de Jean Scurtu pe Noiembrie 30th, 2008, 3:20 am
Mihai,
Bun venit pe acest forum!!!
Ce au uitat ceilalti sa-ti spuna referitor la lanseta pt.pescuit la jig e ca in primul rand trebuie sa fie cat mai senzitiva ,adica batul prin intermediul firului (de preferat la jig e firul textil) sa-ti transmita cat mai multe informatii referitor la ce se intampla sub apa.Sensivitatea lansetei in primul rand e data de materialul din care e facuta lanseta.O lanseta din fibra de sticla nu va fi atat de sensitiva ca o lanseta din carbon,dar si la aceasta din urma sensivitatea e data de asa zisul "modul de carbon"(IM6,IM7,IM8,IM9,IM10,etc) care cu cat e mai mare cu atat face ca lanseta sa fie mai sensitiva ,dar in acelas timp si mai scumpa,mai usoara dar si mai casanta.
Lansetele ST.CROIX ce ti le recomandase cineva sunt inradevar bune,dar si aici intervine pretul ce urmareste calitatea.Premier-ul e mai ieftin,dar nu atat de sensitiv si usor ca AVID-ul .Mai sus de AVID (ma refer la ULTRALEGEND,LEGEND TOURNAMENT,LEGEND) ar fi bine sa mergi daca buzunarul iti permite insa cred ca AVID-ul pe moment e cea mai buna selectie.
Nu cunosc betele ce se gasesc in Romania in afara de cele facute in U.S.A. de aceea nu vreau sa-mi dau cu parerea.Ce pot sa-ti spun e ca eu am niste bete de cca. 5m .telescopice TRABUCCO cu care mai pescuiesc la jig si pot sa-ti spun ca sunt multumit de sensivitatea lor.Multi poate nu cred ca pescuiesc la jig cu asa bete lungi,dar e treaba lor nu a mea(precizez ca pescuiesc de pe mal).
Altceva un bat mai lung facut din acelas material ca un bat mai scurt (amandoua betele avand aceeasi actiune si aceeasi putere)e mai sensitiv decat cel scurt.De aceea si mai ales daca pescuiesti de pe mal e bine sa cumperi un bat mai lung,peste 2,5m.deoarece simti mai bine cu el si in acelas timp poti arunca mai departe si intepa la timp(pargie mai mare).
Deci nu te zgarci la bani cand cumperi batul,batul merita mai multi bani,mulineta nu e atat de importanta pescuind la jig cum e batul.
Si iti spun toate acestea ca sa nu te trezesti mai tarziu ca ai dat banii aiurea pe un bat ce nu te va multumi.
Sunt destui bucuresteni ce pescuiesc f. bine la jig si ar fi bine sa ii consulti si pe ei,daca nu sunt sigur ca Gerula te va ajuta si poti merge pe mana lui linistit ca nu vorbeste aiurea.
Fir intins,
Jean Scurtu
"BORN TO FISH ,FORCED TO WORK"