"Scandalurile care fac trafic" versus topicuri de pescuit

Discutii libere si vesele despre orice altceva decat pescuit.

"Scandalurile care fac trafic" versus topicuri de pescuit

Mesajde Gerula pe Octombrie 24th, 2008, 12:29 pm

Dupa cum stie toata lumea, argumentul ca "se tolereaza scandalurile pentru ca fac trafic" a fost spus de zeci de ori pe forumul lui Radulescu. Fiind un mare om si caracter, respectivul n-a intervenit niciodata pentru a lamuri lucrurile, asa ca o s-o fac eu aici, ca sa inteleaga mai bine si cei care nu le au cu netul cat valoreaza fiecare user care are ceva de spus despre pescuit, si cu cata nesimtire ati fost tratati de sus de catre un om care traia de pe urma voastra.

Principala sursa de trafic a unui forum de pescuit sunt motoarele de cautare, respectiv utiliatorii ocazionali care sapa prin google dupa vreun bat/mulineta/balta/whatever. Site-urile gen trafic.ro contabilizeaza doi parametri: numarul utilizatorilor unici si numarul accesarilor. Evident, 20 de insi care se cearta langa pe un topic aduc doar ceva accesari, dar nici un unic (nimeni nu vine pe un forum dupa cautari gen prost, dobitoc samd).
Acum dati un search pe google dupa ce echipament va da prin cap, si observati ca, invariabil, pe prima pagina a unei cautari facute cu selectare a limbii romane, apare un rezultat de pe forumul lui Radulescu. Asta se cheama SEO (Search Engine Optimization, optimizare pentru motoarele de cautare) si este principala sursa de trafic pentru un forum de acest gen. Cu alte cuvinte, cei care au postat masiv despre echipamente, balti samd sunt cei care au crescut traficul forumului respectiv, nu cei care se certau la nesfarsit pe cate un topic.

Sper ca am explicat destul de clar ce si cum. Cine vrea sa aduca trafic aici sa posteze despre bete, mulinete, fire, barci samd :D.
Gerula
Site Admin

Locaţie: Bucuresti

Re: "Scandalurile care fac trafic" versus topicuri de pescuit

Mesajde SF pe Octombrie 24th, 2008, 9:39 pm

Salut ! :D

Nu-s sigur :D Cu mina pe inima recunoasc ca am intrat pe forumuri pentru distractie , din start ;) Innebuneam pur si simplu cnd vedeam pe careva ca intra ca o domnisoara sa intrebe ceva si peste patru postari se paruiau doi-trei forumisti :lol: :D Pur si simplu cind am dat de forumuri erau citeva personaje care mi-au cazut bine , si am intrat ca sa ma simt bine si eu cu ei , ceva asemanator cu stat la taclale pe balta , intre doua lanseuri . Evident ca linga poti baga si o discutie incinsa despre tehnica echipament , insa parca fara risete nu era normal . Inca am mesaje private , in care unii dintre participantii la discutii imi zicea cam acelasi lucru ;)
Pe deasupra , fara sa vrei , imparti forumistii in categorii , si io dupa vreo 4 ani am ajuns la parerea ca sint unii cu care merita sa vorbesti despre echipamente sau tehnica la modu serios , cu unii merita sa te distrezi , is foarte putini care punctueaza in amindoua categoriile ;) , dar exista :D

Vorbit serios nu inseamna sa controlezi grozav o tema anume sau mai multe , insa sa fie bunsimt . Pot sa dau chiar un exemplu , pe forumu lui Dan ,de forumisti care deschid topicuri , intreaba lucruri , si primesc in mod curios cam intodeauna raspunsuri destul de ample si la obiect , cu foarte putina "distractie" in ele , in timp ce unii primesc balacareala . De ce o fi asa ?
Nu stiu daca treaba ii involuntara , cert ii ca putina lume crede in coincidente , adevaru ii ca oriunde gasesti personaje care mai degraba iti provoaca sila , si nu-ti vine sa raspunzi cum trebuie , da , corect ar fi sa nici nu raspunzi , da stii cum ii cind te mininca pielea :D

Sper sa am mai multa vreme de saptamina viitoare .

Fir Intins!!!
SF
hârşit în rele

Mesajde Gerula pe Octombrie 24th, 2008, 10:08 pm

Departe de mine gandul sa neg ce zici tu, dar aici e o nuanta foarte importanta: toate astea sunt valabile daca te referi la "core users", adica la membrii activi ai forumului, carora le-a placut atmosfera existenta la un moment dat, si care intra in fiecare zi sau macar de cateva ori pe saptamana. Traficul mare nu de aici vine insa (uita-te la radulescu cati dintre cei 6000 de useri au peste 30 de mesaje, sa zicem), in timp ce el are cam 2000 de vizitatori unici pe zi. Vreo 90% dintre astia fiind oameni gen Ionica X, care cauta o mulineta si aterizeaza pe forum cu google.

Spune-mi daca vrei sa ramai cu petre sau vrei sa ti-l schimb in SF, ca sa stie lumea cine-i cine, cand or veni mai multi ;). Si am nitica nevoie de ajutor, in special de la cei care sunteti in strainatate si intrati prin alti provideri: ma intereseaza cat de repede se incarca forumul, daca apar probleme la logare etc.
Gerula
Site Admin

Mesajde kuintautti pe Octombrie 25th, 2008, 7:42 am

Bine v-am gasit boierilor !

Se incarca repede !

acu pr site admin am si io citeva intrebari... care este regulamentul ? se accepta porecle ? cit de mare e libertatea cuvintului ? :D
kuintautti
trecut prin multe

Mesajde Gerula pe Octombrie 25th, 2008, 8:45 am

Regulamentul il vom zamisli mai incolo, prin intelepciune populara :lol: . Ce vreau eu sa asigur pe toata lumea e ca va fi acelasi pentru absolut orice membru al forumului. Cred ca aici e tot spilul.
Gerula
Site Admin

Mesajde SF pe Octombrie 26th, 2008, 8:32 pm

Pai am vrut sa-mi pun SF , da mi-o zis ca-i prea scurt , normal ca vreau SF :D
SF
hârşit în rele

Mesajde Gerula pe Octombrie 26th, 2008, 8:43 pm

Vezi ca acum va trebui sa te si loghezi cu username SF.

Pentru idei de regulament fac topic separat, asta apropo de ce zicea Dumitru.
Gerula
Site Admin

Mesajde horiafhc pe Octombrie 27th, 2008, 12:16 pm

Divergente care sa faca "deliciul" consumatorului au fost si o sa mai fie pe orice forum . Important e sa pastram toti un ton civilizat si fara atacuri personale asa cum cred ca a intalnit toata lumea .
In definitiv fiecare e liber sa-si spuna parerea atata timp cat nu ataca pe altcineva . Eu vad un forum ca pe o oportunitate sa aflu cat mai multe lucruri noi despre pescuitul la rapitori ; lucruri spuse sau traite de alti forumisti .
horiafhc
membru nou

Locaţie: BUCURESTI

Mesajde kuintautti pe Octombrie 27th, 2008, 3:09 pm

chiar daca nu vrei sa " ataci " ... o parere contrara este des interpretata asa indiferent cit de mester in cuvinte esti !

sincer sint unii care se ataca la greu in cazuri din astea...

daca nu ma credeti pe mine intrebatil pe Razvan ! :D
kuintautti
trecut prin multe

Mesajde Gerula pe Octombrie 27th, 2008, 8:37 pm

La care Razvan te referi, iuda de la Rogojesti? :lol:
Gerula
Site Admin

Mesajde SF pe Octombrie 28th, 2008, 6:37 pm

Mah , nu va legati de Razvanel , omu o incercat cu disperare sa se mentina in top 3 , defapt sa batea pt. locu 2 cu Diluceanu , ii cam greu sa-l detroneze careva pe Alois , abonat la locu 1 :lol: :lol:
SF
hârşit în rele

Mesajde leba pe Octombrie 29th, 2008, 10:58 am

Gerula scrie:...

Sper ca am explicat destul de clar ce si cum. Cine vrea sa aduca trafic aici sa posteze despre bete, mulinete, fire, barci samd :D.

ca pentru idioti. :lol:
ce e curios insa, e ca pe forumul la care faci cu atata pasiune referire, in proportie covarsitoare, ai facut trafic altfel decat sugerezi tu aici.
acu dai ban? :twisted:
let`em live, they`re part of the game.
http://www.prietenipescari.ro
E.S.T.
leba
membru nou

Mesajde Gerula pe Octombrie 29th, 2008, 11:03 am

Nu :lol: :lol: :lol: . Desi ai merita intrucatva, din cauza acelui "ca pentru idioti", pentru simplul motiv ca la trafic pe internet pot sa nu se priceapa o gramada de oameni alminteri foarte mobilati la mansarda.

Referitor la mine, gresesti si poti fi lesne combatut :lol:. Trafic am facut exact cum am descris aici, si am destule postari tehnice si acolo (pe care la ora asta imi pare rau ca le-am facut, dar asta e alta discutie). Tocmai asta explicam aici, ca noianul de postari "de scandal" a facut putin catre nici un fel de trafic.
Gerula
Site Admin

Mesajde alingurar pe Octombrie 31st, 2008, 10:21 am

Gerula scrie: Acum dati un search pe google dupa ce echipament va da prin cap, si observati ca, invariabil, pe prima pagina a unei cautari facute cu selectare a limbii romane, apare un rezultat de pe forumul lui Radulescu.

Fals! Am dat dupa "salau" si n-a iesit nimic cu rapitori.ro, apoi dupa "lanseta" si tot asa!
alingurar
membru nou

Mesajde Gerula pe Octombrie 31st, 2008, 10:27 am

Salau nu e echipament :lol: . Nu e vorba de termenii generali, ia inchearca chestii ca Daiwa, Shimano, loomis samd, si mai vorbim pe urma :lol:.
Gerula
Site Admin

Mesajde alingurar pe Octombrie 31st, 2008, 9:24 pm

Te pomenesti ca nici lanseta nu-i echipament!
Tu vad ca nu suporti sa recunosti cand gresesti! Vezi ca o iei pe un drum gresit!Si-apoi ti-o iei!
alingurar
membru nou

Mesajde Gerula pe Octombrie 31st, 2008, 9:30 pm

Eu iti explic la ce ma refeream cand am facut afirmatia aia. Cine vrea sa-si cumpere o lanseta de rapitor nu da search pe google dupa "lanseta". Ia da un click aici http://www.google.ro/search?hl=ro&q=lan ... itor&meta= si vorbim pe urma.
Gerula
Site Admin

Mesajde alingurar pe Octombrie 31st, 2008, 9:34 pm

Clar! Esti obsedat si nu suporti sa nu ai dreptate! Normal ca daca ai dat cautare dupa "rapitor" ai gasit site-ul lui Radulescu. Era culmea sa nu-l gasesti!
Dar daca dormi mai bine la noapte pot sa spun si asa: Ai dreptate! Somn usor, vise placute!
alingurar
membru nou

Mesajde Gerula pe Octombrie 31st, 2008, 9:59 pm

Sau poate ca am dat o carca de exemple (si mai am destule la indemana :lol: ) din care reiese clar care-i adevarul? :mrgreen:
Gerula
Site Admin

Înapoi la Crasma pescarilor