Ca principiu, din experienta proprie, e bine sa faci operatiunea pe o masa mare si libera, si s-o termini in aceeasi "sesiune" in care ai inceput-o. Altfel risti sa vanezi prin casa cu orele cate un surubel sau arculet
Jedi scrie:In ultimii 7-8 ani am desfacut piesa cu piesa cam 25-30 mulinete si chix am dat doar ceva Runner parca de la Energo Team(nu sint sigur) la care i-au zburat ceva lamele si n-am mai fost capabil sa le pun la loc.Asta la vreo 2 luni dupa ce le-am gasit. Desfac si mulinetele noi si verific daca ansamblatorul le-a uns unde si cum trebuie.Chiar si JDM-uri hehehe.Poate un giapaniz s-a certat cu seful lui si s-a razbunat tocmai pe mulineta la care am jinduit eu.N-are rost sa risc. Din fericire la mulineta ratata,lamelele respective faceau doar treaba cu baitrunner-ul asa ca a functionat bine mersi fara sistemul de care n-aveam mare nevoie. Practic,pentru intretinerea unei mulinete ai nevoie in primul rind de calm si timp,apoi de o camera foto cu care sa faci poze in diferite etape.Nu vorbesc despre surubelnite si chei.Pentru curatare eu folosesc diluantul de vopsea "obisnuit" pentru ca am inteles ca mai exista si ceva "nitro-lacuri"mai puternice,poate pentru dizolvarea lacurilor.Motorina si mai ales benzina fac de asemenea treaba buna.Intr-un bol ceramic sau de sticla pun diluantul ,prind cu pensa chirurgicala fiecare piesa iar cu ajutorul unei pensule de desen,indepartez vaselina veche.E de preferat fiecare piesa in parte pentru ca se coloreaza lichidul si pot ramine piese in bol.Dupa vreo ora de uscare pe un ziar la aer liber,se poate trece la ansamblare si ungere.Vaselina peste tot ,in afara galetului la spinning si rulmentii axului tamburului la baitcasting.Acolo pun Quantum Hot Sauce dar pentru performante de invidiatdau cu spray pt turbinele stomatologice. Face fata la regimuri de peste 200 000 r/min si rezista la autoclavare(sterilizare la temp inalta) deci nu se pune problema ca ar distruge rulmentii de mulineta.In plus agentul de curatare din compozitie e realmente fantastic.Umila mea parere e ca e cel mai performant ulei care se poate gasi pe piata,la preturi ok. Vaselina cea mai apropiata de cerintele mulinetelor pare a fi cea de rulmenti.Branduri ca SKF sau Timken au si calitate foarte buna. ......PS Toata operatiunea cu diluantul o efectuez pe balcon si incerc sa stau cit mai putin cu nasul deasupra bolului.Odata m-au apucat niste senzatii ciudate.
..........Petrolul sa nu contina parafina,care poate "parafina"Gerula scrie:Petrolul lampant face treaba foarte bine si nu dezlipeste nimic. Diluantul e si foarte toxic, dupa cum inteleg ca ai observat deja.
. Fac pariu ca daca desfaci 10 mulinete noi,gasesti 2-3 in neregula.Si apoi apar catalogari nedrepte.Ansamblatorul a inchis carcasa si CTC-istul o invirte putin si vede ca merge bine,dar muncitorul asiatic a uitat "citeva amanunte".Care fac mulineta ,dupa zece partide ,sa functioneze dubios.
Oricum nu sfatuiesc pe nimeni sa faca asa ceva daca n-are habar cat de cat,si nu e o rusine asta. Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 1 vizitator