Mulinete best-buy

Lansete, mulinete, naluci, forfacuri, gripuri, barci, motoare samd

Re: Mulinete best-buy

Mesajde Jean Scurtu pe Noiembrie 10th, 2008, 10:32 am

Daca la spinning s-ar pescui cu o singura mana poate as intelege ca mulineta trebuie neaparat sa aiba instant antiretur,dar din moment ce la spinning ai mana stanga(ma refer la majoritatea ce sunt dreptaci)pe manivela ei nu vad ce mare importanta e sa ai instant antiretur.
Probabil ca e mai greu pt. cineva ce a pescuit intotdeauna cu mulinete cu instant antiretur sa se ubisnuiasca usor ,dar cred ca si asa pescuind o saptamana te obisnuiesti.
Inainte mulinetele nu aveau instant antiretur dar asta nu ma impiedica sa prind cleni ,stiuci la spinning cu o mulineta "Delta",cum nu ma impiedica nici azi un SS sa prind destui pesti,ba mai mult sa nu-i simt lipsa instant antireturului,mulineta SS suplinind aceasta prin multe alte calitati.
Dar repet e opinia mea si daca pescuiesc cu SS-uri cand mi-as putea permite alte mulinete mai scumpe(de fapt am si cateva DAIWA EMBLEM Z,X,S si un ABU GARCIA CD 1000 S4 CENTER DRAG)e pt. ca le stiu aprecia calitatile si rezistenta in timp .Nu cred ca multe mulinete te pot servi 10-20 de ani fara probleme.

Eu am spus ca un SS poate fi considerat ca "best buy"tocmai datorita raportului pret /calitate si ma bucur ca destui pescari americani o apreciaza,in Romania ea fiind mai putin cunoscuta,nu poate fi apreciata la fel.
Nu sunt sigur ,dar s-ar parea ca eu am popularizat aceasta mulineta in Romania prin postarile mele pe rapitori cu ani in urma.

Dar in fond totul tine de gustul pescarului,fiecare cumparand ce crede el ca e mai bun in functie de gustul lui si de informatiile ce le detine.

Jean Scurtu
"BORN TO FISH ,FORCED TO WORK"
Jean Scurtu
hârşit în rele

Locaţie: Houston,Tx.

Mesajde Pikeman pe Noiembrie 10th, 2008, 10:42 am

nea Jean, prea agresiv , prea agresiv :lol: sunt clar mulinete best-buy numai sunt oameni care nu pot trece peste ce am zis eu mai sus, eu am fost tentat sa cumpar dar am intampinat alte 2 probleme :

1. nu avea greutatea pe care o cautam sa echilibreze batzul

2. lipsa tambur de rezerva ( asta chiar ma enerveaza sa mai dau inca 30$ pe unul ) mie imi este necesar acel tambur pentru ca pescui si cu mono si cu textil ba si cu grosimi diferite, de aceea am cumparat 2 x Cabela's Prodigy si acum am fir numai pe un tambur din 4 :lol: :lol: :lol: . Pretul te ajunge undeva intre 120 si 140 $ functie de model(per totar ma refer) - cred ca as opta pentru o TDA din pacate

totusi sper sa am una in mana pentru ca am inteles ca a comandat cineva din Brasov

O intrebare : a cazut cineva cu mulineta asta :?: stiu ca e putin fortata dar la Olt unde sunt dale si te prinde o ploaie , exista riscul acesta ( si au cam patito toti care pescuie acolo)
Pikeman
trecut prin multe

Mesajde Jean Scurtu pe Noiembrie 10th, 2008, 9:51 pm

Pikeman,

SS-urile sunt f. rezistente,eu nu am grija de ele le pun pe jos,pe nisip,pamant pietre.La mine e si f. important sa reziste in coditiile pescuitului in apa sarata in Golful Mexic,unde apa (ma refer in apropierea tarmului) de cele mai multe ori e tulbure,oricum incarcata cu nisip si alte sedimente.
Un CAPRICORN 2000 dupa ce am pescuit de cateva ori in apa dulce cu el ,dupa vreo 5 zile de pescuit in apa sarata nu mai mergea bine si a ajuns pe tusa.
Tine cont ca toate SS-urile mele(exceptand doua ce spre norocul meu le-am cumparat noi) le-am cumparat folosite,dar fabricate in Japonia si nu am avut inca probleme cu ele.
Cele noi ce se gasesc in magazin sunt facute in Tailanda,nu m-au tentat desi cred ca sunt la fel (sau aproape la fel) de bune ca cele facute in Japonia.
Capricorn-ul s-a vandut la reducere de pret la CABELA'S,dar SS-urile desi nu au decat 3 rulmenti si nu au tambur de rezerva n-au fost niciodata la reducere de peste 20 de ani de cand se fac.
Nu am glumit cand am spus ca eu nu schimb un SS cu un STRADIC.Din familia SHIMANO nu mai am decat doua mulinete un SYMETRE 2000 si o SAHARA 4000.Nu le-am vandur deoarece pe SYMETRE am fir mono MAXIMA de 0,12mm.cu care pescuiesc rar la jig cu pluta culisanta la "crapie" ca pe FIRELINE nu sta nodul opritor,iar SAHARA am tinut-o deoarece la STRADICUL 4000 ce l-am vandut aveam 5 tamburi de rezerva ce se potrivesc la SAHARA 4000.Amandoua aceste mulinete someaza ca nu le folosesc,mai ales acum cand pescuiesc cel mai mult in apa sarata.

TDA e o mulineta f. buna dar din alta categorie de pret.Nu stiu de ce nu au avut succest mulinetele SSII,ce aveau si instant antiretur si un design mai modern decat primele SS -uri,cele cu care eu pescuiesc

Fir intins,

Jean Scurtu
"BORN TO FISH ,FORCED TO WORK"
Jean Scurtu
hârşit în rele

Locaţie: Houston,Tx.

Mesajde SF pe Noiembrie 10th, 2008, 10:24 pm

Pikeman scrie:
O intrebare : a cazut cineva cu mulineta asta :?: stiu ca e putin fortata dar la Olt unde sunt dale si te prinde o ploaie , exista riscul acesta

:lol: :lol: mai lipseste sa vedem la aia pe tackletour nota la testu "cazatura" :lol: :lol:

Am cazut cu citeva mulinele , si la mine mulinelele is sfinte :lol: , deci odata am cazut cu un combo la vreo 850 euro , si dalele alea de la Olt is parfum pe linga stincile de unde bag io in mare , tin minte ca am vazut totul in slowmotion :lol: , am avut vreme sa gindesc ca ar fi mai bine sa aterizez cu spatele prin colturi de stinca decit sa-mi nenorocesc scula :lol: , am bagat capu la cutie , ridicat bratu cu scula in sus si go for it :lol: :lol: , nici nu o fost asa de rau :evil: :mrgreen:

Am o obsesie de ceva vreme , odata o sa o pun in practica , si anume galetu de la Shimano pus pe o Daiwa . Mor cind bag viteza sau un popping rapid cu galeturile alea de la Daiwa :evil: , foarte repede se murdaresc si trebuie curatate , si in timp nu dureaza cit alea de la Shimano .
SF
hârşit în rele

Mesajde Jedi pe Noiembrie 11th, 2008, 1:14 am

Daca vorbim de mulinete ce se gasesc de zeci de ani prin cataloage si toti posesorii afirma ca rezista si rezista,as vrea sa amintesc Penn-urile Slammer,Spinnfisher Metal si Graphite.Sarim putin suta de $ , e adevarat,sint si mai grele decit cele moderne .In multe emisiuni am vazut ca sint preferatele ghizilor de pescuit sau a celor care pescuiesc intensiv la pesti mari.Au reputatie de built tough,fara compromisuri si finete.
Jedi
hârşit în rele

Locaţie: Montreal

Mesajde Jedi pe Februarie 15th, 2009, 1:52 am

Am luat azi la invirtit noua gama Shimano ...Sahara,Symetre,Stradic si Sustain. Prima impresie e ca in loc de roti dintate sint pernutele de la piciorul pisicii. Finete remarcabila..Toate functioneaza exceptional,rotorul pare ca e foarte usor si pleaca fara efort,tamburul oscileaza lent ,senzatie de masinarie compacta ,fara jocuri, iar frina destul de progresiva.Pe masura ce crestea pretul pe eticheta,mulineta mergea putin mai usor .. :D Ce chestie.. :mrgreen:
Jedi
hârşit în rele

Locaţie: Montreal

Anterior

Înapoi la Echipamente