Turism: pe unde mai umblam cand nu pescuim

Discutii libere si vesele despre orice altceva decat pescuit.

Re: Turism: pe unde mai umblam cand nu pescuim

Mesajde Jedi pe August 3rd, 2009, 2:55 pm

Scuze,n-am verificat daca am pus link bun..Vremea e destul de imprevizibila pe acolo,munti ,ape mari in jur..etc.Dar am inteles ca m-am nimerit eu in zilele cele mai nasoale.. :mrgreen:
Jedi
hârşit în rele

Locaţie: Montreal

Mesajde Gerula pe August 4th, 2009, 8:10 am

Oricum, in poze arata frumos. Prin nordul salbatic n-ai scos nasul?
Gerula
Site Admin

Locaţie: Bucuresti

Mesajde Jedi pe August 4th, 2009, 3:06 pm

Spre nord am fost doar la vreo 150 km si nu-i inca salbatic ci al naibii de amenajat si improprietarit. Extrem de greu sa ajungi la o apa si sa pescuiesti in voie desi sint zeci de lacuri si riuri frumoase. Spre nordul orasului cam toate zonele sint declarate rezervatii faunistice, turistice ..etc si unde-i drum de acces , malul e proprietatea cuiva.Mai degraba in sud ar fi libertate de miscare.
Jedi
hârşit în rele

Mesajde Gerula pe August 4th, 2009, 4:06 pm

Nu mai, eu ziceam prin nordul salbatic, nu 150km. Zone de-alea unde vezi semne gen "ati trecut de ultima benzinarie, aveti grija sa nu faceti pana prostului ca va ia mama dracului pe-aici" :lol:
Gerula
Site Admin

Mesajde Jedi pe August 4th, 2009, 4:24 pm

N-am fost asa departe.
Jedi
hârşit în rele

Mesajde Gerula pe August 4th, 2009, 5:17 pm

iti dai seama ca pe-acolo sunt sanse sa prinzi practic orice, de la nimic barat la mama stiucilor sau tatal pastravilor. Dar trebuie sa fii cat de cat echipat, ca nu e acoperire GSM, nu sunt asezari nu nimic. Cred ca doar un satellite phone te scoate din cacat daca e sa ramai impotmolit.
Gerula
Site Admin

Mesajde Gerula pe August 19th, 2009, 2:37 pm

Aseara am descins la Paris si de la CDG2 am sarit direct in RER. Stupoare, parca am sarit in Africa Neagra :lol: :lol: :lol: .

Fusesem ultima oara la Paris in 2002, si, exceptand zona Saint Denis, nu aveai chiar senzatia asta. Acum este realmente invazie, majoritatea fiind (aparent cel putin) oameni normali, cu loc de munca, nu boschetari/vanzatori ambulanti/atarnatori prin gari ca acum niste ani.

O sa bag mai incolo niste poze din "Orasul Lumina" devenit pe alocuri capitala africana :D .
Gerula
Site Admin

Mesajde taicanoe pe August 19th, 2009, 3:14 pm

:lol: si aia e toti francezi ... da suntem noi romani extremisti si nationalisti :lol:
taicanoe
hârşit în rele

Locaţie: Resita jud. Caras-Severin

Mesajde Gerula pe August 19th, 2009, 3:46 pm

Una din ciclul "un fleac, i-am ciuruit :lol: " si una mai normal-turistica :D
Ataşamente
Dacia.JPG
Notre Dame.JPG
Gerula
Site Admin

Mesajde Gerula pe August 19th, 2009, 4:20 pm

donjonul castelului Vincennes
Ataşamente
Vincennes1.JPG
Gerula
Site Admin

Mesajde tudor pe August 19th, 2009, 6:29 pm

Invazia dureaza de 40 de ani si se agraveaza. Din pacate nu este o reala vointa de a opri invazia. Guvernanta mondiala nu vrea.
tudor
hârşit în rele

Mesajde BygDaddy pe August 19th, 2009, 9:28 pm

daca vreti sa scapati de ei las ca va imprumutam noi pe baselu plus toata turma de nemancatii care ne conduc pe noi macar asa de proba 1-2 ani sa vezi cum fug negrii ca sobolanii dupa ce instituie astia doctrina lor politica
BygDaddy
hârşit în rele

Locaţie: Gera/Thuringen

Mesajde tudor pe August 19th, 2009, 10:39 pm

Lasa ca venira si tuciurii de acolo ca sa completeze colectia. Nici o grija ca in curand, fiind toti cetateni Europeni, se vor instala si pe plaiurile mioritice.
tudor
hârşit în rele

Mesajde Gerula pe August 19th, 2009, 11:28 pm

Mai, eu am scris si pe blog, Franta plateste acum pretul pentru trecutul ei colonial. Noi ce sa platim? Ca nu ne-am facut palate taind maini prin Africa (ma rog, aia erau belgienii, dar nici francezii nu erau mult mai breji).
Gerula
Site Admin

Mesajde Jedi pe August 20th, 2009, 12:21 am

S-au jucat si legionarii francezi pac-pac prin nordu Africii cu localnicii.Ba i-au pus sa invete franceza obligatoriu ca limba secundara ( fapt super benefic in cazul unora ).Si asa s-au urnit algerienii si marocanii spre teritorii francofone. :lol: . Iar in cazul unora carora le-a secat singura fintina din sat si se stergeau la fund cu pietre fierbinti din desert ( realitate nu gluma ) faptul ca fac orice,dar absolut orice pentru un trai mai bun,nu ma mai mira. Copilaria mea in comunism a fost un dolce far niente pe linga lupta lor pentru subzistenta. Am avut si placuta surpriza sa intilnesc oameni de culoare exceptionali.O vecina din Rwanda,care a trait in Franta inainte, e foarte de treaba , cu deosebit de mult bun simt.E singura la care am curaj sa-i las cheia de la casa sau sa-i imprumut masina.O ex colega din Haiti as putea zice ca e cea mai super tipa din cite am intilnit in Canada ( la toate capitolele,inclusiv gatit ).La sotie la servici,cea mai de treaba prietena e o doamna din ceva insule din Caraibe,care a dovedit in mai multi faptul asta. Sint cu siguranta oameni ca lumea dar din pacate intervine procentualitatea si in rindul lor.Ca la romani. :dance: .. Procentul bun ( prea mic) e tras la fund.. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Jedi
hârşit în rele

Mesajde Gerula pe August 21st, 2009, 9:08 am

Fenomenul cel mai interesant ramane totusi omniprezenta negrilor la Paris. Nu cred ca face cineva aici recensaminte dupa culoarea pielii/originea etnica, dar as paria ca sunt minim 30% negri (fara arabi) in Paris+suburbii, poate si mai multi.
Sau poate unde-i acum sezonul concediilor, si albii or fi toti plecati :lol: .
Gerula
Site Admin

Mesajde tudor pe August 21st, 2009, 4:41 pm

Intr-adevar multi dintre albi sunt plecati.
Procentajul nu e omogen. Sunt cartiere numai cu africani si altele fara. Eu nu prea vad pe unde stau si pe unde lucrez.
Daca stai pe Arago nu sunt atat de multi. Sau, mai bine zis, din septembrie o sa ti se para mai putini. :lol:
tudor
hârşit în rele

Mesajde Gerula pe August 21st, 2009, 5:28 pm

Mai, mie mi se par enorm de multi (na, la Bucuresti vezi unul la cateva zile pe strada :lol: ). E drept ca in zona in care stau e parfum, fata de ce vezi cand treci de pilda cu RER de Vincennes spre Disneyland :lol: . Am numarat pe-acolo vreo 7 statii in care nu s-a suit nici macar un singur alb in vagonul meu :lol: :lol: :lol: .

In alta ordine de idei, am facut din Tour Eiffel cateva poze care ilustreaza in mod reusit sistematizarile lui Haussmann. Au avut si ei un nea Nicu al lor, ii zicea Napoleon al III-lea, doar c-a avut urbanist mult mai bun :lol: .
Ataşamente
Hausmann.JPG
Gerula
Site Admin

Mesajde Gerula pe August 21st, 2009, 5:51 pm

Catedrala Notre Dame vazuta din spate, din vaporas.
Ataşamente
Notre Dame 12.JPG
Gerula
Site Admin

Mesajde tudor pe August 21st, 2009, 6:03 pm

Haussmann a facut bulevardele drepte nu pentru faptul ca se poate circula mai usor sau e mai frumos. Scopul era sa faciliteze utilizarea tunurilor in caz de noua racoala. :twisted:
tudor
hârşit în rele

AnteriorUrmătorul

Înapoi la Crasma pescarilor