Echipament de fly pentru incepatori

Lansete, mulinete, naluci, forfacuri, gripuri, barci, motoare samd

Re: Echipament de fly pentru incepatori

Mesajde dragos74 pe Noiembrie 14th, 2008, 6:34 pm

am vazut si eu mai demult batul ala la carefura si i-am zis lui eugen de el ca era interesant ...oricine poate sa se apuce de fly cu el :!:
dragos74
membru nou

Mesajde eugen pe Noiembrie 14th, 2008, 6:42 pm

ilie,
stiu mai bine decat crezi ce vrei tu. si eu m-am apucat de pescuit la musca taman din cauza de avat.

nu mai gandi pe termen scurt. treaba-i foarte simpla, nu ai nici cea mai vaga idee cat de misto poate sa fie. cu varga de musca ai descoperi din nou ca poate sa fie super sa dai si la caras si la rosioara plus la orice rapitori vrea muschiu tau. cand iti zic sa lasi prejudecatile deoparte si sa asculti la ai batrani nu este asa ca-s eu vorbaret din fire. incerc sa te ajut sa pleci cu dreptul. ia-o incet ca e mai bine.

nu-s gerula sa umblu cu logica si argumente zdrobitoare (in fine, numa' in discutii la misto). :D deci no, ma asculti sau nu, treaba ta.

foarte multi prieteni de-ai mei cu ceva ani in urma si-au dorit o arma pentru zilele alea si niciunul dintre aia nu a prins macar un avat pana azi. asta poate si pentru ca in loc sa le zic ce-ti spun tie acum le-am trimis poze si i-am aburit povestind doar partea frumoasa, convins fiind ca vor pati exact ca mine.

daca te gandesti la ziua de maine cand o sa iti cumperi muste de la vreunu' si cand, dotat fiind, vei scoate varga de musca cand nu poti prinde la vobler sau popper sau whatever si-ai sa il rupi in doua, pare rau sa te dezamagesc. ain't gonna happen.
eugen
trecut prin multe

Mesajde miky pe Noiembrie 14th, 2008, 6:47 pm

ilie scrie:... nu o sa ma vezi umbland dupa lipani,pastravi sau altceva pe ape de munte.

ufff... m-am linistit ! pentru o clipa incepusem sa ma tem ! :lol: :lol: :lol:
ilie scrie: Eugen,
Sunt zile cand avatul itzi bate la picioare,vorba aia ,te mai si improasca.Astea sunt zilele cand nu vrea nimic din trusa.Pentru astfel de zile incerc sa ma pregatesc eu... Atat.Nu e complicat,nu?

Nuuu, deloc ! totusi pentru cazuri de-astea Eugen e cel mai indicat sa iti arate... el stie perfect cum sa te faca sa fii sigur ca nu-l prinzi :lol: :lol: :lol:
miky
membru nou

Mesajde Gerula pe Noiembrie 14th, 2008, 6:50 pm

dragos74 scrie:am vazut si eu mai demult batul ala la carefura si i-am zis lui eugen de el ca era interesant ...oricine poate sa se apuce de fly cu el :!:

Pai pana la urma era sau nu era Odyssey ? Vad ca parerile sunt impartite :D .
Gerula
Site Admin

Locaţie: Bucuresti

Mesajde eugen pe Noiembrie 14th, 2008, 6:53 pm

miky,

:clap: :D
eugen
trecut prin multe

Mesajde ilie pe Noiembrie 14th, 2008, 6:58 pm

Miky;
La munte nu ma pot zgai asa cum vreau in aparat,imi vine bradu in ochi :lol: Cat despre avat ce naiba doar nu o fi chiar asa smecher,sau om fi noi prea :text-blondmoment:De fapt trebuia sa incep altfel:baieti,vreau sa nu prind avat,ma puteti ajuta? :lol: :lol:
http://www.youtube.com/watch?v=bZrBaSXUJyQ&feature=related
ilie
trecut prin multe

Locaţie: sibiu

Mesajde eugen pe Noiembrie 14th, 2008, 7:11 pm

de multe ori este stupid de simplu la musca. atata ca tree sa ajungi la el constant, ca sa poti avea multe partide de-ale normale cu doi trei sau no fish, ca sa ai rabdare fara frustrari pana prinzi o zi din aia.e limpede ca esti capos. ceea ce intr-un fel e un semn bun. :)

ce sa zic, tu stii, ia-ti fir, ia-ti lanseta si baga. iti aduc eu muste ca sa ai cu ce. sorry, nu pe bani, va trebui sa le accepti cadou.
eugen
trecut prin multe

Mesajde ilie pe Noiembrie 14th, 2008, 9:30 pm

:banana-jumprope: :banana-jumprope: :banana-jumprope: Sa vezi distractia naibii :lol: :lol: Banuiesc ca vom fi trei :lol: :lol:
ilie
trecut prin multe

Mesajde dragos74 pe Noiembrie 14th, 2008, 10:27 pm

Mai baieti ...mai baieti mai...o sa prindeti voi.....
....o puta ....daca nu sunt si eu cu voi ...asa caaa....
....bagati-va mintile-n cap :twisted:
dragos74
membru nou

Mesajde dragos74 pe Noiembrie 14th, 2008, 11:23 pm

de fapt ilie a nimerit perfect ...ve-ti arata fix ca respectivele...:banana-jumprope: :banana-jumprope: :banana-jumprope:

:clap:
dragos74
membru nou

Mesajde buldo pe Noiembrie 14th, 2008, 11:28 pm

Salutare baieti dragi, shtiu ca va fost dor de mine si natzi putut dormi bine de lipsa mea!!!
Iata ca mam intors dupa o pribegie banata si nedreapta impartzita necinstit de jmecherul de admin. Il iert, nu-i bai, ca sunt un suflet iertatoriu si cu inima jeneroasa
Dar sa trecem drept la obectul muncii

ilie scrie:
Chiar nu aveam nevoie,iar de la anu promit ca o sa-mi iau tenesi,asa de dragul satenilor.Si oricum imi pare rau ca am deschis discutia despre fly,cine vrea ceva cu adevarat,va reusi si singur.Sa fiti sanatosi.

Ilie fi atansion la mine ca te invatz eu ce trebuie sa faci si cum sa faci. Am priceput ca te mana o dorintza nemasurabila de a fraieri avatzii si clenii la musca. Ashtia sunt gelosi ca tu ai atata timp liber ( dupa cum am priceput daca pricepui bine)si bagi ca la coasa cu spinningu de le tremura solzii dihaniilor de avatzi si monshtrilor de cleni.
Cum sunt convins ca nu ai nevoie de ajutor in privintza acestei mari subspecialitatzi a pescuitului ce se chiama muscaritul pentru ca tu simtzi rapid tot ce se petrece in apa shi cum gandeste peshtele inca din stadiul de icra, cu placere deosebita si inalta onoare dar plin de umilintza iti ofer cunoshtintzele mele pastrate din mosi stramosi in alegera echipamentului

Unditza: ce carboane, ce bambusuri , ce fibre de sticla ce ? asteas nishte joarde, neshte coarde de unditze de nu merita atansionul. Sfatul bunicului : mergi pe clar de ianuarie sau inceput de februarie si ginesti locul cel mai des in alun, taman unde doarme mistretzul. Acolo tai, dintr-o lovitura cateva rude frumoase si drepte de alun. Le iei repede si fugi, sa nu cumva sa trezesti mistretzu si sa patzesti precum Harap Alb cand fura salatele din gradina ursului. Acu astea-s cele mai tari betze, dar ele trebuie rodbuildizate la marea arta, nu tantalaisme de-a piramidonului ( prietenii stiu de ce ;) ). Deci iei rudele de alun si le pui la uscat toata iarna in pod, cu ceva greutatzi agatzate de ele, sa atarne si astfel sa se usuce. cand a trecut iarna, le iei frumos si le pui la streashina stupilor. Aici e un mare secret si sper ca duhu' bunicului meu sa nu se supere pe mine ca itz destainui un asemenea secret, stand minunile astea, giuvaierurile de alun fix la streashina stupului, albina cand iese dimineatza sa se intinda la soare trage un pishu direct pe ele. Mai picura neshte ceara de-a lor si sa vezi tu ce vax primeste, ce patina frumoasa si de efect precum cristalele Zvarowski. Asa ca dupa o iarna, o vara si inca o iarna ies neshte meshtesugite de lansete de se balbaie peshtii de emotzie cand le vad umbra. Adica le pierde piuitul, zau asa ;)

Firul. Aici e un secret de neimaginat. tampenie fire de matase, facaturi shi alea de plastic, nu mai shtie omul bine intentzionat pe ce sa cheltuiasca banutzu cu grija fentat de ochii vigilentzi ai hapsanei de neveste. Asa ca shi un cent atent salvat de varsarea la bugetul familiei este nepretzuit! Firul magic ce nu sperie peshtele cand cade pe apa, nu deranjeaza umbra si care in fapt shi defapt e stealth e firul facut din matz de oaie! 8-) :ugeek: Dar sa nu mai zici la nimeni, trebuie sa pazeshti cu strajnicie acest secret :shifty: . Se cheama catgut si poate fi facut dupa profilul conic . Simplu si eficient, silentios, e cel mai de efect , ce mai , un magnet, vin peshtii de departe sa il vada cum cade pe apa.
Itzi spun io, nu ai nevoie de iegsperientza, de cetitul apei, de pasiunea si dramu de nebunie pentru apele susurande ale muntzilor. Sa ai ruda asta de alun si firul sus numit bahi in boala orice purtator frustrat de Seigi sau de Luumis!!
Miluneta. Vax Loop, vax Hardy, vax Tibor. Shi aici e un secret. Firul din matza de oaie nu sta bine pe asha ceva. Musai sa bagi in maneru rudei mladioase de alun doua cuie. Dar le batzi la marele fix, cuie de alea la 0.08bucata si musai le batzi la 20cm intre ele. Pe iele sta firul la marele shtou!!!

Gata, ca nu vreau sa obosesc audientza, in numarul viitor va spun eu despre echipament, waderi, vesta, mushte ( zmeurica e cea mai tare - merge si la buldo ;) )
buldo
membru nou

Mesajde buldo pe Noiembrie 14th, 2008, 11:31 pm

im mod normal nu ash fi spus lucrurile astea dar netrebnicul de Miky se crede atotstiutor si si-a permis, tzie Ilie, sa itzi dea lectzii despre civitate si buna purtare. Asha ca nu m-am putut rabda sa nu intervin si sa fiu la obiectu topicului, nu ca altzii ce ar trebui banatzi ca nu discuta precis si consecvent la obiectu muncii atent trasat prin titlul topicului :!:
buldo
membru nou

Mesajde ilie pe Noiembrie 14th, 2008, 11:55 pm

Si eu cand ziceam de diagonale si patratele se supara lumea.Si ca sa fi tu linistit,acu plec in padure,bineinteles dupa ce tai oaia si gatui albina pana saliveaza.Despre cuie nu-i problema,am o masina de genul asta,vorba aia bate cuie,....... :lol: :lol: :lol: Nu pot sa zic mai departe ca nu e civilizat si nu duc lipsa de buna crestere. ;)
PS:Somn usor si pasarele.
Ultima oară modificat de ilie pe Noiembrie 14th, 2008, 11:56 pm, modificat 1 dată în total.
ilie
trecut prin multe

Mesajde eugen pe Noiembrie 14th, 2008, 11:56 pm

buldo,

vad ca tu vrei sa incingi prietenie cu ilie, dar sincer nu cred ca te apreciaza. ca spinner si practicant activ de C&R, este greu sa te intorci la ce sugerezi tu, cat de cat trebuie niste scule care sa arate bine.

iti explic si de ce: daca nu aduci peste acasa, nevasta incepe sa scartaie ca bagi vrajeala si numa' la peste n-ai fost. prietenii, la fel, ce fel de pescar esti tu daca nici n-ai traista la tine. si atunci, se practica fotografia. arta fotografica, mai precis.

sunt tot felu de trucuri, cum sa impingi pestele in fata si sa tii degetele sa nu para mainile prea mari, cum sa alegi petecu de iarba pe care asezi frumos namila langa mulineta. la nivel de astfel de detalii se fac apoi diferente intre pestii prinsi si eliberati. tu nu intelegi chestiile astea.

realmente ar arata urat sa faci poze la pesti asa, langa doua cuie intr-o creanga. este o sugestie de om primitiv, imi cer scuze, sper sa nu te simti jignit pe nedrept. eu unul sunt convins ca tu duci mult peste acasa si de aceea nu ai simtit niciodata nevoia sa faci fotografii sau sa filmezi si sa pui pe you tube.

ma bucur ca ai revenit. ban-ul tau a fost pe nedrept. sunt foarte sigur ca in timp colegii de forum te vor ajuta sa intelegi ca exista si altfel de pescuit decat cel pe care il practici tu.

pentru inceput, ai putea incerca sa practici SC&R, adica selective canci and release, un stil care iti permite sa mai asculti din cand in cand cum sfaraie pastravul in tigaie si in acelasi timp sa dormi linistit noaptea, fara a mai fi judecat pentru faptele tale de colegii de forum. parerea mea!
eugen
trecut prin multe

Mesajde buldo pe Noiembrie 15th, 2008, 12:05 am

Domnu; Eugen, am auzit ca baietzii de aici graiesc ca suntetzi un priceput si un mare iubitoriu de arta fina care este pescuitul asta cu biciul, pardon, cu musca.
Eu, cum sunt mai fomist de felul meu sunt adeptul sistemului Filet&release.
Asa ca eu spun cinstit ca apreciez plachia de crap si pana de somn la gratar. Io nus cu peshti eliberatzi, adica faza cu eliberatul o fac direct in farfurie sau in ceaun. Nu sunt genul de pescar barosan ce se fotografiaza cu peshtii in plina campanie de eliberare, eu fac poze direct cu ei pe iarba in rigor mortis pe testate!
buldo
membru nou

Mesajde eugen pe Noiembrie 15th, 2008, 12:16 am

domn esti tu! :) (adica sa lasam politeturile)

nu am nici cea mai mica indoiala ca ceea ce spui este adevarat. spuneam doar ca precis nu esti chiar fara speranta. pe undeva, toti am trecut prin faza asta. probabil la tine dureaza ceva mai mult. sigur tu nu stii cat de bine se poate prinde la o singura lanseta, fara sa cari dupa tine cutii de rame si sa iti ramana mamaliga sub unghii. mai stai pe aici, sunt cativa baieti de la care ai foarte multe de invatat.

nu eu, imi pare rau, mie nu-mi plac chestiile astea.
eugen
trecut prin multe

Mesajde buldo pe Noiembrie 15th, 2008, 12:21 am

Eu va admir naivitatea de a iubi frumosul, solzul peshtelui ce straluce ca un juvaier in raza soarelui la apus!. Fratzilor io nu-s din gama asta, pozele mele v sunt de om simplu, de tabaragist sadea. Nu sunt io cu poze artistice, imi pare rau, dar oricum sunt mandru de ele ca e peshte nu limbrici ca la unii! No ofence :mrgreen:
buldo
membru nou

Mesajde dragos74 pe Noiembrie 15th, 2008, 12:34 am

plachii si fileuri....cred ca visati....nu mai are loc nimeni la Mcdonalds de voi...cel putin eu unul asta am facut in seara asta si de atunci nu ma mai ia somnul...
...ori poate va-ti facut datoria fata de neveste si acum intr-un moment de respiro dupa atatea trairi in sanul familiei ati dat fuga sa va refugiati in lumea pescuitului virtual ...la fel de virtual precum plachiile lui buldo :liar:
ehe dar visele abia de acu in colo sosesc....in speranta ca nu o sa visez taman bunicul lui buldo cum statea cu nuiaua in mana sa nu rateze muscoiul tinta (sau parca era albina... :think: )
dragos74
membru nou

Mesajde Gerula pe Noiembrie 15th, 2008, 12:51 am

Buldo, ti-am dat aici un ultim avertisment viewtopic.php?f=16&t=156 . Daca mai continui pe linia povestilor despre fileuri la orice topic si sectiune, urmatoarea sanctiune va fi banarea pe termen nelimitat.

Desigur insa, ca sa nu-i las pe baieti fara jucaria lor favorita, iti voi lasa acces la Crasma, unde n-o sa se supere nimeni daca umpli locul de fileuri, scorobeti, pastravi prinsi pe pom in doua cuie dupa ce au fost luati la icra samd :lol:
Gerula
Site Admin

Locaţie: Bucuresti

Mesajde miky pe Noiembrie 15th, 2008, 9:25 am

buldo scrie:im mod normal nu ash fi spus lucrurile astea dar netrebnicul de Miky se crede atotstiutor...

Ma Buldo tu esti ofticat ca in sapte zile cat ai lipsit io am luat avans serios... acuma na, ce vrei, am profitat si io...
deci baieti,
is doua chestii aici:
1) Eugene, tu ai remarcat bine, Buldo vrea sa bage prietenie cu Ilie, dar stii de ce ?
pentru ca prin zona lu' Buldo nu mai este peste, s-o mancat prea multe plachii, fileuri si saramuri, si acuma o inceput sa umble prin tara in cautare de locuri noi, cu potential... asa ca bantuie de colo colo si cauta amatori sa ii invete. maram... ori daca Ilie spune ca sar avatii sa te stropeasca, asta-i ca magnetu" pentru un tip de teapa lui Buldo, care deja cred ca-si ascute carligele si-si lustruieste tigaia...
eu pana acum ziceam ca-l stiu pe Buldo, dar acum nu mai sunt sigur (totusi Buldo nu e Fario :lol: )... pentru ca is mai multi Buldo... de pilda nu sunt 10 zile de cand un intreg batalion de "Buldo", se dadeau cu barcile in coada unui baraj pe aici pe olt, vreo 30-40 de barci, ca intr-o zi frumoasa pe lacul de la muzeul din Dumbrava in plimbare...
baietii s-or indestulat la stiuca, macel or facut si tot ce-or prins in maioneza sau rasol o sfarsit... daca incercai pe mal sa-l desconspiri pe Buldo deruta era mare ca venira numai cu masini de BV si VL,... un sibian n-avea loc printre ei, si era inghesuiala mare acolo... deci ca un prim pas in desconspirarea lui Buldo va spun io ca e ori din Brasov ori din Valcea,... din Sibiu nu e sigur...
2) in interventia lui, totusi Buldo o scapat si niste lucruri interesante on topic,...
e drept ca pentru incepatorii de azi in fly, nu face valoare sa nu incepi cu scule profi, de firma, carboane varfuri de serie in stiinta si tehnica, insa poate fi fun si pe undeva va veni o vreme cand o moda retro va prinde radacini si la noi...
atunci cand ne vom fi plictisit de Sageuri si Loomisuri sau altele, e bine sa stim cum se incropea un bat custom in trecuturile primordiale ale fly-ului...
treaba cu alunul si cu catgutul chiar daca par spuse la misto in gura lui Buldo, care oricum nu da la asa ceva, ca alea-s pentru fly, ori el poate cel mult "la buldo", daca nu rama si scorobeti, deci treaba e reala, si pe un topic de incepatori e utila... uneori e bine sa stim si de la ce s-a plecat... si credeti-ma catgutul ala zbura misto, pe bune... io am dat cu asa ceva...
chestia cu cele doua cuie e totusi cam "peisana"...
Ultima oară modificat de miky pe Noiembrie 15th, 2008, 9:34 am, modificat 1 dată în total.
miky
membru nou

AnteriorUrmătorul

Înapoi la Echipamente