Cum faci o mulineta SS Tournament sa nu mai fie "tractor"

Lansete, mulinete, naluci, forfacuri, gripuri, barci, motoare samd

Cum faci o mulineta SS Tournament sa nu mai fie "tractor"

Mesajde Gerula pe Februarie 5th, 2011, 7:16 pm

Inlocuirea rulmentilor cu unii ceramici si adaugarea unul al patrulea rulment, in locul unui manson de plastic, si voila :D , "tractorul" rasneste mult mai frumos :D

Desigur, cine tine musai poate da 200$ pe o mulineta mai proasta :D

Explicatii de-a fir a par gasiti la sursa http://www.fishingkaki.com/forum/viewto ... ae10b928d9

Interesant e ca omul, care are o mare experienta, sustine ca varianta produsa in Thailanda are o serie de imbunatatiri la materiale fata de cele mai vechi, produse in Japonia, si ca daca vrei sa ai un SS Tournament de top trebuie sa iei una facuta in Thailanda, s-o desfaci, si s-o montezi tu ca japonezii :D .

Alte doua topicuri pe acelasi subiect (intretinere si modificare SS Tournament) sunt astea

http://www.fishingkaki.com/forum/viewto ... 59c36f53f7
http://www.fishingkaki.com/forum/viewtopic.php?t=115667

Citez:
Many of us love the SS and still prefer it than the newer designs. It has proven to be rugged, dependable and will last for many years. Despite its much-raved reputation, it is an old and considered retro in styling and features. However, it will out perform many new reels.

1. “Silent” static anti reverse for quiet retrieve (the anti reverse is actually a tooth and latch design). It is strong and will not slip; unless the force is so great it may break the catch. In theory it is more dependable than the Shimano roller stopper design as it will not slip. However Shimano has instant action, this design needs to travel about 15 degrees for the catch to hook onto the tooth to take effect. In practice, this design is more noisy but definitely more reliable.
Ataşamente
SStournament rulmenti.jpg
SStournament plastic.jpg
SSTournament inlocuire.jpg
Gerula
Site Admin

Locaţie: Bucuresti

Re: Cum faci o mulineta SS Tournament sa nu mai fie "tractor"

Mesajde Gerula pe Februarie 5th, 2011, 7:19 pm

Inainte sa puneti botul la vrajeala de pe forumurile detinute de diversi patroni de magazinase, cititi cu atentie astea trei topicuri. :D

Singura mulineta pe care am mai cumparat-o eu in ultimii 3 ani a fost un Shimano luat in Corfu, si asta am luat-o din cauza ca nu adusesem cu mine nici un fel de echipament. Intretinut corect, un SS Tournament il lasi la nepoti :D .
Gerula
Site Admin

Mesajde fanelul pe Februarie 5th, 2011, 7:42 pm

"If it ain't break, don't fix it"!
Daiwa SS & RX6 owner!
fanelul
trecut prin multe

Mesajde Gerula pe Februarie 5th, 2011, 7:48 pm

Citeste alea trei topicuri, cu modificarile astea chiar devine indestructibila. :D
Gerula
Site Admin

Mesajde fanelul pe Februarie 5th, 2011, 7:54 pm

Indestructibila?
De cand ne stim nu am trecut de 3kg! Este un tip pe site-ul "alalalt" care se chinuie sa vanda SS de 1600 de fo luna. Pt Ro nu pare sa fie nevoie de mai mult de 1300... Si tendinta este de scadereeeeeeeeeeeee
Daiwa SS & RX6 owner!
fanelul
trecut prin multe

Mesajde fanelul pe Februarie 5th, 2011, 8:02 pm

Oricum, link-urile sunt foarte bune. Mi-ai amintit sa mai improspatez anunturile de cumparare SS700 de pretutindeni :D . Daca cumva stii de o rasnita de asta, da si tu de stire...
Daiwa SS & RX6 owner!
fanelul
trecut prin multe

Mesajde Gerula pe Februarie 5th, 2011, 8:43 pm

Adevarul e ca eu am scos fitofag de 9.8 kile (cantarit) cu SS700 si bat UL. Logic vorbind, daca nu dai de vreun somn capital, cred ca 1300 face fata la orice peste ai putea intalni in mod obisnuit pe apele astea chinuite de la noi. Nici n-am mai auzit pe nimeni care macar sa se laude cu vreo stiuca de 5 kile luata la mai putin de 100 de kilometri de Bucuresti..
Gerula
Site Admin

Mesajde BygDaddy pe Februarie 6th, 2011, 3:46 pm

avea 2 si eu am luat una din ea.vreau sa o bag la scrumbie unde am nevoie de putere bruta.chiar de tractor e nevoie.interesant tuning-ul.
BygDaddy
hârşit în rele

Locaţie: Gera/Thuringen

Mesajde Gerula pe Februarie 6th, 2011, 6:43 pm

Pentru chestii de-astea eu mi-am luat un SS Tournament Whisker 1600 :D
Gerula
Site Admin

Mesajde Jedi pe Februarie 7th, 2011, 2:36 am

http://www.vxb.com/page/bearings/CTGY/C ... KgodVhXFCw
Ori eu am devenit mai greu de cap, ori unii se plictisesc ingrozitor, fac teste si scornesc revelatii... :lol:
La viteza mica pe care o au rulmentii intr-o mulineta de spining, e absolut imposibil sa sesisezi diferenta intre rulmenti clasici de metal si cei din ceramica...Abia le simti la patinele cu rotile(poate fi placebo) sau mulinete de baitcasting.
Am pus link pentru a se observa diferentele intre cele trei tipuri de rulmenti: total metalici (inox sau crom ); hibrizi (cu role de metal si bile de zircon sau oxid de aluminiu) si cei totalmente ceramici ...Tipul cu testul a pus cel mult rulmenti hibrizi la care rolele pot fi de crom sau inox ( poate nu a bagat bine de seama acest " mic " aspect ). Daca sint de crom ,pina si briza marii ii inroseste rapid..
La wormshaft , unde el a tinut sa schimbe bucsa alba cu un rulment, e o forta minuscula .La capatul celalalt unde e angrenajul , ar mai fi ceva forta .
Singura componenta ce se invirte e rotorul la mulinetele de spin. Care-i dezechilibrat din nastere la SS ...Pina nu se adauga suficienta greutate pe partea usoara, asa va ramine..
Jedi
hârşit în rele

Locaţie: Montreal

Mesajde Gerula pe Februarie 7th, 2011, 3:27 am

Se vede ca n-ai avut rabdare sa citesti ce-a spus omul acolo :D .

Exact asta zicea, ca rulmentii amarati Abec 5 cu care vine mulineta din fabrica se corodeaza relativ rapid, si ca treaba asta face multineta sa se comporte stil "tractor", chiar daca merge in continuare :D .

Si la ala de la wormshaft tot asa a zis, ca-i forta mica si merge orice rulment. Banuiesc ca superioritatea rulmentului fata de bucsa intr-o asemenea aplicatie nu mai trebuie s-o discutam, nu? :D .
Gerula
Site Admin

Mesajde Jean Scurtu pe Februarie 7th, 2011, 3:54 am

Eu am cred peste 10 "tractoare"SS TOURNAMENT facute in Japonia si de peste 10 ani de pescuit cu ele nu am simtit nevoia sa le schimb,desi majoritatea cand le-am cumparat nu erau noi.
Nu ma deranjeaza cu nimic ca nu merg asa fin ca o STELLA si am observat ca nici macar pestii nu sunt deranjati de aceasta si nu m-am gandit niciodata sa imbunatatesc mulinetele schimband rulmenti atata timp cat mergeau inca bine.

Mi-am vandut STRADIC-ul 4000(ca dupa cca un an pescuit in apa sarata nu mai mergea cum trebuie) SYMETRE 2000 si am tinut doar o SAHARA 4000 si asta deoarece aveam vreo4-5 tamburi de STRADIC 4000 ce se potriveau la SAHARA si pe care nu i-am vandut.

Pt .pescuitul light(special pt. white bass),cand a aparut prima data ,mi-am cumparat un ABU CARDINAL 600UL(ultra light).Mulineta mica cu frana f. fina pe tambur,usoara dar cu tamburul cam mic.
Am pescuit cu ea de mai multe ori in apa sarata in canalul ROLLOVER PASS din Peninsula Bolivar,Texas si folosind FIRELINE SMOKE 4LB.(1,8kg.) am reusit sa prind un red fish de 23lb.(10,43kg.) si multi calcani.
Mulineta nu e o " macara" cu care sa nu dai nici o sansa pestelui iar referitor la SS-uri intradevar poti sa le fortezi fara probleme fiind f. robuste.
Am scris despre mulineta ultra light ABU CARDINAL 600UL tocmai sa va dati seama ca si cu scule ultra light poti prinde pesti mari daca sti cum sa procedezi.....

Am facut in trecut pe forum-umurile de pescuit reclama mulinetelor SS TOURNAMENT si am cam fost luat peste picior dar va spun sincer ca 99%(de fapt 100%) eu pescuiesc cu SS-uri si chiar am prins si pesti.
Siteul de mai jos(desi mulineta din poza nu e asa buna ca un SS 700) poate arata ca se pot prinde pesti frumosi si cu echipament light si ca nu am vorbit aiurea:

http://www.fishingworld.com/News/Read.p ... =000010715

Jean Scurtu
"BORN TO FISH ,FORCED TO WORK"
Jean Scurtu
hârşit în rele

Locaţie: Houston,Tx.

Mesajde Jedi pe Februarie 7th, 2011, 3:58 am

Are cineva in Romania rulmentii corodati in SS ?... :D
La mulineta din link, la montaj apare rulment cu camasile metalice,si fara flanse pe deasupra , bilele nu le vad dar imi place sa cred ca sint ceramice...Care camasi vor rugini la fel ca cei ABEC 5 din fabrica, poate mai rau daca nu sint din inox.Iar bilele ceramice vor avea drum greu prin rugina din canale.
Si inca un amanunt deloc de neglijat...Rulmentii hibrizi costa vreo 12-15 $ perechea (cei mai ieftini) deci 24-30 $ pentru cei patru, apoi handling+shiping in Romania..
De rulmenti ceramici in totalitate nu are rost sa vorbesc ,pentru ca-i de preferat sa iei alt SS...
Acu vad interventia lui nea Jean....care poate ne spune daca a gasit rulmenti ruginiti in ale lui...
Jedi
hârşit în rele

Mesajde Gerula pe Februarie 7th, 2011, 11:03 am

Asta cu shipping-handling in Romania a fost destul de buna :D . Sa stii ca rulmenti inca mai facem, chiar bunisori :D . Oricum se gasesc si SKF si tot felul de alte marci cunoscute. De pilda la astia gasesti tot ce vrei :D http://www.badi.ro/Romana/produse/rulme ... _total.htm

De curiozitate chiar o sa ma interesez cat ar costa cei 4 rulmenti, atat hibrizi cat si ceramici.
Gerula
Site Admin

Mesajde Jedi pe Februarie 7th, 2011, 1:13 pm

M-am uitat putin pe site si n-am gasit cu ceramica...Poate trebuie platita totusi manipularea si transportul.
Jedi
hârşit în rele

Mesajde Gerula pe Februarie 7th, 2011, 1:21 pm

Vazand si facand. O sa desfac un SS700 cand am timp si o sa sun la Badi cand stiu dimensiunile exacte, ca sa intreb de pret. Oricum, mai stiu o sursa f buna (si ieftina :D ) si in Anglia, si posta la cativa rulmenti costa ceva gen o lira :lol: (am mai comandat de acolo).
Chestia e ca unii hibrizi, cu camasi din inox, cred ca fac treaba foarte bine.
Gerula
Site Admin

Înapoi la Echipamente