Leader fluorocarbon

Lansete, mulinete, naluci, forfacuri, gripuri, barci, motoare samd

Leader fluorocarbon

Mesajde Jedi pe Decembrie 3rd, 2008, 3:48 am

Care ar fi grosimea optima a unui leader de fluorocarbon,incit sa nu inceapa sa fie prea rigid dar sa ofere si ceva siguranta in cazul stiucii? N-am incercat niciodata dar am de gind.
Jedi
hârşit în rele

Locaţie: Montreal

Re: Leader fluorocarbon

Mesajde taicanoe pe Decembrie 3rd, 2008, 8:09 am

am incercat pikemono si am constatat ca e foooarte gros si rigid asa ca am revenit la strune maleabile (7X7) cannele, technipeche.
taicanoe
hârşit în rele

Locaţie: Resita jud. Caras-Severin

Mesajde Gerula pe Decembrie 3rd, 2008, 11:35 am

In cazul stiucii nu prea e nevoie de inaintas incolor, n-are cumatra greturi. Problema apare abia cand dai la stiuca intr-in stil care permite si capturarea altor specii (vezi la jig cu shaduri samd). Evident ca salaul nu priveste struna cu ochi buni, chiar daca mai intra si asa.
Gerula
Site Admin

Locaţie: Bucuresti

Mesajde Jedi pe Decembrie 3rd, 2008, 1:48 pm

Am realizat ca aproape de fiecare data am pescuit in ape extrem de limpezi.De asta m-am gindit la fluorocarbon.
Jedi
hârşit în rele

Mesajde strimerman pe Decembrie 3rd, 2008, 4:12 pm

dau mult cu fluorocarbon. 99% .
dau cu 0.25, 0.38, 0.41.
Nu ma deranjeaza cat e de rigid.
iar de taiat mie inca nu mi-a taiat , dar asta pentru ca mai mare de 2kile nu am avut in bat , insa spun unii ca nici 0.70mm nu rezista la bestii !
strimerman
trecut prin multe

Mesajde Gerula pe Decembrie 3rd, 2008, 4:21 pm

Jedi, daca specia vizata e doar stiuca sunt foarte rari momentele in care struna poate avea impact negativ. Daca insa mai e si salau pe-acolo, nu mai zic de alti pesti gen clean sau avat, se schimba radical datele problemei. Cum spuneam, eu am observat la salau, daca pui struna pentru ca-ti taie vreo cumatra, s-a terminat cu dungatii.
Gerula
Site Admin

Mesajde Laurentiu pe Decembrie 3rd, 2008, 5:46 pm

gerula...daca dungatu pune dintele... struna nu-=l deranjeaza...
cand e cu fitze da....
e cklar ca daca dai cu otzel dupa stiuca ..s-ar putea sa ratezi o partida pe cinste la salau daca e in figuri.
pe de alta parte..la o partida de avat cu oscilante... tzac..imi taie....
pun struna... avatul mergea la fel...dintzoasa nu a mai pus gura!
asa ca nu e o regula..dar clar... Fc de 0.70 e ca atza de cusut in caninul uneia de 6-7 ocale..
"cea mai mare realizare a diavolului a fost sa-l convinga pe om ca nu exista"
Laurentiu
trecut prin multe

Locaţie: Bucuresti- ghencea...civil

Mesajde SF pe Decembrie 3rd, 2008, 8:45 pm

Jedi , in ultima vreme incerc stiuca ( m-am saturat de bestii :lol: ) . Doua persoane , dintre care eu am dat o singura data cu struna , pt. ca nu aveam cu mine fluoro mai mult decit un singur leader , si cind am pierdut am ramas fara , asa ca am bagat un pic cu struna . Desi nu am prins mari , am prins per total ( calculez doar cit timp am pescuit cot la cot ) mai mult de dublu cite el , si mai maricele decit a lui .
Nu zic ca fluoro ii mai bun sau nu , insa ideea cum ca rigiditatea ar afecta io inca o rumeg , si daca ma uit la rezultate cade . Acuma ii drept ca nici nu folosesc naluci mititele sau softbait , nici oscilante . Voblere si rotativa . Cea mai mica naluca la care o intrat ii un vobler de 8 cm ( cred !), daca am putut obtine 2 prezentari pe ala ( nu-i din ala cu paleta mare ) cu aproximativ un metru de leader rigid io-s multumit .

Inca nu am vazut fluorocarbon serios in tara , si Seaguar inca ii moale fata de YGK ;) . La stiuca am dat cu YGK de 40 lb , nu am adus naluci mai mari si nici nu vad sanse la stiuci capitale incit sa ma faca sa bag de 50 lb .

La salau nu merita sa dai cu strune , in mod normal mai pierzi jiguri ( daca ii vorba de asta , salau la vobler ii alta tema ) , pierzi timp si bani .
SF
hârşit în rele

Mesajde Jedi pe Decembrie 4th, 2008, 2:09 am

Gerula scrie:In cazul stiucii nu prea e nevoie de inaintas incolor, n-are cumatra greturi. Problema apare abia cand dai la stiuca intr-in stil care permite si capturarea altor specii (vezi la jig cu shaduri samd). Evident ca salaul nu priveste struna cu ochi buni, chiar daca mai intra si asa.
.........Pai cam asta-i scenariul dar sucit rau.Incep intotdeauna cu gindul la stiuca mare (visul tobosarului ...de Tzandarica ...). :lol: Baitcasting....struna...oscilanta sau vobler mai mari..etc.Si de regula nu vrea nimic sau poate vreun biban ...Dupa ce disper,trec la Senko,tube sau shaduri pe Texas fara struna .Buf....ma surprinde intotdeauna o stiuca.Deja de 3-4 ori am patit asa.Ultimele doua ori am fost cu barca pe ceva deviatii ale fluviului cu apa de 4-6 metri si puteam vedea ce scrie pe niste cutii scapate de altii pe fund.Crystal clear.In general cum las struna deoparte ,intra o stiuca.
Jedi
hârşit în rele

Mesajde Gerula pe Decembrie 4th, 2008, 10:10 am

Ai incercat cu Seaguar? Rezista excelent la abraziune, sigur ca una capitala o sa-ti taie pana apuci s-o scoti, dar in 99% din cazuri iti cam faci treaba cu el.
Gerula
Site Admin

Mesajde Jedi pe Decembrie 4th, 2008, 1:22 pm

La Seaguar ma gindeam. Cred ca e cel mai bun (moale) de pe piata.Un 30 lbs merge?
Jedi
hârşit în rele

Mesajde SF pe Decembrie 4th, 2008, 1:27 pm

Yo am si Seaguar si YGK si altele . Cel mai mult utilizez YGK . Ii cel mai rigid dintre ele , sirmos chiar . Insa rezulta ca aici in tara la stiucile noastre functioneaza , evident iese din calcul vreo naluca mica .
Inainte de a face nodu cu firu de pe mulineta trag de el sa-l intind cit mai bine , dupa care fac nodu ,folosesc leader de cel putin un metru . Intradevar , nodurile pot rezulta maricele , chiar si cind dau cu mono pe tambur fac o bucla bimini cu acesta , si apoi leg leaderul .

Baiu cel mare ii faptu ca-s greu de dibuit apele ce tin stiuca :evil:
SF
hârşit în rele

Mesajde Gerula pe Decembrie 5th, 2008, 9:11 am

YGK n-am folosit. Cu Seaguar dau cu 6 lbs ca inaintas la fireline de 4 lbs, si pot spune ca la grosimea asta rata de taieturi e undeva sub 10%, adica foarte acceptabila, in conditiile in care tinta e salaul, nu stiuca.
Gerula
Site Admin

Mesajde Jedi pe Decembrie 8th, 2008, 4:44 am

Azi am vazut o emisiune de fishing cumulte reclame de la Cabelas prin ea.Ma rog, treaba e ca prindeau o gramada de stiuci mari de 4-8 kile cu leader Seaguar de 40 lbs si ceva voblere .Cercetau doar leaderul dupa fiecare captura.Nu stiu exact care-i treaba cu fluorocarbonul gros,de ce rezista mai bine la dintii stiucii?
Jedi
hârşit în rele

Mesajde Gerula pe Decembrie 8th, 2008, 10:15 am

Cert e ca nici ala subtire nu se taie asa usor.
Gerula
Site Admin

Mesajde strimerman pe Decembrie 8th, 2008, 2:09 pm

Cu 0.25 am avut 2 marle cu gura pa lider.Le-am luat la grub.
Important de precizat e ca tot drilul nu a durat mai mult de 2 minute.
In locul unde a frecat cu dintii era ca sa zic asa bine 'smirgluit' , dar nu taiat.
D-aia dau 99% cu lider fluorocarbon .

Din ce am citit pe la altii intamplari, cica bestiile ( cred ca de la 7 kile in sus ) taie si lider de 0.7 !

Cert este ca pe la noi nu prea e cazul de asa animale, si ca ai ceva timp s-o scoti cu noroc daca dai cu fluorocarbon !

Dac dai dedicat dupa stiuca..struna e sfanta !
strimerman
trecut prin multe

Mesajde ilie pe Decembrie 8th, 2008, 5:11 pm

Am, si io o intrebare.Voi cand o luati catre pescuit,aveti in cap gandul ca azi de ex. dati dupa stiuca?Sau salau?Ptr. ca niciodata(,hai poate la avat uneori)eu nu ma gandesc sa prind ceva anume,sa merg fix pe o specie.Ce intra,intra.Asa s-a facut ca majoritatea salailor,90% i-am luat cu struna,pentru ca stiuca era prezenta de multe ori pe un curs cu substrat in care predomina salaul sau cleanul,si totusi nu am vrut sa risc.Dar foarte adevarat si faptul ca dadeam la popper cu mono dupa avat si am luat stiuca,iar struna era in trusa.Cred ca asta e si farmecul uneori,sa nu stii peste ce dai.Am auzit fel si fel de teorii,dar care erau valabile doar in unele locuri,pentru ca in alta parte nu mai fac doi bani. Daca reusesti sa "citesti"si sa te adaptezi perfect la conditiile care le ofera locul de pescuit vei avea si rezultate,indiferent ca folosesti leader,struna,textil sau mono.Multi ar spune ca pescuiesc la intamplare,posibil ,dar asa-mi place. :lol:
http://www.youtube.com/watch?v=bZrBaSXUJyQ&feature=related
ilie
trecut prin multe

Locaţie: sibiu

Mesajde Gerula pe Decembrie 8th, 2008, 5:17 pm

Numai la clean merg chitit pe specie, pentru ca asa e situatia prin jurul Bucurestiului.
Gerula
Site Admin

Mesajde Jean Scurtu pe Decembrie 8th, 2008, 6:21 pm

E una ce vrei sa prinzi si alta ce vei prinde.
Ca exemplu ,prima data cand am pescuit anul acresta la ROLLOVER PASS dupa trecerea uraganului IKE intentionasem sa prind calcan deoarece era tocmai perioada migrarii lui din Rollover Bay in Golful Mexic,datorita racirii apei.Toata ziua nu am avut nici un atac de calcan,am reusit insa sa prind 4 red fish si un black drum.

E,cum se zice acasa,"socoteala de acasa nu se potriveste cu cea din targ"!!!

Jean Scurtu
"BORN TO FISH ,FORCED TO WORK"
Jean Scurtu
hârşit în rele

Locaţie: Houston,Tx.

Mesajde Gerula pe Decembrie 8th, 2008, 6:34 pm

Stiu ce zici nea Jeane, dar pe Neajlov sau Sabar nu ai ce prinde la artificiale decat clean si, din cand in cand, cate o marla. Teoretic neajlovul mai are si somn, poate chiar si cate un salau ratacit, dar practic nu-i vede nimeni cu anii.
Gerula
Site Admin

Următorul

Înapoi la Echipamente