Echilibru lanseta-mulineta

Lansete, mulinete, naluci, forfacuri, gripuri, barci, motoare samd

Echilibru lanseta-mulineta

Mesajde Jedi pe Noiembrie 15th, 2008, 3:11 am

Am auzit de nenumarate ori : Am luat o lanseta si se echilibreaza perfect cu mulineta X, sau lanseta aia se echilibreaza mai bine cu o mulineta de 2000 decit cu una de 2500. E ceva exact si masurabil, echilibrul asta intre cele doua componente?
Jedi
hârşit în rele

Locaţie: Montreal

Re: Echilibru lanseta+mulineta

Mesajde Gerula pe Noiembrie 15th, 2008, 10:50 am

Din ce-am observat eu fiecare intelege cam altceva prin echilibrul asta :lol:.

Pentru mine, faptul ca batul X se echilibreaza perfect cu mulineta Y inseamna ca, dupa montarea mulinetei, batul sta in echilibru in momentul in care este tinut in pozitie orizontala, cu priza folosita si cand pescuiesti.
Gerula
Site Admin

Locaţie: Bucuresti

Mesajde kuintautti pe Noiembrie 15th, 2008, 12:23 pm

Gerula scrie:Din ce-am observat eu fiecare intelege cam altceva prin echilibrul asta :lol:.

Pentru mine, faptul ca batul X se echilibreaza perfect cu mulineta Y inseamna ca, dupa montarea mulinetei, batul sta in echilibru in momentul in care este tinut in pozitie orizontala, cu priza folosita si cand pescuiesti.

mesaju asta e din seria " io ce strada caut ? "... ca tare as vrea sa te vad cit de echilibrata mai e o lanseta cind recupereaza un vobler mai baban... gen Super Shad Rap de 14 cm 45 gr sau cit de echilbrata mai e lanseta cind ai atirnata in virful ei o naluca de genul asta...
kuintautti
trecut prin multe

Mesajde Gerula pe Noiembrie 15th, 2008, 12:49 pm

Mai citeste-l odata si o sa vezi ca nu e vorba de drill/recuperare. :roll:
Gerula
Site Admin

Mesajde kuintautti pe Noiembrie 15th, 2008, 1:03 pm

aaa.... acu am priceput... deci n-are deloc legatura cu pescuitul ... e doar o chestie de lauda... gen uite ba ce meserias sint io ! ... am lanseta acrobata ... cind nu dau cu ea sta fix pe deget in echilibru :lol:
kuintautti
trecut prin multe

Mesajde Gerula pe Noiembrie 15th, 2008, 1:05 pm

Bine ca ai priceput prima parte. Acum s-o incercam pe a doua: cand iti mai trage si voblerul de fir, nu-i nitel mai comod de tinut in mana o lanseta care nu "cade in fata"? :roll:
Gerula
Site Admin

Mesajde Gerula pe Noiembrie 15th, 2008, 1:38 pm

Daca esti nervos cauta-ma pe la Circul Globus. Acolo s-a dus si mesajul, acolo e si raspunsul.
Gerula
Site Admin

Mesajde didel_pro pe Noiembrie 15th, 2008, 1:44 pm

Eu cred, ca este vorba si de obisnuinta ,deprinderi si nu in ultimul rind de "snob"-ismul fiecaruia .Nu suntem refractari, dar fiecare din noi, sunt un, "eu" !Altfel, nu am putea indura cele multe de pe apa,basca, uni dintre noi au 2m si 130 kg asa, ca , 350 g li se pare ok!
didel_pro
trecut prin multe

Circul Globus - cui nu-i place, nu intra

Mesajde Pikeman pe Noiembrie 15th, 2008, 1:51 pm

G are dreptate aici, poti resimti clar efectele unei partide de pescuit cu un echipament descentrat :!: timpul efectiv in care ti echipamentu in mana conteaza, echilibrarea se face la greutatea batz + mulineta in dreptul manerului pentru ca mana si spatele sa aibe mai putin de suferit , am pescuit cu fel si fel de echipamente, stiu ce inseamna sa te doara incheietura, sa iei pauze la o ora de pescuit, sa te doara spatele (intre omoplati), sunt doar chestii pe care le resimti pescuind in aceleasi conditii cu echipamente diferite, reactivitatea nalucii , greutatea pestelui, sun chestii mult mai marunte pe langa ce ti in mana....mai o treaba, pescuiti cu fir de 20lb si cu altu de 8 lb sa vedeti care ii diferenta
Pikeman
trecut prin multe

Re: Circul Globus - cui nu-i place, nu intra

Mesajde dstb pe Noiembrie 15th, 2008, 1:52 pm

cind ai un peste de 10 kg fie el chinez... cit de echilibrata mai e atunci ?

K-Man, tie, la pestii care roiesc pe acolo, iti convine. :-) Aici insa tre' sa faci mai mult pe dirijorul pana intra ala baban de nu-ti mai pasa de echi/dezechilibru.
Cred ca o scula tre sa fie echilibrata. Cred ca la scrima ori tir e tot asa. Da' ai si tu ceva dreptate. In fond toti sintem cam dezechilibratzi... ... ... ;-)
Dragos B
----------
Centrul Regional de Ecologie Bacau
http://crebc.blogspot.com/
dstb
membru nou

Re: Circul Globus - cui nu-i place, nu intra

Mesajde kuintautti pe Noiembrie 15th, 2008, 2:02 pm

Pikeman scrie:G are dreptate aici, poti resimti clar efectele unei partide de pescuit cu un echipament descentrat :!: timpul efectiv in care ti echipamentu in mana conteaza, echilibrarea se face la greutatea batz + mulineta in dreptul manerului pentru ca mana si spatele sa aibe mai putin de suferit , am pescuit cu fel si fel de echipamente, stiu ce inseamna sa te doara incheietura, sa iei pauze la o ora de pescuit, sa te doara spatele (intre omoplati), sunt doar chestii pe care le resimti pescuind in aceleasi conditii cu echipamente diferite, reactivitatea nalucii , greutatea pestelui, sun chestii mult mai marunte pe langa ce ti in mana....mai o treaba, pescuiti cu fir de 20lb si cu altu de 8 lb sa vedeti care ii diferenta

mai pikeman... adica atita timp cit pescuiesti oricum e descentrat dar resimtirea la tine se trage ca atunci cind o ti pe dejet si nu sta fix in cumpana ? :lol:

esti sigur ca durerea de incheietura nu se traje din alta cauza ? :oops:

........................................

poate cu putine exceptii ... voi ... fata de mine pescuti toti UL... si io dau de dimineata pina seara fara sa obosesc... si tot voi va smiorcaiti ca obositi ... de la ce ? de la jiguri de 3 grame ? :lol:
kuintautti
trecut prin multe

Mesajde Gerula pe Noiembrie 15th, 2008, 2:08 pm

Ce incercam eu si pikeman sa-ti explicam e ca in momentul in care dai o ora fara sa vezi un peste obosesti mai putin daca ansamblul bat-mulineta e dezechilibrat. Evident ca in drill nu prea mai conteaza asta.

P.S. Ce sa-i faci, nu avem toti o constitutie herculeana, ca tine :lol: :lol: :lol:.
Gerula
Site Admin

Circul Globus - cui nu-i place, nu intra

Mesajde dstb pe Noiembrie 15th, 2008, 2:09 pm

echilibrarea se face la greutatea batz + mulineta in dreptul manerului pentru ca mana si spatele sa aibe mai putin de suferit ,

Mãi, o fi avand si K dreptate. Poate ca e posibil ca eventualul dezechilibru al sculei sa poata fi compensat, intr-o masura, de miscare. De tehnica miscarii. De eficienta ei.

Glumind (da' numa' pe jum'ate), K este campionul adaptabilitatii daca se descurca-n finlandeza si alte limbi d'astea de-ti fractureaza dantura... ... ...
Dragos B
----------
Centrul Regional de Ecologie Bacau
http://crebc.blogspot.com/
dstb
membru nou

Mesajde Pikeman pe Noiembrie 15th, 2008, 2:11 pm

Gerula scrie:Ce incercam eu si pikeman sa-ti explicam e ca in momentul in care dai o ora fara sa vezi un peste obosesti mai putin daca ansamblul bat-mulineta e dezechilibrat. Evident ca in drill nu prea mai conteaza asta.

P.S. Ce sa-i faci, nu avem toti o constitutie herculeana, ca tine :lol: :lol: :lol:.

:lol: :lol: :lol: :lol: G mai ceteste odata ce ai scris :lol:
Pikeman
trecut prin multe

Mesajde Gerula pe Noiembrie 15th, 2008, 2:13 pm

Da mai, mersi ca mi-ai atras atentia :lol:.

Obosesti mai putin daca ansamblul e echilibrat, evident. :lol:
Gerula
Site Admin

Mesajde Pikeman pe Noiembrie 15th, 2008, 2:16 pm

revenind, am pescuit cu un shimano catana model vechi 2.70, o bota greutza de felul ei si un capricorn 2500 , acolo incheietura cedeaza repede, mulineta prea usoara bota dezechilibrata spre inainte forteaza incheietura, schimbat bota , mulineta aceiasi , alta traba
Pikeman
trecut prin multe

Mesajde kuintautti pe Noiembrie 15th, 2008, 2:26 pm

Gerula scrie:Ce incercam eu si pikeman sa-ti explicam e ca in momentul in care dai o ora fara sa vezi un peste obosesti mai putin daca ansamblul bat-mulineta e dezechilibrat. Evident ca in drill nu prea mai conteaza asta.

deci cum spui tu scula e in echilibru doar cind o ti in mina ... si nu are cum sa fie echilibrata cind pescuiesti cu ea... dar obosesti dupa ora pt ca nu prinzi mai ales daca nu este echilibrata cind nu pescuiesti cu ea... ? :idea:

aia am oxervat ca multi is de mamaliga caci cu toate ca dimensiunile lor exterioare impozante apeleaza totusi la instrumente ajutatoare sa intimideze alti jumate cit ei
kuintautti
trecut prin multe

Mesajde Gerula pe Noiembrie 15th, 2008, 2:34 pm

kuintautti scrie:
aia am oxervat ca multi is de mamaliga caci cu toate ca dimensiunile lor exterioare impozante apeleaza totusi la instrumente ajutatoare sa intimideze alti jumate cit ei

Iar problema ca apeland la forta fizica ar putea ajunge direct la puscarie nu ti-ai pus-o? :lol: :lol: :lol:

Te faci de ras Dumitre, intr-un mod foarte neplacut...
Gerula
Site Admin

Mesajde kuintautti pe Noiembrie 15th, 2008, 2:36 pm

:D
kuintautti
trecut prin multe

Mesajde kuintautti pe Noiembrie 15th, 2008, 2:40 pm

kuintautti scrie:seria " io ce strada caut ? " continua... io ce am intrebat prima data ? unde e asa zis echilibru atunci cind dai la peste sau ai o naluca atirnata ?

io dau cu lansete de musca de 4,5 m lungime , fire grele , muste mari etc... ai impresia ca pe alea le poti echilibra ?

bat cimpii ... la ce dracu conteaza echilibrarea asta in pescuit ? ca despre pescuit pina la urma ar trebui sa fie vorba !

cind ai un peste de 10 kg fie el chinez... cit de echilibrata mai e atunci ?

aaa.... atunci e incomod ?

apoi io prefer sa fiu incomod tot timpul si le urez la alti sa fie numa comozi ! :lol: numa asa ca m-ai enervat azi ! :oops:

selectiv ... pt ca nu a convenit pe asta " ai uitat " sa-l muti inapoi... :lol: :lol: :lol: :lol:
kuintautti
trecut prin multe

Următorul

Înapoi la Echipamente