Fir textil DAIWA SAMURAI

Lansete, mulinete, naluci, forfacuri, gripuri, barci, motoare samd

Fir textil DAIWA SAMURAI

Mesajde Jean Scurtu pe Iunie 2nd, 2009, 8:45 pm

In incercarile mele de a gasi un fir textil subtire si bun eram f. curios sa vad cum se prezinta DAIWA SAMURAI.Nu voiam sa cumpar deoarece se face doar de la 18lb. in sus si eu pescuiesc de obicei cu fire textile 10lb. cele mai groase ,dar de cele mai multe ori cu FIRELINE SMOKE 4LB.,SPIDERWIRE STEALTH 6LB..
Mai nou deoarece cu aceeasi greutate cu SPIDERWIRE ULTRACAST 10LB.,arunc la aceeasi distanta ca si cu SPIDERWIRE STEALTH 6LB.,pescuiesc destul de des cu ULTRACAST 10LB. ca mai salvez niste jig-uri din agataturi.

Am un prieten,un pescar negru f. bun cu care mai am schimb de opinii pe linia pescuitului.El a cumparat un fir DAIWA SAMURAI de 18lb.si il lauda nemai pomenit de mult spunand ca e f. subtire si ca arunca f. usor departe cu el.Pescuieste ca si mine numai cu mulinete spinning.
Problema e ca in magazinele din Houston(inclusiv BASS PRO) nu gasesti acest fir ca sa-l poti vedea prima data si apoi sa te decizi daca il cumperi sau nu ca e un fir destul de scump peste $35 o rola.

Lunea trecuta amicul meu negru a venit la mine acasa deoarece voia sa vada si sa cumpere un bat lung de la mine.Spre norocul meu in masina avea si mulineta pe care avea firul DAIWA SAMURAI 18LB. si l-am rugat sa mi-l arate si sa-l testez.Inainte cu cateva zile la telefon i-am spus ca eu cred ca firul meu ULTRACAST e mai tare decat firul lui DAIWA SAMURAI 18LB.
DAIWA SAMURAI 18LB. e un fir f. suplu ,cu care poti arunca departe f. usor,dar nu era cum spunea amicul meu mai subtire ca ULTRACAST 10LB. ci la fel de subtire(ochiometric).

Surpriza lui a avut loc cand de mai multe ori legand bucla in bucla(acelas nod la bucle)cele doua fire a putut constata ca eu am dreptate,firul ULTRACAST 10LB.rupand intotdeauna firul lui DAIWA SAMURAI 18LB.

Ca rezistenta firul textil DAIWA SAMURAI e supra dimensionat,la fel cum majoritatea firelor textile americane sunt subdimensionate.Avantajul firului DAIWA SAMURAI e ca fiind impletit din 8 fascicole e aproape rotund si datorita supletii lui se pot face aruncari mai lungi si nu face galagie trecand prin inele.

Ce ma interesa pe mine era ca sa gasesc un fir textil ce la acelas diametru e mai rezistent si de aceea pot spune dupa peste 3 ani de pescuit cu SPIDER WIRE ULTRACAST 10LB. ca acesta e un fir excelent si cu care (o spune si numele de ULTRACAST),pot realiza aruncari f. lungi.

Eram tentat sa cumpar firul textil DAIWA TD SENSOR de 4lb.,un fir matasos f. subtire si f. scump(din Australia ca aici nu se gaseste),dar afland ca FIRELINE SMOKE 4LB. e mai rezistent la rupere decat DAIWA TD SENSOR am renuntat ( nu are rost ca pe o rola DAIWA sa platesc peste $60 cand cu $10 cumpar o rola de FIRELINE SMOKE ce imi face acelas serviciu si care practic mie in ultimii 15 ani mi-a adus multe satisfactii la pescuit).

Din pacate desi firul ULTRACAST e un fir excelent,multi pescari prefera POWER PRO desi ULTRACAST 10LB e mai subtire ca diametru comparativ cu POWER PRO de 8lb.si normal mai rezistent.

Jean Scurtu
"BORN TO FISH ,FORCED TO WORK"
Jean Scurtu
hârşit în rele

Locaţie: Houston,Tx.

Re: Fir textil DAIWA SAMURAI

Mesajde tudor pe Iunie 2nd, 2009, 10:00 pm

M-ai facut curios Jeane. O sa comand niste Ultracast. ;) Multumesc !
tudor
hârşit în rele

Mesajde Jean Scurtu pe Iunie 4th, 2009, 3:26 am

tudor scrie:M-ai facut curios Jeane. O sa comand niste Ultracast. ;) Multumesc !

Tudor,

Crede-ma ca firul e bun ,pescuiesc cu el de cand a aparut (cca.3-4 ani)si sunt f. multumit.Ma refer la cel de 10lb.,ca de exemplu cel de 6lb. nu mi-a placut.Nu stiu cum e cel peste 10lb.....

Spune-mi de care vrei si iti trimit cu placere ca sa-ti faci o parere.Si azi am pescuit cu acel ULTRACAST ce e pe mulineta SS 1300 de 3-4 ani si am prins cred ca limita zilnica de 10 la pastravi de mare(nu i-am numarat sunt in cooler acoperiti cu gheata) in apa iute,cu valuri la ROLLOVER PASS.

Daca nu eram multumit de fir nu pescuiam atatia ani cu el,il schimbam rapid.Pacat ca nu e impletit din 6-8 fascicole,dar deocamdata eu sunt f. multumit de el.
Ce pot sa mai adaug e ca ULTRACAST 10LB. "rupe" SEAGUAR CARBON PRO FLUOROCARBON de 15lb.folosit de mine ca leader.

Numai bine ,

Jean
Jean Scurtu
hârşit în rele

Mesajde Gerula pe Iunie 4th, 2009, 10:24 am

Nea Jeane, inteleg ca se face un pic panglica, nu? Cam ce latime maxima are cand a ajuns in stadiul asta?
Gerula
Site Admin

Locaţie: Bucuresti

Mesajde Jean Scurtu pe Iunie 4th, 2009, 7:35 pm

Nu e ca FIRELINE,nu se face "panglica" si pescuiesc cu el de peste 3 ani,e un fir bun de aceea ii fac reclama,dar ma refer numai la cel de 10lb.ca nu am pescuit cu fire ULTRACAST cu rezistenta peste 10lb.Am spus ca ULTRACAST de 10lb. e mai subtire ca POWER PRO de 8lb.

Jean Scurtu
Jean Scurtu
hârşit în rele

Mesajde Gerula pe Iunie 4th, 2009, 7:52 pm

Vazusem azi la targ spiderwire ultracast, dar cel mai subtire pe care-l aveau era rated la 9,7kg. Oricum, parea destul de subtire, semnificativ mai subtire decat ripcord SI de 15lbs.

Te intrebam daca se face panglica pentru ca ai spus "Pacat ca nu e impletit din 6-8 fascicole" si la asta m-a dus gandul imediat.
Gerula
Site Admin

Mesajde tudor pe Iunie 4th, 2009, 9:20 pm

Merci Jean,

Dar am gasit ce trebuie pe ebay. :handgestures-thumbup:

Numai bine,

Tudor
tudor
hârşit în rele

Mesajde Jedi pe Iunie 5th, 2009, 1:08 am

Am cazut si eu prada curiozitatii dar pentru Daiwa Samurai.Mi-a iesit in cale un magazin azi si am luat de 20 de livre ( 10 kg).Am apucat sa-l pipai doar si-mi pare foarte neded si molicel.Mai vad acu pe rola ca-i de 0,22 mm.
Jedi
hârşit în rele

Locaţie: Montreal

Mesajde Jedi pe Iunie 5th, 2009, 2:17 am

Nu stiu daca simtul vizual si tactil ma inseala dar Samuraiul de 20 nu mi se pare mai gros decit Stren Sonic Braid de 10 ....!!!!....Dimpotriva chiar , e mai compact si rotund.Nu stiu ce se poate banui din poza.Aveau si de 15 ; 18 ; 20 ; 30 ; si 50 lb
Ataşamente
re8.jpg
Samurai vs Stren Sonic Braid
Jedi
hârşit în rele

Mesajde Gerula pe Iunie 21st, 2009, 11:28 pm

Ai spiderwire ultracast de 10? Poti compara dimetrul?
Gerula
Site Admin

Mesajde Jedi pe Iunie 22nd, 2009, 1:55 am

Gerula scrie:Ai spiderwire ultracast de 10? Poti compara dimetrul?
Nu am ultracastul.Doar EZ Braid, da-i de 30 si comparatia nu are rost intre ele . :D
Jedi
hârşit în rele

Mesajde taicanoe pe Iunie 22nd, 2009, 9:41 am

Am luar de la Arrow - importator de Spiderwire UltraCast - un fir ESU12Y-110 de 0,12 mm diametru si pe rola scrie ca tine 9,1 kg. ... asta ar veni cam 20 Lbs. ... mai subtire nu am ca l-as fi masurat.
taicanoe
hârşit în rele

Locaţie: Resita jud. Caras-Severin

Mesajde Gerula pe Iunie 22nd, 2009, 9:52 am

Tot asta de care zici tu era cel mai subtire pe care-l aveau cei de la Mimteam si la targ. Am impresia ca mai subtire nu au importat, cel putin deocamdata.
Gerula
Site Admin

Mesajde Jean Scurtu pe Iunie 22nd, 2009, 8:47 pm

Adrian,

Am scris eu deja ca ochiometric DAIWA SAMURAI DE 18LB. e la fel de subtire ca si SPIDERWIRE ULTRACAST de 10lb.,e mai flexibil,mai "matasos" dar SPIDERWIRE ULTRACAST de 10 lb. e mai tare,rupand DAIWA SAMURAI de 18lb.,deci nu are rost sa platesti aproape dublu pt. un fir ce ca rezistenta ,la aproximativ acelas diametru,e mai slab ,firma producatoare supraestimand rezistenta.
Aproape toate firele textile americane ca rezistenta sunt subevaluate,dar pe mine dupa cum am mai spus ma intereseaza firul ce e cel mai subtire ,dar cu rezistenta cea mai mare(si cred ca nu numai eu gandesc asa).

Jean Scurtu
Jean Scurtu
hârşit în rele

Mesajde Gerula pe Iunie 23rd, 2009, 2:21 pm

Ai dreptate nea Jeane. Absurditatea e ca, la noi, firul Spiderwire Ultracast de 10lbs nu-l aduce importatorul.
Gerula
Site Admin

Înapoi la Echipamente