Flyfishing marin

La muste. Artificiale, desigur.

Re: Flyfishing marin

Mesajde Jedi pe August 1st, 2009, 4:38 am

Despre fly la Atlantic in zona in care am fost( golf intre Quebec si New Brunswick ) va pot zice multe intr-un singur cuvint...NIMIC.. :lol: :lol: :lol: .. La experienta mea capatata la fata locului am sperat macar la un macrou mic ( altceva nici nu este ). Habar n-am nici macar daca macroul ar sari la o musca :lol: :lol: :lol: ..Am exersat macar...
Ataşamente
re1.jpg
Fara oameni in jur
Jedi
hârşit în rele

Locaţie: Montreal

Mesajde Gerula pe August 1st, 2009, 7:16 am

Asa, din ce se vede in cadru, miscarea e corecta :D , nu ti-ai infasurat lasoul in jurul gatului propriu :D

Eu zic sa incerci intai in apa dulce, la pescuitul marin, daca n-ai putina experienta cu localizarea (sau nu te bagi sub apa sa cercetezi :D ) e mai greu.
Gerula
Site Admin

Locaţie: Bucuresti

Mesajde Jedi pe August 1st, 2009, 6:27 pm

Bagat sub apa ??? Brrr.. Am stat juma de ora pina la genunchi si am simtit ca cineva imi batea pene de crapat lemne intre tibie si peroneu :lol: :lol: :lol: .Dupa vorbe cu localnicii am aflat ca pescuitul e dezastruos in zona.Codul e permis doua luni pe an in perioada turistica.Se practica in larg la deep jigging.In rest macrou ( pentru cine stie sa-l localizeze ) si lobsters.Pescarii locali sint extraordinar de suparati pe foci.Gonesc macroul in larg,rup racii in doua si-i lasa de izbeliste (din joaca ) :lol: .Ba mai mult, stau intr-o portiune ingusta la gura principalului riu si captureaza somonii cu nemiluita.Pescarii de fly asteapta in van sa le pice cite ceva mai sus pe riu :D ..dupa ce au platit intre 38 si 600 $ pe zi (functie de loc,ambarcatiune,ghid ..etc ).Localnicii le-ar impusca cu draga inima dar sejurul la bulau e foarte lung pentru asta :lol: si turistii n-ar mai avea ce sa pozeze .
Jedi
hârşit în rele

Mesajde Gerula pe August 1st, 2009, 7:16 pm

Realizez ca e frig, dar sa stii ca un costum de scafandru pentru ape reci nu mai costa chiar asa de mult :D
Gerula
Site Admin

Mesajde Gerula pe August 2nd, 2009, 10:47 am

Uite, ca sa-ti faci o idee: http://www.xsport.ro/index.php?produs=672725-99

La cursul de acum vine vreo 350USD. Cu asta, plus cagula, manusile si ciorapii aferenti, te balacesti linistit vreo 2 ceasuri in apa care sta sa inghete :D .
Gerula
Site Admin

Mesajde tudor pe August 2nd, 2009, 5:59 pm

Dar daca nici localnicii nu prind peste acolo eu cred ca mai bine se duce in alta parte. Eu asta as face.
tudor
hârşit în rele

Mesajde Gerula pe August 2nd, 2009, 6:27 pm

Asta absolut, de fapt cred ca e de bun simt ca atunci cand nu cunosti locurile sa-ti faci intai ochirea roata sa vezi unde dau bastinasii :D .

Eu ziceam ca ar fi utila o balaceala in zonele in care n-ai asemenea repere vii :lol: . In fond, coasta atlantica a Canadei e mare :D .
Gerula
Site Admin

Mesajde Jedi pe August 2nd, 2009, 8:03 pm

Mare dar ostila rau . Nu-i deloc "beach-ul " la care sa mergi la plaja si balaceala la sfirsit de iulie. Plajele cu nisip sint iarasi foarte rare,mai mult pietris si stinci.Iata coasta nordica a peninsulei respective. Vreo 13-14 grade , vint puternic , ploaie rece....horor.. In noaptea urmatoare am auzit ca ar fi fost +4 grade acolo dar eu eram deja la vreo 200 km mai la sud .
Ataşamente
re2.jpg
Golful St Laurent in iulie
Jedi
hârşit în rele

Mesajde Gerula pe August 2nd, 2009, 8:23 pm

Mai, alea nu-s valuri sa te sperii de ele :D Pentru pietre/stanci exista incaltari si manusi speciale, si cam asta-i tot.

Nu se pune problema sa intri in apa la piele (decat daca vrei sa nu mai iesi), dar cu echipamentul adecvat nu-i mare branza.
Gerula
Site Admin

Mesajde Jedi pe August 2nd, 2009, 9:45 pm

N-am fost tentat de scufundari niciodata,iar pe acolo chiar nu m-as baga nici daca mi s-ar furniza tot echipamentul gratuit+ instructori + masaj thailandez dupa.....Adica ba....atunci da. :mrgreen:
Jedi
hârşit în rele

Mesajde Gerula pe August 2nd, 2009, 9:55 pm

Scufundarile cu aparat de respiratie autonom (SCUBA = Self Contained Underwater Breathing Apparatus) sunt una, si freediving (scufundare in apnee, ce fac eu) e cu totul altceva.

Pana la coada esti doar tu cu marea, fara butelii, tuburi, manometre samd :D . Senzatia e cu totul aparte, eu am practicat ocazional si SCUBA, dar nu se compara.
Gerula
Site Admin

Mesajde Gerula pe August 5th, 2009, 11:16 am

Cea mai tare poveste despre flyfishing in Corfu :lol: http://www.fliesandfins.com/postt207.html

Concluziile: "I should have taken a bread fly with me. " :lol: :lol: :lol:
" tried fishing some of the estuaries with streamers, shrimp patterns and crazy charlies but could not hook up. "
"So a week of Corfu yielded no fish for me."

Deduc de aici ca englezul ala pe care l-am vazut eu prinzand cate un pestisor poate fi invidiat de comunitatea pescarilor de fly corfioti :lol: .
Gerula
Site Admin

Mesajde Gerula pe August 16th, 2009, 12:10 pm

Se pare ca avem in tara cel putin un pescar de fly care stie si pe mare :D

competitii-si-concursuri-de-pescuit-f13/victorii-romanesti-spinning-si-musca-la-cm-de-past-t516.html
Gerula
Site Admin

Mesajde tudor pe Septembrie 15th, 2009, 6:56 pm

Pai a castigat pe rau. Pastrav de mare, insa in apa dulce. E de fapt tot fario insa o parte migreaza in mare iar altii stau pe raul unde s-au nascut. Aspectul celor care migreaza in mare se modifica putin din cauza hranei diferite dar cam atat.
Bravo Bunicului pentru performanta. :clap:
tudor
hârşit în rele

Mesajde Jean Scurtu pe Septembrie 20th, 2009, 6:15 am

Am sustinut de mai multe ori pe forum-urile romanesti de pescuit ca romanii sunt pescari buni si s-ar parea ca am avut dreptate.

Felicitari tuturor concurentilor romani ce au participat la aceste concursuri indiferent de rezultat!!!

Jean Scurtu
"BORN TO FISH ,FORCED TO WORK"
Jean Scurtu
hârşit în rele

Locaţie: Houston,Tx.

Mesajde Gerula pe Octombrie 27th, 2009, 1:20 pm

Revenind un pic la subiectul topicului, are cineva experienta in pescuitul la fly pe Mediterana?
Gerula
Site Admin

Mesajde Gerula pe Ianuarie 5th, 2010, 12:18 pm

Vorba unui englez " greeks catch their fish in the sea, often with spear guns and sometimes with dynamite". De la localnici nu prea ai ce invata in domeniul asta, din pacate...
Gerula
Site Admin

Anterior

Înapoi la Flyfishing