Dady a zis clar ca nu ies floating MICROVOBLERE care sa mai aiba si forma de peste de dimensiunea aia. Adica sigur, daca vrei sa faci un alevin de 1.5cm gros cat un gandac, normal ca-l scoti si floating. Doar ca o sa fie treaba facuta ca in bancul ala cu testul pisicii aplicat la Dacia: pe unde scoate capul din caroserie, dai cu chit :D .

Ceea ce am punctat eu insa a fost cu totul altceva: Dady si-a expus frumos argumentele, nu s-a dat lovit, n-a venit cu texte gen "eu nu mai intru aici" samd. De pe pozitia unui neavizat intr-ale lurebuildingului dar a unuia mult mai avizat decat voi intr-ale disputelor de idei, va spun ca asta e o atitudine de om care stie ce spune si este convins ca are dreptate si ca poate demonstra la o adica lucrul asta.
In timp ce, in momentul in care spui ca nu mai postezi pe un topic unde se discuta in contradictoriu cu argumente, daca moderatorul interzice datul la gioale, pierzi prin neprezentare. Indiferent daca, pana la urma, aveai sau nu dreptate.
Gerula
Site Admin

Mesajde Beju pe Decembrie 24th, 2008, 4:35 pm

Ai si tu dreptate,ce sa zic.Acuma in perioada asta a sarbatorilor e bine sa incercam sa ne punem deacord,cat de cat.Avem timp la anul sa le bagam la circus cat vrem. :D
Nici eu nu cred ca e cel mai bun lucru sa sa nu mai postezi pe un forum ,pt ca cineva nu este deacord cu tine. Oricum,cred ca bug este o pierdere,daca el a decis sa plece. Stiu despre ce forum vorbeste el si acolo este intradevar un climat bun,dar parca prea pacifit. :D .Nu scriu acolo,dar mai citesc printre randuri,iar acolo sectiunea lurebuilding este foarte dezvoltata.
Recunosc ca nu am vandut nici eu mari secrete,pentru ca multi nu stiu ce sa intrebe,insa am fost transparent de fiecare data cand s-a ivit ocazia.
In fine,nu mai am timp sa scriu acuma,dar promit sa revin cu postare mai detaliata ontopic,de acea data. :D
Beju
membru nou

Mesajde Gerula pe Decembrie 24th, 2008, 5:09 pm

Eu incerc sa tin forumul asta la un nivel high end. Si nu ma refer prin asta numai la cunostintele si notorietatea oamenilor care posteaza (vezi nea Jean sau Dady, vezi ce posteaza SF la sectiunea de spinning marin etc), ci si la capacitatea de a purta un dialog cu argumente. Sincer, oameni tip cainele lup, cu privirea inteligenta dar care nu se pot exprima, nu-si prea au locul pe un forum de genul asta. Ei poate chiar stiu bine niste lucruri, dar nu fac decat sa se umple de frustrare, vazand cum altii marcheaza puncte pentru ca sunt capabili sa-si astearna ideile in scris.
Gerula
Site Admin

Mesajde adiwolf pe Decembrie 24th, 2008, 7:04 pm

Gerula scrie:...... Sincer, oameni tip cainele lup, cu privirea inteligenta dar care nu se pot exprima, nu-si prea au locul pe un forum de genul asta. Ei poate chiar stiu bine niste lucruri, dar nu fac decat sa se umple de frustrare, vazand cum altii marcheaza puncte pentru ca sunt capabili sa-si astearna ideile in scris.

gerula,
sincer,stiu ce spun
si nu este vorba de frustrare,intelege ca nu sunt in competitie cu nimeni,deci nu am nevoie de puncte.
daca tu crezi ca nu am loc pe acest forum,ok,nu e nici o problema.(nu uita totusi ca tu ai trimis invitatiile)
ba chiar te rog sa imi stergi toate postarile si bineteles si utilizatorul,e mai bine asa,doar nu trebuie sa dam batai de cap "seniorilor.
adiwolf
membru nou

Mesajde radu_bug pe Decembrie 24th, 2008, 8:16 pm

Omiti insa un lucru, pe care vad ca-l omite si radu_bug: Dady a zis clar ca nu ies floating MICROVOBLERE care sa mai aiba si forma de peste de dimensiunea aia. Adica sigur, daca vrei sa faci un alevin de 1.5cm gros cat un gandac, normal ca-l scoti si floating. Doar ca o sa fie treaba facuta ca in bancul ala cu testul pisicii aplicat la Dacia: pe unde scoate capul din caroserie, dai cu chit :D .

Ceea ce am punctat eu insa a fost cu totul altceva: Dady si-a expus frumos argumentele, nu s-a dat lovit, n-a venit cu texte gen "eu nu mai intru aici" samd. De pe pozitia unui neavizat intr-ale lurebuildingului dar a unuia mult mai avizat decat voi intr-ale disputelor de idei, va spun ca asta e o atitudine de om care stie ce spune si este convins ca are dreptate si ca poate demonstra la o adica lucrul asta.
In timp ce, in momentul in care spui ca nu mai postezi pe un topic unde se discuta in contradictoriu cu argumente, daca moderatorul interzice datul la gioale, pierzi prin neprezentare. Indiferent daca, pana la urma, aveai sau nu dreptate.[/quote]

man . eu nu inteleg de ce trebuie eu sa fac microvoblerele cum vrei tu sau cum le face dady? la constructia unui vobler sau microvobler esti liber sa-i dai ce forma vrei .imaginatia individului e libera .tot microvobler se numeste si o ganganie de 2-2,5 cm pt ca contine lemn ,solutie impermeabila, armatura , lest , barbeta , o tripla , culoare si miscare . vad ca nu stii de ce sa te mai folosesti in incapatanarea ta si te agati de liane imaginare .
radu_bug
membru nou

AnteriorUrmătorul

Înapoi la Momeli artificiale si lurebuilding