Suportu pe care s-o dezvoltat spinningu american are un nume cunoscut , ii vorba de domnu bass . Datorita conditiilor specifice au ajuns la bete scurte si nevrozate . Iei o floreta din aia de 1,80 sau 2 m in mina si sa te gindesti ca poate fi moderate , deja imi da fiori . La marimea asta ramii cu o bucata prea scurta de lanseta in care sa sprijini actiunea de intepare , exceptie daca lanseta nu se indoaie decit la virf . In Romania cu timpu cam tot filozofia asta americana o ajuns , si daca iei drumu asta tot acolo o sa citesti , interesezi si scormonesti . Normal ca daca ai avea de extras stiuci din vegetatie ( oricum , de lo marime incolo nu mai merge cu extrasu , sau merge , da trebuie altfel de echipament ) , imediat dupa trasatura , nu ai face la fel de bine cu un bat moale , care la standardu de lungime al floretelor ramine cu prea putin blank erect
Nu-mi chinuiesc capu cu intepatu . Daca unu da teapa cu un bat x-fast , dar foloseste mono , de ce nu ar putea da teapa unu cu moderate-fast si textil . Azi am mai semnat o gherla . Trei atacuri pe vobler , aproape siguri avati , dupa loc si experienta , nu i-am avut nici doua secunde in bat , iar la sfirsit , din alt loc am scapat un salau cind mai avea 10 cm pin la mina mea , agatat superficial la vobler , l-am vazut cum era agatat insa nu am avut ce face . Daca dadeam teapa rupeam pielita aia din prima , nici nu-l vedeam . Cu mono nu as fi putut lucra vobleru ca sa obtin rezultate . Nici nu stiu de cite ori , pescuind la vobler ,am scapat pesti . Citeodata 3-4 trasaturi intr-o ora , nici un peste pe mal . La jigging marin , pe jig nou , trasatura , 10 secunde drill si dupa aia scapat . Urme serioase pe jig , insa era cam departe de asisst . Puteam sa-i dau teapa tepelor , pt. ca nu avea cirligu in gura . Colegu asta ,de ies cu el acuma , da teapa la cea mai mica tentativa , inteapa toate pietrele si cracile , mi-e frica sa si stau pe linga el . Daca cirligu nu ajunge in pozitie sa intepe , poti da teapa cu ce vrei tu , si poti sa fi mai iute ca Billy the Kid , nu serveste de nimic . Mai bine te uiti si schimbi ceva la prezentare , sau cauti pesti cu dispozitie pt. inghitit-apucat naluca mai bine .
Cu un bat mai lung , multe din neajunsuri dispar . Ai blank destul si pt. lanseu , si mai placut pe virf in drill , si mai ramine si suficient blank erect daca vrei . Evident nu-mi plac parabolicele , imi plac betele ceva mai rigide , un blank mai tare , insa nu grosolan .
Taicanoe , nu inteleg ce are de-a face senzitivitatea cu faptu ca batu-i fast , x-fast sau cum o fi ? Un moderate-fast nu poate sa fie sensibil ?
Pikeman , fiecare vede lucrurile cu ochi proprii , ii un capriciu daca vrei , insa rezulta ca-i chiar asa

. Si de aia unii pot prinde peste cu x-fast , in timp ce altii il prind cu moderate-fast , altii cu textil , unii cu mono . La o adica , putem comenta argumentele , si ii bine sa o facem la modu glumet .