avat la fly

La muste. Artificiale, desigur.

avat la fly

Mesajde ilie pe Octombrie 29th, 2008, 5:49 pm

La anul a-si vrea sa incerc sa dau dupa avat folosind echip.de fly.Treaba e ca habar nu am ce-mi trebuie. :roll: Aveti idee cu ce sa incep?
http://www.youtube.com/watch?v=bZrBaSXUJyQ&feature=related
ilie
trecut prin multe

Locaţie: sibiu

Re: avat la fly

Mesajde Tavi pe Octombrie 29th, 2008, 11:04 pm

Cu google. Ar trebui sa dai rapid de flytyingpunctro.
Deci e de citit inainte, dup-aia poti sa pui intrebari mai concrete.
In faza asta sunt si eu.
Sau vrei un raspuns de genu: batz clasa 8 de 9'-10', fast, streamare mari, albe, imitatie de fluture de varza?
Tavi
trecut prin multe

Mesajde Gerula pe Octombrie 29th, 2008, 11:10 pm

Nu sunt nici astea niste raspunsuri inutile, cata vreme vin de la oameni avizati. La cat de putine stiu eu despre fly si tot ma indoiesc ca poti da pe curent puternic dupa avat cu orice fel de snur si orice fel de bat. Poate ne lamuresc Miky sau Dumitru.
Gerula
Site Admin

Locaţie: Bucuresti

Mesajde Tavi pe Octombrie 29th, 2008, 11:59 pm

Eu nu sunt avizat, tocmai de aceea recomandam un site unde au scris la subiect unii pe care eu ii consider avizati.
Unii dintre ei sunt activi si aici dar nu toti, din pacate.
Miky de exemplu nu e avizat deloc, el e incepator la buldo :lol:
Tavi
trecut prin multe

Mesajde Gerula pe Octombrie 30th, 2008, 12:09 am

:violence-axechase: :text-lol:

Ideea generala a unui forum (oricare ar fi el) e sa apeleze la solutii externe doar dupa ce au fost epuizate cele interne. Adica daca nu avem pe nimeni aici care sa poata raspunde la intrebare, desigur ca trimitem omul la alte site-uri pe care le stim (nu la :text-google: ).
Gerula
Site Admin

Mesajde miky pe Octombrie 30th, 2008, 12:42 am

Tavi scrie:Miky de exemplu nu e avizat deloc, el e incepator la buldo :lol:

pentru Tavi : :arrow:
:lol: :lol: :lol:
pentru ceilalti :
eu la Avat nu ma simt avizat... adica stau aproape bine cu teoria insa la practica am mari lipsuri...
flyfishingul asa cum e el, este totusi foarte vast, si in functie de peste, metodele si echipamentele sunt foarte diferite... sau ma rog in functie de grupuri de pesti...
ma indoiesc ca se gasesc multi muscari care sa poata afirma ca ei prind oricand, din orice pozitie, orice fel de peste...eu sigur nu ma numar printre ei...
prin forta imprejurarilor, io sunt un pescar ruginit mai mult pe rauri de munte si ca atare daca pot spune ceva, o pot face atunci cand e vorba de pastrav, lipan si clean... da, despre clean la fly stiu multe, pentru ca am pescuit mult la clean...
la stiuca si biban am pescuit ocazional, din barca, in delta, iar avat am prins la fly tot ocazional, dand dupa clean, insa nu erau avati ci avatei, de maxim 250 g, deci io zic ca nu se pune...
am zis prin forta imprejurarilor, intrucat dintotdeauna am avut muntele mai aproape de mine, mi-a placut mai mult, si cu timpul, intelegand pestele si pescuitul lui, mi-a devenit mai comod si relaxant,...
nu sunt impotriva la a da si la alte specii, insa rar am ocazia...
e drept ca pe olt de vreo cativa ani a aparut avatul serios, dar pentru mine, cand am un pic de timp liber, muntele inca imi face cu ochiul mai tare... probabil pentru ca stiu precis la ce ma duc... :P
despre pescuitul avatului la fly stiu destula teorie, dar... vreti teorii neverificate ? eu zic ca nu !.. stiu io baieti pe la noi care au practica la avat suficienta incat sa ma bage in buzunar cu teoria mea cu tot...
in plus nici in viitor nu pot spune ca urmeaza sa ma concentrez pe avat, deocamdata am alte teme care ma provoaca in fly : scobar, mreana, si bineinteles mai am de lamurit unele lucruri intre mine si stiuca :D
miky
membru nou

Mesajde Gerula pe Octombrie 30th, 2008, 12:47 am

Eugen stiu ca are si ceva (mai multa :tools-hammerdrill: ) practica in domeniul asta, sa vedem daca-l aduce Dumitru legat fedeles incoace :happy-jumpeveryone: .
Gerula
Site Admin

Mesajde miky pe Octombrie 30th, 2008, 12:58 am

ca si sfat pentru un incepator insa pot sa spun ca daca fly-ul la alti pesti poti sa incepi sa-l inveti direct pe apa, pentru avat cred ca ar fi mai potrivit ca "startul" sa fie pe gazon :D mai ales daca vrei sa incepi direct cu el...
avatul e un peste care de obicei se tine departe de pescar, si ca atare ai nevoie de lanseuri lungi,... pentru asta trebe nu numa' echipamentul adecvat ci si deprinderea unor tehnici de lansare care nu-ti iasa din prima pe apa...
dumitru sigur va poate lumina in directia asta si... da... pe aici prin preajma noastra, eugen ar fi potrivit !
miky
membru nou

Mesajde Tavi pe Octombrie 30th, 2008, 1:01 am

Gerula scrie::violence-axechase: :text-lol:

Ideea generala a unui forum (oricare ar fi el) e sa apeleze la solutii externe doar dupa ce au fost epuizate cele interne. Adica daca nu avem pe nimeni aici care sa poata raspunde la intrebare, desigur ca trimitem omul la alte site-uri pe care le stim (nu la :text-google: ).

OK, astept sa se epuizeze resursele interne.
Da facem si outsourcing da? Cica e in trend :text-freedom: :text-search:
Tavi
trecut prin multe

Mesajde eugen pe Octombrie 30th, 2008, 4:11 pm

pare rau baieti, eu m-am lasat de forumuri. am trecut doar sa va salut, mai mult ca sa scap de dumitru pe mess. :) nu mai scriu pana nu se inventeaza un forum cum imi place mie. asta sigur nu e. printre altele, si pentru ca am scris de trei ori un mesaj mai lung si cand ajungeam sa dau send aflam ca iar trebuie sa introduc numele si parola si pa mesaj. usor enervant...

@ ilie,
proiectul tau de viitor iti va aduce multe satisfactii. sau nu. :D daca chiar vrei te apuci, baga si vezi tu ce iese. nu am de gand sa-ti dau sfaturi pentru ca nu-s vreun expert. pot sa-ti zic din ce-am trait eu, dar nu-i musai sa patesti si tu la fel.

am vazut primul om dand la musca mult timp dupa ce prinsesem multi pesti. am invatat intr-o iarna sa arunc cat de cat, pe zapada si am avut foarte multe discutii pe mail cu doi prieteni care stiau sa dea la musca. prima partida de testare a fost test comparativ: o ora juma la spin schimband enspe naluci am prins unu’, o ora juma la musca am prins 19. over all, nu am prins cu nimic asa bine avat ca la musca, dar am si avut foarte multe gherle.

de prins, nu-i greu, greu e sa gasesti musca care-i place si dup-aia sa i-o si duci in zona de atac si sa o faci sa inoate cum trebe ca sa-ti dea. dintre toate speciile, in afara de alea cateva pe care inca nu le-am prins (for now :D), avatu’ este cred eu cel mai greu de ghicit. salaul si stiuca mai repede iti dau in musca, doar e greu de gasit locuri unde mai sunt si poti ajunge cu snur la ei. avat in schimb este pe multe ape, ataca deci se hraneste si stii/vezi unde sa dai. restu’ depinde doar de tine.

daca te prinde boala, mai mult ca sigur vom pescui impreuna si vom mai discuta subiectul. macar sa se intample, cei mai multi care se apuca esueaza la calificari, ceea ce fie vorba intre noi si canalu manecii nu mi s-a fi parut niciodata a fi problema mea. :)

PS_mie nu-mi mai face placere sa prind pesti altfel decat la musca si nici sa stau de vorba despre alte feluri de a pescui, de aici si acest sincer la revedere!
ciao
eugen
trecut prin multe

Mesajde Gerula pe Octombrie 30th, 2008, 4:27 pm

eugen scrie:pare rau baieti, eu m-am lasat de forumuri. am trecut doar sa va salut, mai mult ca sa scap de dumitru pe mess. :) nu mai scriu pana nu se inventeaza un forum cum imi place mie. asta sigur nu e. printre altele, si pentru ca am scris de trei ori un mesaj mai lung si cand ajungeam sa dau send aflam ca iar trebuie sa introduc numele si parola si pa mesaj. usor enervant...

Aia era simplu de a rezolva, bifand casuta aia cu logare automata. Altfel normal ca browserul te delogheaza dupa un anumit timp pe care el il percepe ca fiind inactivitate, chiar daca tu scrii de zor in fereastra aia.
Gerula
Site Admin

Mesajde ilie pe Octombrie 30th, 2008, 4:57 pm

Multumesc la toata lumea :romance-kisscheek: sper sa ajung sa prind avat la asa ceva.In iarna asta va trebui sa -mi cumpar scule si sa ies la zapada :D Sper sa nimeresc cam ce am nevoie,doar si spinning-ul l-am invatat singur,an dupa an. ;)
ilie
trecut prin multe

Mesajde leba pe Octombrie 30th, 2008, 5:22 pm

salut, Ilie.
eu sunt unul din acei care au esuat, in optica lui eugen. concret, pescuiesc de ceva vreme la musca numai ca rezultatele lasa de dorit. Ceva cleni, ceva avati mititei + pajnici.
normal, pot da vina usor pe faptul ca din cele treijde partide/an de pescuit, sa zicem ca doar 2-3 sunt la fly. nu ma pot abtine, cand merg la rau, nu pot cara prea mult echipament si intre fly si spin o aleg pe ultima.
am mai zis, daca aveam macar un singur tovaras care sa ma ia cu el (sau eu sa-l iau cu mine) se schimba radical situatia. probabil inca n-am prins incredere in stilul asta. desi, satisfactia e uriasha (chiar si la clean :D )
sfatul meu de profan (uite ca io imi permit): lipeste-te de vreun muscar din sibiu, in doi e altceva.
let`em live, they`re part of the game.
http://www.prietenipescari.ro
E.S.T.
leba
membru nou

Mesajde Gerula pe Octombrie 30th, 2008, 5:28 pm

Eu zic ca mai e o chestie aici: disponibilitatea la efort repetitiv. Dupa mine fly-ul implica mai mult efort de acest gen decat spinning-ul. Cu alte cuvinte, unul caruia ii place sa mearga la sala cu siguranta ca nu va resimti vreo neplacere in a flutura lasoul cateva ceasuri, in vreme ce unul care poate juca fotbal/baschet/whatever cu orele, dar urla dupa 20 minute de tras de fiare, mai mult ca sigur c-o sa zica pas. Evident, astea doua sunt extremele, intre care se situeaza larga majoritate a oamenilor si implict pescarilor.
Gerula
Site Admin

Mesajde kuintautti pe Octombrie 30th, 2008, 5:51 pm

:D ma tu ai trecut la alt nivel !

bag seama ca tu obosesti numa cit te uiti la noi si ai impresia ca sintem toti masokisti... :D

orice muscar care se stie poa sa-ti zica ca nu necesita efort...
kuintautti
trecut prin multe

Mesajde eugen pe Octombrie 30th, 2008, 6:03 pm

lasa-l dorule pe gerula, asta le intelege asa fara sa le practice. vorbeste cu vreo trei experti cu cinci articole publicate si aia e. :) lol
eugen
trecut prin multe

Mesajde Gerula pe Octombrie 30th, 2008, 6:24 pm

Ma intreb de ce ti se pare ca miscarea facuta cu bratul la fly e diferita de orice alta miscare repetitiva? Trecem peste chestiile ezoterice, desigur :lol:.
Gerula
Site Admin

Mesajde ilie pe Octombrie 30th, 2008, 6:51 pm

In privinta firului,tinand cont ca vreau sa dau dupa aspius aspius(deja sunt la alt nivel,nu mai merge avat :lol: :lol: )ce credeti ca ar fi indicat:Specality Lines(lansari mai lungi),Shooting Taper(streamere,poppere,dar e un fir mai scurt)sau Weight Forward(indicat ptr.incepatori)?
@Leba,nu stiu pe nimeni din Sibiu, pescar de fly ,dornic sa-ti arate ceva.
Ultima oară modificat de ilie pe Octombrie 30th, 2008, 6:57 pm, modificat 1 dată în total.
ilie
trecut prin multe

Mesajde Gerula pe Octombrie 30th, 2008, 6:55 pm

Deja e cu perversiuni :lol: , eu v-am lasat. Snururi intinse (sau cum s-o zice :lol: ).
Gerula
Site Admin

Mesajde Tavi pe Octombrie 30th, 2008, 8:10 pm

ilie scrie:In privinta firului,tinand cont ca vreau sa dau dupa aspius aspius(deja sunt la alt nivel,nu mai merge avat :lol: :lol: )ce credeti ca ar fi indicat:Specality Lines(lansari mai lungi),Shooting Taper(streamere,poppere,dar e un fir mai scurt)sau Weight Forward(indicat ptr.incepatori)?
@Leba,nu stiu pe nimeni din Sibiu, pescar de fly ,dornic sa-ti arate ceva.

La shooting headuri se foloseste running line, nu-ti penalizeaza lansarea pt. ca e mai scurt, daca asta vrei sa zici, dimpotriva.
Din pacate nici eu nu cunosc muscari din Sibiu care se stiu la avat sau au echipament dedicat pt. asa ceva.
Ca parere personala, cu un WF e posibil sa inveti mai usor sa lansezi.
Din pacate la avat iti cam trebie distanta, ceea pentru un incepator e o problema. Mai ai problema spatiului necesar in spate pentru backcast, nu totdeauna il ai - de exemplu daca dai de pe dale. Eugen a gasit o rezolvare, o zice si aici daca vrea. :mrgreen:
Nu stiu daca e cel mai bun peste cu care sa inveti.
Tavi
trecut prin multe

Următorul

Înapoi la Flyfishing