Motoare electrice Torqeedo

Lansete, mulinete, naluci, forfacuri, gripuri, barci, motoare samd

Motoare electrice Torqeedo

Mesajde Gerula pe Iunie 9th, 2009, 12:28 am

Nebunia care a transformat fiecare inceput de mansa din concursurile turneului AvP in cursa cu barcile continua :lol: .

Cum pistele cuprind in continuare, in pofida logicii si a bunului-simt, locuri "clare", gen deversoare samd, pe care trebuie doar sa ajungi primul ca sa prinzi peste, a inceput o veritabila "cursa a inarmarilor" nautice :lol: . Iar ultima gaselnita sunt motoarele electrice Torqeedo de 24 de volti si echivalente dpdv al cuplului motor cu un motor cu combustie de 6 cai putere http://www.torqeedo.com/us/hn/products/cruise.html

Nu va propun sa discutam insa despre dorinta de a castiga concursuri de pescuit prin forta motorului :lol: . Din gama celor de la Torqeedo mi se pare extrem de interesant acest produs: Travel 401S

http://www.torqeedo.com/us/hn/products/ ... sures.html

http://www.torqeedo.com/us/hn/products/travel.html

Trei mari calitati:

1. Axul rabatabil, care face ca intreg motorul sa incapa intr-un rucsac, chestie extrem de importanta chiar si cand il transporti cu masina, nu mai vorbesc de caratul lui pe coclauri.
2. Bateria litiu-mangan incorporata, chestie care reduce greutatea ansamblului motor-sursa de energie la un incredibil 11,36kg
3. Puterea exceptionala: cel mai mic model din gama dezvolta 1cp si are un cuplu motor (chestie care de fapt conteaza la o pneumatica impinsa la deplasament) echivalent cu al unui motor termic de 2cp.

Cu acceleratia la jumatate, motorul 401S poate propulsa o barca pneumatica de 3.4 metri vreme de 2 ore. La full throttle bateria integrata tine doar 48 de minute, insa motorul suporta si cuplarea la o baterie externa.

Principalul dezavantaj este, bineinteles, pretul: la noi modelul 401S costa frumoasa suma de 1099 de euro cu tot cu TVA.

A folosit cineva de pe forum un asemenea motor? Se pot confirma datele despre autonomie? Ceva preturi de prin Europa Occidentala? :D
Gerula
Site Admin

Locaţie: Bucuresti

Re: Motoare electrice Torqeedo

Mesajde Gerula pe Iunie 10th, 2009, 9:54 am

Tudore, tu n-ai avut ocazia sa folosesti pe-acolo motoare de-astea?
Gerula
Site Admin

Mesajde tudor pe Iunie 10th, 2009, 10:03 am

Nu cunosc dar ma indoiesc ca ar fi mai puternice decat un motor termic fie el de numai 2 cai. Dar nu am vazut la nimeni pana acuma asa wait and see...
Aici concursurile se fac cu ambarcatiuni dotate cu motoare termice. De fapt au si motoare electrice insa acestea sunt utilizate pentru a mentine deriva, pescuitul pe verticala etc...
Cursa pentru posturi la inceputul concursului se face cu motorul termic.
tudor
hârşit în rele

Mesajde Gerula pe Iunie 10th, 2009, 11:39 am

Aici e totul mai ciudat :D .

Oricum, nu asta mi se pare interesant, ci performantele prezentate pentru varianta Travel a acestui motor. Ar fi intr-adevar o solutie foarte eficienta, chiar daca nitel cam scumpa.
Gerula
Site Admin

Mesajde mteodorescu pe Iunie 10th, 2009, 2:57 pm

La Belish am stat de vorba cu arif , inaintea startului in mansa 3 , despre Torquido.
Intr-adevar , sunt puternice,
Dar ...
Punctul lor slab este acel acumulator ( baterie) - integrat.
nu pot sa tina la modul in care sunt folosite acum ,decat o mansa de 4-5 ore , chiar si cu 10-15% din putere...
Mai mult ...la inceput , se pleaca cu ele glont ....cam veo 20 min , moment in care , ai obosit bine de tot acumulatorul,
Restul de mansa , gata...te misti ca melcul...ca altfel pana la final ...dai la vasle....
Apoi intre manse trebuie sa-l incarci ..aici apar problemele .
De obicei se incarca la generator ( pt ca se sta la cort ), si la aceste generatoare pe carburant , nu intotdeuna tensiunea , amperajul si frecventa celor 220 V , sunt constante in timp..deci apar probleme cu durata de incarcare.
Risti ca in mansa 2 sa intri cu el pe juma incarcat..
Solutia optima in acest moment este sa iei si un acumulator de rezerva ( se poate aduce la comanda).
In Ro , am vazut un anunt la o firma : Travel 401S : 1250 Euro undeva pe la Tg Muresh , parca.

Cam asta stiu despre ele.
mteodorescu
trecut prin multe

Mesajde Gerula pe Iunie 10th, 2009, 4:50 pm

In Ro sunt importate oficial de American Nautics (aia din Jilava, care aduc si Mercury) si pretul e sub 1100E cu tot cu TVA.

Pe mine nu m-ar interesa pentru concursuri, acolo merge perfect Minn Kota Maxxum, care consuma f putin. Dar axul rabatabil si bateria incorporata fac ca Torqeedo astea sa fie foarte trasportabile.
Gerula
Site Admin

Mesajde taicanoe pe Iunie 11th, 2009, 3:09 pm

interesante caracteristicile ... si parca se pot alimenta si de la baterie exterioara ... dar si pretul e pe masura.
Pentru o folosire de placere la pescuit mi se pare foarte mica autonomia cu bateria incorporata iar daca mai trebuie sa cari si o baterie externa nu se prea mai justifica pretul.
Asa ca raman la min kota endura de 36 si exide gel de 60
taicanoe
hârşit în rele

Locaţie: Resita jud. Caras-Severin

Mesajde Gerula pe Iunie 11th, 2009, 3:20 pm

Si eu sunt foarte multumit de Exide ala pe care ti l-am recomandat si tie, dar cantareste mai mult ca o barca de-aia ruseasca de 2 persoane. Avantajul mare al motoarelor Torqeedo din seria Travel mi se pare exact greutatea mica, cu tot cu baterie incorporata. Plus portabilitatea data de axul rabatabil.

Practic, poti cara motorul+bateria in rucsacul special, barca intr-o mana, si batul plus trusa in cealalta. Daca ai de parcurs pe jos o distanta semnificativa de la locul unde lasi masina la locul unde dai barca la apa, e o chestie importanta. Basca faptul ca nici puterea nu-i de lepadat, in situatiile in care iei si bateria suplimentara.
Gerula
Site Admin

Înapoi la Echipamente