Daca la spinning s-ar pescui cu o singura mana poate as intelege ca mulineta trebuie neaparat sa aiba instant antiretur,dar din moment ce la spinning ai mana stanga(ma refer la majoritatea ce sunt dreptaci)pe manivela ei nu vad ce mare importanta e sa ai instant antiretur.
Probabil ca e mai greu pt. cineva ce a pescuit intotdeauna cu mulinete cu instant antiretur sa se ubisnuiasca usor ,dar cred ca si asa pescuind o saptamana te obisnuiesti.
Inainte mulinetele nu aveau instant antiretur dar asta nu ma impiedica sa prind cleni ,stiuci la spinning cu o mulineta "Delta",cum nu ma impiedica nici azi un SS sa prind destui pesti,ba mai mult sa nu-i simt lipsa instant antireturului,mulineta SS suplinind aceasta prin multe alte calitati.
Dar repet e opinia mea si daca pescuiesc cu SS-uri cand mi-as putea permite alte mulinete mai scumpe(de fapt am si cateva DAIWA EMBLEM Z,X,S si un ABU GARCIA CD 1000 S4 CENTER DRAG)e pt. ca le stiu aprecia calitatile si rezistenta in timp .Nu cred ca multe mulinete te pot servi 10-20 de ani fara probleme.
Eu am spus ca un SS poate fi considerat ca "best buy"tocmai datorita raportului pret /calitate si ma bucur ca destui pescari americani o apreciaza,in Romania ea fiind mai putin cunoscuta,nu poate fi apreciata la fel.
Nu sunt sigur ,dar s-ar parea ca eu am popularizat aceasta mulineta in Romania prin postarile mele pe rapitori cu ani in urma.
Dar in fond totul tine de gustul pescarului,fiecare cumparand ce crede el ca e mai bun in functie de gustul lui si de informatiile ce le detine.
Jean Scurtu