Snur versus buldo

La muste. Artificiale, desigur.

Re: Snur versus buldo

Mesajde Tavi pe Noiembrie 11th, 2008, 1:50 am

Gerula scrie:Chestia asta cu buldo care limiteaza dimensiunea cred ca are aplicabilitate doar in anumite conditii, cum ar fi cele descrise de tine. Zau ca nu vad pe un rausor de munte, cu adancime care trece de un metru odata la 2 kilometri, cum ar putea limita buldo dimensiunea capturilor.

Daca citesc baiatii care au bagat sute de EUR in wadersi pana-n brau o sa ii scoata toti la vanzare pentru ca de fapt nu le trebe daca e asa mica apa. Poate asa scade pretu si imi iau si io o pereche. :shhh:

SF, ala de care zici tu e buldo-spin, nu e cu muste, deci e si mai ne-nobil. :mrgreen:
Tavi
trecut prin multe

Mesajde Gerula pe Noiembrie 11th, 2008, 3:18 am

Legatura dintre wadersi si dimensiunea maxima a capturilor permise de buldo pe rauri mici de munte ramane inca neelucidata :lol: :lol: :lol:.
Gerula
Site Admin

Locaţie: Bucuresti

Mesajde SF pe Noiembrie 11th, 2008, 1:23 pm

Tavi scrie:

SF, ala de care zici tu e buldo-spin, nu e cu muste, deci e si mai ne-nobil. :mrgreen:

Stai linistit , toti au muste cu ei , daca intra anume specii in suprafata , cum ar fi stavridu , imediat trec pe muste :lol:

Gerula , io nu as putea pescui intr-un riulet unde sa stii cu certitudine ca nu ai sanse la 2-3 faini pe sezon . Zic pas , ma duc in alta parte .
SF
hârşit în rele

Mesajde Tavi pe Noiembrie 11th, 2008, 1:53 pm

Gerula scrie:Legatura dintre wadersi si dimensiunea maxima a capturilor permise de buldo pe rauri mici de munte ramane inca neelucidata :lol: :lol: :lol:.

un rausor de munte, cu adancime care trece de un metru odata la 2 kilometri

acu se vede legatura?
deci legatura era cu adancimea aproximata de tine, nu cu dimensiunile capturilor. Am fost io prea subtil. :D
E o legatura intre buldo si dimensiunea si mai ales numarul capturilor pe un rausor de munte dar nu la asta ma refeream si nu ti-o zic :lol:
Ultima oară modificat de Tavi pe Noiembrie 11th, 2008, 1:56 pm, modificat 1 dată în total.
Tavi
trecut prin multe

Mesajde SirJones pe Noiembrie 11th, 2008, 1:54 pm

eu pescuiesc pe mures NU se diferenta ca si marimea capturilor la Buldo fata de fly . Este diferenta destul de mare fata de spin. De exemplu la fly chiar iei toate marlele pentru ca prezentarea este mult mai discreta. La buldo recuperezi destul de liniar si brutal asa ca pestisori sunt speriati cand tragi prin apa. Oricum ai lua-o prea mare diferenta eu nu as vedea ca si structura. Singura diferenta as vedea-o ca si lungime a aruncarilor (avantaj buldo) si frecventa lor (avantaj buldo) ca poti dar cu nimfe (avantaj fly) si finetea prezentari (avantaj fly). Atat
SirJones
membru nou

Mesajde miky pe Noiembrie 11th, 2008, 1:54 pm

SF scrie: Dumitru , sa-ti zic tarasenie ...era acu vreo doi ani , psihopatu Eugen era in verva mare pt. ca un an inainte incepuse castingu , iarna , intr-un luminis ( cum iiplace lui sa spuna ) defapt o fost in parc :lol: , si deci s-o inamorat de casting :lol: ( bine o facut ) . Miky tot incerca sa-i explice ca fain ii sa dai pe piriu , unde nu ai nevoie de cast :lol: La un moment dat apare un topic despre nustiuce legi , si baga Miky pe aia cu 4 muste legale pe bat :lol: :lol: Mama , si cum insista ca-i sportiv si cinstit sa dai cu 4 muste ( evident cu cirlig :lol: ) :lol: :lol:
Mah , io fac pariu ca Miky o dat cu buldo si snur plus muste in acelasi timp :lol: :lol:

mah, sa stii ca discutia aia cu Lac versus Rau cu Eugen chiar o fost faina, si amandoi inca ne mai amuzam cu placere la amintirea ei... dar acolo nu era atata vorba de casting cat de mistouri la greu bagate frumos, menite sa ne apropie,... ca atare nici n-am uitat nici nu ne-am iertat unul pe altul, drept pedeapsa acuma merem impreuna la pesti :D
cat despre topicul ala cu legi, unde zici tu ca io insistam ca-i sportiv cu 4 muste pe bat, io nu-mi amintesc si ma indoiesc ca puteam baga asa ceva in serios, dat fiind faptul ca io de mai bine de 10 ani nu dau cu mai mult de 2 muste... da' ma rog, daca tu zici,... baga un link sa imi reimprospatezi memoria, ca acu' chiar m-ai facut curios...
cu buldo am dat si io intinerete ( > 20 ani, pe vremea aia numa' io eram pe olt, spinnerii de azi erau inca la gradinita :D, iar clenii erau cleni :D ), niciodata cu mai mult de 3 muste, nu pentru ca eram io prea dus la biserica pe vremea aia, dar ma enerva sa mi se incurce des...
deci nu se prea leaga...
miky
membru nou

Mesajde Gerula pe Noiembrie 11th, 2008, 2:01 pm

Tavi scrie:
Gerula scrie:Chestia asta cu buldo care limiteaza dimensiunea cred ca are aplicabilitate doar in anumite conditii, cum ar fi cele descrise de tine. Zau ca nu vad pe un rausor de munte, cu adancime care trece de un metru odata la 2 kilometri, cum ar putea limita buldo dimensiunea capturilor.

Daca citesc baiatii care au bagat sute de EUR in wadersi pana-n brau o sa ii scoata toti la vanzare pentru ca de fapt nu le trebe daca e asa mica apa. Poate asa scade pretu si imi iau si io o pereche. :shhh:

Gerula scrie:Legatura dintre wadersi si dimensiunea maxima a capturilor permise de buldo pe rauri mici de munte ramane inca neelucidata :lol: :lol: :lol:.

Mai Tavi, problema e ca-ti cam fuge mana la citate incomplete. :lol: . Discutia era despre buldo care ar limita (sau nu :lol: ) dimensiunea capturilor pe vreun rausor mic, nu despre utilitatea sau inutilitatea wadersilor pe un asemenea rau :lol:. Cu wadersi poti sa dai si la spin si la buldo si la tot ce vrei, nu se vand doar catre posesorii de echipament de fly :lol:.

P.S. Chiar sunt si eu curios daca a zis-o Miky pe aia cu 4 muste :D.
Gerula
Site Admin

Mesajde eugen pe Noiembrie 11th, 2008, 2:18 pm

miky nu scria decat pe un singur forum acum doi ani si nu e vb de rapitori. SF le ameteste mai ceva ca pe cartile de joc. asa e el, un romantic. chiar azi il citeam cum da el efecte de fine tunning in vobler prin alegerea firului & so on. pura cotzaiala intelectuala, da' frumos scris si cu atata suflet incat ti-i greu sa nu-i dai dreptate. :)

aloo, mr robinson, am vazut ca ai scris niste nume de pesti care nu traiesc prin recifuri. venisi acasa de sarbatori???
eugen
trecut prin multe

Mesajde Gerula pe Noiembrie 11th, 2008, 2:39 pm

Ma, acum daca tu nu crezi ca voblerul evolueaza diferit daca-i legat de un textil tapan sau daca-i legat de un mono care se intiiiiiiindeeee :lol:, ce pot sa zic, e alegerea ta :D .

SF e acasa de ceva vreme, deja vad ca s-a adaptat repede la conditiile de pe Somes :lol:.
Gerula
Site Admin

Mesajde Tavi pe Noiembrie 11th, 2008, 2:57 pm

Mai Tavi, problema e ca-ti cam fuge mana la citate incomplete. . Discutia era despre buldo care ar limita (sau nu ) dimensiunea capturilor pe vreun rausor mic, nu despre utilitatea sau inutilitatea wadersilor pe un asemenea rau . Cu wadersi poti sa dai si la spin si la buldo si la tot ce vrei, nu se vand doar catre posesorii de echipament de fly .

Gerula, nu-ti mai dau citate complete ca mi-e lene :D
Ai facut tu o afirmatie
"Zau ca nu vad pe un rausor de munte, cu adancime care trece de un metru odata la 2 kilometri, cum ar putea limita buldo dimensiunea capturilor."
Afrmatia ar fi fost corecta daca si apele ar fi asa putin adanci cum zici tu. Dar nu-s. :D
De-aia isi iau bajetii vadersi pana-n piept, si nu numai muscarii.
Si tot de-aia buldo limiteaza neste treburi.
cam asta era...
Tavi
trecut prin multe

Mesajde SF pe Noiembrie 11th, 2008, 2:59 pm

miky scrie:mah, sa stii ca discutia aia cu Lac versus Rau cu Eugen chiar o fost faina, si amandoi inca ne mai amuzam cu placere la amintirea ei... dar acolo nu era atata vorba de casting cat de mistouri la greu bagate frumos, menite sa ne apropie,... ca atare nici n-am uitat nici nu ne-am iertat unul pe altul, drept pedeapsa acuma merem impreuna la pesti :D
cat despre topicul ala cu legi, unde zici tu ca io insistam ca-i sportiv cu 4 muste pe bat, io nu-mi amintesc si ma indoiesc ca puteam baga asa ceva in serios, dat fiind faptul ca io de mai bine de 10 ani nu dau cu mai mult de 2 muste... da' ma rog, daca tu zici,... baga un link sa imi reimprospatezi memoria, ca acu' chiar m-ai facut curios...
cu buldo am dat si io intinerete ( > 20 ani, pe vremea aia numa' io eram pe olt, spinnerii de azi erau inca la gradinita :D, iar clenii erau cleni :D ), niciodata cu mai mult de 3 muste,

Miky , m-am uitat scurt pe discutie , pe la pagina 5 chiar io ii zic la psihopat ceva de alea 4 muste , am avut un fundament sa stii , chit ca-i posibil sa nu fi fost tu :lol: , da cum scrii tu mult si lung ii greu de controlat :lol: :lol:
Oricum , ai facut deja un prim pas , faptu ca recunosti ca ai dat cu 3 muste la buldo :lol:
SF
hârşit în rele

Mesajde Gerula pe Noiembrie 11th, 2008, 3:00 pm

Tavi, corect, e mare diferenta intre 1m si 1m. 40 cm cat au ai mai inalti wadersi. Cum spui tu :lol:.

SF, eu zic sa facem primul concurs al forumului: cine ii smulge lui Miky marturisiri complete? :lol:
Gerula
Site Admin

Mesajde SF pe Noiembrie 11th, 2008, 3:09 pm

eugen scrie:miky nu scria decat pe un singur forum acum doi ani si nu e vb de rapitori. SF le ameteste mai ceva ca pe cartile de joc. asa e el, un romantic. chiar azi il citeam cum da el efecte de fine tunning in vobler prin alegerea firului & so on. pura cotzaiala intelectuala, da' frumos scris si cu atata suflet incat ti-i greu sa nu-i dai dreptate. :)

aloo, mr robinson, am vazut ca ai scris niste nume de pesti care nu traiesc prin recifuri. venisi acasa de sarbatori???

Vezi si tu data la care era inscris :lol: , si chiar scria destul de virtos :lol: :lol:

Restu il inteleg , cum inca nu ai reusit sa treci pragu psihologic de 3 kilograme , bagi si tu la gramada :lol: :lol: Si asta ca ai incercat si la natural :lol: La marimea asta tu esti facut pt. riuri mici si inguste :lol: cum de m-am putut insela :lol:
Mai bine baga ceva poze , traiesc cu vaga senzatie ca dupa aprope 8 ani de ocne mi-o luat o jumate de ora sa trec de alea 3 kile , dintr-un peste :lol: , nivel pe care incerci sa-l depasesti de citiva ani :lol: :lol:
Da nu-mi baga poze de-a lui Dragos :lol:
SF
hârşit în rele

Mesajde miky pe Noiembrie 11th, 2008, 3:26 pm

SF scrie:...Oricum , ai facut deja un prim pas , faptu ca recunosti ca ai dat cu 3 muste la buldo :lol:

SF,
pacatosi suntem toti sau am fost la viata noastra,...
io n-am sustinut o clipa ca m-am nascut ingeras cu lanseta de fly in mana,... era si greu pe vremea lui ceasca sa pui mana pe o scula de aia, ca nu se gasea...
de fly m-am apucat de vreo 35 de ani, si primul meu bat era Custom made, dintr-o joarda de-aia de bambus de Obor pentru fixisti, cu noduri, iar snurul cel mai perfect era o ata chirurgicala de o anumita grosime...
sper sa nu ma intrebi acuma cum mi-am aranjat inelele pe blancul ala ca nu mai imi amintesc :D cert e ca am pus pe el cate am avut :lol:
pasiunea pentru fly m-a gasit gata pescar, dadeam pe atunci si la alte stiluri, asa ca o vreme le-am amestecat, ce sa-i faci...
deci nu numa' buldo am bagat ci si spinn la greu pe vremea aia, dar aveam si ce prinde pe atunci,... cand ma duceam in delta eram singuru turist pe vapor, si era de-ajuns sa am la mine 3 piscoturi si doua linguri fara coada din argintaria lu' mama... nu trebuia sa car cu mine un dulap cu voblere si plastice plus table la greu, cum fac astia de-acuma si se intorc cu o poza care mai are nevoie de Adobe photoshop ca sa o poata arata la lume...
revenind insa la fly si la pacatele noastre, important e ca m-am dat pe brazda, mult timp inaintea altora, si a trecut atata timp de cand calcam pe langa fly incat io zic ca faptele alea s-au prescris de mult :D a ramas doar avantajul ca io-mi pot permite sa nu fiu departe de subiect inclusiv cand se discuta chestii de-astea fumate de toata lumea cum is buldo si spinnul :laughing-rolling:
miky
membru nou

Mesajde Tavi pe Noiembrie 11th, 2008, 3:59 pm

Gerula scrie:Tavi, corect, e mare diferenta intre 1m si 1m. 40 cm cat au ai mai inalti wadersi. Cum spui tu :lol:.

e diferenta intre a fi mai uscat, mai curat sau a face baie 8-)
sau
matematic vorbind, e dublul diferentei intre o stiuca de 40 si una de 60, cam la trei kile sau chiar peste :lol:

io-mi pot permite sa nu fiu departe de subiect inclusiv cand se discuta chestii de-astea fumate de toata lumea cum is buldo si spinnul

Doamne, ce de presupuneri nefondate....
Tu vrei sa zici ca sunt unii printre noi care nu au prins nici un pastrav?
La buldo de exemplu?
Tavi
trecut prin multe

Mesajde leba pe Noiembrie 11th, 2008, 6:30 pm

Tavi scrie:Doamne, ce de presupuneri nefondate....
Tu vrei sa zici ca sunt unii printre noi care nu au prins nici un pastrav?
La buldo de exemplu?

ma numesc Leba si, in ignoranta mea, nu am prins niciodata pastrav la buldo.
:twisted:
let`em live, they`re part of the game.
http://www.prietenipescari.ro
E.S.T.
leba
membru nou

Mesajde Gerula pe Noiembrie 11th, 2008, 7:28 pm

Eu n -am dat in viata mea la buldo, daca nu punem la socoteala o jumatate de ora acum 30 de ani, cu undita unui nene care pusese la capatul liniei doua dopuri de-alea de plastic de sticla de vin, bagate unul in altul si ceruite :lol: .
Gerula
Site Admin

Mesajde SF pe Noiembrie 11th, 2008, 8:20 pm

Mah , io am prins niste pastraviori acu 15 ani , la buldo nu-s nebun sa dau , nu vad de ce sa dau asa , mai continuam sau ne impacam iarasi :lol: :lol:
SF
hârşit în rele

Mesajde miky pe Noiembrie 12th, 2008, 1:41 am

era cat p-aci sa zic ca nici io n-am prins niciodata pastrav la buldo da' tocmai mi-am amintit ca am facut odata, demult, spectacol pe lac la Gatul Berbecului (Sadu V)... dar cum am mai zis, asta intra la "prescrise"... :D
miky
membru nou

Mesajde Gerula pe Noiembrie 12th, 2008, 2:19 am

De ce, au trecut 22 de ani? :lol:
Gerula
Site Admin

AnteriorUrmătorul

Înapoi la Flyfishing