ilie scrie:...Leba,nu stiu pe nimeni din Sibiu, pescar de fly ,dornic sa-ti arate ceva.
Ilie, nu stii pe nimeni, pescar de fly, dornic sa-ti arate ceva,...pentru ca nu exista nimeni in Sibiu care ar putea sa iti arate cum ii cu flyul la avat...
ai vazut tu de cand mergi pe olt vreodata vreunul care dadea la fly pe olt, la orice, nu numai la avat ? io zic ca nu...
pescarii de fly din sibiu, ii numeri pe degete, si aia se duc in cea mai mare parte la pastrav,... jumate din ei ii intalnesti in fiecare sambata sau duminica in sezon, pe porumbacu grabindu-se sa si-o ia unii la altii inainte pe rau
daca postarea ta se voia o aluzie la mine, eu cred ca am zis cum stau cu avatul... din pacate...
despre streamere si orice pui in capat nu-i problema, putem vorbi multe, ba te si invat sa ti le faci, sau poate intr-un final o sa reusesc sa-ti fac ala de ti l-am promis (deocamdata n-am avut timp, desi banuiesc ca ai incetat sa ma mai crezi ), dar asta nu rezolva problema...
inceputul la avat ti-am zis, io il vad pe gazon, sau ma rog, in varianta lui Eugen, pe zapada...
instructor nu pot sa ma dau, atata vreme cat pescuind langa Eugen am preferat sa las batul jos si sa ma uit la el, decat sa dau pe la jumatatea distantei unde lansa el... pot sa iti spun doar ca cu ocazia asta mi-am dat seama ca is doo treburi la mijloc : degeaba te stradui sa dai ca profu, daca in mana n-ai ce trebe,... si 2 - cand ai ce trebe in mana tot iti trebe niste practica solo, ca sa nu-ti dai cu zonkeru peste dinti...
de la mine poti invata cel mult "the basics", in tehnica lansatului dar asta, cu o scula potrivita in mana, iti asigura maxim 3 sferturi din cat arunca unu ca Eugen...
ca si scula nu-ti pot recomanda ceva anume, pentru ca eu inca nu-s hotarat ce mi-as dori pentru stilul asta...
pentru ca totusi vreau sa mai merg cu Eugen la pesti, unde-i place lui, ca sa mai vina si el cu mine unde-mi place mie, am inceput sa ma gandesc si eu serios sa ma echipez ca lumea.. cu toate astea eu ma voi opri la o lanseta de clasa 8, (psihic inca nu reusesc sa trec de pragul asta), cam de 3m, pe care aproape ca o am, si la un fir sau doo pe masura.... un WF d-ala de clasa 8 pt stiuca (cica !!!) de pe saitu' lui luci, si niste combinatii de shooting headuri si running lines, dupa sfaturile prietenilor, pe care inca le mai primesc si trebe sa mi le repete de cateva ori ca sa le inteleg...
pe langa asta ti-as recomanda, niste filmulete de casting de pe youtube,... sau spey,... asta pentru a vedea cam ce trebe sa faci pe zapada...
nimica insa nu da rezultate ca perseverenta si dorinta autodidactica de a exersa de unul singur...

Am citit ceva de fire,mai am sa ma documentez in privinta batului,a mulinetei si mai stiu eu ce.Stiu doar ca asa cum prind aia tarpon,pot prinde si eu avat.Nu ma intereseaza deocamdata alt peste,dar acum e doar intre mine si el
Cred ca multi isi fac cruce acum 
de castig am avut si eu uneori parte,chiar sunt multumit
dar merita sa incerc.Cum am spus ,o sa o iau usor,step by step.Pana in primavara sper sa am echipamentul,si daca se poate si ceva sedinte de antrenament ,pentru a deprinde primii pasi in lansarea firului.