Nu pescuiesc cu GULP ALIVE,pe considerentul ca mie imi plac mai mult GULP MINNOU GRUB deoarece coada in forma devirgula se misca f. bine in apa si ,cel putin asa cerd eu,grub-urile sunt mai incitante pt. peste.
@Gerula,
GULP-urile nu sunt facute din plastice ca celelale ,ci dintr-un material biodegradabil(nu-ti spune nimeni din ce e facut,sau eu inca nu am aflat,dar lucrul asta are mai putina importantala pescuit).Ce e important e ca are un atractant ce face nu numai ca pestele sa tina naluca mai mult timp in gura,mai mult chiar sa o inghita chiar daca putin cred asta.
Eu pescuiesc in apa sarata f. mulkt cu GULP,in special la calcan cu rezultate superioare celorlate silicoane.Pescuiesc de obicei cu GULP MINNOW GRUB 2',3' SI 4',de asdemenea cu GULP SHRIMP 3' si 4'.
O sa-ti povestec o patanie de-a mea pescuind cu GULP MINNOW GRUB 2' red si chartreuse calcan.
La o aruncare recuyperand jig-urile simt atacul pestelui ,intep si mi se rupe toata montura pierzand atat jig-urile cat si plumbii suplimentari pusi pe fir.In mod normal nu avea cum un calcan sa rupa un fir de 10lb. pe care il foloseam in montura,dar probabil fara sa observ eu scoicile imi zdrelise probabil firul si asa a cedat.
Mi-am refacut montura,am pescuit mai departe in atla parte si cca dupa o ora am revenit in locul in care am pierdut montura am aruncat dec cateva ori si din nou am simtit atacul unui peste ,am intepat si surpriza mare a fost ca atunci cand am luat calcanul din minciog am vazut cu surprindere ca mai ii mai ieseau din gura doua alte leadere in afara celui cu care era legat jig-ul cu care l-am prins.
Deoarece de obicei eu pescuiesc cu doua jig-uri in tandem unul cu leader mai lung si unul cu leader mai scurt calcanul a atacat un jig (nu putea sa le atace pe amandoua deodata datorita distantei dintre ele de cca. 25cm.),eu am intepat si s-a rupt montura .In perioadfa de o ora cat eu am pescuit in alta patre a inghitit primul jig ,apoi placandu-i probabil si cealalta culoare a GULP-ului l-a inghitit si pe acesta,ca mai tarziu sa atace si jig-ul cu care l-am prins.
Nu am putut recupera jig-urile decat acasa deoarece le inghitite
La calcan daca poescuiesti cu pestisor viu dupa ce simti atacul trebuie sa astepti mai mult de 10 secunde ca acesta sa incerce sa inghita pestisorul si apoi sa intepi ca altfel il scapi.
Eu nu pescuiesc decat la jig si demulte ori m-au intrebat pescarii americani cat astept dupa simtirea atacului si le-am raspuns(atunci pescuiam cu BASS ASSASSIN 2' chartreuse si crystal) ca nu astept de loc intep imediast ca altfel calcanul ar scuipa jig-ul.
Faptul ca acel calcan de care iti povestesc,a fost in stare sa inghita jig-ul e deoarece desi eu am intepat la timp de multe ori carligul in momentul inteparii nu agata calcanul pt. ca el tine f. strans carligul in gura lui osoasa si practic carligul nu se poate misca,dar daca ti batul tensionat il poti scoate si neintepat ca datorita tensiunii facuta pe fir de bat nu poate scuipa carligul si de multe ori scapa cand sa-l iei cu minciogul sau ramane in minciog dezgatat.
Deci calcanul nefiind intepat a inghitit primul jig ,apoi al doilea.
Referitor la GULP cand pescuiesti trebuie sa fi atent ca daca faci pauze si ti jig-ul afara din apa GULP-ul incepe sa se usuce,deci tine-l in apa si contrar celor spuse de producator ,la terminarea partidei daca nu e distrus il poti baga in punga din care l-ai luat,sau intr-un borcanel de apa si-l poti folosi si la partida urmatoare.Dar sa scoti pe cat posibil aerul din punga si sa o inchizi bine ca altfel ,in timp ,se usuca.
Cel mai bine e daca cumperi in acele conteinere ce au grub-urile in solutie si atunci nu mai ai probleme cu uscarea.
Asta e calcanul de care am povestit:

Se pot vedea cele doua leadere iesind din gura lui.
Jean Scurtu