Jedi scrie:Pai la 560 g mulineta+lanseta sub 200g si pescuit cu voblere si linguri de 15-25 grame ,mai apare oboseala excesiva?.
nu cred ca apare neaparat oboseala excesiva, atata tot ca iti cam piere chefu dupa o vreme de lanseuri , mai ales cand prinzi o zi aiurea fara capturi, ai si umblat ceva pe jos etc.
btw pe vremuri am avut un combo de spin mai greu sa zic asa pe care il foloseam la stiuca, mulineta destul de mare avea daca tin bine minte undeva pe la 400 de gr, iar lanseta ceva pe la 250 gr, ansamblul nu era foarte greu la prima impresie si la primele lansari, insa dupa cateva ceasuri de lansat si umblat plin balarii se cam simtea surplusul de greutate, parca nu mai lansam cu asa "entuziasm", lansam si destul de aiurea cu o mana, nu imi placea deloc senzatia.
pt mine la avat, salau, stiuca, ok e ca mulineta sa aiba cam pana prin 300 gr si batul pana in 150-160 gr fie cast sau spin
cel mai fain si ideal e mulineta cam la 250 gr si lanseta 130 gr( cea de 7`) ca si combo allround
parerea mea e ca daca stilul de pescuit, naluca, pestele vizat nu impune niste scule mai mari puternice si implict mai grele, e bine ca ansamblul sa fie cat mai usor.