Banuiesc ca mai toti membrii vechi de pe forumurile de pescuit il stiu pe nea Jean Scurtu, un om de o cinste exemplara, care in schimbul unor comisioane foarte modeste i-a ajutat pe multi sa-si cumpere din SUA tot felul de lucruri, de la magazine care nu trimiteau in Romania/care puneau costuri de expediere exagerate/care nu acceptau carti de credit din Romania samd.
Ei bine, nea Jean a avut multa vreme o relatie amicala cu Eugen Gana, individul pe care il puteti admira in toata splendoarea aici flyfishing-f8/oameni-si-oi-sau-povestea-club-fly-bucuresti-t628-s20.html . Dupa cum puteti vedea, chiar i-a luat public apararea lui Eugen pe topicul respectiv, contrazicandu-ma deschis. Si acolo era vorba, pana la urma, de necinstea lui Eugen, care s-a folosit de instructorul italian de fly si apoi i-a stricat acestuia clubul abia infiintat.
Nu a trecut insa decat un an si ceva de atunci, si nea Jean a avut ocazia sa-si dea seama, din pacate pe cheltuiala proprie, cine este cu adevarat Eugen Gana. Considerandu-l prieten, nea Jean ii lasase lui Eugen numeroase scule de pescuit, pe care acesta sa le vanda pe piata din Romania. Eugen a refuzat, chipurile, sa ia comision, dar a acceptat fara probleme dinverse cadouri de la nea Jean, intre care blankuri titanium pt. fly, niste pantofi, o scurta camuflaj cu goretex samd, ma rog, intelegeti ideea, lucruri destul de scumpe.
E, dar a venit criza, si odata cu asta au aparut problemele la santierul casutei pe care Eugen si-o construia in afara Bucurestiului. Si, sa vezi minune, Eugen a incetat sa-i mai raspunda lui nea Jean la mailuri, apoi si la telefon, uitand ca inca avea o buna parte din marfa lui nea Jean. Care uitata a ramas si pana in ziua de azi, in pofida tentativelor pe care nea Jean le-a facut pentru a lua legatura cu el, din toamna pana acum.
Din cate inteleg si un amic de-al lui Eugen, Cosmin, a furat cate ceva dintr-un pachet destinat lui Eugen dar trimis pe numele lui, ba a mai uitat sa plateasca si nite bete, avand chiar tupeul sa-i spuna omului ca a folosit banii pentru a-si plati chiria.
Si-am incalecat pe-o sa si v-am spus povestea marelui om si caracter Eugen Gana. Nea Jeane, ai legatura.
P.S. Din ce inteleg, amicul lui Eugen, Dragos veterinarul prieten cu paharul, nu are nici o treaba cu furtisagurile. O fi omul machitor fruntas pe ramura, dar barem nu-i hot.