Barci rigide

Lansete, mulinete, naluci, forfacuri, gripuri, barci, motoare samd

Barci rigide

Mesajde Gerula pe Noiembrie 1st, 2008, 6:01 pm

Pentru cei care au depasit (sau vor sa depaseasca) stadiul pneumaticelor :D .

In afara de clasicele Lagune, ce modele accesibile ca pret mai sunt disponibile pe piata romaneasca?
Gerula
Site Admin

Locaţie: Bucuresti

Re: Barci rigide

Mesajde kuintautti pe Noiembrie 2nd, 2008, 10:28 am

chestie interesanta dupa parerea mea... aici in renolandia se gasesc de vinzare "forme de turna" barci din fibra...

folosit e cam 500 €
kuintautti
trecut prin multe

Mesajde Gerula pe Noiembrie 2nd, 2008, 10:31 am

Zau ca n-am inteles ce vrei sa zici. Te referi la formele folosite pentru a turna barca?
Gerula
Site Admin

Mesajde kuintautti pe Noiembrie 2nd, 2008, 10:42 am

da
kuintautti
trecut prin multe

Mesajde Gerula pe Noiembrie 2nd, 2008, 10:45 am

Pai iti mai trebuie si un atelier bine utilat, ca sa ai ce face cu formele alea./ Ca nu poti trurna fibra de sticla in functul curtii :mrgreen: .
Gerula
Site Admin

Mesajde Pikeman pe Noiembrie 2nd, 2008, 2:35 pm

asa de un lac si dupa cum arata, comoditate si bla bla , cred ca e super ok asta:

http://www.hibiscussport.ro/barca-bic245.html
Pikeman
trecut prin multe

Mesajde Gerula pe Noiembrie 2nd, 2008, 3:56 pm

Aia e barca de o persoana de maxim 80 de kile, daca vrei sa dai in picioare si sa te mai si apropii de marginea barcii. Pare facuta cam din acelasi plastic din care se fac tomberoanele de gunoi :lol:.
Gerula
Site Admin

Mesajde Pikeman pe Noiembrie 2nd, 2008, 4:06 pm

Gerula scrie:Aia e barca de o persoana de maxim 80 de kile, daca vrei sa dai in picioare si sa te mai si apropii de marginea barcii. Pare facuta cam din acelasi plastic din care se fac tomberoanele de gunoi :lol:.

deci daca pozele din reclama nu is doar de publicitate, vorbsti prostii, cel putin pe plaja se vede ca e inalta "caditza", plus are fundul facut pentru stabilitate (cele doua umflaturi liniare de pe laterale) pe de alta parte nu stiu cum face fatza la vant, plus ca nu poate taia valurile ca una cu o forma normala

se vede ca nu se incarca mult cu o persoana de 80kg (poza cea mai desus cu tipul cu bascutza ce pescuie)

acu na, pentru cineva care sta la apartament si are loc in balcon, plus o masina mica cred ca e ok asta, nu zic ca e barca ideala, e doar o barca utila, si atat :)
Pikeman
trecut prin multe

Mesajde Gerula pe Noiembrie 2nd, 2008, 4:58 pm

Hint (valabil pentru toti userii prezenti si viitori :lol: ) : inainte sa-i zici interlocutorului (oricare ar fi el :lol: ) ca vorbeste prostii, te informezi FOARTE BINE cu privire la subiectul respectiv. In cazul de fata, din poza aflata jos, la mijloc, pe pagina de prezentare a produsului, se vede clar cum doi insi destul de maruntei (un el si o ea) aflati cu barca LA MAL au inclinat-o pana ce unul dintre flotoare a s-a scufundat de tot iar celalat a iesit aproape complet din apa. Nu stiu daca flotorul scufundat complet o fi atins si fundul apei, dar oricum, aia nu e genul de situatie in care sa vrei sa te afli cand tragi de peste. Parerea mea. Astept sa recunosti cine a vorbit prostii :mrgreen:.
Gerula
Site Admin

Mesajde Pikeman pe Noiembrie 2nd, 2008, 5:27 pm

oi fi vorbit io na :oops:

:lol: una peste alta mam cujetat ca fiind un forum liber imi permit ati zice ca vorbesti prostii fara sa imi sugerezi sa imi revizuiesc atitudinea :lol:

acu sti ca ne contram pe niste poze si fiecare vede in ele altceva :lol:

la cum stau aia doi amu daca mai zici ca bate si vantu in fata normal ca strici tot farmecu , eu zic ca e o barca buna raport calitate pret pentru lacuri daca pescui cum o face ala de sus, oricum la banii astia as prefera energoteam cu chila gonflabila si suport de motor, dar na :P
Pikeman
trecut prin multe

Mesajde Pikeman pe Noiembrie 2nd, 2008, 5:29 pm

P.S. daca nu ar bate vantu eu ias monta un scaun sa pescui mai de sus :lol:
Pikeman
trecut prin multe

Mesajde Gerula pe Noiembrie 2nd, 2008, 5:36 pm

Ca sa fiu sincer pana la capat, la barca asta cea mai mare problema mi se pare materialul. Daca o fi plastic de-ala ordinar si nu fibra de sticla, ma indoiesc ca are viata prea lunga. Si costa totusi 1900 de lei.

Apropo de vorbit prostii si revizuit atitudinea, cred ca ai remarcat ca am spus doar ca trebuie sa fii cat de cat sigur cand faci afirmatia asta, nu ca nu-i voie :lol:. Adica ideea e sa-i spui unuia "vorbesti prostii" cand chiar vorbeste prostii, nu cand treaba e discutabila (sau chiar mai rau :mrgreen: ) si riscam s-o dam in ""ba tu", ca la grupa mica :lol:.
Gerula
Site Admin

Mesajde Tavi pe Noiembrie 2nd, 2008, 6:41 pm

Gerula scrie:Aia e barca de o persoana de maxim 80 de kile, daca vrei sa dai in picioare si sa te mai si apropii de marginea barcii. Pare facuta cam din acelasi plastic din care se fac tomberoanele de gunoi :lol:.

Bic-urile sunt facute din polietilena, nu e chiar plastic de tomberoane, ala sigur e mai ieftin, banuiesc ca e PVC
Materialul e f. rezistent, se pare ca e sensibil la UV si e greu comparativ cu fibra si aluminiul, dar destul de OK una peste alta.
http://www.easyriderkayaks.com/polyethylene.htm
Mai citisem pe undeva un comparatie misto aluminiu vs. fibra, revin cand gasesc linkul.
Io votez cu aluminiu.
Tavi
trecut prin multe

Mesajde Gerula pe Noiembrie 2nd, 2008, 6:47 pm

Pai daca e sensibil la UV iti dai seama cat tine barca aia, ca doar nu navighezi cu ea in pestera :lol:. Aluminiul cred ca bate binisor fibra la multe capitole, dar e mai scump si se incinge ca dracu la soare.
Gerula
Site Admin

Mesajde Tavi pe Noiembrie 2nd, 2008, 6:51 pm

Nu e chiar asa sensibil, proucatorii zic ca il trateaza cumva ca sa reziste. :roll:
Barcile de aluminiu se echipeaza cu tot felul de covorase ca sa mai reduca problema cu incinsul la soare.
E mai scump, dar practic e barca pe o viata, daca nu mai multe.
Tavi
trecut prin multe

Mesajde Jedi pe Noiembrie 2nd, 2008, 8:09 pm

Am iesit de vreo doua ori pe apa,cu niste barcute de plastic(nu fibra) inchiriate de un nene.Mi-a zis ca le are de vreo 6-7 ani si nu credea nici el cind le-a cumparat ca o sa se mentina asa bine.Vara in soare non-stop si iarna intoarse numai invers.Se poate si plastic de calitate foarte buna ,chit ca arata dubios.
Jedi
hârşit în rele

Locaţie: Montreal

Mesajde Gerula pe Noiembrie 2nd, 2008, 8:12 pm

Treaba asta se intampla in Canada sau in Romania?
Gerula
Site Admin

Mesajde Jedi pe Noiembrie 2nd, 2008, 8:17 pm

Canada
Jedi
hârşit în rele

Locaţie: Montreal

Înapoi la Echipamente