Spectra vs Dyneema

Lansete, mulinete, naluci, forfacuri, gripuri, barci, motoare samd

Spectra vs Dyneema

Mesajde Jedi pe Februarie 3rd, 2009, 1:41 am

Vad ca fibrele companiei Honeywell sint mai apreciate si recomandate decit vechea Dyneema. Ce textile ati folosit si care-i parerea? Firele din Spectra sint o evolutie sau nu fata de Dyneema ? A pescuit cineva cu Pline Spectrex Braid,ca nu stiu daca a aparut mai demult,eu acum il vad prima oara in catalogul de 2009 . Zice ca-i impletit din 4 fire ,fiecare continind 60 de fibre Spectra,in total 240 de fibre.Ce-o fi insemnind asta?
Jedi
hârşit în rele

Locaţie: Montreal

Re: Spectra vs Dyneema

Mesajde Jedi pe Februarie 9th, 2009, 1:26 pm

Cel mai bine ar fi sa-l cumpar,sa vad singur :D .. Mai aveau inainte Spectrex IV .
Jedi
hârşit în rele

Mesajde SF pe Februarie 10th, 2009, 11:43 pm

Nu-mi bat capu cum si din ce is facute , deocamdata , ma intereseaza mai mult daca-s braided sau fusionate ;)

Vorbind de fire , am remarcat anu trecut aparitia unor fire care bat la 50 de dolari 300 de yarzi ( un model de pp , daiwa samurai ) . Intrebare , le-o atins careva :) Ce-i de ele , is chiar asa grozave ?
SF
hârşit în rele

Mesajde Gerula pe Februarie 10th, 2009, 11:54 pm

Iese pestele singur din apa, sa vada cine a dat banii astia pe fir :lol: .
Gerula
Site Admin

Locaţie: Bucuresti

Mesajde Jedi pe Februarie 11th, 2009, 3:55 am

Am pipait azi noul Spectrex Braid dar si vechiu P IV . Cred ca-i acelasi fir dar l-au impregnat pe asta nou cu ceva.Parca sint putin abrazive dar n-am termen de comparatie decit cu unicul textil ce il am in casa ,care-i mult mai fin dar habar n-am brand-ul. M-am trezit o data ca imi vine sotia acasa cu un ditamai Shimano TDR de trolling,o mulineta Quantum uriasa si textilu asta fain pe ea. Unei colege mititele i-a recomandat un amic ( maaaare pescar :mrgreen: ) ca sculele astea ar fi trasnet.A incercat o data si le-a dat sotiei mele ( pt mine ofcors).Am tinut textilu,am dat cadou mulineta si am pus halebarda la gunoi. :lol: Acum imi pare rau de ea,as fi putut sa o pun pe perete. :think:
Jedi
hârşit în rele

Înapoi la Echipamente