Oscilante prinzatoare

Lansete, mulinete, naluci, forfacuri, gripuri, barci, motoare samd

Oscilante prinzatoare

Mesajde Gerula pe Octombrie 27th, 2008, 6:15 pm

Am vazut anuntul lui Horia, si m-am gandit sa facem o lista cu oscilantele cu care am avut rezultate bune, precizand si conditiile (luna, temperatura exterioara, alte detalii cum ar fi turbiditatea sau vegetatia din zona etc).
Gerula
Site Admin

Locaţie: Bucuresti

Re: Oscilante prinzatoare

Mesajde Pikeman pe Octombrie 28th, 2008, 12:34 am

Oscilante Cati, in orice conditii de luminozitate si temperatura (care permite pescuitu la oscilanta( exceptie apa surie cand consider ca o naluca reactiva este mai buna. De precizat ca oscilantele or fu facute dupa gustu meu :lol: suprafata mare, greutate mica, asa imi place sa pescui printre ierburi si plauri la stuk, si mai putin cu lingura pe cine stie ce adancimi, acolo la soft sau vobler ;)

ar mai fi Gipo, dar coclesc ca dreq, si Berti care se rotesc ca niste titirezi, cel putin la mine.

La avat Dam effzet slim facea legea candva, apoi ar mai fi kastmasterurile si alta piesa Pilker parca ii zice sau Steak am uitat, un hexagon gaurit.

Totodata la somn si stuk dam effzet piscot argintiu-inox de 16 si 22 gr, o oscilanta consacrata, ca veni vorba trebe sami iau una daia dubla de 16 gr sau de 22gr ca tot voiam sa o desfac sa obtin 2 linguri :lol:
Pikeman
trecut prin multe

Mesajde nucus pe Octombrie 28th, 2008, 3:36 am

TV Lures.Din pacate Vivi Teleanu nu le mai face decit ptr.prieteni dar nu are timp.Am sa-l mai sun.
nucus
trecut prin multe

Mesajde adrignat pe Octombrie 28th, 2008, 9:14 am

dollinger,irlandeaza si delta de la gipo.dollinger,para,lynx si taifun de la berti.heintz si piscot de la DAM.
adrignat
membru nou

Mesajde SirJones pe Octombrie 28th, 2008, 12:57 pm

salutare fratilor.
Despre oscilante deocamdata sunt axat pe Berti. Sincer sunt excelente dar ar fi nevoie de modele pentru rauri adica mai grele sa le poti cobora in curent pana la 2 metri. De aceea folosesc modele clasice dar produse de tot fel de ciudateni gen baracuda sau chinezari . Am inceput cu linguri light pana la 8 grade si acuma am ajuns in mod curent peste 11 pana la 25-26 de grame.
SirJones
membru nou

Mesajde Gerula pe Octombrie 28th, 2008, 1:25 pm

Din cate stiu eu Cati faceau oscilante grele, dar de mici dimensiuni.
Gerula
Site Admin

Mesajde Laurentiu pe Octombrie 28th, 2008, 3:05 pm

efzet piscot si slim trase tare la avat. dunare- septembrie timpuriu
dollinger, irlandeza si painica de la gipo...la stiuca. dunare si delta octombrie la jumate
rotative blue fox de 6 de la rapala si cometurile albe de 3 de la meps...pe dunare in august la stiuca....de lasat sa creasca toate... rar una de 50 cm....
meps aglia in sept la clean pe ialomitza
"cea mai mare realizare a diavolului a fost sa-l convinga pe om ca nu exista"
Laurentiu
trecut prin multe

Locaţie: Bucuresti- ghencea...civil

Mesajde taicanoe pe Octombrie 28th, 2008, 11:17 pm

favoritele mele deocamdata:
oscilante gen Dolinger, Links, Tzack si piscot clasic de la Cati, Gipo, Berti TV Lures.
taicanoe
hârşit în rele

Locaţie: Resita jud. Caras-Severin

Mesajde horiafhc pe Octombrie 29th, 2008, 12:32 am

Eu am ca favorite toate cele trei penare ale mele care contin peste 90 de piese care acopera cam toate modelele si combinatiile de culori existente pe piata de profil la ora actuala . Am achizitionat cam tot ce s-a dovedit prinzator de-a lungul timpului de la urmatorii producatori :
-Gipo
-Dara Killer
-Berti
-TV
-DAM
-Palada
-Profi
-Heintz
Nu am linguri care prind neaparat pescari , dar s-a intamplat acu vreo 4 ani sa duc un incepator in Delta care avea la el doar trei linguri . Problema e ca m-a umilit cu un model de lingura pe care eu intamplator nu il aveam atunci cu mine . Am incercat vreo 10 variante asemanatoare dar el prindea stiuca dupa stiuca iar eu ma uitam la el ...
In concluzie e bine e sa ai cat mai multe modele la tine cand pleci la stiuca pentru ca oricum pescarii cara foarte multe chestii inutile pe balta asa ca un kil de linguri nu se simte ...
Cumparati si comparati !!!
horiafhc
membru nou

Locaţie: BUCURESTI

Mesajde claudiu fiu pe Octombrie 30th, 2008, 5:59 pm

SirJones scrie:salutare fratilor.
Despre oscilante deocamdata sunt axat pe Berti. Sincer sunt excelente dar ar fi nevoie de modele pentru rauri adica mai grele sa le poti cobora in curent pana la 2 metri. De aceea folosesc modele clasice dar produse de tot fel de ciudateni gen baracuda sau chinezari . Am inceput cu linguri light pana la 8 grade si acuma am ajuns in mod curent peste 11 pana la 25-26 de grame.

si eu tot berti,nu vreau sa umflu pe nimeni ,dar cred ca sunt cele mai bune oscilante de pe piata.
dar pe apa adanca folosesc o improvizatie din 2 sau mai multe linguri puse una peste alta(ceva de la energofish,parca se cheama "cat fish"oscilanta)
totusi pe apa adanca si curent tot pilkeru'-i baza,cel putin in zona mea.
claudiu fiu
membru nou

Mesajde horiafhc pe Octombrie 30th, 2008, 10:48 pm

Incerc sa postez o parte din ce am eu superprinzator ...Sper sa se vada bine .
Ataşamente
Linguri 014 (Medium).jpg
horiafhc
membru nou

Mesajde horiafhc pe Octombrie 30th, 2008, 10:53 pm

Se vad bine dar nu-s toate ...Intre timp am mai cumparat cateva modele pe care nu le mai aveam .
Apropos, stie cineva daca exista vreo solutie cu pe baza de oxid de argint cu care sa pot sa lustruiesc lingurile cu o carpa de bumbac pe malu' garlei ?
Nu de alta dar m-am saturat sa tot duc arsenalu la argintat inainte de fiecare delta .
horiafhc
membru nou

Mesajde Laurentiu pe Octombrie 31st, 2008, 2:33 pm

[
Ultima oară modificat de Laurentiu pe Octombrie 31st, 2008, 2:35 pm, modificat 1 dată în total.
Laurentiu
trecut prin multe

Mesajde Laurentiu pe Octombrie 31st, 2008, 2:34 pm

horiafhc scrie:Se vad bine dar nu-s toate ...Intre timp am mai cumparat cateva modele pe care nu le mai aveam .
Apropos, stie cineva daca exista vreo solutie cu pe baza de oxid de argint cu care sa pot sa lustruiesc lingurile cu o carpa de bumbac pe malu' garlei ?
Nu de alta dar m-am saturat sa tot duc arsenalu la argintat inainte de fiecare delta .

Horica, nu ai nevoie de oxid de ag sau allte caca maca :naughty:
eu am lucrat bijuerie cand eram young....si am cam crescut printre aurari si argintari, dar nu romanes...
freaca-le intre degete cu un pic de bicarbonat de sodiu alimentar, (Dr Oetker) umezit sau pune un pic pe o carpa si freaca usor apoi...inchide okii ca te ia flama...
sa-mi spui cum a iesit argintata cea mai coclita ca trucul merge doar pe argint! ;)
aaa...si dubleaza timpul de depunere al argintului la baie...
tripleaza chiar :dance:
Laurentiu
trecut prin multe

Mesajde Cristi E pe Noiembrie 3rd, 2008, 8:29 pm

my fav la stiuca,
abu uto mic si mare - hand made cupru/argint
kess-ul de 12gr - gipo
doli 9gr - gipo
sweet colina - tv lure
"Fish with Mindfulness - Beware the Dark Side"
Cristi E
membru nou

Locaţie: Sibiu

Mesajde Gerula pe Noiembrie 3rd, 2008, 8:38 pm

Abu uto rupe lantul de rea ce e, dar unde mai gasesti asa ceva?
Gerula
Site Admin

Mesajde Cristi E pe Noiembrie 3rd, 2008, 8:58 pm

da e killer rau abu-ul la stiuca.
nu stiu pe unde mai poti gasii, desi prin ceva situri de licitatii am mai vazut linguri abu vechi.
ale mele sunt hand made, am cateva vechi de model(la panoplie)dupa care le-am luat "tiparul".
"Fish with Mindfulness - Beware the Dark Side"
Cristi E
membru nou

Locaţie: Sibiu

Mesajde Gerula pe Noiembrie 3rd, 2008, 9:21 pm

Da, e si asta o solutie, nu pot sa pricep de ce nu se mai fabrica modelul ala. Poate pentru ca prindea prea bine :lol:.
Gerula
Site Admin

Mesajde Dragos Cretu pe Noiembrie 3rd, 2008, 10:07 pm

Pentru mine cele mai eficiente au fost Painica si Tzacul. Sunt dementiale sa le joci foarte mult pe loc, inebunesc dintoasele, ataca de draci.

In zile cu activitate maxima, la dandinat de genul asta vedeai cum vin cate 3-4 spre lingura...ce vremuri...
Dragos Cretu
membru nou

Mesajde Laurentiu pe Noiembrie 5th, 2008, 5:19 pm

Gerula scrie:Da, e si asta o solutie, nu pot sa pricep de ce nu se mai fabrica modelul ala. Poate pentru ca prindea prea bine :lol:.

http://shop.lundgrensfiske.com/product.asp?product=2115

cam 16-18 roni in bani romanesti
Laurentiu
trecut prin multe

Următorul

Înapoi la Echipamente