Gerula scrie:Din ce-am observat eu fiecare intelege cam altceva prin echilibrul asta.
Pentru mine, faptul ca batul X se echilibreaza perfect cu mulineta Y inseamna ca, dupa montarea mulinetei, batul sta in echilibru in momentul in care este tinut in pozitie orizontala, cu priza folosita si cand pescuiesti.
cind ai un peste de 10 kg fie el chinez... cit de echilibrata mai e atunci ?
Pikeman scrie:G are dreptate aici, poti resimti clar efectele unei partide de pescuit cu un echipament descentrattimpul efectiv in care ti echipamentu in mana conteaza, echilibrarea se face la greutatea batz + mulineta in dreptul manerului pentru ca mana si spatele sa aibe mai putin de suferit , am pescuit cu fel si fel de echipamente, stiu ce inseamna sa te doara incheietura, sa iei pauze la o ora de pescuit, sa te doara spatele (intre omoplati), sunt doar chestii pe care le resimti pescuind in aceleasi conditii cu echipamente diferite, reactivitatea nalucii , greutatea pestelui, sun chestii mult mai marunte pe langa ce ti in mana....mai o treaba, pescuiti cu fir de 20lb si cu altu de 8 lb sa vedeti care ii diferenta
echilibrarea se face la greutatea batz + mulineta in dreptul manerului pentru ca mana si spatele sa aibe mai putin de suferit ,
Gerula scrie:Ce incercam eu si pikeman sa-ti explicam e ca in momentul in care dai o ora fara sa vezi un peste obosesti mai putin daca ansamblul bat-mulineta e dezechilibrat. Evident ca in drill nu prea mai conteaza asta.
P.S. Ce sa-i faci, nu avem toti o constitutie herculeana, ca tine![]()
![]()
.
Gerula scrie:Ce incercam eu si pikeman sa-ti explicam e ca in momentul in care dai o ora fara sa vezi un peste obosesti mai putin daca ansamblul bat-mulineta e dezechilibrat. Evident ca in drill nu prea mai conteaza asta.
P.S. Ce sa-i faci, nu avem toti o constitutie herculeana, ca tine![]()
![]()
.
kuintautti scrie:
aia am oxervat ca multi is de mamaliga caci cu toate ca dimensiunile lor exterioare impozante apeleaza totusi la instrumente ajutatoare sa intimideze alti jumate cit ei
kuintautti scrie:seria " io ce strada caut ? " continua... io ce am intrebat prima data ? unde e asa zis echilibru atunci cind dai la peste sau ai o naluca atirnata ?
io dau cu lansete de musca de 4,5 m lungime , fire grele , muste mari etc... ai impresia ca pe alea le poti echilibra ?
bat cimpii ... la ce dracu conteaza echilibrarea asta in pescuit ? ca despre pescuit pina la urma ar trebui sa fie vorba !
cind ai un peste de 10 kg fie el chinez... cit de echilibrata mai e atunci ?
aaa.... atunci e incomod ?
apoi io prefer sa fiu incomod tot timpul si le urez la alti sa fie numa comozi !numa asa ca m-ai enervat azi !
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 1 vizitator