Scule nepromovate destul

Lansete, mulinete, naluci, forfacuri, gripuri, barci, motoare samd

Scule nepromovate destul

Mesajde Jedi pe Noiembrie 29th, 2008, 4:54 am

In zona echipamentelor cam graviteaza totul in jurul a : Daiwa ,Shimano , StCroix ,Loomis .Se pare ca-i marfa buna,nimic de zis, dar cu siguranta sint si alti producatori care fac echipament de calitate excelenta. Mie personal o mulineta Quantum Kinetic mi s-a parut mai bine inchegata decit Daiwa Laguna sau Shimano Sahara.Am cumparat-o si am folosit-o doua sezoane dupa care am dat-o cadou .Nu numai ca functiona perfect dar nici la exterior nu puteam sa-i gasesc o zgaraietura.M-am mai uitat la Finn-Nor Ahab si Offshore. Suna bine ce zic ei acolo dar n-am auzit pe nimeni sa le fi pipait pe viu.Penn-urile au durata de viata foarte mare.Aveti cunostinta de echipamente excelente dar evitate din terte motive?
Jedi
hârşit în rele

Locaţie: Montreal

Re: Scule nepromovate destul

Mesajde pupu pe Noiembrie 29th, 2008, 10:44 am

Da , e bine ca ai deschis si un astfel de subiect ,sunt multe marci de care sunt multumit si exemplul tau cu Quantum e valabil si la mine , la dunare folosesc un icon 40 care de doi ani isi face treaba cu brio, mai am un Kinetic un VanDam si una mai veche nu stiu acum ce model,toate merg excelent si nu am decat un repros,sunt un pic mai grele.La clean de un an folosesc Pflueger Trion si am uitat de Daiwa si Rapala pe care le folosisem innainte. La ultima partida la stiuca am luat cu mine si ciudatenia aia a lui Doug Hannon si spre surpriza mea si-a dat drumu frumos ,merge f.lin (la inceput era cam stransa) iar chestia cu distanta e chiar reala. Oricum sunt multe de spus si despre alte modele .

Numai bine...
pupu
trecut prin multe

Mesajde Gerula pe Noiembrie 29th, 2008, 11:25 am

Aceeasi chestie e valabila in mai toate domeniile. Pana si in domeniul auto. De pilda, cand zici "masina de lux gandita pentru condus sportiv" toata lumea se gandeste la BMW. Cati au auzit de SAAB si, dintre aia care au auzit, cati stiu cu ce se mananca? :D
Gerula
Site Admin

Locaţie: Bucuresti

Mesajde SF pe Noiembrie 29th, 2008, 9:11 pm

SF
hârşit în rele

Mesajde ilie pe Noiembrie 29th, 2008, 10:00 pm

Am avut vreo cativa ani o mulineta Sheakespeare,pe care am fortzat-o bine de tot.Am fost super multumit de ea,o am si acum ,chiar daca pickup-ul nu mai face acelasi servici nu m-a lasat inima sa-i fac vant.M-a slujit si a avut rabdare cu mine impreuna cu o lanseta de la D.A.M. :lol: :lol:
http://www.youtube.com/watch?v=bZrBaSXUJyQ&feature=related
ilie
trecut prin multe

Locaţie: sibiu

Mesajde Jedi pe Noiembrie 30th, 2008, 6:30 pm

SF scrie:Asta da cu Quantum :lol:

http://www.youtube.com/watch?v=eQJ6fGlE-Ow
.......... :lol: Da uite si o victorie ,cred ca tot a tipului respectiv.Quantum Boca sau Cabo are.Am pus mina pe o Boca in magazin doar.E zdravana tare.http://www.youtube.com/watch?v=0y62WRWR ... re=related
Jedi
hârşit în rele

Mesajde Gerula pe Noiembrie 30th, 2008, 6:36 pm

Cat a putut trage de pestanul ala. Eu nu-i inteleg pe astia care nu dau fir atunci cand locul permite, daca pestele nu fuge spre fund/structuri, ai mult fir pe tambur si firul e tapan, ca sa poti intoarce pestele, e cea mai sigura solutie ca sa-l obosesti rapid.
Gerula
Site Admin

Mesajde SF pe Noiembrie 30th, 2008, 7:37 pm

Tot ala ii tipu Jedi :) . Fac excursii pt. pescuit aiurea prin lume , ala cu Quantumu , inainte ridea de aia cu Shimano sau Daiwa pe forum :lol: :lol: , ca el face si drege cu Quantum , ce sa zic , pe jumatate o reusit omu , chit ca pentru urmatoarea excursie tre sa-si cumpere altele :lol:
SF
hârşit în rele

Mesajde Jean Scurtu pe Noiembrie 30th, 2008, 7:48 pm

Multi nu stiu sa aprecieze mulinetele DAIWA SS TOURNAMENT ,din pacate,se uita mai mult dupa cati rulmenti are mulineta si cat de fin functioneaza in gol,dar cand mai da si de peste se cam duce mulineta ,iar un SS rezista si 20 de ani la pescuit.

Jean Scurtu
"BORN TO FISH ,FORCED TO WORK"
Jean Scurtu
hârşit în rele

Locaţie: Houston,Tx.

Mesajde Jean Scurtu pe Noiembrie 30th, 2008, 8:03 pm

Jedi scrie:
SF scrie:Asta da cu Quantum :lol:

http://www.youtube.com/watch?v=eQJ6fGlE-Ow
.......... :lol: Da uite si o victorie ,cred ca tot a tipului respectiv.Quantum Boca sau Cabo are.Am pus mina pe o Boca in magazin doar.E zdravana tare.http://www.youtube.com/watch?v=0y62WRWR ... re=related

Din pacate primul pescar ce a pierdut tot firul nu stia sa pescuiasca ,pompa de parca voia sa intepe pestele,sau sa rupa firul cu atata furie tragea de bat (nu pompa)fara sa stie sa foloseasca si elasticitatea batului ,iar in final sa slabeasca frana in asa fel incat sa ramana fara fir.

Luiggy insa a demonstrat cum se pompeaza si cum se poate scoate un peste mare cu acelas echipament.

Nu comparati un QUANTUM cu DAIWA sau SHIMANO,deoarece nu e la nivelul celor doua firme,oricat ar vrea QUANTUM sa fie!!!

Jean Scurtu
Jean Scurtu
hârşit în rele

Mesajde SF pe Decembrie 1st, 2008, 10:50 pm

Mai mult ca sigur pestele era un doogteeth tuna , un doggy cum zice lumea , la ala nu merge cu fin , si nu numa la ala , ii printre cei mai cautati pestii de pe planeta , forta si vitalitate in drill mai rar .

Orice peste din familia tonului , specie obisnuita sa faca km pe zi in cautare de hrana , si care se misca tot timpu ( nu ca salau de ex. care sta si dormiteaza ) , are foarte putina grasime si multa masa musculara ,bine vascularizata , deci oricare dintre ei ar fi o sa scoata fir in viteza de pe tambur .

Ii un pescuit unde chiar se duce echipamentu la limita , in multe cazuri si rezistenta fizica a pescarului , deocamdata am vazut un singur tip care o luptat un doggy de vreo 60 de kile fara centura , si o ramas cu niste vinatai misto pe corp , plus ca ziua aia nici vorba sa mai poata tina batu-n mina .
Nu-s mai mult de 5-6 modele de mulinete care se folosesc in toata lumea in astfel de game ;) , restu pur si simplu nu fac fata , si faza ii testata de multi .
SF
hârşit în rele

Mesajde Gerula pe Decembrie 1st, 2008, 11:31 pm

Cam care-s modelele alea de mulinete?
Gerula
Site Admin

Mesajde SF pe Decembrie 1st, 2008, 11:54 pm

Shimano Stella , Daiwa Saltiga , Van Staal-urile ( lumea zice ca-s o loterie , au garantie pe viata insa ajung tare repede in service ) , Ryobi Safari ( slabuta frina fata de restu ) , un model de la Penn , insa nu rezista in viata utila nici jumate cit primele 3 , si ar mai fi o scula Accurate Boss , sau asa ceva care tine la din astea .
Marea majoritate dau cu primele doua ( vorbim de scule de spin , folosite in popping sau deep jigging , spin normal nu exista in categoria asta , cu naluci care merg de la 100 grame la 400 gr in cazu jigurilor , si poppere pina la 150 unele chiar trec de asta , normal homemade pt. psihopati .

De Ahabu ala vorbesc multi insa deocamdata nu prea o facut nici o brinza , nu prea are nimeni curaj sa iasa la tropice cu el .
Asa , de dat pe linga casa te scoti si cu altele mai slabute , anu asta ,in februarie cred, un bancher o scos un peste spada cu un Capricorn 4500 J ( se face doar in marimea asta modelu J , cel putin pina acuma ) , peste la vreo 60 de kile , facind jigging . Daca era un ton din modelu de mai sus nu-l scotea nici daca juca in 30 de kile . Exact aceasi mulineta , adica modelu ala , am bagat-o io in popping si pur si simplu i-am spart rulmentu din galet , cu poppere mici , pina in 50 , la alea mai mari folosesc altceva .

Ii una sa poti pescui si scoate un peste mare cu o scula mai slab cotata odata din cind in cind , si alta sa dai mult si sa mai scoti si peste , desi la stilu asta , respectiv jigging sau popping heavy , nu omoara scula pestele cit recuperarea naluci .
SF
hârşit în rele

Mesajde Jedi pe Ianuarie 23rd, 2009, 3:46 am

Nu pot pricepe de ce FinNor Ahab si Offshore sint sub Stella si Saltiga.Corpuri masive de aluminiu,mecanisme din otel (ca o bormasina profesionala),frina supradimensionata sub fusta tamburului (unde-i diametrul mai mare)?.Totu masiv si greu.Tare as fi curios sa pun mina pe una sau macar pe un Penn Slammer.Din pacate nu sint in magazinele din Montreal :( Fisa tehnica suna grozav,or avea puncte slabe totusi :think:
Jedi
hârşit în rele

Mesajde Jean Scurtu pe Ianuarie 23rd, 2009, 6:06 am

ilie scrie:Am avut vreo cativa ani o mulineta Sheakespeare,pe care am fortzat-o bine de tot.Am fost super multumit de ea,o am si acum ,chiar daca pickup-ul nu mai face acelasi servici nu m-a lasat inima sa-i fac vant.M-a slujit si a avut rabdare cu mine impreuna cu o lanseta de la D.A.M. :lol: :lol:

Prin 1978 mi-a adus un prieten italian o mulineta mica folosita,un PFLUEGER(nu mai retin ce model).Era f. usoara ,f. buna desi nu avea nici un rulment.Am prins o gramada de pesti cu ea si functioneaza si acum la nepotul meu din Brasov.Tot la el e si o alta mulineta de-a mea un ABU CARDINAL 44 ,o super mulineta si pe care i-am spus sa nu o vanda niciodata,ca daca se plictiseste de ea ii trimit eu in schimb o alta mulineta noua.

Jean Scurtu
Jean Scurtu
hârşit în rele

Mesajde Gerula pe Ianuarie 23rd, 2009, 12:03 pm

Interesanta solutia fara nici un rulment (pe principiul ce nu e acolo nu se poate strica/gripa samd :D ) dar nu stiu ce se intampla cand trebuie sa fortezi un peste mare. Cam toate eforturile sunt in angrenaje.
Gerula
Site Admin

Mesajde Jean Scurtu pe Ianuarie 23rd, 2009, 9:14 pm

Gerula scrie:Interesanta solutia fara nici un rulment (pe principiul ce nu e acolo nu se poate strica/gripa samd :D ) dar nu stiu ce se intampla cand trebuie sa fortezi un peste mare. Cam toate eforturile sunt in angrenaje.

Rulmentii nu au nimic cu angrenajele,doar ca ajuta ca acestea sa se invarta mai usor.Am avut si un MITCHELL 310 ce nu avea rulment si functiona f. bine.La mulinetele de calitate in loc de rulmenti se foloseau bucse din bronz grafitat si cred ca recunosti calitatea mulinetelor MITCHELL (inainte ca firna sa fie cumparata de comcernul GARCIA)chiar daca nu aveau rulmenti.Dintre mulinetele ce le-am avut acasa nici o mulineta nu punea asa de uniform firul pe tambur,cum il punea mulineta MITCHELL de care vorbeam.

Jean Scurtu
Jean Scurtu
hârşit în rele

Mesajde Gerula pe Ianuarie 24th, 2009, 1:17 am

Nea Jeane, orice bucsa, oricat ar fi de buna, se largeste prin frecare. La mai toate mulinetele mai noi, manivela trece prin doi rulmenti, de o parte si de alta a corpului mulinetei. Daca in locul celor doi rulmenti ai doua bucse, dupa ceva folosire vei avea si joc in manivela, iar in drill vei avea efort suplimentar in angrenaje.
Gerula
Site Admin

Mesajde taicanoe pe Ianuarie 24th, 2009, 4:08 pm

apropo de bucse si rulmenti ... pe unde are pozitionati SS cei 3 rulmenti si unde are bucse ?
taicanoe
hârşit în rele

Locaţie: Resita jud. Caras-Severin

Mesajde Gerula pe Ianuarie 24th, 2009, 8:49 pm

Doi sustin manivela si unul axul. La galet are bucsa.
Gerula
Site Admin

Următorul

Înapoi la Echipamente