Leader fluorocarbon

Lansete, mulinete, naluci, forfacuri, gripuri, barci, motoare samd

Re: Leader fluorocarbon

Mesajde Jean Scurtu pe Decembrie 8th, 2008, 6:53 pm

Gerula ,ai dreptate in anumite locuri nu poti prinde multe specii de rapitori si esti multumit chiar daca prinzi numai ceva cleni,destui ca sa-ti "trateze ' virusul pescuitului.

Jean Scurtu
"BORN TO FISH ,FORCED TO WORK"
Jean Scurtu
hârşit în rele

Locaţie: Houston,Tx.

Mesajde SF pe Decembrie 8th, 2008, 8:35 pm

ilie scrie:Am, si io o intrebare.Voi cand o luati catre pescuit,aveti in cap gandul ca azi de ex. dati dupa stiuca?Sau salau?Ptr. ca niciodata(,hai poate la avat uneori)eu nu ma gandesc sa prind ceva anume,sa merg fix pe o specie.Ce intra,intra.Asa s-a facut ca majoritatea salailor,90% i-am luat cu struna,pentru ca stiuca era prezenta de multe ori pe un curs cu substrat in care predomina salaul sau cleanul,si totusi nu am vrut sa risc.Dar foarte adevarat si faptul ca dadeam la popper cu mono dupa avat si am luat stiuca,iar struna era in trusa.Cred ca asta e si farmecul uneori,sa nu stii peste ce dai.Am auzit fel si fel de teorii,dar care erau valabile doar in unele locuri,pentru ca in alta parte nu mai fac doi bani. Daca reusesti sa "citesti"si sa te adaptezi perfect la conditiile care le ofera locul de pescuit vei avea si rezultate,indiferent ca folosesti leader,struna,textil sau mono.Multi ar spune ca pescuiesc la intamplare,posibil ,dar asa-mi place. :lol:

Pai io merg cam asa , aici in tara . Ma duc la riu la Somes , pregatit pt. somn , avat , salau . Chiar si leaderul il leg acasa in cazu asta . Daca in schimb o iau catre o balastiera adinca din zona ( unde la intoarcere pot da pes Somes ) deja se schimba treaba . Pe Baraj merg la salau , cu vagi tentative la somn , nimic altceva .
Imi place , defapt as zice ca sint nevoit sa aleg in asa fel iesirea incit sa-mi maresc sansele , daca nu merge si nu dau io de o specie , incerc alta . Imi plac foarte mult locurile care ofera mai multe specii , normal ca ma gindesc la o psecie mai mult decit alta cind ies pe usa , si evident pe mal dau in asa fel incit sa o prind , chiar daca am prins cu acelasi vobler mai multe specii dintr-un singur loc , is mai multe amanunte :)
SF
hârşit în rele

Mesajde ilie pe Decembrie 8th, 2008, 9:22 pm

Mai frate asta mi-aduce aminte de o pescuiala de azi vara,pe 13 iunie :lol: .La 6 eram in apa,la Bradu pe Olt,si incercam la vobler un loc unde vazusem cu ceva zile inainte niste atacuri ,dupa mine avat.Nimic vreun ceas bun,ma hotarasc sa schimb pe rotativa mica(cateva gr) Panther Martin,fir mono 0,22 parca,iar struna out,daca pana acum nimic cu dinti n-are rost sa o mai tin ,nu? :lol: Lansez in curent,las vreo doua-trei secunde si incep sa mulinez.La marginea curentului atac si se lasa greu in fir,cu plecare in aval.In fine,credeam ca-i avatul ala mare care facea tam-tam,dar era ceva diferit totusi..Somotel in jur de 3,5-4kg.Buun,am scapat,bucuros ca nu a taiat,il trec pe la fotograf. :lol: Imi venea sa plec,sa mai stau,hai sa mai incerc o juma de ceas.Acelasi echipament,doar locul undeva mai sus la vreo 50m,speram la ceva clean si biban de incheiere.Dar nu a fost asa,pentru ca o stiuca de vreo 3kg(plina de icre :oops: ,era iunie :o )mi-a cazut pe rotativa aia mica.Deja la 9juma eram acasa,sotia inca nu-si terminase cafeaua :lol: Deci ce zice nea Jean cu socoteala de acasa e perfect adevarat,cred ca si am in galerie poza de atunci.Treaba faina a fost ca vreo trei baieti stateau de vineri,(asta era duminica,nici acum nu stiu ce m-a facut sa ies in week-end) )iar cand am trecut pe langa ei la intoarcere,ma intreaba:"doar atat stai,nu merge asa-i?"Si-au facut cruce saracii,aveau de toate la ei :think: Asta e si sansa ,dar si sa stii sa te intorci uneori in locuri pe care le-ai vazut cu alta ocazie,iar noaptea nu-ti dau pace :lol: ;)
http://www.youtube.com/watch?v=bZrBaSXUJyQ&feature=related
ilie
trecut prin multe

Locaţie: sibiu

Mesajde Jedi pe Decembrie 9th, 2008, 3:51 am

Azi impins de curiozitate am luat Seaguar de 25 lbs.Urmatorul era de 60 asa ca m-am oprit la asta.Cu forfecuta de la un briceag Victorinox il tai ca pe taitei.Daca asta rezista intre dintii unei stiucane adevarate imi fac cruce-n ceru gurii....cu degetu de la picior :D
Jedi
hârşit în rele

Locaţie: Montreal

Mesajde Gerula pe Decembrie 9th, 2008, 11:00 am

Pai ai facut o greseala clasica :D . Stiuca nu-ti taie firul prin forfecare, ci prin abraziune. Ca sa vezi cat rezista un fir in dintii cumetrei mai degraba dai pe el cu o pila de unghii.
Gerula
Site Admin

Locaţie: Bucuresti

Mesajde Jedi pe Decembrie 9th, 2008, 1:14 pm

Sau cu o pila de timplarie (stiuca mare) :mrgreen: Mai am de asteptat,ca ieri dimineata erau -20 iar acum -11.dar o sa dau oricum cu el.
Jedi
hârşit în rele

Locaţie: Montreal

Mesajde SirJones pe Ianuarie 12th, 2009, 8:58 am

cum faceti nodul la leaderuri de mono pe textil . Cu vartej sau cum.????
SirJones
membru nou

Mesajde strimerman pe Ianuarie 12th, 2009, 2:25 pm

o varianta e cu vartej.
Dar se justifica doar daca chiar se impune.
Eu merg pe varianta : pe Fluorocarbon fac un nod gen Rapala knot sau Non Mono slip.
Apoi de acea bucla atasez textilul cu trilene knot.
mai este Uni-to-uni dar la textile groase de al 15lbs cu flor de 20 lbs.
strimerman
trecut prin multe

Mesajde Gerula pe Ianuarie 12th, 2009, 6:46 pm

Cu vartej are rost doar daca dai mult la rotativa.
Gerula
Site Admin

Mesajde adrian frunza pe Februarie 12th, 2009, 12:12 pm

error gerula,
stiuca nu taie nici prin forfecare nici prin abraziune .singurii dinti taietori sunt pe maxilarul inferior ,au muchiile taietoare ca briciul sau lama de ras .un fir tensionat e taiat instantaneu ,ca de un cutter.dintii pe cerul gurii sunt rabatabili interior si nu au muchii taietoare ,daca ai norocul ca firul sa se strecoare printre ei ,o dai afara .
adrian frunza
trecut prin multe

Mesajde Gerula pe Februarie 12th, 2009, 12:20 pm

Sincer n-am stat sa fac autopsie la stiuci sa vad exact ce si cum, dar la ce taieturi de stiuca am avut eu firul nu parea retezat cu lama.

Cu prima ocazie o sa verific varianta ta, si daca e cazul imi postez aici autocritica (tot e Operatiunea Monstrul "flavor of the day" :lol: ).
Gerula
Site Admin

Mesajde adrian frunza pe Februarie 12th, 2009, 2:52 pm

I'm the anatomist.
ai avut taietura +aschieri de fir cauzate de mai multi dinti taietori ;rezista perfect doar materialul cu duritate mai mare decat dentina dintilor stiucii,restul e probabilitate .
adrian frunza
trecut prin multe

Anterior

Înapoi la Echipamente