avat la fly

La muste. Artificiale, desigur.

Re: avat la fly

Mesajde SF pe Noiembrie 29th, 2008, 9:18 pm

old_radu scrie:
@ Ilie...in aceasta vara am umblat la pescuit ,in cateva randuri,cu un amic care din acest an a inceput sa "cocheteze" cu flyfishing-ul.Si-a cumparat scule doar dupa ce a cerut cateva pareri si crede-ma ca acum cand a invatat cateva miscari,a ajuns la concluzia ca nu are sculele cele mai potrivite.
Eu chiar nu ma pricep,dar am inteles ca firul(snurul) este foarte important si bineinteles lanseta.
Cel putin la clean,el a avut capturi mult mai numeroase fata de mine.Am pescuit pe rau ,dar si pe baraj si pe o fosta balastiera(din barca ),iar scorul a fost net favorabil in favoarea lui.
Documenteaza-te,citeste,intreaba... :doh:

Old Radu , ma cam mininca si pe mine piele sa pun mina pe o scula de fly , nu-l combini odata pe amicu asta a tau , intr-o dupa-masa :)
SF
hârşit în rele

Mesajde Gerula pe Noiembrie 30th, 2008, 6:22 pm

Si neaparat sa ia si camera video la el :D :lol: .
Gerula
Site Admin

Locaţie: Bucuresti

Mesajde Gerula pe Decembrie 2nd, 2008, 5:18 pm

Ai facut tentativa? :D Baga detalii :D .
Gerula
Site Admin

Mesajde ilie pe Decembrie 13th, 2008, 9:48 pm

Astazi ma impinge :angry-devil: catre sit-ul muscarilor si vad ditamai gasca lui Micky la pescuit in locurile unde de multe ori,eu,un spinner oarecare prind frecvent clean,stiuca si chiar avat,pe care ei se chinuie sa-l vada apoi sa-l mai si prinda.Adica in coada la Porumbac,la confluenta Oltului cu Bratul vechi.Doamne si cum mai povesteau ei ce gherla au dat,ce trasaturi de obleti la musca :lol: cand sub apa era si altceva.Dar deh,nu te pui cu muscarii.Unul singur saracu o avut inspiratia sa dea si la spinn,cu ceva rezultate.Doamne tine-le naravul :lol: :lol: .Ce m-as bucura sa-i intalnesc la vara sa-i fac sa-si calce in picioare mustele,pana le iese aroganta pe nas.Sunt rau,dar bun :lol: :lol: :lol:
PS:Cel mai tare m-am distrat cand unu zicea ca ei sunt spuma pescuitului :lol: :lol: :lol:Eu stiam ca se arunca chestia aia.Nu cred ca mai vreau sa intru in randurile lor.Desi sunt si baieti super printre ei(respect pentru.... ;) ,astialalti domina peisajul.
http://www.youtube.com/watch?v=bZrBaSXUJyQ&feature=related
ilie
trecut prin multe

Locaţie: sibiu

Mesajde Gerula pe Decembrie 14th, 2008, 10:24 am

Mai, ca in orice stil, si acolo sunt unii care cred ca daca au pus mana pe lasou :lol: au devenit os domnesc :lol: :lol: :lol: . Dar nu trebuie generalizat :D .
Gerula
Site Admin

Mesajde ilie pe Decembrie 14th, 2008, 10:57 am

Normal ca nu toti,am spus-o,dar cand ai acolo un topic despre avat la fly,cu postari pana prin oct.iar aici cand te intreaba cineva ceva despre subiect o dai cotita,cu nuante de ironie in cioc,iti pui niste intrebari.Asa ca ,inca o data ,multi au intrat aici doar pentru misto. :think:
ilie
trecut prin multe

Mesajde SF pe Decembrie 14th, 2008, 2:02 pm

ilie scrie:Eu stiam ca se arunca chestia aia.Nu cred ca mai vreau sa intru in randurile lor.

Poti sa dai la musca fara sa intri in rindurile lor , daca vorbesti de gasti sau grupulete ;)
Ai dreptate , si am zis-o si io , multi dau cu snur ca sa fie trendy , care nu-i tot una cu cool , si multi nu fac diferenta :lol: Chiar si in spin is multi care pur si simplu nu au vocatie , si nivelu lor teoretic ii prea mult peste ala practic ( consider ca la toti nivelu teoretic ii peste practic :lol: :lol: , la unii citeodata se mai compenseaza , existind o chestie numita bulan si care numa in practica exista :lol: ).
M-am gindit si io de multe ori sa ma bag in fly , insa ii prea putin practic deocamdata pt. mine . Compara capturile de pe doua site-uri straineze de pescuit marin ,in aceasi mare , unu de fly si altu de spin , si aia de la fly is varza :lol: :lol: Ii drept ca au capturi mai diverse , insa cam microscopice , deci nu prea tin de cald :lol: Daca o sa ma vad cu mai mult timp pt. pescuit , atunci poate o sa ma bag , insa is slabe sperante , zilele fara vint pe malu mari is cam putine la mine , numa cind ma gindesc la asta ma calmez :)
SF
hârşit în rele

Mesajde Gerula pe Decembrie 14th, 2008, 4:40 pm

ilie scrie:iar aici cand te intreaba cineva ceva despre subiect o dai cotita,cu nuante de ironie in cioc,iti pui niste intrebari.Asa ca ,inca o data ,multi au intrat aici doar pentru misto. :think:

Asta era evident, de-aia s-au si auto-ejectat cand le-am taiat macaroana.

Dar mai era inca o chestie demna de a fi remarcata: oamenii astia nu suporta un mediu critic, in care cineva le poate aduce argumente contra stilului practicat de ei. Li se pare ca au atins un fel de plan superior al pescuitului, prin trecerea la lasou
Gerula
Site Admin

Mesajde strimerman pe Decembrie 16th, 2008, 9:38 pm

Eu sunt de parere ca sunt momente cand Fly-ul face legea...
Poate ma insel...in orice caz... doar dupa ce l incercam putem emite concluzii ferme.
strimerman
trecut prin multe

Mesajde SF pe Decembrie 16th, 2008, 9:46 pm

Desi nu dau la fly , am niste dubii :)

Am facut o mica schimbare in cea ce priveste spinu , si anu viitor o sa incerc niste chestii noi , cum ar fi pescuitu in suprafata ( care deja se practica ) sau intre ape cu plastice care imita foarte bine un peste mic .
Am vazut citeva faze care m-au lasat masca , si au scos peste de unde io nu mai scoteam , si consideram ca-i gata treaba .

Inteleg ca poti lega muste care sa imite pestisori si faze , insa mai nou si plasticele is tari in domeniul asta .
SF
hârşit în rele

Mesajde ilie pe Decembrie 17th, 2008, 7:13 am

Am si eu in cap sa incerc la suprafata cu o combinatie intre streamer si vobler,hand made :D
ilie
trecut prin multe

Mesajde Gerula pe Decembrie 18th, 2008, 1:35 pm

Voi vreti sa incercati chestiile astea cu echipament de spin sau de fly?
Gerula
Site Admin

Mesajde ilie pe Decembrie 18th, 2008, 2:52 pm

Evident ca de spinn,si asa pe site-ul muscarilor suntem luati la misto cum ca aici la sectiunea fly posteaza unii ce habar n-au de asta.De acord,numai ca cei care aveau habar si puteau face asta au venit aici cu alte ganduri.Erau ca purecii :lol: :lol: cum au dat de DTT(marca G) cum au fugit care incotro.Dar stii ce e misto,si acolo, pentru ei ,ceilalti sunt niste mutalai, :lol: :lol: dupa spusele unui prieten care a schimbat niste mp cu Eugen.Bineinteles el e tartaonul de departe,ceilalti doi, doar niste copii palide scoase din joben dupa placul lui si puse sa danseze doar doar te ametesc :lol: :lol: Mare circar esti Eugene :lol: :lol: mare circar.
ilie
trecut prin multe

Mesajde ilie pe Decembrie 18th, 2008, 3:09 pm

http://www.medflyfish.com/flies1.html
de asa ceva vorbesc.(Tube popper).
ilie
trecut prin multe

Mesajde Gerula pe Decembrie 18th, 2008, 3:44 pm

Eugen a uitat cam repede cat habar avea el de fly acum 3 ani jumate, dar nu-i nimic, are cine sa-i aduca aminte :lol: :lol: :lol:.
Gerula
Site Admin

Mesajde strimerman pe Decembrie 18th, 2008, 7:10 pm

SF scrie:Desi nu dau la fly , am niste dubii :)

Am facut o mica schimbare in cea ce priveste spinu , si anu viitor o sa incerc niste chestii noi , cum ar fi pescuitu in suprafata ( care deja se practica ) sau intre ape cu plastice care imita foarte bine un peste mic .
Am vazut citeva faze care m-au lasat masca , si au scos peste de unde io nu mai scoteam , si consideram ca-i gata treaba .

Inteleg ca poti lega muste care sa imite pestisori si faze , insa mai nou si plasticele is tari in domeniul asta .

Mai SF , tu esti pe Heavy.
Pe tine n-o sa te pasioneze niciodata fly-ul.

dar gandeste-te ca unii nu au oceanul la indemana cu pesti nervosi. Au niste ape cu pesti abrutizati de jepkari, , daca nu intesate de plasari, de stationaristi-manelisti cu cate 10 bete samd.
eh.. pe locurile astea se intampla ca pestele sa aibe haleala cacalau si sa nu puna botul nici de kiki vara la voblere , tuistere , linguri samd.
Si ca sa te distrezi si tu ca omul , incerci la fly unde treaba e muult mai delicata ca la spinn.

faza cu plasticele alea ce imita pestisori e in felul urmator: alea nu stau pe loc, anumite strimare stau si poti sa le joci si mai naturel.

Io d-aia va spun sa nu emiteti concluzii ferme pana nu treceti si printr-o experienta de fly .
Sau credeti ca muscarii dau la musca de fraieri ce sunt ??? :snooty:
strimerman
trecut prin multe

Mesajde strimerman pe Decembrie 18th, 2008, 7:38 pm

Gerula scrie:Eugen a uitat cam repede cat habar avea el de fly acum 3 ani jumate, dar nu-i nimic, are cine sa-i aduca aminte :lol: :lol: :lol:.

N-are nici o relevanta ca omul dadea acum 4 ani la rama si acum da la fly , G .
important e ca omul se distreaza pescuind la fly prinzand pesti .
deci de caterinca e bun subiectul , dar ceva explicatie trebuie sa fie , ca doar n-or da toti numai din snobism !

aprecierea asta cum ca muscarii dau din snobism, imi aduce aminte de prezentarea drogatilor din Trainspotting a lui Renton :
" Pana la urma nu ne drogam de disperare sau mizerie sau saracie. ne drogam de placere. nu suntem chiar asa de prosti " http://www.youtube.com/watch?v=zKuhanoH_ds

Eugen si Kuinttauti nu dau din snobism. te ;) asigur.
strimerman
trecut prin multe

Mesajde SF pe Decembrie 18th, 2008, 7:46 pm

Strimerman , pe undeva ziceam ca , dupa mintea mea , singurele locuri unde mai poti da de peste ( scot din discutie baltile cu taxa daca is pazite , ca unele is cu taxa ...da atit :lol: ) is locurile greu de braconat , adica adinci si mari . Nu poti sa dai decit gros in locuri din alea , si muscarii nu ajung acolo , ii prea adinc pt. ei .
In rest , ai dreptate , merge si mai fin , da ii greu sa ma vezi pe mine intre gratare si manelisti pe mal , pur si simplu ii ocolesc :evil: , chiar si daca ar fi rost de un peste , careva tot strica cadru cumva :evil: Citeodata insa pe acelasi riu gasesti locuri care tin peste si nu-s asaltate , insa nici usor de dat nu merge .
SF
hârşit în rele

Mesajde Gerula pe Decembrie 18th, 2008, 9:39 pm

strimerman scrie:
Gerula scrie:Eugen a uitat cam repede cat habar avea el de fly acum 3 ani jumate, dar nu-i nimic, are cine sa-i aduca aminte :lol: :lol: :lol:.

N-are nici o relevanta ca omul dadea acum 4 ani la rama si acum da la fly , G .
important e ca omul se distreaza pescuind la fly prinzand pesti .
deci de caterinca e bun subiectul , dar ceva explicatie trebuie sa fie , ca doar n-or da toti numai din snobism !

aprecierea asta cum ca muscarii dau din snobism, imi aduce aminte de prezentarea drogatilor din Trainspotting a lui Renton :
" Pana la urma nu ne drogam de disperare sau mizerie sau saracie. ne drogam de placere. nu suntem chiar asa de prosti " http://www.youtube.com/watch?v=zKuhanoH_ds

Eugen si Kuinttauti nu dau din snobism. te ;) asigur.

Din criteriile pe care iti bazezi judecata, lipseste un factor foarte important: refuzul blazat de a deschide gura cand un incepator (ilie) a pus niste intrebari de bun simt si la obiect, urmat de mistocarirea aceluiasi incepator (pe care am curmat-o eu). In acest context devine destul de relevant faptul ca acum nici 4 ani Eugen nu prea stia ce-i ala fly. Adica, pe romaneste, a uitat cam repede de unde a plecat.

De Kuinttauti dupa cum vezi n-am zis nimic, el era cu faze gen "la fly e vorba de trairi" :lol: , si, oricum, n-a luat pe nimeni la misto.
Gerula
Site Admin

Mesajde strimerman pe Decembrie 18th, 2008, 10:43 pm

Gerula scrie:
Din criteriile pe care iti bazezi judecata, lipseste un factor foarte important: refuzul blazat de a deschide gura cand un incepator (ilie) a pus niste intrebari de bun simt si la obiect, urmat de mistocarirea aceluiasi incepator (pe care am curmat-o eu). In acest context devine destul de relevant faptul ca acum nici 4 ani Eugen nu prea stia ce-i ala fly. Adica, pe romaneste, a uitat cam repede de unde a plecat.

De Kuinttauti dupa cum vezi n-am zis nimic, el era cu faze gen "la fly e vorba de trairi" :lol: , si, oricum, n-a luat pe nimeni la misto.

Important e ca nu a ramas pe loc ( Eugen ) .
Adica e mai valabil cineva care da an de an in baraje la voblere si se umfla cu poze pe net gen " Mandru mi-s.... " ? aceleasi locuri, aceleasi voblere, aceiasi pesti ??? :think:
Apai fly-ul asta e o tzara mai complicat si mai vast asa.
Nu prea o sa vezi discutii ca la spinn, de la incepator la avansat.Nici pe acolo nu prea sunt. ceva de echipamente si dai bataie.
Gandeste-te cate muste sunt de imitat si ce situatii apar.
La spinn, unu zice.. am dat cu voblerul ala Thrill. L-am spart. altul... si eu am dat cu Thrill. rezultat -ZERO ! si cam asta a fost filmul !
Aici in Fly se discuta mai mult pe experiente . Oamenii discuta pe concrete .
Ori Gerula, daca nu ai dat ce poti altceva sa faci decat sa-l imbarligi pe net . :violin:
Io nu am intervenit ca sa ma contrez cu voi.
Pur si simplu am vrut sa va fac cunoscut si un punct de vedere diferit de al vostru.

@SF , lasa vrajeala :D
Tu din inertie nu poti da si fin, si deja emiti teorii precum ca nu se poate da la fly pe gropane ! :geek:

'Noa, amu' trageti .
Gerula First ! :D
strimerman
trecut prin multe

AnteriorUrmătorul

Înapoi la Flyfishing