Lanseta, salau, vobler, Mures

Lansete, mulinete, naluci, forfacuri, gripuri, barci, motoare samd

Mesajde gpdorin pe Octombrie 30th, 2008, 12:03 pm

Am citit sute de pagini despre bete, fire, stiluri...si cu cat citesc mai mult parca e asa o nebuloasa in capul meu.
Pescuies aproape zilnic, pe Mures, cate o ora, doua, sau mai mult.
Pana acum am folosit cu o lanseta Roszemeijer, spin light, 3-10gr, 2,10m. Banuiesc ca e ceva moderat ca actiune. O am de anul trecut, la inceputurile spinningului si pentru clean e ok.Merge bine la lingura, vobler, cam moale totusi pentru intepare la salau. Cu un pline halo (mono), 0,18 apar rateuri. Abia astept sambata sa aniversez pp-ul de 5 lb.
Avidul fast, de 2,7, fast, 10-28 gr, fir 8-17lb, e parca prea dur pentru voblerit. Desi lanseaza bine si voblere de 3 gr, nu le simt evolutia daca dau cu mono. Cu textil de 8lb si voblere mai mari e ok controlul la evolutie, dar la intepare, iar rateuri. Am luat o in primavara cu gandul sa fac un compromis, jig si vobler. Numai ca.... parca e si prea lunga, desi dau numai dupa mal.

Ce e drept, cu ambele bete, nu am avut zeci de capturi si zeci de rateuri, pentru a putea sa fiu sigur de cele spuse.

Asa ca, va rog sa imi recomandati un bat.
Urgent! Ca de nu ...... :violence-pistoldouble: Ups. Cred ca deja am incalcat o regula a forumului, cel cu interzicerea de amenintari. Da ce sa mai fac acuma, daca am zis....am zis!
gpdorin
membru nou

Re: Lanseta, salau, vobler, Mures

Mesajde Gerula pe Octombrie 30th, 2008, 12:50 pm

Nu cred ca exista pe lumea asta vreo lanseta care sa dea satisfactie si la vobler si la jig, si cu mono si cu textil. Sigur, asta depinde si de cat de pretentios esti :mrgreen:

Serios vorbind, eventual o lanseta moderat-fast s-ar putea preta la jigging cu textil si voblerit cu mono, dar cam asta e limita versatilitatii. Si, desigur, n-o sa gasesti vreo lanseta cu care sa dai bine si cu jiguri de 28 de g si cu voblere de 3 g.

Ca sa primesti recomandari concrete, marca/model, zi bugetul.
Gerula
Site Admin

Locaţie: Bucuresti

Mesajde gpdorin pe Octombrie 30th, 2008, 1:16 pm

Gerula scrie:Nu cred ca exista pe lumea asta vreo lanseta care sa dea satisfactie si la vobler si la jig, si cu mono si cu textil. Sigur, asta depinde si de cat de pretentios esti :mrgreen:

Serios vorbind, eventual o lanseta moderat-fast s-ar putea preta la jigging cu textil si voblerit cu mono, dar cam asta e limita versatilitatii. Si, desigur, n-o sa gasesti vreo lanseta cu care sa dai bine si cu jiguri de 28 de g si cu voblere de 3 g.

Ca sa primesti recomandari concrete, marca/model, zi bugetul.

De fapt, rugamintea mea era de a mi se recomanda o lanseta, citez "Lanseta, salau, vobler, Mures"

Bugetul: fac pe dracu, nu mananc, nu beau, ci doar muncesc :). Da acum nici sa ajung la sumele alea de la daiko!
marca: doar cu o marca am pescuit, si nici nu am dat, macar 10 minute cu altele.
Sa o folosesc pentru voblere, 3-15gr.
Lungimea, maxim 2,4.
Multam!
gpdorin
membru nou

Mesajde empthy_cluster pe Octombrie 30th, 2008, 1:35 pm

batrane da avidu tau ce are nu-i bun?????? vinde-l dar eu nu as face asta :whistle:
U-pescuit
empthy_cluster
trecut prin multe

Mesajde Gerula pe Octombrie 30th, 2008, 1:44 pm

Parerea mea e ca pentru a se incarca bine cu voblere de 3g ratingul lansetei trebuie sa inceapa de pe la 2g, daca nu chiar 0.7g. N-am pipait nici o lanseta care sa se incarce bine cu voblere de 3g (care au de obicei portanta mult mai mare decat un jig de 3g + plastic) si sa nu gafaie cand dai cu 15g. In locul tau, pentru voblere de 3, 4, 5, 7g mi-as lua un 1/32 - 1/4 oz.
Gerula
Site Admin

Mesajde gpdorin pe Octombrie 30th, 2008, 2:16 pm

cociubadalin scrie:batrane da avidu tau ce are nu-i bun?????? vinde-l dar eu nu as face asta :whistle:

Tinere! Am zis eu ca nu e bun? Da cum pleaca de la 3/8, cred ca il voi folosi cu voblere mai mititele doar in curent puternic. Tre sa fortez destul de tare la lansari de voblere usoare. E bun da nu cu ce dau acuma. Mai rar bag cate un crank de 12-15gr.Cum la jig nu imi iese si nu imi iese.... cred ca o sa ii dau o pauza. De vandut nu cred ca il voi vinde.
gpdorin
membru nou

Mesajde gpdorin pe Octombrie 30th, 2008, 2:21 pm

Gerula scrie:Parerea mea e ca pentru se incarca bine cu voblere de 3g ratingul lansetei trebuie sa inceapa de pe la 2g, daca nu chiar 0.7g. N-am pipait nici o lanseta care sa se incarce bine cu voblere de 3g (care au de obicei portanta mult mai mare decat un jig de 3g + plastic) si sa nu gafaie cand dai cu 15g. In locul tau, pentru voblere de 3, 4, 5, 7g mi-as lua un 1/32 - 1/4 oz.

De acord cu ceea ce spui.
As ma gandeam, ori 1/32 - 1/4. Ori 3/8 - 5/8. As opta pentru asta, ca totusi e vorba de rau.
Astept pareri de la cei care au pescuit pe rau.
Ce gasesc in gama asta, si ma tine in loc de la o achizitie, e ca: daca e fast si dau cu vobler? e ok? Si sa fie clar din 2 bucati. si.... la naiba! :)
gpdorin
membru nou

Mesajde empthy_cluster pe Octombrie 30th, 2008, 4:35 pm

gpdorin scrie:Tinere! Am zis eu ca nu e bun? Da cum pleaca de la 3/8, cred ca il voi folosi cu voblere mai mititele doar in curent puternic. Tre sa fortez destul de tare la lansari de voblere usoare. E bun da nu cu ce dau acuma. Mai rar bag cate un crank de 12-15gr.Cum la jig nu imi iese si nu imi iese.... cred ca o sa ii dau o pauza. De vandut nu cred ca il voi vinde.

batrane :character-ariel: iatzi un premiere de 7` ML are beju, vb cvu el sa-l aduca pe apa sa vezi daca-tzi convine ii undeva la 100 euro la noi, eu am unu MH de 7` un batz U universal la bani astia atat pentru jigg cat si pentru vobler se incarca bine si cu piese de 7 cm 5 cm cu ce dai tu are si rezerva mare de putere cred ca asta-tzi trebuie :banana-gotpics:

aproposs ce beton is smilurile
U-pescuit
empthy_cluster
trecut prin multe

Mesajde strimerman pe Octombrie 31st, 2008, 7:36 pm

gpDorin.
Ce cauti tu... sa dai pe Mures unde e curent nu gluma, deci vorbim de la lansete cu o putere de la medium in sus, si sa arunce si voblere usoare si grele, ba mai mult si de jigging se apropie de lanseta ideala care nu exista ! ;)

Asa, ca un compromis sunt de exemplu lansetele Hot Shot, care au fost proiectate pentru voblere dar merg si la jigging insa cu greutati nu prea mari. 17-22 gr .

E greu sa acoperi asa o plaja mare de aplicatii .
strimerman
trecut prin multe

Mesajde SF pe Octombrie 31st, 2008, 8:14 pm

gpdorin scrie:Am citit sute de pagini despre bete, fire, stiluri...si cu cat citesc mai mult parca e asa o nebuloasa in capul meu.
Pescuies aproape zilnic, pe Mures, cate o ora, doua, sau mai mult.
Pana acum am folosit cu o lanseta Roszemeijer, spin light, 3-10gr, 2,10m. Banuiesc ca e ceva moderat ca actiune. O am de anul trecut, la inceputurile spinningului si pentru clean e ok.Merge bine la lingura, vobler, cam moale totusi pentru intepare la salau. Cu un pline halo (mono), 0,18 apar rateuri. Abia astept sambata sa aniversez pp-ul de 5 lb.
Avidul fast, de 2,7, fast, 10-28 gr, fir 8-17lb, e parca prea dur pentru voblerit. Desi lanseaza bine si voblere de 3 gr, nu le simt evolutia daca dau cu mono. Cu textil de 8lb si voblere mai mari e ok controlul la evolutie, dar la intepare, iar rateuri. Am luat o in primavara cu gandul sa fac un compromis, jig si vobler. Numai ca.... parca e si prea lunga, desi dau numai dupa mal.

Ce e drept, cu ambele bete, nu am avut zeci de capturi si zeci de rateuri, pentru a putea sa fiu sigur de cele spuse.

Asa ca, va rog sa imi recomandati un bat.

Salut!
Betele fast , incarcate corespunzator is brici pt. a salva distante , insa obosesc mina mai repede , mai ales pe vobler , nu conteaza ca-i balta sau riu .
Io acuma o sa bag si riu , da si balta , jiguri din astea cu silicon , dar si vobler . Mi-am luat un Beast Master de 2,40 MH , pe linga care mai am un betigas de 5-15 gr , Teknofish cred . Greu de crezut , arunc un vobler de 10 gr mai mult cu paru ala MH decit cu asta mic .
Am pus mina pe ceva bete , chiar mai am unu mai de fite , insa prefer Shimano seriile ieftine , mai ales pt. voblerit .
Jig , adica cauciuc am bagat cu un Nexave a unui coleg , dar si cu a meu . Nu am remarcat probleme , exceptie stilu meu incepator, care nu am dat la soft aprope deloc , am vazut ca lumea da teapa napraznica in toate pietrele si cioatele .
SF
hârşit în rele

Mesajde empthy_cluster pe Octombrie 31st, 2008, 9:08 pm

la jig pe raurile noastre sarace in peste o lanseta senzitiva poate salva o partida potzi avea un singur tzak pe partida si sa iei sau sa ratezi, acum este un paradox potzi avea o lanseta senzitiva si sa nu ai mana formata si tot ratezi, potzi avea o lanseta senxitiva si sa fie exfast sa nu fi obisnuit cu ea si sa tot ratezi sunt cred ca enspe mi de posibilitatzi cred ca conteaza sa ai o lanseta de jig chiar foarte senzitiva pentru apele noastre si sa te obisnuiesti cu ea si atunci tzi se va parea cea mai de cea mai, dorine dupa cum am observat eu tu ai o lanseta senzitiva de mures avidul de 8`6 tu nu te-ai obisnuit cu ea asta e poate te vei obisnui, din ce am vb cu tine tziar trebui ceva mai light un premiere cred ca te va multzumi nu-l vinde beju stai calm eventual il vezi testezi si daca itzi place cumperi darrr poate itzi place altceva nu stiu.

@SF am incercat beast master nu mi se pare o lanseta de jik pentru apele noastre sarace in peste, am incercat senzitivitatea pe mai multe betze chiar sunt diferentze enorme intre ele ma refer la lansetele americane japozeze doar shimano am pus mana europene cateva, acum poate gresesc dar asta cred eu.
U-pescuit
empthy_cluster
trecut prin multe

Mesajde SF pe Octombrie 31st, 2008, 10:33 pm

Empty , mi-o luat 20 de min. sa ma pozez cu primu strap , si io nu am dat cu softuri pina acum , prea putin , am bagat jugging marin . Si am mai luat citiva , nu o fost singuru , din pacate marunti . O luat si amicu meu care da in apa dulce de cind se stie , ce-am observat la el ii ca o dat o multime de tepe , deci de vreo 5 ori mai multe ca mine , da erau pietre si craci :D :D
SF
hârşit în rele

Mesajde Gerula pe Octombrie 31st, 2008, 10:41 pm

Daca poti da "pe fir" nu prea mai conteaza senzitivitatea lansetei. Daca insa situatia nu permite, ce pot sa zic, fiecare dolarel in plus bagat in bat se cam cunoaste la rezultate. :lol:
Gerula
Site Admin

Mesajde strimerman pe Noiembrie 1st, 2008, 10:19 am

Gerula scrie:Daca poti da "pe fir" nu prea mai conteaza senzitivitatea lansetei. Daca insa situatia nu permite, ce pot sa zic, fiecare dolarel in plus bagat in bat se cam cunoaste la rezultate. :lol:

Pe rau nu prea merge pe fir ...... decat daca vrei tu sa zici ca a fost pe fir. :D
si exista situatii in care firul e luuung si curentii puternici si turbionari si doar un bat senzitiv iti transmite tzacul .
strimerman
trecut prin multe

Mesajde SF pe Noiembrie 1st, 2008, 9:22 pm

Nu inteleg rostu , tacu oricum poti sa-l depistezi pe naluca , ramin amprente . Asta cu care am iesit io intepa tot ce se nimerea , majoritar pietre si crengi !
Poate , obisnuit cu alt fel de jigging , nu ma preocupa atita tzacurile lui peste , pe orice forum intri numa de tzacuri baga lumea :lol: :lol:
SF
hârşit în rele

Mesajde Jedi pe Noiembrie 1st, 2008, 10:03 pm

Tzak-uri si lansete SENZITIVE.Ma chinuie o amintire.Prima mea lanseta din doua bucati a fost un Cormoran CorSpin parca se numea.Ieftina de numa.Cu monofilament am dat o buna bucata de vreme si totul mi se parea normal.E....Dupa ce am pus un multifilament Corastrong, nu numai ca simteam bine de tot cum voblerul atinge nisipul de pe fundul Timisului,dar aveam senzatia ca si aud in urechi harshaitul respectiv.Poate natura firului si contactului mainii cu piciorul mulinetei da in mare parte senzatia respectiva si povestile producatorilor de lansete ,care scot pe piata scule una mai senzitiva decit alta,sa fie si bla-bla-uri de marketing.
Jedi
hârşit în rele

Locaţie: Montreal

Mesajde SF pe Noiembrie 1st, 2008, 10:18 pm

Jedi scrie:Tzak-uri si lansete SENZITIVE.Ma chinuie o amintire.Prima mea lanseta din doua bucati a fost un Cormoran CorSpin parca se numea.Ieftina de numa.Cu monofilament am dat o buna bucata de vreme si totul mi se parea normal.E....Dupa ce am pus un multifilament Corastrong, nu numai ca simteam bine de tot cum voblerul atinge nisipul de pe fundul Timisului,dar aveam senzatia ca si aud in urechi harshaitul respectiv.Poate natura firului si contactului mainii cu piciorul mulinetei da in mare parte senzatia respectiva si povestile producatorilor de lansete ,care scot pe piata scule una mai senzitiva decit alta,sa fie si bla-bla-uri de marketing.

Jedi , am vazut destui tipi , ii drept ca pe forumuri , care prind bine cu lansete care nu-s clasate drept sensibile , mai degraba carton presat sau pur si simplu scule ieftine , si prin urmare nu sensibile . Ai dreptate .
SF
hârşit în rele

Mesajde empthy_cluster pe Noiembrie 1st, 2008, 11:52 pm

G man pe rau rar potzi observa atacul pe fir, eu nici nu ma prea stresez sa urmaresc atent firul, @SF ce bine ar fi sa avem noi aici apele tale de acolo :angelic-blueglow:
U-pescuit
empthy_cluster
trecut prin multe

Mesajde Gerula pe Noiembrie 1st, 2008, 11:56 pm

Ma, voi va contraziceti cu mine cand eu am zis exact acelasi lucru :lol:
Gerula
Site Admin

Mesajde empthy_cluster pe Noiembrie 2nd, 2008, 11:50 am

:violence-smack: da ai dreptate. :lol: