de Jean Scurtu pe Martie 1st, 2009, 10:07 pm
Cand a aparut prima data FIRELINE CRYSTAL,ca sa il compar cu FIRELINE SMOKE,am luat in magazin o rola de CRYSTAL 4LB. si o rola de SMOKE 4LB..Le-am legat bucla in bucla si am incercat sa vad care se rupe.Am facut testul de vreo 4 ori si intotdeauna s-a rupt CRYSTAL-ul,asa ca nu m-a mai interesat acest fir.Poate ca multi se iau dupa nime crezand ca firul CRYSTAL e invizibil in apa ,dar nu e asa el fiind un fir opac destrul de vizibil.Daca mai tineti minte (cei mai in varsta ),firul mono francez "NACRITA" facut de firma TORTUE era fumuriu si nu deranja pesti cu nimic din contra.
Referitor la SPIDERWIRE ULTRACAST CRYSTAL nu am fost curios eu pescuind cu mare satisfactie de cand a aparut pe piata cu cel verde de 10lb..Am mai spus ca e subtire ,mai subtire ca POWER PRO de 8lb. si ca eu folosind mulinete SS1300 arunc cu SPIDERWIRE ULRACAST de 10lb. ,la aceeasi distanta ca si cu SPIDERWIRE STEALTH de 6lb(folosind aceeasi greutate).Insasi numele "ULTRACAST" iti spune cum arunci cu acest fir.
Din pacate am pescuit cu SPIDERWIRE ULTRACAST de 6lb.,un fir prost dupa parerea mea ,ce nu il recomand la nimeni,dar cel de 10lb. este un fir textil super.Probabil ca si cele cu rezistenta mai mare de 10lb. sunt la fel de bune ( eu nu pescuiesc deocamdata cu fir mai tare de 10lb. deoarece nu am nevoie la pescuitul practicat de mine),dar nepescuind cu ele doar presupun ca sunt la fel de bune fara a fi sigur de aceasta.
Referitor la culoarea firului daca pescuiesti direct cu FIRELINE SMOKE la calcan prinzi f. bine ,dar daca folosesti acelas FIRELINE ,dar de culoare galbena nu ai trasaturi.
Nu o spun din experienta mea deoarece eu intotdeauna folosesc leader fluorocarbon,dar un renumit pescar texan si scriitor de articole referitoare la pescuit ,numit CHESTER MOORE,a constatat aceasta cand el pescuia din barca la calcan direct cu FIRELINE SMOKE,iar prietenul lui direct cu FIRELINE FLAME GREEN.
El prindea calcan cu FIRELINE SMOKE ,iar prietenul lui ,in acelas loc nu avea nici un atac.Cand acesta a schimbat FIRELINE FLAME GREEN cu FIRELINE SMOKE a inceput sa prinda si el.
Jean Scurtu
"BORN TO FISH ,FORCED TO WORK"