Jedi scrie:La o lanseta heavy folosirea unei mulinete de 1000 pune doar problema lungimii firului inmagazinat pe tambur.
Hopa , poate de aici se incepe
Batu meu minim pina acuma ( cred ca o sa-mi iau ceva mai fin pt. fructe de mare

, sepie , calmar ) ii 2,70 MH , cuplat cu mulinele 5000 cod Shimano .
Am dat mult anu asta cu un Lamiglas Triflex de 9 , pt. 1-3 oz , cu mulineta 6000 Shimano sau 4500 Daiwa . Triflex ii un bat mai greu , de la bun inceput din constructie , cred ca trece de 300 , sau prin zona , mulineta cintarind aproape 600 , deci un combo cam catre 900 gr ,, cuplat cu Daiwa ar fi mai putin cu 100 de grame .
Oboseala apare la inceput , ergonomia in miscare ia cu timpu din oboseala bruta , aparuta pe loc , ca mai ii oboseala care apare dupa ani si se lasa cu durere de articulatii . De ce nu dau cu bete , mulinete mai usoare ? De ce pesti de 2 kile ( si mai mici ) intra la naluci de 80 de grame , la poppere de 15 cm ! De aia ! Si trebuie lansat , nu se da la punct fix , tre sa te bagi atita cit dai in bat cum trebuie , lanseuri pe sub mina nu exista decit in port
In orice magazin cu personal decent de pe unde bag io in mod normal , daca intri si ceri un combo pt. pescuit din barca ( surfcast , spin si mai ales musca fiind mai putin reprezentat ) , deci orice vinzator , o sa te intrebe de clasa ? Vrei clasa 50 lb ? Pai bat de 50 lb , mulineta plus fir de 50 lb ? Reglat materialu , poti trage cit vrei ca nu vei rupe ? Normal , intodeauna se fac exceptii , si lumea "tuneaza" putin clasele , o mulineta putin mai tare , un fir mai tare , diverse combinatii , principiu de capatii insa ramine valabil .
Ce faci cu un bat MH , care arunca 35-40 grame , cuplat cu o mulineta 1000 sau chiar 2000 vorbind de Shimano , daca ii de pescuit cu hardbaituri de 25-35 gr. ? Pai nu pui pe butuci mulineta rapid ? Ce mai conteaza ca se echilibreaza pe deget in nustiuce punct ?
Dupa ce am terminat cu munca , am bagat pescuit . Si inainte bagam cam 3-4-5 pe saptamina , citeva ore acolo , insa intens , insa cum nu aveam de mers la lucru , mergeam cam zilnic la peste . La un moment dat simt niste faze rare prin cutia toracica . Doctori , analiza , filme , in fine , traumatolog gasit niste muschi foarte mici in mod normal , linga coloana care s-au hipertrofiat , si faceau figuri pe acolo , cam la o ora dupa ce incepea sesiune , se incalzeau mititeii si faceau urit ! O ajuns deci medicu sa-mi zica sa o las mai moale ! Masaj cu un gel nustiu cum , in primele zile chiar niste hapuri ! Insa oboseala nu am avut , ca de aveam ma opream !
Imi bag nasu pe un site , doua , despre tropic ! Pai baga aia spin ( cam exclusiv deep jigging si popping ) cu combouri care trec de kil , numai mulineta are un kil , pe temperatura ridicata , umiditate . Io in Mediterrana , mincam bine o ora inainte ( fara mincat nici nu mergeam , din start ) , pt. o partida de 3 ore , minim 1.5 l lichide ( 300 ml bautura isotonica , restu apa plata ) , un sandvish , o banana plus un Kitekat din ala mic , care le bagam cam dupa 2 ore , mincarea ma refer , bautura bagam cam pe toata durata . M-am prins dupa aia ca multi dintre aia care baga excursi la tropice duc cu ei niste antiimflamatorii , calmante musculare , asa nu ramina in pana dupa prima zi , si in general lumea care pretinde sa pescuiasca asa face antrenament , cit de cit .
Pai de intra aia aici si citesc , prin absurd , pai nu rid aia cind vad cum se plinge lumea de un combo care nu trece de jumate de kil !
Ma , parca simt ceva acuma pe la spate ,nu de mult timp am venit de la peste , si deja ma intrec ( gherla

) , cred ca ma ramolesc