Flyfishing marin

La muste. Artificiale, desigur.

Flyfishing marin

Mesajde Gerula pe Iulie 15th, 2009, 11:46 am

Am avut ocazia sa vad in Corfu un englez total ageamiu la fly (avea probleme si cu castingul la 10 metri) dar care totusi mai prindea cate un chitic din cand in cand, chestie care ma face sa cred ca un pescar decent care practica acest stil putea avea rezultate semnificative.

Are cineva vreo experienta in materie de fly la Mediterana? (ma refer in special la alegerea mustelor).
Gerula
Site Admin

Locaţie: Bucuresti

Re: Flyfishing marin

Mesajde Jedi pe Iulie 18th, 2009, 4:11 am

Fly la Mediterana zici? Hmmm...Nu s-a lamurit pe deplin problema avatului la fly,care era palpabila si locala. N-am auzit niciodata pe forumuri de fly marin.Forumuri romanesti.
Jedi
hârşit în rele

Locaţie: Montreal

Mesajde Gerula pe Iulie 18th, 2009, 6:45 am

Doar n-o insemna asta ca subiectul e inchis :D
Gerula
Site Admin

Mesajde Jedi pe Iulie 24th, 2009, 4:30 am

Gerula scrie:Doar n-o insemna asta ca subiectul e inchis :D
Nooo....Apare si un marinero pin la urma.. :D
Jedi
hârşit în rele

Mesajde Gerula pe Iulie 24th, 2009, 8:17 am

Basescu, dupa ce pierde alegerile :lol: :lol: :lol:
Gerula
Site Admin

Mesajde tudor pe Iulie 24th, 2009, 2:07 pm

Aici se pescuieste mult la fly lavracul. La tine, Jedi, ar merge la striped bass, acelasi peste ca si lavracul numai ca are dungi.
Pescuitul se practica insa numai pe timpul fluxului sau refluxului. Alfel pestii stau in larg si adio fly ca nu ii poti localiza.
tudor
hârşit în rele

Mesajde Jedi pe Iulie 24th, 2009, 5:25 pm

Tudor....Ai auzit sa se prinda ceva mai sanatos pe coasta canadiana? Eu tot caut info pe net dar in afara de ceva macrou mic si alti pesti pitici n-am gasit.Nu de alta dar saptamina viitoare ajung la Atlantic. :mrgreen: Bine...trec si pe linga riuri cu somoni dar daca am fost lenes , acum o sa dau marunt din buze..In majoritatea zonelor e permis doar fly-ul... :shock:
Jedi
hârşit în rele

Mesajde Gerula pe Iulie 24th, 2009, 5:32 pm

Jedi scrie:In majoritatea zonelor e permis doar fly-ul... :shock:

E logic, ca sa nu dea prea des cu spinarea in oscilante :lol: . Nu ca asta cu fly-ul i-ar impiedica prea tare pe unii, vezi cazul cu Kunta si poza cu somonul cu gura total deformata, dar care simtise subit nevoia sa atace un streamer sau ceva de genul asta :lol: .
Gerula
Site Admin

Mesajde Jedi pe Iulie 24th, 2009, 6:25 pm

Imagineaza-ti somonu ala in loc de fitofagul tau. :think: Pai n-o tineai tot malul in mambo, cha-cha , passo doble si merengue ? :D
Jedi
hârşit în rele

Mesajde Gerula pe Iulie 24th, 2009, 9:55 pm

Nu, pentru ca somonul ala era probabil la capatul puterilor, dupa cine stie cate zeci de kilometri de rau, nspe cascade, tspe repezisuri samd.

Oricum, n-as fi facut afirmatia asta daca nu citeam in doua carti, scrise de oameni care au pescuit ceva somon la viata lor, ca un peste ajuns in ultimul stadiu de deformare nu mai pune gura pe nimic.
Gerula
Site Admin

Mesajde Jedi pe Iulie 25th, 2009, 3:01 am

Carti...autori..pescari...in masura sau nu....ii stim personal sau nu..... Trebuie vazut totul la locul faptei.Unii erau siderati la inceput si absorbeau ca un burete postulatele emise de un romano-canadian, Marius Adrian Dumitru (sa raminem in aria fly-ului) adica MAD.Pina si-au dat seama ca incepuse sa bata cimpii si i s-a stins mitul si piuitul.Si mai trebuie tinut cont si de specificul zonei. Scotienii sustin una,norvegienii demonstreaza contrariul.Sau clenii mititei de la Musti si Taicanoe ataca naluci cit ei ,iar pe Neajlov nu se ating decit de minusculozitati UL.Sau pun eu un Mepps Syclops de 26 grame, cu struna neagra si groasa si prind un salau transparent ,cit un marker de lung :lol: .Agatat regulamentar in interiorul gurii.
Jedi
hârşit în rele

Mesajde tudor pe Iulie 25th, 2009, 9:14 am

Jedi scrie:Tudor....Ai auzit sa se prinda ceva mai sanatos pe coasta canadiana? Eu tot caut info pe net dar in afara de ceva macrou mic si alti pesti pitici n-am gasit.Nu de alta dar saptamina viitoare ajung la Atlantic. :mrgreen: Bine...trec si pe linga riuri cu somoni dar daca am fost lenes , acum o sa dau marunt din buze..In majoritatea zonelor e permis doar fly-ul... :shock:

Ce vrei mai sanatos decat un stripped bass?
tudor
hârşit în rele

Mesajde Jedi pe Iulie 25th, 2009, 3:33 pm

tudor scrie:
Jedi scrie:Tudor....Ai auzit sa se prinda ceva mai sanatos pe coasta canadiana? Eu tot caut info pe net dar in afara de ceva macrou mic si alti pesti pitici n-am gasit.Nu de alta dar saptamina viitoare ajung la Atlantic. :mrgreen: Bine...trec si pe linga riuri cu somoni dar daca am fost lenes , acum o sa dau marunt din buze..In majoritatea zonelor e permis doar fly-ul... :shock:

Ce vrei mai sanatos decat un stripped bass?
.....Nu stiu daca se prind mai la nord de New York..Abia in Nova Scotia e codul la jigging adinc,in New Brunswick deja e mai racoare iar eu merg mai la nord,unde apar focile... :D
Jedi
hârşit în rele

Mesajde tudor pe Iulie 25th, 2009, 3:41 pm

Si in Maine e stripped bass. Il poti lua si la voblere, popper, stick bait etc cand urca marea in locurile cu mult curent. Fii atent insa sa nu urce apa mai repede de cat poti fugii. :lol:
tudor
hârşit în rele

Mesajde Gerula pe Iulie 26th, 2009, 9:11 am

Sau sa ai vesta de salvare si pistolul de semnalizare la tine :lol:
Gerula
Site Admin

Mesajde Gerula pe Iulie 28th, 2009, 8:28 am

Tudore, tu ai incercat cu lasoul? :D
Gerula
Site Admin

Mesajde tudor pe Iulie 28th, 2009, 8:57 am

Adica ? Ce vrei sa spui de fapt ?
tudor
hârşit în rele

Mesajde Gerula pe Iulie 28th, 2009, 9:12 am

Lasoul = flyfishing :D
Gerula
Site Admin

Mesajde tudor pe Iulie 28th, 2009, 9:35 am

La fly am pescuit o singura data dar pastrav.
Sea bass am pescuit insa la naluci. E spectacol cu nalucila de suprafata. E greu insa sa gasesti pestele. Greu pentru mine care nu prea sunt cunoscator al pescuitului in mare. Principiile le stiu insa trebuie petrecut mult timp ca sa capat si experienta.
O data, incepuse apa sa urce, perioada foarte propice, eram concentrat caci aveam atacuri si cand m-am uitat in jur am vazut ca ramasesm izolat pe un damb si eram deja inconjurat de apa. Ca sa ies la mal am trecut prin apa pana la mijloc, imbracat.
De aceea spun ca in unele cazuri trebuie sa fugi repede.
tudor
hârşit în rele

Mesajde Gerula pe Iulie 28th, 2009, 12:19 pm

Da, la ocean poti avea surprize mari cu mareele. Pe Mediterana insa, sunt nesemnificative.

Din scurta mea experienta cu pescuitul marin, cea mai sigura cale e sa faci snorkeling pana dai de peste :lol: :lol: :lol: Pe urma este extrem de simplu.

Alminteri, fara a sti locurile, risti sa dai ca in fantana.
Gerula
Site Admin

Următorul

Înapoi la Flyfishing