Salutare baieti dragi, shtiu ca va fost dor de mine si natzi putut dormi bine de lipsa mea!!!
Iata ca mam intors dupa o pribegie banata si nedreapta impartzita necinstit de jmecherul de admin. Il iert, nu-i bai, ca sunt un suflet iertatoriu si cu inima jeneroasa
Dar sa trecem drept la obectul muncii
ilie scrie:
Chiar nu aveam nevoie,iar de la anu promit ca o sa-mi iau tenesi,asa de dragul satenilor.Si oricum imi pare rau ca am deschis discutia despre fly,cine vrea ceva cu adevarat,va reusi si singur.Sa fiti sanatosi.
Ilie fi atansion la mine ca te invatz eu ce trebuie sa faci si cum sa faci. Am priceput ca te mana o dorintza nemasurabila de a fraieri avatzii si clenii la musca. Ashtia sunt gelosi ca tu ai atata timp liber ( dupa cum am priceput daca pricepui bine)si bagi ca la coasa cu spinningu de le tremura solzii dihaniilor de avatzi si monshtrilor de cleni.
Cum sunt convins ca nu ai nevoie de ajutor in privintza acestei mari subspecialitatzi a pescuitului ce se chiama muscaritul pentru ca tu simtzi rapid tot ce se petrece in apa shi cum gandeste peshtele inca din stadiul de icra, cu placere deosebita si inalta onoare dar plin de umilintza iti ofer cunoshtintzele mele pastrate din mosi stramosi in alegera echipamentului
Unditza: ce carboane, ce bambusuri , ce fibre de sticla ce ? asteas nishte joarde, neshte coarde de unditze de nu merita atansionul. Sfatul bunicului : mergi pe clar de ianuarie sau inceput de februarie si ginesti locul cel mai des in alun, taman unde doarme mistretzul. Acolo tai, dintr-o lovitura cateva rude frumoase si drepte de alun. Le iei repede si fugi, sa nu cumva sa trezesti mistretzu si sa patzesti precum Harap Alb cand fura salatele din gradina ursului. Acu astea-s cele mai tari betze, dar ele trebuie rodbuildizate la marea arta, nu tantalaisme de-a piramidonului ( prietenii stiu de ce

). Deci iei rudele de alun si le pui la uscat toata iarna in pod, cu ceva greutatzi agatzate de ele, sa atarne si astfel sa se usuce. cand a trecut iarna, le iei frumos si le pui la streashina stupilor. Aici e un mare secret si sper ca duhu' bunicului meu sa nu se supere pe mine ca itz destainui un asemenea secret, stand minunile astea, giuvaierurile de alun fix la streashina stupului, albina cand iese dimineatza sa se intinda la soare trage un pishu direct pe ele. Mai picura neshte ceara de-a lor si sa vezi tu ce vax primeste, ce patina frumoasa si de efect precum cristalele Zvarowski. Asa ca dupa o iarna, o vara si inca o iarna ies neshte meshtesugite de lansete de se balbaie peshtii de emotzie cand le vad umbra. Adica le pierde piuitul, zau asa
Firul. Aici e un secret de neimaginat. tampenie fire de matase, facaturi shi alea de plastic, nu mai shtie omul bine intentzionat pe ce sa cheltuiasca banutzu cu grija fentat de ochii vigilentzi ai hapsanei de neveste. Asa ca shi un cent atent salvat de varsarea la bugetul familiei este nepretzuit! Firul magic ce nu sperie peshtele cand cade pe apa, nu deranjeaza umbra si care in fapt shi defapt e stealth e firul facut din matz de oaie!

Dar sa nu mai zici la nimeni, trebuie sa pazeshti cu strajnicie acest secret

. Se cheama catgut si poate fi facut dupa profilul conic . Simplu si eficient, silentios, e cel mai de efect , ce mai , un magnet, vin peshtii de departe sa il vada cum cade pe apa.
Itzi spun io, nu ai nevoie de iegsperientza, de cetitul apei, de pasiunea si dramu de nebunie pentru apele susurande ale muntzilor. Sa ai ruda asta de alun si firul sus numit bahi in boala orice purtator frustrat de Seigi sau de Luumis!!
Miluneta. Vax Loop, vax Hardy, vax Tibor. Shi aici e un secret. Firul din matza de oaie nu sta bine pe asha ceva. Musai sa bagi in maneru rudei mladioase de alun doua cuie. Dar le batzi la marele fix, cuie de alea la 0.08bucata si musai le batzi la 20cm intre ele. Pe iele sta firul la marele shtou!!!
Gata, ca nu vreau sa obosesc audientza, in numarul viitor va spun eu despre echipament, waderi, vesta, mushte ( zmeurica e cea mai tare - merge si la buldo

)