X Fast - utilitate

Lansete, mulinete, naluci, forfacuri, gripuri, barci, motoare samd

Re: X Fast - utilitate

Mesajde Gerula pe Noiembrie 10th, 2008, 5:56 pm

Exact :lol:.
Gerula
Site Admin

Locaţie: Bucuresti

Mesajde SF pe Noiembrie 10th, 2008, 7:24 pm

Tavi scrie:Pe de alt parte tot SF zice ca fara textil nu poate juca voblerul cum trebe... :?:

Si tot SF zicea ca unele naluci au un plus de farmec recuperate cu mono :lol: :lol:

Vreau doar sa zic ca mai nou , in ultimile 2 saptamini si ceva imi intra pestii pe un fel de jerkuiala rara , mirla aia de acum o saptamina mi-o intrat pe liniar , in rest sa vezi avati ce fite au in program , bine , nu o jerkuiala state of the art , da ii mult departe de liniar . Cind o sa consider ca da frigu trec pe mono si liniar , pt. alte efecte , sper sa mai tina insa un pic asa :lol:
No zii ce-ai inteles :lol: :lol:
SF
hârşit în rele

Mesajde leba pe Noiembrie 11th, 2008, 9:39 am

Tavi scrie:Pe ce ziceai ca a intrat pastravu cela :mrgreen: ?
Daca voi ziceti ca firu subtire e mai senzitiv asa o fi.
Poate pentru ca ala mai gros face mai usor burta penca intra in ecuatie rezistenta la inaintare sau/si portanta in apa din cauza sectiunii mai mari.
Pe fir intins, fara burta in apa, parerea mea e ca ezact acelasi lucru sau diferente neglijabile.
In anumite conditii portanta asta e chiar buna, un mono gros tine naluca sus. :idea:
Leba, tu esti convins ca pastravu ala o scapat ca era batzu moale?
Io de exemplu am scapat un pastrav in drill si-s convins ca din cauza batzului prea tare...
In rest toti (atatia cat au fost) au venit frumos la mal si tot cu moderate dadeam, e drept ca nu cu UL.
Am asistat cu un nod in gat la scoatere unuia de 4 kile cu batz light med-fast si mono de 18. A ajuns la barca agatzat doar intr-o pielita .. faza de infarct, dar mana precisa si sigura manuitoare de minicog nu a gresit. 8-)
Daca-l vezi cum face ca toti dracii in drill numa la batz ex fast nu te duce gandu, da na... de gustibus.

bine, hai sa zic: pe un imakatsu de 5 inci. :mrgreen:
pastravu ala a scapat si pentru ca m-am cam grabit io. i-am dat niste pompaje cam agresive (pe mono :D), s-a enervat si asta e. in schimb, daca aveam macar un light fast, poate il scoteam la poza. vorba ta, e chestie de gusturi, after all.
ancora n-aveam timp s-o scot, stateam pe vreo doujde metri.
let`em live, they`re part of the game.
http://www.prietenipescari.ro
E.S.T.
leba
membru nou

Mesajde Gerula pe Noiembrie 11th, 2008, 9:45 am

Inteleg ca de fapt a fost greseala clasica, ai adus prea repede langa barca un peste mare, pe care nu il obosisei. Daca nu scoti ancora in prealabil, sau daca barca are muchii relativ taioase/abrazive (nu era cazul tau), asta e cea mai sigura cale sa pierzi pestele.
Gerula
Site Admin

Locaţie: Bucuresti

Mesajde Cristian Ene pe Noiembrie 16th, 2008, 2:38 pm

Dacae vorba de pastrav 1-4 kile cea mai indicata lanseta este Seeker 653 -ML si fir de 0.16-0.18mm de calitate e super suficient si pentru intepare la distanta si control in drill. In Retezat am intepat aproape 100% la dsitante de 35-40m fara nici o probleam si mono de 0.17mm, pastravii aveau 40cm si in jur de 1kg.

Prin comparatie un Lamiglas G1000 de de7`6``ft /M /6-12 lb. e o lanseta considerata de unii perea lenta pentru salau pe lac si o vad buna de pastraveu am testat-o dupa Seeker imi pare de nepescuit la pastravi normali si mono de 0.18mm. Cum era nevoie de lanseuri foarte lungi si un mono at mai subtire lanseta e greu sa fie rapida sau rigida. Cu Seeker am lucrat in drill mai mult din elasticitatea lansetei si foarte putin din frana mulinetei.

Din pacate pestii pe Bolboci au fost cam rari si sub 2 kile dar placerea drillui cu Seeker a meritat efortul. Pe lacurilelaciare drillul nu dura mai mult de 2 minute cu cel ami subtire fir care il suporta o lanseta ML pe un teren cu multe pietre taiose pe un platou cu apa de 1.5-2m spre mal. Pe Bolboci am schimbat cu un fir Berkeley MAxx de 0.18mm real de 0.20mm am avut supriza unor lanseuri prea scurte si a unei senzatii nefiresti cu o lanseta ML si naluci de 7-12g.
Cristian Ene
membru nou

Anterior

Înapoi la Echipamente