Varga pentru pescuit cu tuistere

Lansete, mulinete, naluci, forfacuri, gripuri, barci, motoare samd

Varga pentru pescuit cu tuistere

Mesajde Mihai Gheorghiu pe Noiembrie 25th, 2008, 11:02 am

Salut tuturor. Am dat intamplator de forumul vostru, cautand pe google dupa regulament pentru votarea din 30 sunteti primul rezultat nu binteleg de ce.

Vazand ce se discuta am lasat balta votarea, v-as intrreba ce sa-mi iau si eu ca sa dau cu tuistere sau cum le zice?
Mihai Gheorghiu
membru nou

Re: Varga pentru pescuit cu tuistere

Mesajde Gerula pe Noiembrie 25th, 2008, 11:34 am

S-o luam in ordine :D .

1. Bine ai venit, cred ca esti primul user venit din google, ar trebui sa dau o bere :D .
2. Am crezut ca faci misto, dar am verificat, asa e, mintea lui google da rateuri mari de tot. Prima cautare indexata (exceptand-o pe cea dupa numele site-ului :lol: ) este asta :lol: :lol: :lol: :

http://www.google.ro/search?hl=ro&q=reg ... ogle&meta=

3. Familiarizeaza-te putin cu structura forumului, intrebarea ta tine de echipamente, voi muta topicul in sectiunea respectiva, lasand aici un link ca sa-l poti gasi.

4. Se zice twister, de la numele uneia dintre firmele importante pe piata nalucilor din plastic moale

5. La twister se da cu lanseta, nu cu varga :D

In rest cred c-o sa-ti explice colegii mai multe, trebuie sa ne dai cateva detalii, pe ce ape vrei sa pescuiesti la twister, cati bani vrei sa aloci pentru echipament etc.
Gerula
Site Admin

Locaţie: Bucuresti

Mesajde Mihai Gheorghiu pe Noiembrie 25th, 2008, 1:07 pm

Nu stiam unde sa fac. Cine am mai vazut dand la twistere zicea de spining, am crezut ca acolo e tot .

Ce lanseta sa-mi iau ca sa incep? As scoate vreo 200 de lei pe varga si mulinet.
Mihai Gheorghiu
membru nou

Mesajde Mihai Gheorghiu pe Noiembrie 25th, 2008, 7:35 pm

Cine ma ajuta?
Mihai Gheorghiu
membru nou

Mesajde Gerula pe Noiembrie 25th, 2008, 7:43 pm

Parerea mea e ca baietii nu se inghesuie pentru ca e destul de greu sa gasesti ceva bun la banii astia. Si neaparat precizeaza pe ce ape dai, daca vrei sugestii, pentru ca echipamentul difera mult daca dai pe lac cu apa mica sau daca dai pe rau cu curent puternic/Dunare. Astea doua fiind extremele, ca intre ele mai sunt o sumedenie de conditii particulare.
Gerula
Site Admin

Mesajde blackmamba pe Noiembrie 25th, 2008, 11:49 pm

Pana te baga in seama greii , hai ca incerc eu sa-ti dau cateva sfaturi .

In primul rand asa cum ti-a zis si Gerula trebuie sa stiu pe ce ape vrei sa dai ? Balta sau rau ? Sau amandoua?
In al doilea rand ce specii de rapitor vizezi ?
La twister se pot prinde toate speciile . Binenteles prin metode si tehnici diferite.

Oricum la bugetul alocat de tine nu prea iti iei mare lucru .
Sfatul meu este sa nu te grabesti sa mai stringi niste bani si sa-ti iei ceva bun de la inceput . Nu face greseala care am facut-o si eu si cred ca si alti . Am cateva lansete care le-am luat la inceput si pe care nu le mai folosesc . Una e prea moale ,una e prea grea ,alta nu transmite nimic si tot asa . Oricum o singura lanseta care sa impace mai multe specii si mai multe tehnici nu cred ca exista , cu timpul daca vrei sa mergi pe drumul asta, o sa-ti dai singur seama .
http://fishshop.ro/Products/customview.aspx?id=124

Asta ,cred eu este o lanseta destul de buna pentru inceput. Iar mulineta , o Ryobi Ecusima .

Nu te speria ,e doar inceputul :mrgreen:
blackmamba
trecut prin multe

Locaţie: galati

Mesajde Mihai Gheorghiu pe Noiembrie 26th, 2008, 1:13 pm

Pe langa Bucuresti dau la Crevedia Branesti Butimanu pacolo. Cu 200 iau varga de carbon miez, asa scumpe is astea de twister?
Mihai Gheorghiu
membru nou

Mesajde ShokTu pe Noiembrie 26th, 2008, 4:10 pm

Nu conteaza ca este carbon sau sticla :) contaza sa faca ce trebuie in conditiile specifice, nu ma bag sa dau sfaturi la jeleuri ca nu prea le am :) dar ca sa poti spune ca daca nu pui mana pe cateva bete pe balta sa vezi cum se comporta fiecare si sa vezi atuurile si defectele in anumite conditii, in acest caz poti sa dai linistit si cu o varga din europa anii buni de zile sa prinzi experienta si poate din cand in cand cate un peste ( ala agatat din gresala ) :D
Sfaturile le las pe seama "greilor" in ceea ce priveste twisterele :)
ShokTu
trecut prin multe

Mesajde Gerula pe Noiembrie 26th, 2008, 4:26 pm

Mihai, pentru a da la spinning ai nevoie si de lanseta si de mulineta. nu-i ca la stationar. In bugetul tau, si avand in vedere ca vrei sa dai pe balti, cea mai buna idee ar fi sa iei o lanseta cat mai buna si o mulineta pilaf, pe care s-o schimbi pe urma.
Gerula
Site Admin

Mesajde taicanoe pe Noiembrie 27th, 2008, 8:01 am

cauta ceva de la trabucco sau chiar baracuda - astea-s mai ieftinele si poate reusesti sa te incadrezi in 200 lei = Lanseta + mulineta ... vezi sa-ti mai ramana ceva si de fir. Daca pescuiesti din barca ia ceva mai scurt 2,10m dar daca pescuiesti doar de pe mal incearca macar un 2,4. Mergi pe la magazine si incearca mai multe lansete - pentru pescuit la twister ar fi necesara o lanseta un pic mai rigida, la care varful sa nu prea balangane dupa lansare.
Cu timpul o sa vezi exact cam de ce ai nevoie.
taicanoe
hârşit în rele

Locaţie: Resita jud. Caras-Severin

Mesajde Mihai Gheorghiu pe Noiembrie 27th, 2008, 1:36 pm

Unde vad niste Trabucco? Si la mulinet ce sa caut? Sa nu iau vreuna numa plastic.
Mihai Gheorghiu
membru nou

Mesajde Gerula pe Noiembrie 27th, 2008, 1:47 pm

Avand in vedere ca dai pe baltile pe care le-ai mentionat, e putin probabil sa intalnesti rapitori mari, cu care sa fortezi prea tare mulineta. De asemenea o sa dai cu jiguri usoare, intre 2 si 7 grame. Singura chichita aici e ca pentru pescuitul la twister e mai bun firul textil, iar o mulineta care sa duca textil cam sare de 100 de lei. De bat nu mai zic.
Gerula
Site Admin

Mesajde BygDaddy pe Noiembrie 27th, 2008, 2:11 pm

bat:investitie minima 50 de euro,mai jos de atat os a constati destul de repede ca ai aruncat banii degeaba si o sa incerci sa scapi de ea si nu o sa mai reusesti.e foarte greu sa gasesti ceva decent in romania datorita taparilor care ne umplu ziua cotidiana.parerea mea ca linkul de mai sus cu batul acela st.croix este o alegere optima.atentie chiar daca iti depaseste bugetul cheiar merita deoarece este un bat cu care poti sa dai linistit cativa ani.
mulineta:ecusima cred ca este cea mai viabila optiune.la banii astia nu cred ca mai este pe piata o mulineta care sa isi faca treaba.
combouri poti gasi mai ieftin da numai daca ti le aduce cineva din state sau din alte tari vestice mult mai civilizate ca a noastra.
la salau in principal cred ca se folosesc twisterele(dar nu numai) poti incepe si cu un monofilament(nylon) si apoi cand incepi sa tapanesti destul de bine technica poti trece pe un fir textil(care este scump in jur de 60-70 de lei rola)
mare atentie ce cumperi deoarece iti pot lua unii ochi cu echipamente scumpe si ca apoi sa constati ca de fapt nu rezolvi nimik cu ele.asa este si cazul meu:prima mulineta de "spin" a fost o chestie la 65 de lei si nu cred ca am aruncat mai mult de 10 ori cu ea.
in mare twisterele se inpart in shaduri(silicoane care au forma unui peste) si gruburi(un corp de vierme si o coada foarte activa).personal prefer shadurile.aceste shaduri se monteaza(armeaza)pe acele ace cu plumb in cap.si aici o sa ai putina bataie de cap pana reusesti sa le armezi cum trebuie.
daca cauti pe google o sa geseti ceva articole mai cuprinzatoare despre acest stil si despre echipament.daca adminul imi permite o sa postez un link daca nu reusesti tu sa gasesti
BygDaddy
hârşit în rele

Locaţie: Gera/Thuringen

Mesajde taicanoe pe Noiembrie 28th, 2008, 8:03 am

Mihai Gheorghiu scrie:Unde vad niste Trabucco? Si la mulinet ce sa caut? Sa nu iau vreuna numa plastic.

trabucco parca pe la piata Obor era un reprezentant ... sa-ti spuna mai precis bucurestenii ...
mulineta decenta Okuma Avenger - gasesti la magazine arrow ...
dar c red ca oricum o sa trebuiasca sa sari un pic de 200
taicanoe
hârşit în rele

Locaţie: Resita jud. Caras-Severin

Mesajde Gerula pe Noiembrie 29th, 2008, 11:34 am

La nivel de peste 200 de lei eu as incerca totusi sa nu iau marfa de Obor.

Cum spunea Taicanoe, pentru mulineta orienteaza-te spre Okuma Avenger de la Arrow. Apropo de bat, am eu drum luni pe la Arrow/ Gipo alea de la Gara si o sa ma uit daca printre alea ieftine e ceva care sa semene a bat de jig light.
Gerula
Site Admin

Mesajde pupu pe Noiembrie 29th, 2008, 2:42 pm

Trabuco a evoluat destul de mult in ultimii doi ani (parerea mea)si am ramas surprins de cat de bine m-am impacat cu modelele astea mai noi.

Numai bine...
pupu
trecut prin multe

Mesajde Gerula pe Noiembrie 29th, 2008, 7:13 pm

Pupule, recomanda-i omului un model daca stii gama de la Trabucco. Eu sunt pe dinafara cand vine vorba de firma asta, n-am avut niciodata nici macar un ac de la ei.
Gerula
Site Admin

Mesajde pupu pe Noiembrie 29th, 2008, 11:39 pm

Pai daca imi aduc aminte era un model mai ciudat la 2,55 si ii zicea Sincron jig pro, cred ca pentru inceput e f.buna.

Numai bine...
pupu
trecut prin multe

Mesajde Jean Scurtu pe Noiembrie 30th, 2008, 3:20 am

Mihai,

Bun venit pe acest forum!!!

Ce au uitat ceilalti sa-ti spuna referitor la lanseta pt.pescuit la jig e ca in primul rand trebuie sa fie cat mai senzitiva ,adica batul prin intermediul firului (de preferat la jig e firul textil) sa-ti transmita cat mai multe informatii referitor la ce se intampla sub apa.Sensivitatea lansetei in primul rand e data de materialul din care e facuta lanseta.O lanseta din fibra de sticla nu va fi atat de sensitiva ca o lanseta din carbon,dar si la aceasta din urma sensivitatea e data de asa zisul "modul de carbon"(IM6,IM7,IM8,IM9,IM10,etc) care cu cat e mai mare cu atat face ca lanseta sa fie mai sensitiva ,dar in acelas timp si mai scumpa,mai usoara dar si mai casanta.

Lansetele ST.CROIX ce ti le recomandase cineva sunt inradevar bune,dar si aici intervine pretul ce urmareste calitatea.Premier-ul e mai ieftin,dar nu atat de sensitiv si usor ca AVID-ul .Mai sus de AVID (ma refer la ULTRALEGEND,LEGEND TOURNAMENT,LEGEND) ar fi bine sa mergi daca buzunarul iti permite insa cred ca AVID-ul pe moment e cea mai buna selectie.
Nu cunosc betele ce se gasesc in Romania in afara de cele facute in U.S.A. de aceea nu vreau sa-mi dau cu parerea.Ce pot sa-ti spun e ca eu am niste bete de cca. 5m .telescopice TRABUCCO cu care mai pescuiesc la jig si pot sa-ti spun ca sunt multumit de sensivitatea lor.Multi poate nu cred ca pescuiesc la jig cu asa bete lungi,dar e treaba lor nu a mea(precizez ca pescuiesc de pe mal).
Altceva un bat mai lung facut din acelas material ca un bat mai scurt (amandoua betele avand aceeasi actiune si aceeasi putere)e mai sensitiv decat cel scurt.De aceea si mai ales daca pescuiesti de pe mal e bine sa cumperi un bat mai lung,peste 2,5m.deoarece simti mai bine cu el si in acelas timp poti arunca mai departe si intepa la timp(pargie mai mare).
Deci nu te zgarci la bani cand cumperi batul,batul merita mai multi bani,mulineta nu e atat de importanta pescuind la jig cum e batul.
Si iti spun toate acestea ca sa nu te trezesti mai tarziu ca ai dat banii aiurea pe un bat ce nu te va multumi.
Sunt destui bucuresteni ce pescuiesc f. bine la jig si ar fi bine sa ii consulti si pe ei,daca nu sunt sigur ca Gerula te va ajuta si poti merge pe mana lui linistit ca nu vorbeste aiurea.

Fir intins,

Jean Scurtu
"BORN TO FISH ,FORCED TO WORK"
Jean Scurtu
hârşit în rele

Locaţie: Houston,Tx.

Mesajde Gerula pe Noiembrie 30th, 2008, 6:17 pm

Daca poti face un efort, Avidul ala e intr-adevar cea mai buna solutie. In momentul asta noi te cam sfatuim sa nu faci aceeasi greseala pe care am facut-o si noi la inceputuri :D .
Gerula
Site Admin

Următorul

Înapoi la Echipamente