avat la fly

La muste. Artificiale, desigur.

Re: avat la fly

Mesajde miky pe Octombrie 30th, 2008, 9:13 pm

ilie scrie:...Leba,nu stiu pe nimeni din Sibiu, pescar de fly ,dornic sa-ti arate ceva.

Ilie, nu stii pe nimeni, pescar de fly, dornic sa-ti arate ceva,...pentru ca nu exista nimeni in Sibiu care ar putea sa iti arate cum ii cu flyul la avat...
ai vazut tu de cand mergi pe olt vreodata vreunul care dadea la fly pe olt, la orice, nu numai la avat ? io zic ca nu...
pescarii de fly din sibiu, ii numeri pe degete, si aia se duc in cea mai mare parte la pastrav,... jumate din ei ii intalnesti in fiecare sambata sau duminica in sezon, pe porumbacu grabindu-se sa si-o ia unii la altii inainte pe rau :D , mai sunt vreo 3 care bantuie pe celelalte rauri, unu student la cluj, ala e pierdut pentru sibiu, si unu care bantuie peste tot :D... aaa... mai e si Tavi :happy-jumpyellow:
daca postarea ta se voia o aluzie la mine, eu cred ca am zis cum stau cu avatul... din pacate...
despre streamere si orice pui in capat nu-i problema, putem vorbi multe, ba te si invat sa ti le faci, sau poate intr-un final o sa reusesc sa-ti fac ala de ti l-am promis (deocamdata n-am avut timp, desi banuiesc ca ai incetat sa ma mai crezi ), dar asta nu rezolva problema...
inceputul la avat ti-am zis, io il vad pe gazon, sau ma rog, in varianta lui Eugen, pe zapada...
instructor nu pot sa ma dau, atata vreme cat pescuind langa Eugen am preferat sa las batul jos si sa ma uit la el, decat sa dau pe la jumatatea distantei unde lansa el... pot sa iti spun doar ca cu ocazia asta mi-am dat seama ca is doo treburi la mijloc : degeaba te stradui sa dai ca profu, daca in mana n-ai ce trebe,... si 2 - cand ai ce trebe in mana tot iti trebe niste practica solo, ca sa nu-ti dai cu zonkeru peste dinti...
de la mine poti invata cel mult "the basics", in tehnica lansatului dar asta, cu o scula potrivita in mana, iti asigura maxim 3 sferturi din cat arunca unu ca Eugen...
ca si scula nu-ti pot recomanda ceva anume, pentru ca eu inca nu-s hotarat ce mi-as dori pentru stilul asta...
pentru ca totusi vreau sa mai merg cu Eugen la pesti, unde-i place lui, ca sa mai vina si el cu mine unde-mi place mie, am inceput sa ma gandesc si eu serios sa ma echipez ca lumea.. cu toate astea eu ma voi opri la o lanseta de clasa 8, (psihic inca nu reusesc sa trec de pragul asta), cam de 3m, pe care aproape ca o am, si la un fir sau doo pe masura.... un WF d-ala de clasa 8 pt stiuca (cica !!!) de pe saitu' lui luci, si niste combinatii de shooting headuri si running lines, dupa sfaturile prietenilor, pe care inca le mai primesc si trebe sa mi le repete de cateva ori ca sa le inteleg...
pe langa asta ti-as recomanda, niste filmulete de casting de pe youtube,... sau spey,... asta pentru a vedea cam ce trebe sa faci pe zapada...
nimica insa nu da rezultate ca perseverenta si dorinta autodidactica de a exersa de unul singur...
miky
membru nou

Mesajde ilie pe Octombrie 30th, 2008, 9:52 pm

Miky:Ma refeream la faptul ca nu este nimeni in Sibiu ptr.avat,tu sigur mi-ai fi aratat daca stiai.Streamerul sunt sigur ca mi-l vei face dar nu vreau sa te stresez.Mai intai o sa-mi cumpar" bucatile de puzzle"(cam asta e ptr. mine acum)iar la urma cand le voi avea pe toate o sa incerc sa le pun in ordine.Dar e greu,ca nici p-astea nu stiu sa le aleg :angry-banghead: Am citit ceva de fire,mai am sa ma documentez in privinta batului,a mulinetei si mai stiu eu ce.Stiu doar ca asa cum prind aia tarpon,pot prinde si eu avat.Nu ma intereseaza deocamdata alt peste,dar acum e doar intre mine si el :lol: Am in fata un anotimp care nu-mi place deloc,iarna,dar am de gand sa-l dedic fly-ului. :orcs-whip: Cred ca multi isi fac cruce acum :scared-eek:
http://www.youtube.com/watch?v=bZrBaSXUJyQ&feature=related
ilie
trecut prin multe

Locaţie: sibiu

Mesajde Jean Scurtu pe Octombrie 31st, 2008, 6:46 am

Ilie,

Miky are dreptate,daca vrei sa inveti sa pescuiesti la avat e bine sa iei legatura cu Eugen ca iti spun si eu e un pescar f. bun si nu-ti va da sfaturi rele mai ales ca printre altele la musca el pescuieste si la avat.Te poate sfatui cu ce sa incepi ca sa nu arunci banii degeaba pe bat,mulineta sau fir ce nu-ti vor fi bune.
In plus are si bete de fly de vanzare dar nu vreau sa-ti spun sa cumperi de la el deoarece le are trimise de mine si ai crede ca doar vreau sa-mi vand ce am de vanzare.
Vorbeste cu el ca e un baiat f. fain,doar ca are timpul f. limitat datorita muncii si navetei in zona Pliesti(el lucreaza in Bucuresti).In plus Eugen e si un bun rodbuilder,documentat in toate si nu-ti va da un sfat aiurea si nici ca sa faca pe grozavul.Cat despre cum stie sa arunce snurul cu batul de fly ti-a spus Miky si probabil o sa ai si tu ocazia odata sa-i admiri tehnica obtinuta dupa multe exercitii pe iarba sau zapada ,ca la pescuit nu mai are timp sa exerseze ca abia ajunge la pescuit.

Jean Scurtu
"BORN TO FISH ,FORCED TO WORK"
Jean Scurtu
hârşit în rele

Locaţie: Houston,Tx.

Mesajde eugen pe Octombrie 31st, 2008, 4:47 pm

99% dintre cei care dau la musca la noi prind pastrav/lipan/clean si pentru astia stiu sa faca muste. daca vrei sa prinzi alti pesti, tree sa inveti sa iti faci singur ce-ti trebuie. e cam musai. basca apele difera si obiceiurile pestilor la fel, chit ca-s aceeasi specie. miky m-a dus la voi in zona pe coada barajului de la porumbacu si in 2-3 ore cat am dat am reusit sa smulg doua atacuri eu si doua prietenu' meu dragos, in conditiile in care era plin de avat. pe dunare noi nu am vazut niciodata atatia avati la un loc sa si ajungi sa le dai la nas. nu prea exista sa nu luam mai multi de caciula chiar sa nu fi fost atacuri deloc.

dar la noi e curent mare, stiam locurile si orelele cand trebuia mers, apa mult mai adanca, in fine, mari diferente. acolo poate tree pescuit mai fin, poate trebe alte muste mai mici, tree bagat experimental la greu pana ajungi sa te prinzi de figura. aia nu se face cu muste de cumparat. ca sa prinzi gustul la pescuitu asta, trebe o oarecare relaxare. tree sa fi prins ceva pesti la viata ta si sa suporti sa dai la peste si fara sa prinzi numa din placerea de-a incerca sa-l pacalesti asa si cand nu-ti iese. asta chiar daca stii bine inca alte enspe metode prin care ai putea fi mult mai convingator in situatia data.

is multe limite pe care trebuie sa ti le asumi, odata cu avantajele. ca in orice alta chestie. nu-i ok sa pleci cu gandu' ca iti cumperi o scula de performanta si muste de la unu' care stie si gata, mai lucri putin la aruncari si te-ai scos. daca era asa de simplu leba i-ar fi facut din orice pozitie pana acu'. :) deci ori o faci pana la capat, ori mai bine nu o faci.

in alta ordine de idei, ca te apuci au ba, e problema ta. e un lucru bun ca vrei sa te informezi despre scule. tocmai d-aia, ti-l recomand calduros pentru discutii pe dumitru, care sta pe tusa cuminte si nu zice nimic cand pescuitu' cu muste mari pe ape mari e taman specialitatea casei pe la ei !!! deci, domnu', la microfon va rog!

PS dorule, ai insistat, ai castigat! :) mult succes! :mrgreen:
eugen
trecut prin multe

Mesajde miky pe Octombrie 31st, 2008, 6:08 pm

eugen scrie:99% dintre cei care dau la musca la noi prind pastrav/lipan/clean ...

da mah,... da' nu toti prind la fel ! :D
miky
membru nou

Mesajde ilie pe Octombrie 31st, 2008, 6:14 pm

Cu avatul m-am intersectat destul de frecvent, :violence-duel:de castig am avut si eu uneori parte,chiar sunt multumit :D ,dar la spin...Vreau sa incerc si cu streamere ,folosind acest stil,mai nobil decat celalalte dupa spusele altora.Bineinteles ca exista posibilitatea sa ma desumflu foarte repede :banana-explosion: dar merita sa incerc.Cum am spus ,o sa o iau usor,step by step.Pana in primavara sper sa am echipamentul,si daca se poate si ceva sedinte de antrenament ,pentru a deprinde primii pasi in lansarea firului.
Daca Miky vroia o lanseta de stiuca de clasa 8,sa inteleg ca si la avat ar trebui tot cam asa?Si daca nu ,ce clasa?Sper ca nu bat campii :lol: Poate ne spune cineva cum e si cu clasele astea si cam cu ce mulinete se acompaniaza fiecare.Sper ca nu intind coarda :lol: :lol:
Tavi,problema cu lansatul ,la mine,stii ca nu ar trebui sa fie.Eu pescuiesc doar din apa,e loc in spate berechet ;)
Ataşamente
DSC03044.JPG
ne cam cunoastem
ilie
trecut prin multe

Mesajde dstb pe Octombrie 31st, 2008, 6:22 pm

ilie scrie:folosind acest stil,mai nobil decat celalalte dupa spusele altora.

Bine zis "dupa spusele altora" ... ... ...
Eu cand am vazut cum se stuchesc, înjurã & stuff unii campioni de pe la noi am început sa-i simpatizez (suplimentar) pe crãpari... ... ...
Dragos B
----------
Centrul Regional de Ecologie Bacau
http://crebc.blogspot.com/
dstb
membru nou

Mesajde Tavi pe Noiembrie 1st, 2008, 2:09 am

ilie scrie: Tavi,problema cu lansatul ,la mine,stii ca nu ar trebui sa fie.Eu pescuiesc doar din apa,e loc in spate berechet ;)

Apropo de loc in spate. Deci intrebare pentru cei care reusesc sa scoata tot firul de pe mulineta, cu lanseta single hand si double haul.
Cica is unii care fac treba asta din trei miscari :shock:
De cat loc ai nevoie in spate? Banuiesc ca nu cat e firul de lung, nu cred ca se poate tine tot in aer(sau? :roll: ), dar cam cat, aprox? Jumate de fir, trei sferturi?
Aceeasi intrebare pentru buldo, cred ca e unu singur pe aici are se stie :mrgreen:
Tavi
trecut prin multe

Mesajde kuintautti pe Noiembrie 1st, 2008, 11:01 am

disatanta framinta doar pe incepatori
kuintautti
trecut prin multe

Mesajde kuintautti pe Noiembrie 1st, 2008, 11:09 am

hai sa lansez ashe... pesti des is mai aproape de mal si tre sa pescuim in zona noastra de obicei ... nu ca : cite odata in unele cazuri pescuim zona supra pescuita...( si atunci o lansare peste sau in afara)...

care la unele specii si in unele locuri face diferenta... :D

la fly pare a fi un pescuit mai iexact care necesita cunostinte , rabdare si chiar si scule anumea--
kuintautti
trecut prin multe

Mesajde Tavi pe Noiembrie 1st, 2008, 2:31 pm

kuintautti scrie:disatanta framinta doar pe incepatori

pai io am zis ca-s incepator, deci da, ma framanta :think:
la avat chiar e o problema distanta
deci cum e, cat fir dai pe spate ca sa-l arunci tot?
Tavi
trecut prin multe

Mesajde miky pe Noiembrie 1st, 2008, 5:06 pm

Tavi scrie:...deci cum e, cat fir dai pe spate ca sa-l arunci tot?

is doo chestii aicea :
una e cat fir ai scos de pe mulineta, si alta e cat fir dai pe spate ca sa lansezi
1) de pe mulineta scoti atata cat vrei sa arunci, adica daca vrei tot,...tot il scoti... numa' ca il tii pe undeva pe la picioare...
2) la aruncarile "overhead", io de pilda dau pe spate cam cat ii shootingheadul plus vreo 2-3 m, nu stiu exact, dar nu mai mult... ma mai chinui sa fac sa-mi iasa si "double haul", si cu toate astea cand se duce in fata...nu reusesc sa lansez tot snurul, decat ocazional, in rest, (adica cel mai frecvent)... tot imi mai raman vreo 2-3 m pe langa mine... cam in faza asta sunt :D... presupun ca atunci cand se duce tot... alea is rarele momente in care fac miscarile corect :D
3)aia care se stiu nici nu mai prea recurg la aruncari overhead, sa aiba nevoie de un stadion in spate...
de aia zic ca totusi zapada sau gazonul isi au rostul lor, mai ales pentru patrunderea tehnicilor roll cast...
uite de pilda la asta de aici de cat spatiu are nevoie in spate: http://video.aol.com/video-detail/fly-f ... IDURVSPR04
miky
membru nou

Mesajde ilie pe Noiembrie 1st, 2008, 5:26 pm

http://www.youtube.com/watch?v=6ccrwq4QJpw

Asta chiar nu are nevoie de spatiu
ilie
trecut prin multe

Mesajde Gerula pe Noiembrie 1st, 2008, 5:38 pm

Prin scoala generala, cand ne pliciuiam cu prosoapele dupa ora de sport, nici nu stiam ca faceam "roll casting" :lol: . Exact aia e miscarea :lol:.
Gerula
Site Admin

Locaţie: Bucuresti

Mesajde miky pe Noiembrie 1st, 2008, 9:24 pm

Ilie, daca vrei sa prinzi avat la fly la anul, pana in primavara trebe sa fii in stare sa faci macar ce face asta :
http://www.youtube.com/watch?v=0QhDavr24xA
:D :D :D
miky
membru nou

Mesajde ilie pe Noiembrie 1st, 2008, 9:36 pm

:think: Oare mai bine sa cer un permis de port arma?Parca ar fi mai usor sa-i impusc :lol: :lol:
ilie
trecut prin multe

Mesajde old_radu pe Noiembrie 1st, 2008, 11:10 pm

...asta-i la gimnastica artistica,proba cu panglica ... :lol:

@ Ilie...in aceasta vara am umblat la pescuit ,in cateva randuri,cu un amic care din acest an a inceput sa "cocheteze" cu flyfishing-ul.Si-a cumparat scule doar dupa ce a cerut cateva pareri si crede-ma ca acum cand a invatat cateva miscari,a ajuns la concluzia ca nu are sculele cele mai potrivite.
Eu chiar nu ma pricep,dar am inteles ca firul(snurul) este foarte important si bineinteles lanseta.
Cel putin la clean,el a avut capturi mult mai numeroase fata de mine.Am pescuit pe rau ,dar si pe baraj si pe o fosta balastiera(din barca ),iar scorul a fost net favorabil in favoarea lui.
Documenteaza-te,citeste,intreaba... :doh:
GO FOR SPINNING ! ! !
old_radu
trecut prin multe

Locaţie: Baia Mare

Mesajde Tavi pe Noiembrie 1st, 2008, 11:53 pm

miky scrie:
Tavi scrie:...deci cum e, cat fir dai pe spate ca sa-l arunci tot?

is doo chestii aicea :
una e cat fir ai scos de pe mulineta, si alta e cat fir dai pe spate ca sa lansezi
1) de pe mulineta scoti atata cat vrei sa arunci, adica daca vrei tot,...tot il scoti... numa' ca il tii pe undeva pe la picioare...
2) la aruncarile "overhead", io de pilda dau pe spate cam cat ii shootingheadul plus vreo 2-3 m, nu stiu exact, dar nu mai mult... ma mai chinui sa fac sa-mi iasa si "double haul", si cu toate astea cand se duce in fata...nu reusesc sa lansez tot snurul, decat ocazional, in rest, (adica cel mai frecvent)... tot imi mai raman vreo 2-3 m pe langa mine... cam in faza asta sunt :D... presupun ca atunci cand se duce tot... alea is rarele momente in care fac miscarile corect :D
3)aia care se stiu nici nu mai prea recurg la aruncari overhead, sa aiba nevoie de un stadion in spate...
de aia zic ca totusi zapada sau gazonul isi au rostul lor, mai ales pentru patrunderea tehnicilor roll cast...
uite de pilda la asta de aici de cat spatiu are nevoie in spate: http://video.aol.com/video-detail/fly-f ... IDURVSPR04

Hi, hi, deci miky, zici ca e usor sa scoti firu de pe mulineta? Normal ca de lansat ziceam, de scos il tot scot da-mi ramane la picioare :mrgreen:
Am inteles, deci nu trebe dat f. mult pe spate, asta era inrebarea.
La double haul mai am de lucru (mult).
Cu roll castu sa zicem ca sunt pe drumul cel bun, desi nu imi dau seama daca se poate da f. departe asa.
Tavi
trecut prin multe

Mesajde Gerula pe Noiembrie 29th, 2008, 12:38 pm

Ilie, pana la urma cum ai de gand sa abordezi problema?
Gerula
Site Admin

Locaţie: Bucuresti

Mesajde ilie pe Noiembrie 29th, 2008, 2:34 pm

M-am gandit la clasa 8,ti-am zis ca am gasit ceva la 400 ron(bat,mulineta,fir).Dar asteptam un mail de la 'profesionistii"cu magazinul.Aveam ceva nelamuriri,dar se pare ca astept degeaba :lol: :lol: ,din pacate Banatul nu-i fruntea.
ilie
trecut prin multe

AnteriorUrmătorul

Înapoi la Flyfishing