daiwa certate 3000 jdm

Lansete, mulinete, naluci, forfacuri, gripuri, barci, motoare samd

daiwa certate 3000 jdm

Mesajde adrian frunza pe Februarie 11th, 2009, 1:01 pm

salut .
vreau sa fac un minimum de itretinere la un certate .cartea tehnica e in jap nu stiu de unde sa incep ,mi-e si mila sa pun surubelnita pe un surub ,are 7 luni de jig intens .ce lubricanti imi recomandati ? e ceva compatibil in rom ?
mersic de raspuns
adrian frunza
trecut prin multe

Re: daiwa certate 3000 jdm

Mesajde Cristi E pe Februarie 11th, 2009, 1:11 pm

pt o minima intretinere poti incerca asa ceva ca in link-ul asta- MAINTAINING
SPINNING REEL
http://www.ichibantackle.com/index.asp? ... nance.html
mai poti desface si sideplate-ul si sa adaugi ceva vaselina, asta daca nu te incumeti mai departe sa scoti si piesele sa le cureti pe fiecare in parte.
lubrufianti prin ro gasesti vaselina si ulei cormoran, balzer, penn si mai nou am vazut ulei de la eagle claw
dintre toate astea ce se gasesc prin tara, cel mai mult mi-a placut vaselina si uleiul de la cormoran
"Fish with Mindfulness - Beware the Dark Side"
Cristi E
membru nou

Locaţie: Sibiu

Mesajde Gerula pe Februarie 11th, 2009, 1:13 pm

Totusi nu cred ca vaselina si uleiul pentru o mulineta JDM trebuie sa difere de vaselina si uleiul pentru o mulineta "normala".

Eu folosesc cu incredere Abu Garcia Silicote ( Lube si Oil ) si n-am avut surprize neplacute.
Gerula
Site Admin

Locaţie: Bucuresti

Mesajde Cristi E pe Februarie 11th, 2009, 1:23 pm

Cristi E
membru nou

Mesajde Jedi pe Februarie 11th, 2009, 1:24 pm

Eventual scoate la imprimanta ,format mare,un PDF de la Mike-s repair cu schema,si desfa-o cu atentie si fara graba .Pastrat piesele in ordine cronologica si spalate la fel. Vaseline de la firmele de rulmenti renumite :Timken ,SKF ,Loctite . Loctite are chiar ceva vaselina rosie (Viper parca) care poate fi Hot Sauce .. :lol: Kluber e firma care face iara calitate.
Jedi
hârşit în rele

Locaţie: Montreal

Mesajde Cristi E pe Februarie 11th, 2009, 1:26 pm

Jedi scrie: care poate fi Hot Sauce

da tot ce-i posibil :lol:
btw da hot sauce ai folosit ?
Cristi E
membru nou

Mesajde adrian frunza pe Februarie 11th, 2009, 2:17 pm

imi plac raspunsurile profesioniste !(text ,poze ,link)
adrian frunza
trecut prin multe

Mesajde SF pe Februarie 11th, 2009, 2:29 pm

Ai grija la surubelnita , surubele chiar pe jdm nu-s super tari , is aliaje care tind mai mult spre usor decit tare , poti beli relativ usor un surub daca dai cu scula nepotrivita ;) , daca iti place bricolaju , sfatu asta ii in plus ;) , da zic si io ce am patit si vazut la altii ;)
SF
hârşit în rele

Mesajde Cristi E pe Februarie 11th, 2009, 2:43 pm

da, pe langa asta e bine cand asamblezi sa nu fortezi suruburile cand le strangi, infileteaza atat pana s-a strans, nu are rost sa fortezi ca oricum nu se desfac pe urma.
parerea mea e ca daca ai avut grija de mulineta cat de cat si nu a stat prin nisip, ploaie etc e suficient sa desfaci numai galetul si pus ceva ulei prin ceva locuri ca in primul link cel de pe ichibantackle.
de atfel cam simti la rulare daca e ceva in neregula si daca ar trebui desfacuta si unsa total.
cu cartea tehnica de la certate nu prea are rost sa-ti bati capul, nu prea arata chestii de intretinere mai avansate si oricum nici nu prea are rost, toate mulinetele basic sunt pe aceasi constructie.
schema insa e buna, iar cand o desfaci nu te grabii, studiaza cu atentie fiecare piesa ce si cum face pe acolo, e bine sa intelegi pt ca iti e mai usor la asamblat si intretinut pe viitor.
Cristi E
membru nou

Mesajde Jedi pe Februarie 12th, 2009, 1:44 am

Cristi E scrie:
Jedi scrie: care poate fi Hot Sauce

da tot ce-i posibil :lol:
btw da hot sauce ai folosit ?
Da. Si vaselina si ulei.Un Quantum Kinetic era dat din fabrica cu grease rosie.Sa va zic o poveste apropos de lubrifianti.Vad demult ca unii faceau mentenanta la niste roboti industriali foarte specializati si extrem de scumpi cu o vaselina in cutii ca de vopsea pe care scria : Daphne Eponex , ball bearings grease .Componenta era sapun de litiu si uleiuri minerale.Nici un bla,bla fantasmagoric de marketing .Ferm convins ca-i ceva nemaipomenit,caut pe net si-mi da firma producatoare Idemitsu Kosan,japoneza,si toate produsele ei. Vaselina respectiva era una ordinara din gama de jos , dar produsa dupa toate regulile artei,acreditata si recomandata de brandul Royal Fuji pentru toate masinariile ei.Si daca nu cunoasteti ce roboti de vreun milion de $ face Fuji interesati-va..Prin urmare ,in optica mea ,conteaza mult mai mult sa stiu ca respectivul lubrifiant a fost facut de o companie cu traditie si renume ,decit ceva de provenienta incerta dar impins puternic in sus de advertising , plus 8-9 $ bidonasul minuscul de vreo 10 ml .La pretul ala iei 400 ml de SKF ,Timken sau Daphne ( daca gasesti :roll: ) si-ti ungi 20 de ani mulinetele,balamalele si eventual rulmentii la masina , stiind ca ai un produs sigur,facut de o firma profesionala. ...La urma urmei,habar nu am ce-mi vinde mie Quantum :think: Poate fi produsa in China fara probleme,ca si asa au invadat piata cu o mie de "companii" de rulmenti si vaseline.
Jedi
hârşit în rele

Mesajde Gerula pe Februarie 12th, 2009, 2:34 am

Foarte adevarata observatia, cu urmatorul amendament: la fel de important sa stii si ce parametri trebuie sa aiba lubrifiantul respectiv pentru a fi potrivit la acest gen de angrenaje. Poti sa pui cea mai buna vaselina din lume, daca e prea vascoasa sau prea fluida o sa faci mai mult rau decat bine.
Gerula
Site Admin

Mesajde Jedi pe Februarie 12th, 2009, 4:01 am

Sigur. Nu pui pe un jedemeu o vaselina folosita la vinciul ancorei de vapor sau la articulatia TIR-urilor :mrgreen: .Acum nu vreau nici sa patrund in misterele vaselinei si sa caut ore in sir prin ceva fisiere ce le-am vazut odata,ale unui institut de cercetare in domeniul asta (parca din Houston)unde erau sute de companii cu mii de feluri de lubrifianti,dar un lucru mie mi-e cert.....profesionalismul dovedit in zeci de ani e una, iar reclamele simple fara acoperire ,sint altceva. Simti doar ca mulineta merge foarte bine dupa ungere si declari vaselina nr 1.Nimic mai superficial....mai sint gramezi de parametri care o fac sa fie una cu adevarat buna.
Jedi
hârşit în rele

Mesajde Cristi E pe Februarie 12th, 2009, 12:57 pm

Jedi scrie:Prin urmare ,in optica mea ,conteaza mult mai mult sa stiu ca respectivul lubrifiant a fost facut de o companie cu traditie si renume ,decit ceva de provenienta incerta dar impins puternic in sus de advertising , plus 8-9 $ bidonasul minuscul de vreo 10 ml .La pretul ala iei 400 ml de SKF ,Timken sau Daphne ( daca gasesti :roll: ) si-ti ungi 20 de ani mulinetele,balamalele si eventual rulmentii la masina , stiind ca ai un produs sigur,facut de o firma profesionala. ...La urma urmei,habar nu am ce-mi vinde mie Quantum :think: Poate fi produsa in China fara probleme,ca si asa au invadat piata cu o mie de "companii" de rulmenti si vaseline.

hmmm, imi aduce aminte de alt topic iara deviem topicul omului spre hot sauce :lol:

acum chestia asta cu cine e in spate, e greu de aflat si uneori chiar e bine sa nu stii :lol: , posibil sa-ti strice mult optica asupra produsului( cu toate de cele mai multe ori practic nu e cazul )
apropo de China, sunt o groaza de lansete, blankuri, componentele de prin mulinete, care nu sunt facute in aceasi casa, sunt facute de alcineva, mai ales prin china si alte tari din asia, nu tot ce se face pe acolo e prost, aia lucra si bine si prost depinde mult de cat i platesti si de specificatiile si standardele de calitate ale producatorului, vezi lansetele de la shimano, convergence, clarus, compre, crucial impecabil lucrate si finisate.
binenteles ca si hot sauce-ul e fabricat mai mult ca sigur de o companie mare care se ocupa cu lubrifinati( cu profesionalism dovedit in zeci de ani in urma, cum zici si tu ), atat ca e conceputa dupa parametri ceruti de producator si care dupa mine e lucrul cel mai important aspect, adica unu stie ce sa ceara, celalalt are tehnologia si materialele sa-i faca produsul, in cazul mulinetelor sa aiba punctul de curgere, de inghet cel mai optim, rezistenta in timp la apa si oxidare, sa reduca zgomotul, si cel mai important sa aiba consistenta asa incat sa asigure o toleranta precisa de lucru si sa reziste pe piese cat mai mult timp.
pt mine hot sauce de la quantum ce au putin mai in fata fata de alti lubrifianti pt mulinete e consistenta si ca e putin mai "sticky" pe componete, iar uleiul de la ei il gasesc foarte bun pt rulmentii la alea e casting(free spoolul e mult imbunatatit) are o vascozitate cam la jumate fata de uleiul shimano si tot asa ca si vaselina e putin mai sticky, lucru bun parerea mea, cu toate ca e mai "subtire"nu trebuie unsi foarte des totusi.
Jedi scrie:Simti doar ca mulineta merge foarte bine dupa ungere si declari vaselina nr 1.Nimic mai superficial....mai sint gramezi de parametri care o fac sa fie una cu adevarat buna.

? ? ? ?
adica sa zic ca nu e bun daca ruleaza bine mulineta ? :lol: :lol:
pt mine asta e parametrul cel mai important sa ruleze fin si bine mulineta si atunci automat si frecarea si uzura e mult mai mica, ca or mai face si altii ceva asemantor si numai dau 8$ pe tub si as iesii mai ieftin daca iau juma de kill, sincer nu prea imi bat capul, momentan la mine dupa cate am incercat si folosit nr 1 e hot sauce.
Cristi E
membru nou

Mesajde Jedi pe Februarie 12th, 2009, 1:23 pm

Ai obsevat un lucru ? Tot ce spui tu despre Hot Sauce e continut in reclama sau spus de pescari de pe Tackle Tour.Nimeni nu stie nimic despre provenienta,companie,history,parametri mecanici,fizici,chimici etc. Nu cred insa ca cei de la Volvo de exemplu,ar trece la Hot Sauce bazindu-se doar pe informatiile ce le avem noi despre Hot Sauce ci ar trimite esantioane la institutii si laboratoare pentru testare,la fel cum se face oriunde.
Jedi
hârşit în rele

Mesajde Cristi E pe Februarie 12th, 2009, 1:57 pm

jedi,
si totusi daca nu numai eu spun nu ti se pare si tie ciudat sa nu fie un produs bun :lol:
pt mine e simplu, ca si multe alte produse si ustensile de pescuit le cumpar si binenteles dupa ce citesc in prealabil opinii despre produs, daca e bun sau rau, in cele mai multe cazuri cand un produs zic multi ca e bun cam asa si e, chestie aplicabila la mai toate produsele sa luam de pescuit in cazul nostru, vezi unele lansete, mulinete etc, deci e normal sa optez in directia aia.
si in cazul hot sauce opiniile clientilor(aici unii chiar stiu ce vorbesc, poate si citit si tu pe TT)sunt dintre cele mai favorabile, am zis hai sa incerc de ce nu si sincer intradevar imi place cum se comporta, e cel mai important lucru pt mine, restul etichete si unde e facut chiar nu intereseaza.
nu are rost sa amestecam volvo cu hot sauce pt mulinete, e total alceva, cu totul si cu totul alte responsabilitati.
btw de pareri si opinii si la masini multi dealeri iti vor recomanda un anumit tip/firma de ulei sau anvelope( din interese comerciale si parteneri ce i au asociati) cu toate ce pe piata si parerea multor altora e ca un alt ulei/anvelope e mult mai indicat si bun, eu sincer optez pt varinata a doua, adica nu degeaba vorbesc unii si fi sigur ca daca un produs e prost mai ales in US sau prin alte tari apai aia nu se sfiiesc sa spuna.

ps eu chiar as vrea sa trimita careva esantioane sa vada ce si cum si sa apara ceva "oficial", cum zici tu
pana atunci am un tabel cu ceva vascozitati masurate e bun de stiut pt rulmentii la alea de cast

Imagine
Cristi E
membru nou

Mesajde Jedi pe Februarie 13th, 2009, 3:02 am

Cristi....Adrian Frunza intreba de desfacut si lubrifiat Certate,plus lubrifianti buni in Romania.Eu am sugerat ca sint destule vaseline de calitate,produse profesioniste,garantate si certificate.N-are absolut nici un rost sa-si comande cineva Hot Sauce care-i in esenta o vaselina NO NAME pentru mine. Si iata ce stiu eu despre vaselina asta: (1) Textul reclamei,care ma lasa rece efectiv. (2) Parerile pescarilor de pe diferite forumuri,care au constatat ca mulinetele lor se invirt usor dupa ungere. (3) Constatarea mea personala,adica mulinetele mele merg foarte bine ,unse cu Hot Sauce (4) Un tabel cu indicele de viscozitate ,ale mai multor lubrifianti,postat pe TackleTour de userul Mark G parca. Nu stiu cine-i Mark,daca lucreaza in domeniul respectiv,unde,cind si cum a facut determinarile respective.Pentru mine iara are valoarea spuselor userului Gogu 99 de pe Crap.ro de exemplu. Mai multe eu nu stiu si toate astea ,sincer ,n-ar avea mare valoare in fata unei persoane specializate in domeniul mecanic,cu cunostinte solide despre lubrifianti. N-am afirmat nici ca-i vaselina extraordinara,nici ca-i foarte proasta .Doar ca eu unul,dupa indelungi cautari pe net,declar ca habar n-am concret si verificabil,ce e aia rosie ce vinde compania.In mulinetele Quantum doar eu si Pupu avem incredere :lol: ,in Hot Sauce de ce cred toti orbeste ? Cu totul altfel imi suna povestea daca spuneau ca impreuna cu firma RedLine sau Loctite au dezvoltat impreuna o vaselina dedicata special mulinetelor ce face si drege....Si pe site-ul companiei de lubrifianti aparea produsul respectiv.De ce crezi ca nu amintesc cine a fabricat-o? Din mandrie?
Jedi
hârşit în rele

Mesajde Cristi E pe Februarie 13th, 2009, 11:45 am

adrian intreba de lubrifianti si eu i-am indicat ceva link-uri si cum ar putea sa faca servisarea el la o mulineta, i-am recomandat si lubrifiantii(si nu i-am zis nimic de hot sauce, din simplu fapt ca stiu ca nu se gaseste pe aici si din recomandarea lui am inteles ca vrea ceva repede si de pe aici).

eu nu vreau sa te conving de nimic, e chiar problema ta, crezi ce vrei, vezi cum vrei lucrurile, tot ce ti-am explicat e ca desi e bine promovat hot sauce e intradevar bun si asta nu datorita reclamei.

tabelul respectiv e de pe net, ca nu are anexata nu stiu ce stampila oficiala asta e, poti sa-l iei de bun poti sa nu.
sa-mi dau si eu cu parerea cu toate ca nu sunt in domeniu, e ca e bine facut, asa la o comparatie cu ceva uleiuri ce le-am avut.

pe mine sincer nici nu prea ma inteseaza ca nu cunosc nu stiu ce cv al unui user(cum spui tu gogu)ca sa trag concluzii pertinente, in privinta unor anumite produse, cum iti spuneam multe produse le-am comandat dupa ce-am mai studiat multe pareri si nu numai pe un forum de afara si a iesit bine, e simplu si intelept parerea mea, eu nu prea am cum sa stiu cum sunt multe produse, neavand acces la ele, oamenii de acolo folosesc mult mai mult unele lansete si mulinete ca noi le au la indemana in orice magazin.

in hot sauce cum spui tu nu crede nimeni orbeste, sunt multi care-l folosesc si multi care nu, atata tot.
insa ce-i care l-au folosit si au folosit si alte minuni, il recomanda, adica e bun si e cam cum zic aia in "reclama" nimic mai simplu.

ca pe tine te deranjeaza ca nu are nu stiu ce cv pompos sau mai stiu eu ce, ca nu stii de cine e facuta, pt tine probabil e normal sa fie asa, dar ti-am explicat si eu ca multe lucruri din diverse motive ale companiilor nu prea ai cum sa le afli.
spus altfel, nu e bun un blank respectiv o lanseta JDM ca nu stii exact de cine e facut blanku, ca nu stii cine le furnizeaza graphitul etc, ca prea e totul secret, eu zic ca e bun intradevar, mult mai bun ca un altul de prin US sau aiurea, unde poate stii exact ce si cum unde se produce, ba mai mult te lasa si la un tur de fabrica, de ce zic asta? pt simplu fapt ca produsul final e bun, e tot ce ma intereseaza si e singurul care ma poate convinge.
sa revenim la lubrifianti, nici de vaselina si uleiul de la shimano, daiwa, abu sau cea din ro cormoran, balzer, penn, etc nu stiu de cine e facuta si tot asa e foarte greu de aflat.
nimic de zis or fi si alte vaseline industriale "produse profesioniste garantate si certificate" atat ca poate nu sunt tocmai ce trebuie unei mulinete, asta pt ca difera simplu consitenta, parametrii pt care e facuta si componetele fiecareia adica pt ce sunt concepute, astea pt mulinete sunt pt angrenajele mai fine, pt un anumit tip de materiale si angrenaje specificice mulinetelor, adica tolerante intre piese foarte mici si cu toate astea sa asigure un film subtire si rezistent de vaselina.
eu ce stiu de quantum hot sauce dar nu pot baga mana in foc e ca e facut de LPS http://www.lpslabs.com/ products.

din experienta proprie, am uns mulinete si cu din astea dedicate si cu din alea industriale(deci nu pt mulinete) si ce pot spune e ca mai ales la cele industriale in prima faza le simti foarte fain la rulare, mai legate(asta mai ales la mulinetele iefine), ca pe urma dupa cateva zile depinde de cate de intens le foloseam cam simteam angrenajul, nu mai avea cursa aia lina, pe cand cu astea dedicate chiar daca erau vaseline gen cormoran rulajul fin dura mai mult, puteai folosi mulineta linistit un an cu mici intretineri cu ulei la galet, rulmenti, deci probabil consistenta difera si mai ales feelingul ce-l ai la rulare.

si apropo de produse promovate mult dar care sunt si bune vs produse promovate mult dar care degeaba ca tot slabute sunt sunt si ca doar opinia clientului iti cam spune ce si cum, chiar daca mai toti is fara cv in domeniu, deci nu au diplome :mrgreen:
vezi mulinetele ardent, cu toate ca sunt facute de o companie americana foarte cunoscuta deci nu secret sau no name sunt si "proudly made in usa" cu nu stiu ce materiale "spatiale", rulmenti de nu stiu unde, cu promovare enorma, mulinetele costa si destul de mult, vezi tu ce zice gura lumii adica cumparatorul de ele - cam bullshit, putini sunt cei care ar mai cumpara a doua oara, cu toata promovarea lor cam degeaba, deci un simplu si bun real test.

deci cam asta, acum ca sa nu ducem discutia spre ceva gen "daiwa sau shimano" :lol: eu zic ca la urma urmei fiecare foloseste ce vrea, daca el e multumit apai aia conteaza :D

ps mulineta quantum am avut si eu, un model mai vechi prin 2000 facut, un Energy Metal EM 7-1, destul de buna mulineta, insa stradicul imi placea mai mult.
Cristi E
membru nou

Mesajde Jedi pe Martie 4th, 2009, 3:37 am

adrian frunza scrie:salut .
vreau sa fac un minimum de itretinere la un certate .cartea tehnica e in jap nu stiu de unde sa incep ,mi-e si mila sa pun surubelnita pe un surub ,are 7 luni de jig intens .ce lubricanti imi recomandati ? e ceva compatibil in rom ?
mersic de raspuns
.........................Vaselina garantata,de la cel mai de renume producator de rulmenti.E 11 $ tubul de 200 grame.Made in.....
Picture 1328.jpg
Chiar si mirosul e profesional :D ,nu mai zic cum merg mulinetele.
Ataşamente
Picture 1330.jpg
Jedi
hârşit în rele

Mesajde Gerula pe Martie 4th, 2009, 10:45 am

De unde ai luat-o?
Gerula
Site Admin

Mesajde Jedi pe Martie 4th, 2009, 1:25 pm

Gerula scrie:De unde ai luat-o?
....Un magazin de rulmenti,curele si alte acareturi.Sint magazine de astea in toate marile orase.In Timisoara imi aduc aminte de vreo 4.Daca ti-a ajuns pe degete se spala extrem de greu.Deci water resistance cu siguranta. :mrgreen:
Jedi
hârşit în rele

Următorul

Înapoi la Echipamente