Mulineta grea

Lansete, mulinete, naluci, forfacuri, gripuri, barci, motoare samd

Mulineta grea

Mesajde Jedi pe Februarie 26th, 2009, 3:20 am

Mulinetele de apa dulce uzual pina la marimea 4000 vad ca au greutatea pina pe la 14 uncii,adica 400 grame.Pina aici nu vad sa fie probleme,combinate cu lanseta nu foarte grea.Ce se intimpla pe la 20-24 uncii de mulineta? 200-300 de grame in plus te fac sa regreti ca ai cumparat un tractor solid? Ce ansamblu greu ati folosit si cit a fost de obositor?
Jedi
hârşit în rele

Locaţie: Montreal

Re: Mulineta grea

Mesajde adrignat pe Februarie 26th, 2009, 10:22 am

nu am folosit la spinning asa ceva......dar am mulinetele de crap care cantaresc 25 uncii bucata! :D si crede-ma ca nu m-as vedea lansand toata ziua cu ele........adica da....iti dau asa senzatia ca tu ai fraiele........da.....mai bine stau pe suport acolo! :lol:
adrignat
membru nou

Mesajde Gerula pe Februarie 26th, 2009, 11:39 am

Nici eu n-am pescuit vreodata la spinning cu asa ceva, si, sincer, nici nu intentionez :D
Gerula
Site Admin

Locaţie: Bucuresti

Mesajde Jedi pe Februarie 26th, 2009, 1:22 pm

Macar 2-3 ore rezisti sau trebuie sa lasi bratul jos? :mrgreen:
Jedi
hârşit în rele

Mesajde SF pe Februarie 26th, 2009, 1:51 pm

Mulineta nu te omoara , lanseul si recuperarea plus batu conteaza mai mult . Am dat si o sa dau cu un TP 6000 care are cred vreo 660 gr , nu miinile o cedat , ii drept ca daca ai antrenament nu apar probleme din astea , la incepatori , care intra direct pe faze din astea insa ii bai . Jigging marin , mai ales speedjigging ii dureros pt. incheieturi :lol: , in popping pui foarte multa energie eliberata brusc , ii o miscare exploziva , dealtfel orice lanseu ii asa , doar ca daca despartesti pasii pare o chestie lenta si plictisitoare , insa se intimpla la mare viteza si elibereaza multa energie si chestia asta te poate epuiza , ziceam pe undeva ca inainte de a baga din astea mininc bine si nu merg fara sa fi dormit bine , la aproximativ 2 ore jumate mai bag un sandvis , o banana si o cutie de ceva care sa ma ajute sa recuperez ionii pierduti , apa beau constant as zice , duc cam 1 l cu mine minim pt. 3 ore pescuit , mai mult daca stau mai mult , cam 2 l la 5 ore , si vara un tricou de rezerva , din motive lesne de inteles :D .
SF
hârşit în rele

Mesajde Jedi pe Februarie 27th, 2009, 5:04 am

Da ai si o lanseta pe masura?Cam cit cintareste lanseta ?
Jedi
hârşit în rele

Mesajde SF pe Februarie 27th, 2009, 1:36 pm

330 grame batu , 660 mulinelu , banuiesc ca 10 grame au firu , vreo 250 m de 40 lb , deci un kil :D
SF
hârşit în rele

Mesajde Jedi pe Februarie 28th, 2009, 4:13 pm

Vaszica stilul te afecteaza mai mult decit grautatea mulinetei.Pai la 560 g mulineta+lanseta sub 200g si pescuit cu voblere si linguri de 15-25 grame ,mai apare oboseala excesiva?.
Jedi
hârşit în rele

Mesajde Cristi E pe Februarie 28th, 2009, 6:55 pm

Jedi scrie:Pai la 560 g mulineta+lanseta sub 200g si pescuit cu voblere si linguri de 15-25 grame ,mai apare oboseala excesiva?.

nu cred ca apare neaparat oboseala excesiva, atata tot ca iti cam piere chefu dupa o vreme de lanseuri , mai ales cand prinzi o zi aiurea fara capturi, ai si umblat ceva pe jos etc.
btw pe vremuri am avut un combo de spin mai greu sa zic asa pe care il foloseam la stiuca, mulineta destul de mare avea daca tin bine minte undeva pe la 400 de gr, iar lanseta ceva pe la 250 gr, ansamblul nu era foarte greu la prima impresie si la primele lansari, insa dupa cateva ceasuri de lansat si umblat plin balarii se cam simtea surplusul de greutate, parca nu mai lansam cu asa "entuziasm", lansam si destul de aiurea cu o mana, nu imi placea deloc senzatia.
pt mine la avat, salau, stiuca, ok e ca mulineta sa aiba cam pana prin 300 gr si batul pana in 150-160 gr fie cast sau spin
cel mai fain si ideal e mulineta cam la 250 gr si lanseta 130 gr( cea de 7`) ca si combo allround :D
parerea mea e ca daca stilul de pescuit, naluca, pestele vizat nu impune niste scule mai mari puternice si implict mai grele, e bine ca ansamblul sa fie cat mai usor.
"Fish with Mindfulness - Beware the Dark Side"
Cristi E
membru nou

Locaţie: Sibiu

Mesajde Gerula pe Martie 1st, 2009, 2:37 am

Daca nu ai capturi, un combo de-asta la kil te distruge psiihic mult inainte sa obosesti cu adevarat dpdv fizic :D .
Gerula
Site Admin

Locaţie: Bucuresti

Mesajde Jedi pe Martie 1st, 2009, 7:57 am

Da daca sare o stiucana la 15 kile sau un muski de peste 20 si te gaseste cu o Shimano Sedona de 2500 ( usurica foc ) :?: :lol: ....Sau un sturion spre 30 ??? Hmmmm?. Tamburu fumega,mecanismele paraie, o dai de pamint si o joci in picioare dupa ce firul a fost golit. Apoi cu injuraturi printre dinti dai fuguta si-ti iei una zdravana.Nu-ti mai pasa deloc de 200-300 grame in plus.Eu tot sper da' vad ca nu mai vine.Dar DACA vine ,vreau sa fiu pregatit.. :D
Jedi
hârşit în rele

Înapoi la Echipamente