Best buy carlige de jig

Lansete, mulinete, naluci, forfacuri, gripuri, barci, motoare samd

Best buy carlige de jig

Mesajde Gerula pe Mai 19th, 2010, 12:35 pm

Se cauta carlige agere la intepare si cu rezistenta buna, dar care sa se dezdoaie totusi in agatatura. Pana nu de mult eu am mers pe Owner, dar Mim team a inchis depozitul care era aproape de mine si s-a mutat la naiba-n praznic, asa ca o sa trec probabil la achizitia online.

Mustad (vandute la Arrow) sunt, din pacate absolut varza la toate capitolele. Eagle Claw, pe care le vand diverse magazine online de la noi, nici nu inteapa grozav si odata intrate in agatatura acolo raman.

Gamakatsu se gaseau la Aquamania, acum nu mai stiu pe unde se pot gasi.

Alte idei?
Gerula
Site Admin

Locaţie: Bucuresti

Re: Best buy carlige de jig

Mesajde BygDaddy pe Mai 19th, 2010, 1:27 pm

matzuo sunt cele mai super la scos din agatatura dar 100% nu le mai poti folosi si chiar si cele noi inteapa ca draku
eagle sunt tari si inteapa decent
ownerele din cate am pescuit cam cele mai bune la intepat dar inteapa si buzunarul dar dupa parerea mae tot la owner ar trebui sa ramai.
BygDaddy
hârşit în rele

Locaţie: Gera/Thuringen

Mesajde Gerula pe Mai 19th, 2010, 1:35 pm

Elagle claw sunt inutile in locuri cu agatatura. Orice agatare e decisiva.
Gerula
Site Admin

Mesajde andriipopa75 pe Iunie 1st, 2010, 11:17 pm

poti incerca astea : http://www.aquaforce.ro/ace_jig_black_nickel_-186.html deschidere mare, ascutite bine
pretul se negociaza in functie de cantitate (http://www.fudohooks.com/pdf/P-7-AB%20J ... DOUBLE.pdf)
andriipopa75
membru nou

Mesajde pupu pe Iunie 2nd, 2010, 7:44 pm

Nu imi plac Fudo ,si din cauza deschiderii mai mari si din cauza pretului care e mare ,intradevar sunt bine ascutite.Prefer sa folosesc Eagle claw din seria O'shaughnessy (acolo unde imi permite dimensiunea) sau cele clasice pentru ca raportul calitate pret e f.bun ,folosesc si Matzuo si seria asta noua de Mustad mai putin Owner si Gamakatsu care sunt f.bune dar prea scumpe.La o partida mi s-a intamplat sa pierd si spre 20 de jiguri ,uneori mult mai multe,mai ales la Dunare unde mai folosesc si VMC-uri.

Numai bine...
pupu
trecut prin multe

Mesajde Gerula pe Iunie 9th, 2010, 8:36 am

Pupule, eu zic ca diferenta de pret intre owner si Eagle Claw se amortizeaza repede: cateva ownere mai scapa din agatatura, iar eagle claw raman toate acolo. :D
Gerula
Site Admin

Mesajde pupu pe Iunie 9th, 2010, 10:05 pm

Gerula ,este parerea ta, e mai mult de povestit , poate o data pe garla,oricum la inceput si eu gandeam la fel pe urma mi-am dat seama ca pierd timp sau cum zic eu" luxul si paduchii de lemn".Pentru mine Eagle Claw sunt excelente ,salau sa fie, sau cum nea Jean prefera SS-ul asa si eu sunt multumit cu EC.Duminica am fost dupa stiuca ,am luat trei buc din trei atacuri ,am dat cu buzz cu ac EC,ailalti doi care mai dadeau dupa dansa nu au prins nimic,cum am spus peste sa fie,din pacate e din ce in ce mai putin.

Numai bine...
pupu
trecut prin multe

Mesajde Gerula pe Iunie 9th, 2010, 11:04 pm

Punand asa problema e greu sa fii contrazis :D .

Dar totusi, diferenta de pret intre doua ace nu-i nici pe departe aceeasi cu diferenta dintre un SS tournament si un Certate. Pana la urma, suma devine relevanta doar cand discutam de sute sau chiar mii de ace.

100 de bucati de jiguri Owner nr 1 costa 72 de lei la Mim team, iar Eagle Claw (alea bronz, cele mai ieftine) nu le-am vazut sub 30 de lei la suta de bucati. Totusi vorbim de 10 euro diferenta, e peste dublu daca gandim procentual, dar in cazul asta relevanta e valoarea absoluta.
Gerula
Site Admin

Mesajde pupu pe Iunie 10th, 2010, 5:53 am

Da,stii f.bine ca de multe ori carligul se agata chiar in curbura si nu mai poti oricum sa il recuperezi ,si nici nu vreau sa pierd timpul cu manevre ,prefer sa pescuiesc.Eu nu cumpar carligele de aici ,f.rar mai iau Mustad-uri,si acolo Owner sunt de trei ori mai scumpe,iar experienta mi-a demonstrat ca nu renteaza.Si la Dunare cand merg cu prietenii nu pierd mai multe ,sau smnificativ mai multe decat ei,si de prins sa spuna tot ei.Cum am spus o sa iti argumentez mai mult cand ne vom mai vedea ca pe aici imi e cam incomod,oricum eu sunt f. multumit de EC,insa fiecare le stie pe ale lui si da cu ce se simte cel mai bine.

Numai bine...
pupu
trecut prin multe

Mesajde Gerula pe Iunie 11th, 2010, 11:27 am

Ramane asa, da-mi un semn pe topicul cu iesirile forumistice sau pe PM. Eu as face o iesire marti sau miercuri, aptamana viitoare.
Gerula
Site Admin

Mesajde pupu pe Iunie 11th, 2010, 3:13 pm

Pai ramane asa , una e sa iau de 100$ sau de 300$ ,eu iau de oricum cantitati mari.Luam legatura.

Numai bine...
pupu
trecut prin multe

Mesajde andriipopa75 pe Septembrie 28th, 2011, 9:50 am

daca vreti sa recuperati jiguri dezdoite din motive ecologice e ok
dar acel jig se dezdoaie si in ppeste 100%
pentru proba, incercati sa ridicati un bidon de apa (5l) cu jigul si veti vedea ca matsuo si altele similare se dezdoaie.
iar un carlig dezdoit o data se va dezdoi f usor de acum incolo.

Jigurile se pierd in numar mare daca nu simti (mana,scule,fir) sau daca incerci sa pescuiesti la jig unde nu e cazul (intre stanci, prin copaci).
Cele mai rentabile sunt eagle claw 630/635 ~0,3 lei/bucata, cam grosute dar inteapa bine,
parerea mea
andriipopa75
membru nou

Mesajde Gerula pe Septembrie 28th, 2011, 1:28 pm

Sa stii ca testul cu bidonul nu este foarte relevant, decat daca vrei sa scoti pestele din apa prin metoda "macaraua" :D Numai un peste foarte mare poate sa-ti aplice 5kg forta la carlig, in conditiile in care lanseta (si firul, daca dai cu mono) preiau cea mai mare parte a fortei exercitate.

Mai mult decat atat, plasticul bidonului este destul de dur si favorizeaza dezdoirea, daca faci testul in aceleasi conditii dar cu bidonul legat cu o banda de cauciuc mai groasa prin toarta, si carligul trecut prin banda aia, o sa vezi ca n-o sa se mai dezdoaie asa usor.
Gerula
Site Admin

Mesajde pupu pe Septembrie 28th, 2011, 9:03 pm

Usor, usor,se prinde lumea, am mai spus, decat sa dau bani de trei patru ori mai mult pe una din marcile pe care unii le lauda ca sunt f. ascutite (si asa si e ) dar care devin la fel de prinzatoare ca celelalte, dupa ce dai de trei, patru ori in pietre sau craci , prefer E.C si sunt f. multumit, totul e sa dau de dansul. :D :D

Numai bine...
pupu
trecut prin multe

Înapoi la Echipamente