Leader la avat ?

Lansete, mulinete, naluci, forfacuri, gripuri, barci, motoare samd

Leader la avat ?

Mesajde blackmamba pe Decembrie 6th, 2008, 10:04 pm

Cand am inceput acum un an cu spinul am citit undeva pe un forum , ca la avat ar fi bun leader de mono in caz ca dau cu textil . Cica ar fi foarte suspicios !!!!
Asa am si facut , dar chestia asta ma costat cateva naluci pierdute si cativa avati fromosi . :doh:

Apoi am dat direct cu textil si chiar nu am observat nici o diferenta . Nu are nici un fel de greata , frecventa trasaturilor este la fel .

Voi cum folositi la avat , cu sau fara leader?
blackmamba
trecut prin multe

Locaţie: galati

Re: Leader la avat ?

Mesajde Gerula pe Decembrie 6th, 2008, 10:14 pm

Eu dau cu leader cam la orice, asa ca folosesc si la avat. In plus, cand sunt chitit doar pe avat, pun leader ceva mai scurt (cam 1m - 1.20m ) si mai bag un anti-rasucitor si acolo.
Gerula
Site Admin

Locaţie: Bucuresti

Mesajde ilie pe Decembrie 7th, 2008, 11:39 am

Avat ,clean sau ce o mai fi:fir textil sau uneori mono,fara nimic altceva decat agrafa in capat sa pot schimba repede naluca.De f.multe ori struna inlocuieste agrafa,sunt locuri in care se simt si alti ochi :lol: Dar asta nu a redus nr.clenilor sau avatilor.Multi au probleme pentru ca complica prea mult pescuitul.
http://www.youtube.com/watch?v=bZrBaSXUJyQ&feature=related
ilie
trecut prin multe

Locaţie: sibiu

Mesajde Gerula pe Decembrie 7th, 2008, 11:47 am

Ilie, eu cred ca depinde mult de turbiditatea apei. In ultimele 3-4 saptamani vedeai fundul Neajlovului la 1,5 m adancime, daca dai cu textil in conditiile astea adio peste. (exceptand marlele) Acum normal ca daca in apa abia se vede la 30 cm zice si pestele mersi ca i-a trecut ceva pe la bot :D .
Gerula
Site Admin

Mesajde ilie pe Decembrie 7th, 2008, 1:54 pm

Verificat si pe un baraj cu vizibilitate max.la un metru se vede fundul,nu a contat textilul de 20lb.si struna.Asta am patit-o si pe cursul Oltului,dar deh,poate ca sunt eu doar mai norocos ca altii :lol: :lol:Asta e de la ultima iesire,nu a fost singurul,apa era ok.
Ataşamente
DSC03094.JPG
http://www.youtube.com/watch?v=bZrBaSXUJyQ&feature=related
ilie
trecut prin multe

Locaţie: sibiu

Mesajde strimerman pe Decembrie 7th, 2008, 3:12 pm

Black mamba,
Io nu ma prind cum ai pierdut tu naluci si capturi dand cu lider, dar asta poate e uns ecret pe care eu ca pescar nu o sa-l aflu niciodata :P

La Dunare, si-n delta , si dupa baraje pe la Olt samd avatii nu-s prea dusi la scoala si dau cu frenezie.

Problema e ca poate o sa se intampla ca in cursul verii pe alte ape sau locuri sa-l vezi cum bate si atunci cand dai tu sa nu mai bata.
Si nici in textilul tau sa nu mai dea.

Cand o sa ai situatia asta aplici varianta : "Suna un prieten ! ".
Pana atunci spor la vanatoare de 'lupi' ! ;)
strimerman
trecut prin multe

Mesajde old_radu pe Decembrie 7th, 2008, 3:52 pm

Pe Somes
...fir textil de 15 lbs.,agrafa cu antirasucitor.
...daca mai pui si un Salmo thrill..."te-ai scos" :lol: :lol: :lol:

Ce mult mai este pana in vara ... :doh:
GO FOR SPINNING ! ! !
old_radu
trecut prin multe

Locaţie: Baia Mare

Mesajde blackmamba pe Decembrie 7th, 2008, 5:16 pm

Strimerman

Am pierdut naluci pentru ca uneori am mai agatat si normal s-a rupt leaderul de mono , de cand dau numai cu textil de 15 lb , mai putine pierderi iar pesti am pierdut tot ca a cedat leaderul sau nodul dintre .

Cum zicea si Ilie cu cat mai simplu cu atit mai bine . Mai ales ca nu am vazut nici o diferenta dand cu leader si apoi fara . Trage la fel .
Chiar ieri am fost pe Siret , pe o apa foarte scazuta si foarte limpede ,cum nu a fost toata vara . Am zis ca trebuie sa umblu la fineturi si iar am pus leader . Normal , am agatat si am pierdut , ca si avatul acum sta mai la dos mai in copaci scufundati ,mai la picioare de pod ,stiti voi . Am schimbat pe textil direct si am prins la fel ,pe apa foarte limpede . Colegul care da numai cu textil a scos unul mai imbracat la vreo 4 kg din crengi fara probleme , nici nu a suflat saracul avat , daca venea la mine cand dadeam cu leader , nu stiu .
blackmamba
trecut prin multe

Locaţie: galati

Mesajde Gerula pe Decembrie 7th, 2008, 9:18 pm

ilie scrie:Verificat si pe un baraj cu vizibilitate max.la un metru se vede fundul,nu a contat textilul de 20lb.si struna.Asta am patit-o si pe cursul Oltului,dar deh,poate ca sunt eu doar mai norocos ca altii :lol: :lol:Asta e de la ultima iesire,nu a fost singurul,apa era ok.

Mai degraba cred ca sunt conditii particulare in care avatul nu se mai uita la detalii de-astea, si conditii in care conteaza si daca mono-ul e prea gros :D . In plus, inteleg ca la tine densitatea de pescari de spinning e relativ mica, pe-aici la noi la Mihailesti pana si localnicii din sat dau la avat cu un soi de taparina :D .
Gerula
Site Admin

Mesajde SF pe Decembrie 8th, 2008, 12:04 am

Din pacate nu pot da usual cu textil de 50 lb , asa ar fi sigur ca ar tine toate :)

Dau cu leader pentru abraziune de orice fel , nu mi-e frica sa bag voblere catre fund , dau destul cu sinking si le las sa coboare , am mai si pierdut , rupt barbete , de obicei dezdoit ancore . Textilu subtire se ciupeste repede , sansele sa pierzi is mai mari asa ;) . Tema cu invizibilitatea inca nu ma mininca asa mult .
Cel mai bun lucru pt. un textil ii bucla bimini . Io fac nodu uni-to-uni pe bucla si tine mai mult decit orice alt nod care nu include bucla , garantat , si tine mai mult decit fara leader pe direct cu orice nod care deasemenea, nu include bucla. Am avut insa surpriza sa agat jiguri si tragind tare de fir sa se desfaca leaderul fluorocarbon Seaguar , fiindca eram obisnuit sa dau doar 5 spire cu leaderul , inainte foloseam , si inca folosesc YGK , si la asta cu 5 spire rupeam textilu deasupra la bucla . Nu am gasit insa de moment YGK in marimea respectiva , asa ca bag Seaguar , care nu-i rau . De cind fac 6 spire nu mai scapa , chit ca jumate din pesti i-am scos cu 5 spire pina m-am prins ca se poate intimpla fenomenu :lol: , insa in drill nu fortezi asa tare ca si atunci cind tragi la rupere .

La avat am dat cu Seaguar de 0.375 , peste un m de leader , si pe tambur textil de 20 Tuf . Rezulta ca in acelasi loc unde am luat avatii , mi-o intrat si salau si somn , mai mult , la chiar acelasi vobler ( ii drept ca diferenta o facea directia de lansare , mai rar asa loc beton , sa stai intr-un loc si sa dai in trei specii doar lansind in alta directie :lol: ).
Cind o sa mai caut avat ii posibil sa trec pe leader de 0,28 , de acu naluci mai mici si nu-mi place cum iese nodu pe agrafa mai mica cu fir gros :) Posibil sa trec si pe mono :lol:
SF
hârşit în rele

Mesajde SF pe Decembrie 8th, 2008, 12:16 am

old_radu scrie:Pe Somes
...fir textil de 15 lbs.,agrafa cu antirasucitor.
...daca mai pui si un Salmo thrill..."te-ai scos" :lol: :lol: :lol:

Ce mult mai este pana in vara ... :doh:

Daca tot ai de gind sa devii "pasnic" si sa nu stresezi rapitorii pin la vara , zi mai bine unde gasesc agrafe duolock in zona , aia de pe Independetei nu au decit prea mici , mie virtejuri nu-mi trebuie , doar agrafele :) ( bou am fost ca nu mi-am luat mai multe cu mine :evil: ) .

De ce sa astepti vara , presimt ca la primu inghet o sa prind si avati ...pe linga scobari :lol: :lol: ( defapt ar fi al doilea inghet ).
SF
hârşit în rele

Înapoi la Echipamente