de Jean Scurtu pe Iunie 2nd, 2009, 8:45 pm
In incercarile mele de a gasi un fir textil subtire si bun eram f. curios sa vad cum se prezinta DAIWA SAMURAI.Nu voiam sa cumpar deoarece se face doar de la 18lb. in sus si eu pescuiesc de obicei cu fire textile 10lb. cele mai groase ,dar de cele mai multe ori cu FIRELINE SMOKE 4LB.,SPIDERWIRE STEALTH 6LB..
Mai nou deoarece cu aceeasi greutate cu SPIDERWIRE ULTRACAST 10LB.,arunc la aceeasi distanta ca si cu SPIDERWIRE STEALTH 6LB.,pescuiesc destul de des cu ULTRACAST 10LB. ca mai salvez niste jig-uri din agataturi.
Am un prieten,un pescar negru f. bun cu care mai am schimb de opinii pe linia pescuitului.El a cumparat un fir DAIWA SAMURAI de 18lb.si il lauda nemai pomenit de mult spunand ca e f. subtire si ca arunca f. usor departe cu el.Pescuieste ca si mine numai cu mulinete spinning.
Problema e ca in magazinele din Houston(inclusiv BASS PRO) nu gasesti acest fir ca sa-l poti vedea prima data si apoi sa te decizi daca il cumperi sau nu ca e un fir destul de scump peste $35 o rola.
Lunea trecuta amicul meu negru a venit la mine acasa deoarece voia sa vada si sa cumpere un bat lung de la mine.Spre norocul meu in masina avea si mulineta pe care avea firul DAIWA SAMURAI 18LB. si l-am rugat sa mi-l arate si sa-l testez.Inainte cu cateva zile la telefon i-am spus ca eu cred ca firul meu ULTRACAST e mai tare decat firul lui DAIWA SAMURAI 18LB.
DAIWA SAMURAI 18LB. e un fir f. suplu ,cu care poti arunca departe f. usor,dar nu era cum spunea amicul meu mai subtire ca ULTRACAST 10LB. ci la fel de subtire(ochiometric).
Surpriza lui a avut loc cand de mai multe ori legand bucla in bucla(acelas nod la bucle)cele doua fire a putut constata ca eu am dreptate,firul ULTRACAST 10LB.rupand intotdeauna firul lui DAIWA SAMURAI 18LB.
Ca rezistenta firul textil DAIWA SAMURAI e supra dimensionat,la fel cum majoritatea firelor textile americane sunt subdimensionate.Avantajul firului DAIWA SAMURAI e ca fiind impletit din 8 fascicole e aproape rotund si datorita supletii lui se pot face aruncari mai lungi si nu face galagie trecand prin inele.
Ce ma interesa pe mine era ca sa gasesc un fir textil ce la acelas diametru e mai rezistent si de aceea pot spune dupa peste 3 ani de pescuit cu SPIDER WIRE ULTRACAST 10LB. ca acesta e un fir excelent si cu care (o spune si numele de ULTRACAST),pot realiza aruncari f. lungi.
Eram tentat sa cumpar firul textil DAIWA TD SENSOR de 4lb.,un fir matasos f. subtire si f. scump(din Australia ca aici nu se gaseste),dar afland ca FIRELINE SMOKE 4LB. e mai rezistent la rupere decat DAIWA TD SENSOR am renuntat ( nu are rost ca pe o rola DAIWA sa platesc peste $60 cand cu $10 cumpar o rola de FIRELINE SMOKE ce imi face acelas serviciu si care practic mie in ultimii 15 ani mi-a adus multe satisfactii la pescuit).
Din pacate desi firul ULTRACAST e un fir excelent,multi pescari prefera POWER PRO desi ULTRACAST 10LB e mai subtire ca diametru comparativ cu POWER PRO de 8lb.si normal mai rezistent.
Jean Scurtu
"BORN TO FISH ,FORCED TO WORK"