In schimb, adresandu-te direct importatorului ai certitudinea ca marfa pe care o comanzi este pe stoc, ba chiar, in multe cazuri, ai sansa de a "prinde" la mustata ultimul exemplar dintr-un anumit produs.
Am patit chestia asta inainte de concursul de la Rogojesti cand, cu o zi inainte de plecare, mi-a sosit motorul Minn Kota Maxxum de 55lbs cu elicea rupta. Oamenii de la firma de curierat au fost extrem de amabili si s-au oferit sa-mi ramburseze contravaloarea elicei, daca o gasesc eu de cumparat aici sau o comand de afara. Asa ca a inceput cautarea contra cronometru: am sunat la zeci de firme si firmulite care vindeau Minn Kota: pe unii i-a busit rasul cand au auzit ca vreau sa cumpar separat elice, altii au dat din umeri, cei mai amabili s-au oferit s-o comande. Nici macar unul nu a sunat la importator sa verifice daca o mai fi una prin depozit. Norocul a facut ca, la a nspe mia cautare cu google, sa dau si de o mica referire la elice Minn Kota in catalogul Arrow. Am sunat la magazin si surpriza, am aflat ca sunt importatori oficiali si ca "parca mai era una prin depozit". Inutil sa zic ca, daca nu localizam importatorul, dadeam la vasle in concurs.
Asadar: cine stie o firma care este importator direct pentru un mare producator de scule, echipamente sau accesorii, este rugat sa ne impartaseasca informatia.