Naluci romanesti

Lansete, mulinete, naluci, forfacuri, gripuri, barci, motoare samd

Naluci romanesti

Mesajde Gerula pe Noiembrie 30th, 2009, 12:38 pm

Dupa ce Salmo s-a impus in forta pe piata romaneasca, se pune logic intrebarea de ce nici o marca autohtona nu reuseste performanta asta? Voblerele Cozma nu-s mai proaste ca Salmo cand vine vorba de clean (la alte specii recunosc ca nu le-am incercat) dar, cu toate astea, n-au reusit niciodata sa devina "mainstream".

Vi se pare normala/fireasca situatia actuala?
Gerula
Site Admin

Locaţie: Bucuresti

Re: Naluci romanesti

Mesajde BygDaddy pe Noiembrie 30th, 2009, 1:33 pm

am io un cozma din ala mare verde pe spate si alb pe burta(seamana foarte bine cu un oblete) cu care am avut succes la strapi.salau mare nu am avut placerea sa iau.de fapt la voblere nu am reusit pana acuma sa iau salau mare dar si recunosc ca nu le-am folosit atat de mult la pescuitul salaului.nu contesc eficacitatea lor dar am preferat gumele in detrimentul voblerelor
BygDaddy
hârşit în rele

Locaţie: Gera/Thuringen

Mesajde pr3dat3k pe Noiembrie 30th, 2009, 2:01 pm

Eu am Cozma si Tinylures din belsug ....am prins si clean si stiuca ...din cele cu renume prea putine .Am vreo 5 megabasuri la care nu am prins nimic ....niciodatat :lol: :lol: ...Nu putem compara puterea lui Salmo ( ca vanzari , maketing samd ) cu Cozma si Tinylures ...parerea mea
pr3dat3k
trecut prin multe

Mesajde lebar pe Noiembrie 30th, 2009, 3:53 pm

Gerula scrie:Dupa ce Salmo s-a impus in forta pe piata romaneasca, se pune logic intrebarea de ce nici o marca autohtona nu reuseste performanta asta? Voblerele Cozma nu-s mai proaste ca Salmo cand vine vorba de clean (la alte specii recunosc ca nu le-am incercat) dar, cu toate astea, n-au reusit niciodata sa devina "mainstream".

Vi se pare normala/fireasca situatia actuala?

Aha,pai la Salmo nu am intalnit nici un hornet care sa nu evolueze corect,pe cand la Cozma...ia patentu' si joaca-te cu ochetul pana bate cum trebuie ca altfel nu mai dai la peste,am avut cateva model b pe care n-am reusit sa le fac sa lucreze!Pe curent sunt mult sub salmo...,se lanseaza prost,eu de cand am descoperit dorado... :clap:
lebar
membru nou

Mesajde taicanoe pe Noiembrie 30th, 2009, 4:38 pm

De la Cozma cele mici nu-mi plac pentru ca sunt cam usoare si se lanseaza mai greu. ... dar cele de 7 si de 9 sunt super. La 7 am luat clean , salau iar cele de 9 sunt foarte bune la salau si somn.
Mai am cateva mici bijuterii de la Dady - sub 3 cm - evolutie excelenta, foarte bine echilibrate ... clenuti mici si biban ... oricum cele pe care le am sunt prea mici pentru gustul meu. Daca ar trece la productie industriala cred ca si-ar pierde mult din calitatile pe care le au acum.

Cu alte voblere romanesti nu am dat.

Oscilantele de la Berti sunt OK. ... clean, stiuca, avat ... la pastrav n-am dat.
Am mai folosit si inca mai folosesc la stiuca niste oscilante hand made facute de Cati (nu stiu daca mai face)... evolutie buna, greutati convenabile dar acoperirea lasa de dorit. In balti cu apa mai acida coclest aproape instantaneu.
taicanoe
hârşit în rele

Locaţie: Resita jud. Caras-Severin

Mesajde Gerula pe Noiembrie 30th, 2009, 4:45 pm

Dady sunt naluci lucrate manual, in serie foarte mica, de catre o singura persoana. Nu avem cum sa le comparam cu Salmo, logic.

Problema, intr-advar, cred ca tine in primul rand de marketing. Salmo au avut un mare distribuitor care le-a promovat intens pe piata, Cozma trage cum poate de lanturile de retail din domeniu (Arrow etc). Si mai e o chestie, deloc de neglijat: rasulescu are un srl capusa care traieste de pe urma Energo(importator/distribuitor Salmo), iar pe forumul lui Cozma au fost facute praf ani de zile la rand.

Sigur, nu putem ignora ce-a spus lebar, dar asta nu era o problema care sa nu poata fi usor remediata de producator, daca exista vreun mare distribuitor care sa i-o ceara.
Gerula
Site Admin

Mesajde Jean Scurtu pe Decembrie 1st, 2009, 12:31 am

Despre voblerele facute de DADY nu am cuvinte decat de lauda.Si am mai scris asta cu alta ocazie pe alt forum.
DADY mi-a trimis 10 voblere de clean si prima data le-am incercat intr-o noapte pe un pier luminat existent la SEAWOLF PARK pescuind la ...pastrav de mare.
Spre surpriza mea aveam atac aproape la fiecare aruncare spre diferenta de alti pescari americani ce pescuiau cu voblere YO-ZURI si LUCKY CRAFT si care aveau rare atacuri.Acei pescari americani au venit in jurul meu sa vada cu ce voblere pescuiesc,ba mai mult dorind sa cumpere de la mine,dar din pacate le-am spus ca nu am de vannzare si ca sunt facute manual din lemn de balsa in Romania de un prieten de-al meu.

Niciodata nu ma gandeam ca o sa prind cu acele voblere pastrav de mare,gandind sa prind ceva white bass,dar nemaipescuind in apa dulce le-am incercat in apa sarata si surpriza a fost placuta,doar ca multi din pastravii prinsi in acea noapte erau sub dimensiunea legala de 15 inch(38cm.)Pe cei peste dimensiunea legala ,precum si voblerul DADY folosit ii puteti vedea in poza de mai jos:

Imagine

Jean Scurtu
"BORN TO FISH ,FORCED TO WORK"
Jean Scurtu
hârşit în rele

Locaţie: Houston,Tx.

Mesajde taicanoe pe Decembrie 2nd, 2009, 5:05 pm

Mi se pare mie sau e tot montura cu plumbi suplimentari ?
taicanoe
hârşit în rele

Locaţie: Resita jud. Caras-Severin

Mesajde Jean Scurtu pe Decembrie 2nd, 2009, 10:08 pm

Ai dreptate,e tot o montura cu plumbi suplimentari si am fost nevoit sa o folosesc ca sa pot arunca mai departe si ca voblerul sa nu evolueze chiar la suprafata apei,eu pescuind de pe pier la cca.3,5m deasupra apei.
Am observat ca pastravii mai mari nu stateau exact in spotul de lumina dat de becul de pier ci intre lumina si umbra ,deci trebuia sa arunc mai departe in umbra.
Pe pastravi s-ar parea (ca si de altfel pe alti pesti ce ii pescuiesc) nu-i deranjeaza montura cu plumbi suplimentari,indiferent daca e vorba de vobler ,jig sau ...chiar musca artificiala.

Jean Scurtu
"BORN TO FISH ,FORCED TO WORK"
Jean Scurtu
hârşit în rele

Locaţie: Houston,Tx.

Mesajde Gerula pe Decembrie 3rd, 2009, 11:53 am

Jean Scurtu scrie:Despre voblerele facute de DADY nu am cuvinte decat de lauda.Si am mai scris asta cu alta ocazie pe alt forum.
DADY mi-a trimis 10 voblere de clean si prima data le-am incercat intr-o noapte pe un pier luminat existent la SEAWOLF PARK pescuind la ...pastrav de mare.
Spre surpriza mea aveam atac aproape la fiecare aruncare spre diferenta de alti pescari americani ce pescuiau cu voblere YO-ZURI si LUCKY CRAFT si care aveau rare atacuri.Acei pescari americani au venit in jurul meu sa vada cu ce voblere pescuiesc,ba mai mult dorind sa cumpere de la mine,dar din pacate le-am spus ca nu am de vannzare si ca sunt facute manual din lemn de balsa in Romania de un prieten de-al meu.

Din pacate Dady nu a reusit niciodata sa faca trecerea la productia de serie mare, iar Cozma, cand a reusit, a avut o scadere semnificativa de calitate. Cam toata lumea spune ca, pe vremuri, voblerele Cozma erau extraordinare. Nici acum nu-s rele, dar sunt detalii de genul celui semnalat de lebar care le trag inapoi.
Gerula
Site Admin

Mesajde lebar pe Decembrie 4th, 2009, 4:48 pm

nu mai folosesc decat model a de 4-5cm pe care-l reglezi rapid din ochet daca bate aiurea..e un vobler super prinzator si eu il folosesc la clean numai pe canale de fuga lansand in aval,lasat sa curga si tinut in curentul turbat sau mulinandu-l f.incet,am avut partide super(27 bucati)toti trecuti de 500 de grame!
Ataşamente
cozma e5.jpg
lebar
membru nou

Mesajde Gerula pe Decembrie 4th, 2009, 6:14 pm

Exact modelul asta (de 4 cm) il folosesc si eu, dar din vreo 10 nucati n-am avut nici macar unul la care sa fie stramb ochetul.
Gerula
Site Admin

Mesajde lebar pe Decembrie 4th, 2009, 8:55 pm

Gerula scrie:Exact modelul asta (de 4 cm) il folosesc si eu, dar din vreo 10 nucati n-am avut nici macar unul la care sa fie stramb ochetul.

eu am avut necazuri cu pyko si tyko,alea bateau ca dracu'..astea model a sunt ok,chiar daca bate aiurea se regleaza usor!n-am avut ocazia sa folosesc dady si tinylures de care am auzit numai cuvinte de lauda!respect!
lebar
membru nou

Mesajde Gerula pe Decembrie 9th, 2009, 4:53 pm

Pyko si tyko nu cred ca le-am folosit vreodata asa ca nu pot sa ma pronunt. Dar de model A chiar nu ma pot plange, deci zau ca nu cred c-ar trebui sa dam verdicte despre un brand doar pe baza problemelor avute cu un anumit model.

Apropo, cine a folosit/foloseste naluci facute de Teleianu?
Gerula
Site Admin

Mesajde pr3dat3k pe Decembrie 9th, 2009, 5:01 pm

....smokee...cine e si ce face? ca poate am si nu imi dau seama ... :whistle:
pr3dat3k
trecut prin multe

Mesajde Gerula pe Decembrie 9th, 2009, 5:16 pm

TV lures
Gerula
Site Admin

Mesajde pr3dat3k pe Decembrie 9th, 2009, 5:35 pm

aaaa... tv lures ...numele imi este cunoscut de prin magazinele gipo daca nu ma insel ... dar nu am avut niciodata ...
pr3dat3k
trecut prin multe

Mesajde pupu pe Decembrie 9th, 2009, 5:45 pm

Ba de la Arrow.

Numai bine
pupu
trecut prin multe

Mesajde lebar pe Decembrie 9th, 2009, 9:46 pm

Gerula scrie:Pyko si tyko nu cred ca le-am folosit vreodata asa ca nu pot sa ma pronunt. Dar de model A chiar nu ma pot plange, deci zau ca nu cred c-ar trebui sa dam verdicte despre un brand doar pe baza problemelor avute cu un anumit model.

Apropo, cine a folosit/foloseste naluci facute de Teleianu?

Anumite modele,ca-s doua!Tot cozma scrie pe ele!
lebar
membru nou

Mesajde Gerula pe Decembrie 14th, 2009, 11:36 am

E clar ca, daca vrei sa fii brand de top, trebuie ca toate produsele sa corespunda, de la primul pana la ultimul. Dar nici invers, nu poti generaliza spunand "voblerele Cozma bat prost si trebuie reglate" din cauza ca ai avut probleme doar cu doua modele (cand el produce zeci).

In rest, ce naluci romanesti mai stiti?
Gerula
Site Admin

Înapoi la Echipamente