Mulineta fir textil

Lansete, mulinete, naluci, forfacuri, gripuri, barci, motoare samd

Mulineta fir textil

Mesajde ShokTu pe Decembrie 11th, 2008, 4:29 pm

Vreau si eu niste modele de mulineta care aranjeaza firul in X , mulinete mici pentru clean si fir de 4 - 8 lbs ( textil ),
Daca aveti ceva recomandari astept cu nerabdare, de preferat si cu tambur long cast :D
Multumesc si fir intins :)
ShokTu
trecut prin multe

Locaţie: Bucuresti

Re: Mulineta fir textil

Mesajde Gerula pe Decembrie 11th, 2008, 5:01 pm

Evident, Daiwa SS Tournament 700 :D . La cerintele pe care le-ai exprimat, parca ai facut un caiet de ssarcini pentru o licitatie cu dedicatie :D .
Gerula
Site Admin

Mesajde ShokTu pe Decembrie 11th, 2008, 5:22 pm

:) hahahahaha, cer ce stiu ca am nevoie, problema cu ss tournement aia e ca pui cam greu manuta pe ea :( la noi in tara doar sh am vazut si eu vreau noua logic :D , dar am intrat pe bass pro si cica ar face livrari si in .ro acum nu stiu daca sa ma risc sau nu, oricum voiam si un microlite de la ei :D,

Si ajungem din nou la decizii decizii decizii :D
ShokTu
trecut prin multe

Mesajde Jedi pe Decembrie 12th, 2008, 2:55 am

Oscileaza rapid tamburul la SS ma gindesc,din moment ce spirele sint asezate in X . Atunci Super Slow Oscilation (Shimano) e o gaselnita aiurea? Multi se dau in vint dupa ea. Pare ca moda se repeta cu mulinetele cum a zis si doamna Zina Dumitrescu cu tzoalele :lol: :lol: :lol: . Acum buza tamburului la Stradic,Sustain si Stella e ca la Pezonu meu din 1938. :lol: :lol: :lol:
Jedi
hârşit în rele

Locaţie: Montreal

Mesajde ShokTu pe Decembrie 12th, 2008, 9:22 am

Deci Daiwa SS Tournement este singura care aseaz firul in X ? :( , credeam ca poate gasesc ceva si pe la noi pe aici
ShokTu
trecut prin multe

Mesajde Gerula pe Decembrie 12th, 2008, 9:42 am

Mai sunt multe altele, dar important e si unghiul sub care le pune in X. Cu cat e mai mare, cu atat sansele sa se ingroape spirele sunt mai mici.
Gerula
Site Admin

Mesajde ShokTu pe Decembrie 12th, 2008, 9:51 am

Realizezi ca d'asta am cerut mai multe modele :D,,,,eu inteleg ca asta ar fi cel mai bun, dar sa il iau din ro cam slabe sanse :( ca nu se gaseste pe nicaieri asa ceva, :( ,,,,oricum eu vreau o multineta pt textil subtire sa pot sa lansez saraciile alea de microboblere la distanta mai mare ( 30 - 40 - 50) de m :D..20 si ceva lansez si acum cu mono de 0.14 si o pocnitoare de mulineta dar vreau mai MULT :D
ShokTu
trecut prin multe

Mesajde Gerula pe Decembrie 12th, 2008, 10:12 am

Nu-ti face iluzii prea mari, cu microvoblerele cam asta e limita maxima. O sa simti in schimb diferenta la jiguri.
Gerula
Site Admin

Mesajde ShokTu pe Decembrie 12th, 2008, 10:19 am

Poi nu imi fac iluzii, dar cu o pocnitoare de mulineta arunc 20 si ceva, pun rioby ecusima arunc 30 lejer fara chin prea mare, in schimb rioby imi dezechilibreaza batul si pierd din sensitivitate, maine o sa incerc sa pun pe rioby un textil de 0.08 sau 0.10 sa vad daca este vre-o diferenta (in + asta de 0.08, 0.10 care il am imi pare cam gros mai ales la trecerea prin inele ) sunt din nou in dilema, ( urasc sunetu ala care il face nodul cand trece prin inel parca imi pocneste batul in mana ) :D
ShokTu
trecut prin multe

Mesajde Gerula pe Decembrie 12th, 2008, 10:22 am

Cu cat tamburul are diametrul mai mare, cu atat vei arunca mai mult. Important e sa castigi cativa metri de lanseu la acelasi diametru al tamburului ;).
Gerula
Site Admin

Mesajde ShokTu pe Decembrie 12th, 2008, 10:43 am

Corect :), dar am castigat doar cand am pus mono, cu textil pierdeam din distanta + ca mulineta imi rasuceste firul textil care este banda nu rotund. :(
ShokTu
trecut prin multe

Mesajde Jean Scurtu pe Decembrie 12th, 2008, 9:36 pm

Eu pescuiesc 90% cu mulinete DAIWA SS TOURNAMENT(600,700,1300 si 1600) din acelas motiv.Adica pescuiesc cu fir textil (4lb-10lb.)de pe mal si sunt interesat sa pot arunca cat mai departe.
Aceste mulinete au tamburul "long cast",rola de ghidare a firului din carbura de siliciu "cut proof"(SIC),pun firul in cross pe tambur si au o frana de ....milioane cum nu au multe mulinete.

Tie iti trebuie modelul SS 700(SS 600 se facea umai pt. piasta japoneza).Cu acest model am pescuit mult la white bass cu jkig-uri de 1-2 g,(1/32oz.-1/16oz.).
Poate nu-ti va veni sa crezi dar intr-o zi un pescar american a venit la mine sa vada cu ce mulineta pescuiesc de arunc asa departe,ba mai mult si-a notat si tipul mulinetei.
SS 700 cantareste cantareste 190 g.si te tine o viata cu minim de ingrijire .Pinioanele sunt din bronz naval,iar roata ce lke angreneaza dinun dur aluminiu parca.
Facute in Japonia noi nu mai gasesti decat folosite (dar f. bune, de obicei in f. bune conditii) cele noi sunt facute in Tailanda dar cred ca sunt aproape la fel de bune(eu am peste 10 mulinete SS TOURNAMENT,dar toate facute in Japonia.

Daca vrei eu pot sa-ti trimit contra cost mulineta respectiva.Te costa pretul din magazin+8,25%(tva)+trimisul la mine (cca.$10))+trimisul expres in Romania (cca.$30).Pt . trimiterea ei nu vreau nici un comision,doar ca trebuie sa-mi trimiti banii anticipat cu WESTERN UNION,ca asa ii primesc in aceeasi zi in care i-ai trimis.
Daca vrei sa vezi cum pune firul pe mulineta ,pe site-ul rapitori a lui radulescu ,la galeria foto,la alte poze,pagina 23 e o poza cu mulineta mea SS700 pe care am FIRELINE SMOKE 4LB.,intr-o zi cand am perscuuit la white bass cu lingurita americana "ROOSTER TAIL"de 1/16oz.(1,8g.).

Jean Scurtu
"BORN TO FISH ,FORCED TO WORK"
Jean Scurtu
hârşit în rele

Locaţie: Houston,Tx.

Mesajde Gerula pe Decembrie 12th, 2008, 9:41 pm

Pentru o singura mulineta costul transportului e, din pacate, daramator. Poate se lipeste insa de un transport mai mare, ca sa imparta cheltuiala.
Gerula
Site Admin

Mesajde Jean Scurtu pe Decembrie 12th, 2008, 10:46 pm

De aceea am spus multora ca daca cumpara ,bete ,mulinete deja trimise de mine in Romania ies mult mai ieftin,insa poate putin cred ca e asa.Pt mine daca trimit un bat sau 4-5 costul trimiterii e aproape la fel $40-$50,deci in convine sa trimit mai multe bete sau mulinete deodata ca asa pot sa reduc pretul lor deoarece pe unitate transportul e cca.$10.

Imagine

Asa arata mulineta mea SS 700 cu FIRELINE SMOKE 4LB.pe tambur .Batul e un bat facut de mine pe blank fly ALL STAR AUSTIN(TITANIUM)9'W5+extensie(mandrina e mandrina de baitacasting careia i-am taiat tragaciul,pt. cine se mira de cum arata.

Nu toate firele textile subtiri sunt plate ca si FIRELINE,ca de 4lb. se gasec si fire textile rotunde din 4-8 fascicule rasucite,doar ca pretul lor e destul de mare si greu de gasit,
(DAIWA TD SENSOR,VARIVAS,etc.).
Pescuiesc de multi ani cu FIRELINE SMOKE 4LB.(1,8KG.) si nu ma deranjeaza deloc ca firul nu e rotund si cand te gandesti la pret(eu am vandut in Romania FIRELINE SMOKE 4LB.cu $10 (acelas fir cu care pescuiesc eu si nu am auzit ca pescarii sa fie nemultumiti,unii dintre ei chiar pescuiesc si in Dunare la salau cu FIRELINE 4LB.cu succes,la fel cum pescuiesc si eu aici.

Jean Scurtu
Jean Scurtu
hârşit în rele

Mesajde Gerula pe Decembrie 13th, 2008, 1:16 am

Pentru Dunare e cam subtire, lasi naluca aproape in orice agatatura. Pe balti insa are un raport calitate-pret ideal.
Gerula
Site Admin

Mesajde Jean Scurtu pe Decembrie 13th, 2008, 8:40 am

Ai dreptate,dar degeaba ai un fir textil mai gros cu care nu poti arunca unde e pestele.Eu nu am pescuit la salau in Dunare dar Catalin Onea (ce a fost la AVP),asa pescuieste cu FIRELINE smoke 4lb.primit de la mine si prinde mai multi pesti ca cei din jurul lui.....Eu pescuiesc aici cu FIRELINE4LB.,unde alti pescuiesc cu fire de la 15lb.in sus si poate si de aceea prind mai multi pesti ca ei.

Jean Scurtu
Jean Scurtu
hârşit în rele

Mesajde bic pe Decembrie 13th, 2008, 9:43 am

ss1300 arunca mai mult decat o daiwa 2000(exceler)?cu monofilament.
bic
membru nou

Mesajde strimerman pe Decembrie 13th, 2008, 11:15 am

@Bic,

Da ! Este si motivul pentru care mi-am luat una care SS nu se misca asa fin ca una moderna !
Dar daca ai de voblerit e excelenta !
strimerman
trecut prin multe

Mesajde bic pe Decembrie 13th, 2008, 11:31 am

Poate ca o sa cumpar si eu una .Daca arunca macar cu 2m mai mult decat un 2000 cu aceasi lanseta ,acelasi fir,acelasi minivobler cred ca merita .daca.
bic
membru nou

Mesajde ilie pe Decembrie 13th, 2008, 2:27 pm

Eu sunt multumit de Shimano Exage,am un tambur cu textil si unul cu mono.Nu vad diferenta la asezarea firului sau in lansari.Are si un pret bun,undeva la 150ron cu transport cu tot.
http://www.youtube.com/watch?v=bZrBaSXUJyQ&feature=related
ilie
trecut prin multe

Locaţie: sibiu

Următorul

Înapoi la Echipamente