Firele Crystal: pro si contra

Lansete, mulinete, naluci, forfacuri, gripuri, barci, motoare samd

Firele Crystal: pro si contra

Mesajde mayer_maryus pe Februarie 18th, 2009, 10:36 am

ati folosit careva Berkley Whiplash Crystal 0,06mm ???

is curios cum rezista si cum se prezinta
Pestele care lupta impotriva curentului…. moare electrocutat.
mayer_maryus
trecut prin multe

Re: Textil la clean: etern si fascinant ca Romania

Mesajde taicanoe pe Februarie 18th, 2009, 3:43 pm

mayer_maryus scrie:ati folosit careva Berkley Whiplash Crystal 0,06mm ???

is curios cum rezista si cum se prezinta

Am folosit doua tipuri de fire gen crystal - nu mai tin minte exact de care - primul l-am dat jos dupa primele lansari iar cel de-a doi-lea l-am tinut cateva luni pe mulineta si l-am dat jos cand am constatat ca nu mai tinea la nod.
Asa ca sfatul meu e sa fugi de firele gen crystal - cel putin mie mi-au facut o impresie foarte proasta. Oricum chiar daca scrie pe ele crystal tot fire textile sunt si nu sunt mai transparente decat alte culori ... parerea mea.
taicanoe
hârşit în rele

Locaţie: Resita jud. Caras-Severin

Re: Textil la clean: etern si fascinant ca Romania

Mesajde Gerula pe Februarie 19th, 2009, 1:11 am

Eu aveam de gand sa-mi cumpar fireline crystal, pana l-am pipait in magazin :lol: . E sarmos si nu mi se pare cu nimic mai transparent decat textilele obisnuite.
Gerula
Site Admin

Locaţie: Bucuresti

Re: Firele Crystal: pro si contra

Mesajde nucus pe Martie 1st, 2009, 4:00 pm

extrem de slab la nod.
nucus
trecut prin multe

Mesajde Jedi pe Martie 1st, 2009, 8:32 pm

Poate ne detaliaza nea Jean despre Spiderwire Ultracast invisible.Pipait e subtirel ,neted si alunecos.
Jedi
hârşit în rele

Locaţie: Montreal

Mesajde Jean Scurtu pe Martie 1st, 2009, 10:07 pm

Cand a aparut prima data FIRELINE CRYSTAL,ca sa il compar cu FIRELINE SMOKE,am luat in magazin o rola de CRYSTAL 4LB. si o rola de SMOKE 4LB..Le-am legat bucla in bucla si am incercat sa vad care se rupe.Am facut testul de vreo 4 ori si intotdeauna s-a rupt CRYSTAL-ul,asa ca nu m-a mai interesat acest fir.Poate ca multi se iau dupa nime crezand ca firul CRYSTAL e invizibil in apa ,dar nu e asa el fiind un fir opac destrul de vizibil.Daca mai tineti minte (cei mai in varsta ),firul mono francez "NACRITA" facut de firma TORTUE era fumuriu si nu deranja pesti cu nimic din contra.

Referitor la SPIDERWIRE ULTRACAST CRYSTAL nu am fost curios eu pescuind cu mare satisfactie de cand a aparut pe piata cu cel verde de 10lb..Am mai spus ca e subtire ,mai subtire ca POWER PRO de 8lb. si ca eu folosind mulinete SS1300 arunc cu SPIDERWIRE ULRACAST de 10lb. ,la aceeasi distanta ca si cu SPIDERWIRE STEALTH de 6lb(folosind aceeasi greutate).Insasi numele "ULTRACAST" iti spune cum arunci cu acest fir.
Din pacate am pescuit cu SPIDERWIRE ULTRACAST de 6lb.,un fir prost dupa parerea mea ,ce nu il recomand la nimeni,dar cel de 10lb. este un fir textil super.Probabil ca si cele cu rezistenta mai mare de 10lb. sunt la fel de bune ( eu nu pescuiesc deocamdata cu fir mai tare de 10lb. deoarece nu am nevoie la pescuitul practicat de mine),dar nepescuind cu ele doar presupun ca sunt la fel de bune fara a fi sigur de aceasta.

Referitor la culoarea firului daca pescuiesti direct cu FIRELINE SMOKE la calcan prinzi f. bine ,dar daca folosesti acelas FIRELINE ,dar de culoare galbena nu ai trasaturi.
Nu o spun din experienta mea deoarece eu intotdeauna folosesc leader fluorocarbon,dar un renumit pescar texan si scriitor de articole referitoare la pescuit ,numit CHESTER MOORE,a constatat aceasta cand el pescuia din barca la calcan direct cu FIRELINE SMOKE,iar prietenul lui direct cu FIRELINE FLAME GREEN.
El prindea calcan cu FIRELINE SMOKE ,iar prietenul lui ,in acelas loc nu avea nici un atac.Cand acesta a schimbat FIRELINE FLAME GREEN cu FIRELINE SMOKE a inceput sa prinda si el.

Jean Scurtu
"BORN TO FISH ,FORCED TO WORK"
Jean Scurtu
hârşit în rele

Locaţie: Houston,Tx.

Mesajde Gerula pe Martie 2nd, 2009, 10:54 am

Eu unul nu cred ca are cum sa apara prea curand vreun multifilament "invizibil". Si daca impletesti cateva fire de fluorcarbon foarte subtire, multifilamentul astfel obtinut se vede in apa de la o posta. Nu mai vorbesc de cat de "mladios" este :lol: :lol: :lol:
Gerula
Site Admin

Mesajde Jedi pe Martie 2nd, 2009, 1:20 pm

Cu invizibilitatea vad ca-i praf in ochi. Dar nu stiu ce naiba le-au facut ,ca lumea nu-i multumita .Se rup usor,imbatrinesc repede,nu tin la nod ca celelalte.Ciudat.
Jedi
hârşit în rele

Locaţie: Montreal

Mesajde taicanoe pe Martie 2nd, 2009, 5:02 pm

:lol: da, da e invizibile :lol:
taicanoe
hârşit în rele

Locaţie: Resita jud. Caras-Severin

Mesajde Gerula pe Martie 3rd, 2009, 1:22 pm

Conteaza mult si provenineta :D . Eu as baga mana in foc ca multe din firele care se vand pe piata romaneasca sunt contrafacute. Am luat odata un fireline de 10 lbs de-aici, si jurai ca dai cu sarma prin inele, asa facea :lol: . De atunci nu mai cumpar fir decat de afara.
Gerula
Site Admin

Mesajde SirJones pe Martie 5th, 2009, 9:43 am

L-am pipait si mi sa parut foarte sarmos ala de 0,08 statea ca parul. Nu il recomand . Cred ca culoarea smoke sau green a mai buna cel putin pe apei semitulburi decat crystalul asta care e mai mult alb decat transparent.
SirJones
membru nou

Înapoi la Echipamente