Monofilament bun: ce folosim?

Lansete, mulinete, naluci, forfacuri, gripuri, barci, motoare samd

Re: Monofilament bun: ce folosim?

Mesajde Gerula pe Februarie 9th, 2009, 12:58 pm

Mai e o mica problema, diferenta dintre 5-7 cm si 5-7 grame :lol: . Da, poti sa dai cu platice de 2-3cm si jig de 7 g, daca apa are 7-8 metri adancime, sau e curent :D .
Gerula
Site Admin

Locaţie: Bucuresti

Mesajde Cristian Ene pe Februarie 9th, 2009, 1:50 pm

Da Gerula cum ai tu dreptate mereu.

Eu cred ca iti place sa monologhezi la fel cum mergi singur la pescuit. Ca sa mai inveti ceva si sa scapi de intepeneala asta cum ca le sti pe toate, poate realizezi ca ai nevoie sa mai vezi si altceva de cat stilul tau perfect JDM, fir textil , greutati bine cumpanite cu situatia si specia de rapitor.

E cazul sa deschizi ochii la oamenii care stau mai mult pe balta si mai putin cu degetele pe tastatura si asta in ca inainte sa ai primul contact cu o,, domeniul asta vast,, :lol: care este pescuitul la rapitor.

AM vazut care a fost atitudinea ta fata de pescuitul la fly si in direct si pe net........mai intai incearca , vezi care e limita ta si a fly fishingului si apoi e cazul sa emiti si pareri. Idem si cu spinningul.
Cristian Ene
membru nou

Mesajde Gerula pe Februarie 9th, 2009, 2:24 pm

Nu stiu cum oi avea eu dreptate mereu sau nu, dar cu siguranta la pescuitul bibanului nu-mi dai tu lectii :lol: . Vorba aia, imi amintesc o faza recenta cand tu ai plecat de pe loc "pentru ca a zis eugen ca nu se prinde" si eu am luat binisor :lol: :lol: :lol:

Cat despre fly, vezi ca ti-am luat apararea apropo de construirea betelor , in vreme ce pe alt forum faceau aia misto ca "iar abereaza ene". Ia-o mai incet.
Gerula
Site Admin

Mesajde Gerula pe Februarie 12th, 2009, 11:48 pm

Eterna si fascinanta discutie despre textilul la clean, fluoro gros la clean, shooting head de fluoro gros la clean samd poate fi gasita aici spinning-f6/textil-la-clean-etern-si-fascinant-ca-romania-t309-s60.html
Gerula
Site Admin

Mesajde EugenB pe Februarie 13th, 2009, 9:57 am

Unul dintre cele mai bune monofilamente mi se pare Ninja de la Lineaeffe. Este destul de ieftin 10-13 lei, rezistent ca naiba. Mie personal imi place f mult dar din pacate tot ce e bun dispare (am inteles ca nu se mai face). Al doilea este Trabucco River Trout, cel mai mult mi-a placut cel albastru.
EugenB
membru nou

Mesajde SirJones pe Februarie 20th, 2009, 7:38 am

Deci TRABUCCO rules clar.
Am incercat un trabucco fluo - FIR T-FORCE FLUOROCARBON SOFT TOUCH e chiar bun pe cinstea mea. Destul de tare si foarte putin elastic . Il folosesc ca tippet la musca . Diametru e cam cat scrie pe el (cea e lucru mare :x ). Castabilitatea bunica si rezistenta rezonabila la cat e de subtire 0,17. Deci sunt multumit.
SirJones
membru nou

Anterior

Înapoi la Echipamente