Turism: pe unde mai umblam cand nu pescuim

Discutii libere si vesele despre orice altceva decat pescuit.

Re: Turism: pe unde mai umblam cand nu pescuim

Mesajde Gerula pe Iulie 9th, 2009, 2:14 pm

Mouse island vazuta din Kanoni
Ataşamente
mouse island.JPG
Gerula
Site Admin

Locaţie: Bucuresti

Mesajde Jedi pe Iulie 10th, 2009, 3:02 am

Ce apa calma. Foarte frumos si linistit golful asta.Nu-i vinzoleala aia pe faleza. :D
Jedi
hârşit în rele

Locaţie: Montreal

Mesajde Gerula pe Iulie 10th, 2009, 8:54 pm

Daca vrei sa vezi calm iti pun maine niste poze de azi (am inchiriat o barca si am mers pe niste plaje accesibile doar de pe mare). N-am apucat inca sa le descarc si sunt rupt.
Gerula
Site Admin

Mesajde Gerula pe Iulie 11th, 2009, 9:43 pm

Doua din plajele accesibile doar de pe mare, plus o grota asijderea
Ataşamente
grota.JPG
plaja 2.JPG
plaja 1.JPG
Gerula
Site Admin

Mesajde Jedi pe Iulie 12th, 2009, 4:26 am

Traznet. Mareea e mare?.Cind am vazut grota m-am si gindit la intrat in ea . Dar sa nu urce apa si sa ramin captiv :?
Jedi
hârşit în rele

Mesajde didel_pro pe Iulie 12th, 2009, 7:45 pm

Stai linistit !,aici"marea" are maxim 20 cm,asa ca poti explora linistit!Locuri frumoase !
didel_pro
trecut prin multe

Mesajde Gerula pe Iulie 13th, 2009, 2:14 pm

Ieri am fost in Sidari si am mai dat o tura prin Corfu town, poate apuc diseara sa pun niste poze.

Pana atunci, uitati si fortul nou din Corfu (sec XVI)
Ataşamente
fortul nou.JPG
Gerula
Site Admin

Mesajde Gerula pe Iulie 15th, 2009, 11:09 am

Ramasesem dator cu niste poze din Sidari:
Ataşamente
sidari5.JPG
sidari4.JPG
sidari3.JPG
sidari2.JPG
sidari1.JPG
Gerula
Site Admin

Mesajde Gerula pe Iulie 16th, 2009, 1:27 pm

Una din fantanile venetiene din Corfu Town
Ataşamente
fantana venetiana.JPG
Gerula
Site Admin

Mesajde Jedi pe Iulie 17th, 2009, 12:25 am

Frumose foc golfurile alea.Mai ales fara puhoi de lume.Ce temperaturi au fost de obicei?
Jedi
hârşit în rele

Mesajde Gerula pe Iulie 17th, 2009, 10:14 am

29-30, cam asa. Cu briza era foarte placut. Cand am fost la Paleokastritsa ne-am plimbat cu barca toata ziua, deci inclusiv intre 12 si 16, cand e cel mai cald, si a fost excelent. Bine, avea bimini barca, altfel cred ca ne coceam :D .
Gerula
Site Admin

Mesajde Gerula pe Iulie 17th, 2009, 11:49 am

Uite si Paleokastritsa vazuta de sus, din satul Lakones si respectiv din fortareata bizantina Angelokastro.
Ataşamente
Paleokastritsa vazuta din Lakones.JPG
Paleokastritsa vazuta din Angelokastro.JPG
Gerula
Site Admin

Mesajde Jean Scurtu pe Iulie 18th, 2009, 8:22 am

Ce locuri superbe!!!Si cand te gandesti ca nu e asa departe de Romania!!!Cred ca e bine sa uiti Mamaia si sa nu te"temi de greci ca doar nu aduc daruri".

Nu stiu cat de scumpa e o vacanta in Grecia,dar cred ca macar o data merita sa te balacesti in marile ei si sa si vezi cate ceva din vestigiile Grecii antice.

Jean Scurtu
"BORN TO FISH ,FORCED TO WORK"
Jean Scurtu
hârşit în rele

Locaţie: Houston,Tx.

Mesajde tudor pe Iulie 18th, 2009, 10:24 am

Am impresia ca e chiar mai ieftin decat la Mamaia. asa ca merita din plin.
tudor
hârşit în rele

Mesajde Gerula pe Iulie 18th, 2009, 10:37 am

Corfu e foarte aproape de Romania, zborul dureaza doar 75 de minute. Bugetul depinde mult de locul in care stai, se pot gasi si cazari ieftine (30 de euro pe noapte/camera) si cazari foarte scumpe, depinde mult de conditii, de masa samd. Daca tragi de fiecare banut probabil ca poti scoate o vacanta foarte ieftina. Eu unul, slava Domnului, imi permit acum sa stau la 5 stele all inclusive, dar prima excursie in Grecia am facut-o in facultate, la inceputul anilor 90, cu cortul, si am mancat conserve. Si n-a fost deloc rea nici aia, era prima vizita in tara asta atat de frumoasa, Grecia era si ea altfel decat acum, mult mai putin comerciala, am stat noaptea cu nevasta-mea pe Acropole sub clar de luna :D etc (acum te scot cu cainii de acolo :lol: ).

Stea pe stea, la hoteluri clasate corect, preturile sunt aproximativ egale cu cele din Mamaia, avand in vedere ca euro e sus acum. Avantajul la noi e ca oferta e mai flexibila in materie de mese incluse, adica daca-ti place hotelul cutare, poti lua numai mic dejun si sa mananci pe unde vrei. Dar asta e cam singurul avantaj, si e destul de mic, avand in vedere ca la greci, un hotel bun de 4 sau 5 stele nu se prea face de ras la mancare, ca la noi.
Drumul e singurul care face ca o vacanta in Corfu sa ramana mult mai scumpa ca la noi. Biletele de avion pentru 3 persoane au fost 720 de euro si cu masina inchiriata am ajuns la 1030 de euro doar deplasarea. Evident ca, daca mergeam la Mamaia cu masina proprie, costul cu drumul era practic nul (benzina am bagat si in Corfu de vreo 100 de euro, am facut in total vreo 700 de km in regim de curbe, urcusuri si coborasuri etc).

Mamaia a ajuns din pacate o statiune scumpa si proasta, cu toate ca potential are. Dupa mine insa, din cauza salinitatii mult mai mici, Marea Neagra e net inferioara Marii Mediterane dpdv turistic. Azurul ala al apei nu-l vezi niciodata la noi, in schimb alge si apa verzui-pamantie la greu. Nu mai vorbesc de lume proasta, manelisti, galagie, "bomboana agricola" etc etc.
Gerula
Site Admin

Mesajde BygDaddy pe Iulie 20th, 2009, 2:27 pm

am multi prieteni din severin care merg in fiecare vara la mare dar nu in romania ci in croatia sau in muntenegru.din punct de vedere al drumului cred ca ajung mai repede acolo decat pe drumurile noastre.conditiile sunt din start mult mai bune iar din punct de vedere financiar costa doar cu putin mai mult decat la noi.la noi din start te pun pe burta numai drumurile.la o vacanta de 7 zile 2 iti trebuie numai sa te recuperezi din nervii si injuraturile trase dupa cateva cratere luate la bord eventual un schimbat de cauciucuri.
BygDaddy
hârşit în rele

Locaţie: Gera/Thuringen

Mesajde Gerula pe Iulie 20th, 2009, 3:22 pm

Muntenegru e o destinatie extraordinara de vacanta. Dupa mine e peste Croatia, care e mai comerciala.
Gerula
Site Admin

Mesajde Gerula pe Iulie 22nd, 2009, 9:37 am

Gerula
Site Admin

Mesajde Jedi pe August 3rd, 2009, 5:42 am

http://www.flickr.com/photos/29701378@N ... 231/....... Peninsula Gaspesie ,marginita la nord de golful fluviului StLaurent iar la sud de golful Baie de Chaleurs dupa care vine New Brunswick.Am trecut pe valea riului Matapedia,renumit pentru somoni dar nu m-am bagat la treaba din mai multe cauze: experienta aproape de zero (citeva minute de aruncari prin iarba...majoritatea nereusite)..modalitatea laborioasa si birocratica de pescuit ( repartizare de fosa pe o lungime de 60 km...iar ultimul factor..vreme furtunoasa si imprevizibila ( de citeva ori pe zi fugeau pescarii afara din cauza fulgerelor).Deci ori mergi singur sau in echipa,in mod expres pentru somoni,bine pregatit si cu echipament pe care sa te poti baza (aveam o mulineta cu frina mai mult fictiva de clasa mica) ori te opresti la cascat putin gura si facut poze,apoi iti vezi de drum.
Jedi
hârşit în rele

Mesajde Gerula pe August 3rd, 2009, 8:10 am

Pozele sunt de fapt aici :D http://www.flickr.com/photos/29701378@N07/

Foarte frumoase locuri. Vremea e mereu asa capricioasa vara, sau s-a nimerit acum?
Gerula
Site Admin

AnteriorUrmătorul

Înapoi la Crasma pescarilor