Grip vs minciog

Lansete, mulinete, naluci, forfacuri, gripuri, barci, motoare samd

Grip vs minciog

Mesajde Gerula pe Martie 10th, 2009, 10:41 am

Care ce folositi si de ce? :D

Eu am inceput cu minciogul, ca tot omul, pe urma am trecut la grip, iar mai nou, la pescuitul din barca, am renuntat si la ala. Inca n-am scapat nici un peste din mana, care s-a dovedit a fi cel mai bun grip :lol: . Il mai iau cu mine (in barca vorbesc) doar cand merg la stiuca (n-am chef de ancore in mana :D )
Gerula
Site Admin

Locaţie: Bucuresti

Re: Grip vs minciog

Mesajde tudor pe Martie 10th, 2009, 1:01 pm

Minciogul e pentru pescuit crap. :D
Am grip insa nu-l utilizez intotdeauna. Stiucile cu cat sunt mai mari cu atat se iau mai usor cu mana si nu mai misca dupa aia. Salaul il mai iau si cu gripul caci il gasesc mai greu de prins cu mana decat stiuca, si se zbate chiar in momentul cand vrei sa faci poza. :mrgreen:
Clenul mare cu grip caci nu prea ai de ce sa-l agati si daca vrei sa nu miste il strangi de-si da duhul. Si pe mine nu ma intereseaza sa-si dea duhul. Asa ca grip.
Somn cu mana.
Biban cu mana.
Lavrac cu grip neaparat.
tudor
hârşit în rele

Mesajde taicanoe pe Martie 10th, 2009, 1:09 pm

ce-mi mai plac chestiile aste gen ala vs ala :lol:
Amandoua isi au locul lor in arsenalul pescarului si nu cred ca unul e "mai bun ca altul"
Daca nu te depasezi pe distante mari e poate mai indicat un minciog dar cand o iei de nebun pe malul raului 5 km nu prea iti mai vine sa cari in minciog dupa tine, asa ca atunci e mai indicat gripul. Din barca pot fi la fel de utile amandoua. Eu din comoditate folosesc un grip cu cantar electronic de la Berkley
taicanoe
hârşit în rele

Locaţie: Resita jud. Caras-Severin

Mesajde vali136 pe Martie 10th, 2009, 1:27 pm

In timpul pescuitului de relaxare nu folosesc nici unul dintre cele doua ,in schimb la concurs prefer minciocul in favoarea gripului ,nu de alta dar fiecare cm. conteaza. :D
Gripul e foarte folositor la poza ....si de multe ori la stiuca.
vali136
trecut prin multe

Mesajde Gerula pe Martie 10th, 2009, 1:41 pm

La salau eu n-am avut niciodata probleme (si am scos cu mana unul de vreo 5 kile pt un amic, care cotcodacea pe-acolo in barca nestiind ce sa faca :lol: ).

Cel mai nasol e la fitofag :D :lol: :lol: :lol:
Gerula
Site Admin

Mesajde taicanoe pe Martie 10th, 2009, 4:01 pm

la fitofag esti mancat daca n-ai grip :lol: ca are dintii mari ca la motocositoare :lol:
taicanoe
hârşit în rele

Locaţie: Resita jud. Caras-Severin

Mesajde Gerula pe Martie 10th, 2009, 4:41 pm

Nu, dar are mucus mult, e greu si nici nu poti sa-l tii ca lumea de buza :lol: .
Gerula
Site Admin

Mesajde tudor pe Martie 10th, 2009, 10:50 pm

Eu nu pescuiesc decat C&R asa ca dupa ce capturez pestele singura mea problema este sa nu se raneasca el si nici eu. Cu minciogul pestele nu se raneste dar se infig ancorele in plasa si asta ma enerveaza. Daca as face concursuri as utiliza minciog din monofilament gros. Dar nu fac concursuri. :D
Fireste ca pot scoate orice peste cu mana insa daca trebuie sa-i dau imediat drumul pe fundul barcii ca el sa se zbata si sa se raneasca mai bine nu o fac. Incerc in functie de specie sa folosesc metoda care permite pestelui (si mie) sa plece nevatamat.
De exemplu de pe mal nu pun niciodata pestele pe jos. Ori am saltea (uda) ori ii dau drumul imediat.
tudor
hârşit în rele

Mesajde Gerula pe Martie 11th, 2009, 12:33 am

Eu pe-asta cu numai C&R n-o inteleg :D . Cred ca eliberez cam 80% din ce prind, poate si mai mult, dar daca in ziua aia am pofta de un salau doar n-o sai dau drumul aluia prins de mine, ca sa-l cumpar pe ala care zace cine stie de cand in galantar . Chestia cu zbatutul in barca nu-mi place nici mie, daca e sa-l retin il bag imediat in juvelnic, daca-i dau drumul o poza din mana si hop in apa. De-aia ma si enerveaza cei cu poze evident studiate, in care pestele clar a fost chinuit cat sa nu mai aiba nici o sansa, chiar daca este pe urma eliberat.
Gerula
Site Admin

Mesajde Jedi pe Martie 11th, 2009, 2:43 am

Fiecare pescar e unic si percepe aspectele altfel.Rar opream pesti,doar sa fac hatarul cuiva din familie sau prieteni,sau la copca cind erau -17 grade si plaminii erau inghetati la primul contact cu aerul. Dar nu vreau sa-mi omor partenerii de joaca :naughty: ,care in fond sint victime ale nebuniei mele. :shifty: Am prins cu gripul doar cind l-am cumparat ca de...am si io grip...dar chiar n-a fost cazul.Mi se pare fantastic de greu sa nimeresc gura cu gripul. :mrgreen:
Jedi
hârşit în rele

Locaţie: Montreal

Mesajde Gerula pe Martie 11th, 2009, 10:58 am

Mai, daca nu-ti place sa mananci peste e clar. N-as opri nici eu absolut nimic in cazul asta.
Gerula
Site Admin

Mesajde adrian frunza pe Martie 14th, 2009, 12:31 pm

ma indoiesc ca un peste gros ,scos in grip ,pozat ,manipulat in grip ,va supravietui dupa eliberare ;tre sa aiba o coloana vertebrala de cauciuc .cred ca va avea leziuni ireversibile la nivel de coloana .e valabil si pentru pestele tinut la agrafa ;din cauza stresului ,muschii albi secreta acid lactic masiv,un astfel de peste e aproape mort iar calitatea carnii lui e zero .mananc peste(salau) ca o vidra .
adrian frunza
trecut prin multe

Mesajde Gerula pe Martie 14th, 2009, 12:52 pm

Eu zic ca pestele nu-i chiar asa sensibil. Ma refer si la ce zicea Tudor, cu salteaua uda.

Acum normal ca un somn de 50 de kile se raneste sub propria greutate daca e lasat sa se zbata pe o suprafata tare. Lucru valabil si la crapii mari. Dar un salau de 2-3 kile n-are nici pe dracu, gaditi-va ca i se mai intampla sa ajunga pe mal si pe cale naturala si topaie fara probleme inapoi. La fel si somnul, care poate parcurge distante relativ mari (de ordinul zecilor de metri) taraindu-se pe uscat.
Gerula
Site Admin

Înapoi la Echipamente