Grip

Lansete, mulinete, naluci, forfacuri, gripuri, barci, motoare samd

Grip

Mesajde kuintautti pe Noiembrie 3rd, 2008, 7:24 am

ce parere aveti despre gripuri ?

am fo pe vremuri criticat ca nu-l folosesc cu toate ca posed , multi o faceau convinsi fiind ca gripul nu raneste pestele , astia des falosi ca au asa ceva ii vezi des fotografiati cu pesti in grip pe care privindui ma indoiesc ca le-a incaput asa ceva in gura dar chipurile sa intimplat la sfirsitul drilului... :D :D

io am fix de asta

http://www.rapalaworld.com/accessory.ph ... huUA%3D%3D

e bun ca face treaba , are forma aia asa de potrivita ... este f indeminos si va promit io ca tine la glume... dar daca cititi cu atentie ce scrie producatoru... Proprietary design offers an exceptional landing system for getting toothy species in the boat without harm to fish or angler. io zic sa va mai ginditi odata inainte de al cumpara daca nu vreti sa raniti pestii

gafa mi se pare mai cinstita ! acolo nu e loc de dubii :D :D :D :D
kuintautti
trecut prin multe

Re: Grip

Mesajde alingurar pe Noiembrie 3rd, 2008, 8:10 am

Adica vrei sa dai drumu la un pestie dupa ce i-ai bagat gafa-s fibra? :o

Gripu-i f bun. Din multe motive.
Daca dai cu vobler la stiuca si o scoti cu minciogu, stai apoi 10 minute sa descalcesti cele 6 carlige. Cu gripul merge mult mai repede.
Aia pe care ii vezi tinand pestele cu gripul in poze nu vor sa se mandreasca cu el, ca nu-i cine stie ce valoare si nici noutate nu-i. pur si simplu poza e mai misto asa.
Gripul raneste pestele? In ce fel? Normal ca se strange pe zona aia de sub buza, dar e o zona extrem de slab vascularizata, asa ca paguba e minima. Nu-i afecteaza cu nimic viata de dupa eliberare. Nici macar nu-i sparge pielea aia. Poate al tau, care-l vad cam ascutit!
alingurar
membru nou

Mesajde kuintautti pe Noiembrie 3rd, 2008, 8:44 am

:D n-am zis aia ! :D

deci cind e e vorba de gafa acolo nu incape dubii... e cinstita... ranaste si nu pretinde altfel ... aia vreu sa zic ! :D

pe cind gripul e o prefacatorie ... :D zic ca raneste ! al meu raneste contrar ce scrie producatoru despre el

care are grip si ridica pesti in sus pt sedinta foto sigur ar putea sa zica cite ceva fiecare despre gripul lor daca ranesc pesti cu el sau nu

astept pareri
kuintautti
trecut prin multe

Mesajde gpdorin pe Noiembrie 3rd, 2008, 9:30 am

Mi am luat si eu un grip, in primavara. Comanda net, multe voblere, fir textil, si grip.
Ce mai, scula americana, berkley. Nu stiam atunci ca exista si mai lung. Asa ca al meu are asa, cam 40cm.
L-am folosit la inceput la cele cateva mrene. Batul lung, de 2,7, eram singur... un adevarat chin sa scoti pestele cu gripul de pe mal. Plecau mrenele alea de 4,5 ori pana sa stea cu gura cascata.
La un peste mai sanatos cat de cat, la pescuit de pe mal, cu riscul de a descalci 6 carlige din minciog (c)?!?, zic ca e mai util.
Pentru poza, deh....da bine grip-ul.
Pentru pescuit din barca, da, cred ca e ok.
Utilitatea cea mai si mai, e ca daca pestele e agatat bine, e mai sigur cu grip pentru a nu ne rani.
Gafa? Treaba serioasa, barbateasca. Dar in cazul asta, pe peste il paste aproape sigur tigaia! Da chiar, cu gafa cum se scoate pestele? Frumos asa, dupa opercul? Sau...pe unde se nimereste?

Dar, revin, ce ma enerveaza cel mai mult la grpul meu, care mai are si cantar electronic, e ca daca un peste de 1 kg il cantaresc de trei ori, toleranta e de 200 gr. Da o naibii, scula americana! Ce-i drept ca il transport intr-o geanta, in care mai e si cuta cu voblere, mulineta, bete.... si toate pe o motoreta. Stiti ceva, ati patit? De desfacut nu se pare ca se poate. I o fi intrat ceva nisip? Habara n-am.
gpdorin
membru nou

Mesajde leba pe Noiembrie 3rd, 2008, 10:59 am

e bun gripu. mai ales in barca.
imi amintesc ca, la un moment dat, lovisem un pastravior pe Colibita si l-am lasat cu gripu-n gura in barca, pana sa-l pun la sacosha.. :twisted:
ei bine, daca nu avea gripu-n botic, isi lua zborul instant la cum se zbatea. mentionez ca l-am scos la minciog si apoi l-am pus in grip. :lol:
asta ar fi una din "aplicatii". salaul, stiuca, somnul se scot si stau bine in grip (la somn numa am auzit :oops: ). al meu nu raneste dar daca se zbate rau pestele castiga o gaurica-n bot din cauza cleshtelui. nu e grav insa, se poate elibera linistit. are alta hiba insa, daca nu tin impins piedica, pestele(stiuca mai ales) fuge, adica clestele se cracaneaza putin de tot, suficient insa sa scap captura. :x
o alta aplicatie este omoratul pestelui in caz ca-l retin. concret, il folosesc pe post de ciocanel si dau dupa ceafa cu el. suna hidos, stiu. dar daca nu faci asta pestele se va chinui in sacosa, sac, portagaj etc, va lasa acid lactic la greu (deci se va curata implicit mai dificil - stiuca mai ales). dar asta e o alta discutie deja.
minciogul e putin mai sigur dar icomod de carat, mai ales pe malurile raurilor.
d-aia prefer gripul.
parol.

ete: Imagine
let`em live, they`re part of the game.
http://www.prietenipescari.ro
E.S.T.
leba
membru nou

Mesajde Gerula pe Noiembrie 3rd, 2008, 11:12 am

Eu mi-am luat un Berkley de-ala lung, e foarte comod cand dai din barca. Deocamdata n-am avut surprize cu pesti care sa scape, piedica aia e foarte puternica. Nu stiu la alea mai scurte care-i treaba.
Gerula
Site Admin

Locaţie: Bucuresti

Mesajde kuintautti pe Noiembrie 3rd, 2008, 11:18 am

ptiu si cu moldoveni astia ca tare inventivi mai sint ! :D

nici nu mi-a trecut prin cap cite aplicatii poate avea un grip :D , ca se poat ancora cu gripul pestele sa nu fuga :D si sincer pin la dumnezeu ca se poate folosi in loc de toarta a pestelui in timpul sedintei foto dupa care si pe post de mai daca il retine... :D
kuintautti
trecut prin multe

Mesajde leba pe Noiembrie 3rd, 2008, 11:58 am

kuintautti scrie:ptiu si cu moldoveni astia ca tare inventivi mai sint ! :D

nici nu mi-a trecut prin cap cite aplicatii poate avea un grip :D , ca se poat ancora cu gripul pestele sa nu fuga :D si sincer pin la dumnezeu ca se poate folosi in loc de toarta a pestelui in timpul sedintei foto dupa care si pe post de mai daca il retine... :D

:lol:
unde mai pui ca poate un obiect contondent destul de util cand mai scoti cate-o plasa :evil: si nu esti autorizat de proprietarul ei.
inca nu l-am utilizat in scopul asta, dar presimt ca nu e departe momentul. :think:
let`em live, they`re part of the game.
http://www.prietenipescari.ro
E.S.T.
leba
membru nou

Mesajde old_radu pe Noiembrie 3rd, 2008, 3:33 pm

Folosesc gripul mai ales la avat ,atunci cand pescuiesc aflandu-ma in apa.Este mult mai practic ca si minciogul(in aceasta situatie) si daca are "clestele" (falcile) ca si gripul lui leba ,nu cred ca raneste pestele.
Inainte de a avea gripul am scapat mai multi pesti.
Atunci cand apare in poza alaturi de o captura ,cred ca este folosit si ca etalon de masura(grad de comparatie). :dance:
La clean nu este eficient ,deoarece gura cleanului este sensibila si se rupe repede...acolo mai bine minciog la capturi mai mari.

Fir intins ! tuturor. ;)
GO FOR SPINNING ! ! !
old_radu
trecut prin multe

Locaţie: Baia Mare

Mesajde SF pe Noiembrie 3rd, 2008, 7:51 pm

Dumitru , nici macar nu ma gindesc sa-mi iau grip . Io mai fara grip , la aia fara dinti mina goala ii pe post de grip , la aia mai dintosi , minusa , udata in prealabil .
Minciocu ii cam rau , acum 3 ani m-am dus cu o baracuda in mincioc pina acasa , asa s-o agatat de bine , pin la urma am taiat minciocu :evil: :lol:
SF
hârşit în rele

Mesajde ilie pe Noiembrie 7th, 2008, 7:02 pm

Mult timp am folosit minciogul.Foarte bun daca tii cont de faptul ca poti scoate pestele mai repede decat cu gripul.La mine incovenientul era ca trebuia sa-l car in spate,nu c-ar fi greu :lol: dar era incomod mai ales ca ma plimb mult prin apa. :lol: Asa ca m-am hotarat sa-mi iau grip.Nici asta nu ma prea multumeste, rupe,ceea ce nu mi-a prea placut,plus ca dau doua,trei ture cu pestele pana sa zica A. :lol: In cazul unuia mare ,poate fi fatal :think: Asa ca de multe ori ,folosesc mana,nu m-a dezamagit inca,chiar si la cumetre.Aici insa uneori mai ramai cu urme :doh:
http://www.youtube.com/watch?v=bZrBaSXUJyQ&feature=related
ilie
trecut prin multe

Locaţie: sibiu

Mesajde Jedi pe Noiembrie 8th, 2008, 3:16 am

Mi-am zis mai demult: -Ce,io-s mai fraier?. Pescarii adevarati vad ca au lip-grip.Si am luat unu mic,sa am si eu ,ce naiba.L-am folosit de vreo doua ori,dupa care am cam uitat de el.In cazul in care as prinde frecvent stiuci mari si dangeroase l-as mai utiliza.In rest....
Ataşamente
re.jpg
Nu ma doare.
Jedi
hârşit în rele

Locaţie: Montreal

Mesajde horiafhc pe Noiembrie 8th, 2008, 4:17 pm

Ma intereseaza daca a incercat cineva sa scoata avat mare dintr-o zona inaccesibila cu grip.Eu am facut-o de 2 ori si l-am scapat tot de 2 ori. Am gresit cu ceva sau avatul are o gura mai moale care nu se preteza la grip?
horiafhc
membru nou

Locaţie: BUCURESTI

Mesajde kuintautti pe Noiembrie 8th, 2008, 4:25 pm

la cite poze cu avati cu gripu´n bot am vazut pina acu as zice ca se preteaza ca doar nu ii lua cu minciogu si ii fotografia cu gripu doar ca sa se dea mare ca au si grip... :D
kuintautti
trecut prin multe

Mesajde XquiZZiT pe Noiembrie 8th, 2008, 4:30 pm

Eu am folosit gripu o singura data, cand pescuiam de pe un ponton inalt si nu am avut cum sa ajung pana la apa sa apuc shtukana de opercul.Bibanii ii proiectez direct pe mal, shalai nu am prins prea mari ca sa nu sara nici ei la fel ca bibanii iar stiucile ies foarte simplu agatate de opercul. Cred ca l-am luat degeaba, ca nici in poze nu il bag, cu toate ca il car dupa mine la fiecare partida,dar nu se stie niciodata peste ce ponton mai dau...
Decat sa-ti fie rau, mai bine sa-ti fie bine!!
XquiZZiT
membru nou

Mesajde ilie pe Noiembrie 8th, 2008, 4:35 pm

Am scos avat de pe dale cu gripul,dar asa mai cu emotii.Dar pot sa te asigur ca atunci cand am dat din apa a fost mai greu de scos si m-am folosit de mana,e cel mai sigur grip.Stii tu,ce-i in mana nu-i minciuna :lol: :lol:
http://www.youtube.com/watch?v=bZrBaSXUJyQ&feature=related
ilie
trecut prin multe

Locaţie: sibiu

Mesajde old_radu pe Noiembrie 8th, 2008, 5:36 pm

old_radu scrie:Folosesc gripul mai ales la avat ,atunci cand pescuiesc aflandu-ma in apa.Este mult mai practic ca si minciogul(in aceasta situatie) si daca are "clestele" (falcile) ca si gripul lui leba ,nu cred ca raneste pestele.

Fir intins ! tuturor. ;)

...si inca nu am scapat niciunul...acuma depinde si de grip...al meu este unul de la energo si atunci cand prinde pestele,nu se mai deschide nici macar un micron...
:lol: :lol: :lol:
GO FOR SPINNING ! ! !
old_radu
trecut prin multe

Locaţie: Baia Mare

Mesajde kuintautti pe Noiembrie 8th, 2008, 6:08 pm

al meu odata ce se inchide de ce trage pestele de ce se stringe mai tare...la un moment dat rupe acolo daca se zbate pestele

de scapat nu scapa niciodata... dar daca vrei sa il eliberezi il eliberezi rupt in bot
kuintautti
trecut prin multe

Mesajde Gerula pe Noiembrie 8th, 2008, 6:29 pm

Cine a avut probleme cu scapatul pestilor din grip sa spuna si marca, sa stie lumea de ce sa se fereasca ;).
Gerula
Site Admin

Locaţie: Bucuresti

Mesajde taicanoe pe Noiembrie 8th, 2008, 7:57 pm

Am grip de ala cu cantar de la Berkley si l-am folosit la stiuka, salau, avat - n-am avut probleme cu gripul, n-am scapat pesti din cauza lui - am ami scapat din cauza mea cateodata :lol:
si in multe poze apare gripul ... ca fac pozele dupa ce ii cantaresc
taicanoe
hârşit în rele

Locaţie: Resita jud. Caras-Severin

Următorul

Înapoi la Echipamente