Prostia la romani: azi episodul cu cauciucurile de iarna

Discutii libere si vesele despre orice altceva decat pescuit.

Prostia la romani: azi episodul cu cauciucurile de iarna

Mesajde Gerula pe Decembrie 16th, 2009, 5:23 pm

Faza asta am patit-o azi : prostii si cauciucurile de iarna

E unul din momentele in care efectiv mi se ia de Romania. Cat de tampit sa fii ca sa astepti troiene pe strazi ca sa schimbi cauciucurile???
Gerula
Site Admin

Locaţie: Bucuresti

Re: Prostia la romani: azi episodul cu cauciucurile de iarna

Mesajde BygDaddy pe Decembrie 16th, 2009, 6:58 pm

sunt adeptul cauciucurilor de iarna cu toate ca nu mi-am montat pe masina.am luat o teapa ca mi-am luat din germania niste genti de la un neamt de acasa cu acte si nu le-am testat si cand le-am motata acum 2 saptamani masina facea de parca era barca pe valuri.la 70 am crezut ca ma arunca de pe drum.asa ca am fost obligat sa le schimb cu cele de vara.asa ca nu mai merg cu masina.cu toate ca spre sfarsitul saptamanii o sa plec spre severin dar o sa fac tot posibilul sa plec si sa conduc ziua si in plus e drum european ar fi culmea sa gasesc zapada.la ct ma costa pe mine un set de cauciucuri de iarna mai bine dau spaga la politist.in rest am de toate pentru iarna inclusiv lanturi pe care am dat o tona de bani ca am cauciucurile prea mari pentru din alea ieftine
BygDaddy
hârşit în rele

Locaţie: Gera/Thuringen

Mesajde Gerula pe Decembrie 16th, 2009, 7:55 pm

Mai, articolul e despre desteptii care au stat cu cauciucurile de iarna pe balcon si s-au bulucit la vulcanizari fix a doua zi dupa ce a dat zapada. :)
Gerula
Site Admin

Mesajde BygDaddy pe Decembrie 16th, 2009, 10:43 pm

am inteles! stiu ca a fost nasol pt tine ca a trebuit sa astepti.dar e interesant ca si ai nostrii s-au trezit si isi pun cauciucuri de iarna.e bine ca macar in ceasul al 12-lea sa faca asta.daca managerul respectiv era de treaba te ajuta pt ca era o urgenta.dar ai fi riscat sa sara toti cu gura pe tine ca de ce te bagi in fata.
altceva ce vreau sa subliniez:zilele asteqa am trecut pe langa cateva vulcanizari in zona in care locuiesc si nici una nu era ocupata asa cum arata la tv.deci cred ca numai unele sunt super cautate si tu ai avut norocul sa nimeresti acolo
BygDaddy
hârşit în rele

Mesajde Jedi pe Decembrie 17th, 2009, 1:34 am

Lumea pune gume de iarna adevarate sau doar din cele M+S ( mud+snow) care sint de fapt all season ?De iarna trecuta sint obligatorii in Montreal 4 cauciucuri de iarna dar majoritatea aveau si inainte.E de preferat inca un rind de jante cu gumele gata puse,iar inainte de a le schimba singur ,eventual umflate daca au scapat aer.Inainte de a fi obligatorii 4 ,aveam doar doua de iarna ,montate pe jante si le schimbam rapid inainte de prima furtuna,pe fata.Solutia imi convenea de minune,aveam tractiune si frinare bune si imi permitea si derapajele cu frina de mina de care nu ma pot satura :mrgreen: ...poate ma satura vreun politist... :lol: ..
Jedi
hârşit în rele

Locaţie: Montreal

Mesajde Gerula pe Decembrie 17th, 2009, 2:11 am

BygDaddy scrie:am inteles! stiu ca a fost nasol pt tine ca a trebuit sa astepti.dar e interesant ca si ai nostrii s-au trezit si isi pun cauciucuri de iarna.e bine ca macar in ceasul al 12-lea sa faca asta.daca managerul respectiv era de treaba te ajuta pt ca era o urgenta.dar ai fi riscat sa sara toti cu gura pe tine ca de ce te bagi in fata.
altceva ce vreau sa subliniez:zilele asteqa am trecut pe langa cateva vulcanizari in zona in care locuiesc si nici una nu era ocupata asa cum arata la tv.deci cred ca numai unele sunt super cautate si tu ai avut norocul sa nimeresti acolo

N-am asteptat, ca doar nu eram tampit sa stau acolo 3 ore, m-am dus frumos acasa, cu o oprire sa mai bag niste aer cu compresorul :lol: am bagat masina in garaj si am luat taxiul.
Nu-i era aluia ca sar pe mine, ii era ca sar pe el :lol:

Habar n-am ce-o fi pe la voi, dar aici am trecut pe la toate cele 4 care sunt pe o raza de vreo 3 kilometri in jurul Casei presei, si erau toate full. Cum scriam si in articol, coada nu se observa daca treceai prin zona, ca-i parcasera pe aia pe trotuare samd.

Jedi, asta-i faza, ca astia pe-aici sunt scartani si nu-si iau jante de schimb. Asa ca dureaza ceva schimbatul a patru cauciucuri la fiecare masina. Va spun sincer, mie faza asta mi s-a parut de o stupiditate incredibila, la ce naiba isi mai cumpara cauciucuri de iarna daca ii prinde zapada cu ele pe balcon?
Gerula
Site Admin

Mesajde Jedi pe Decembrie 17th, 2009, 2:35 am

Pai e cea mai mare prostie sa-ti iei 4 gume de iarna si sa nu iei jante.Se presupune ca le tii minimum 4 ierni ,timp in care ai de vizitat mecanicul de 8 ori .La preturile de aici( si in Romania cred ca-i apropiat) am socotit ca la 3-4 schimbari de gume pe aceleasi jante se amortizeaza investitia intr-un set de jante.Pe care le poti lua si second hand nu-i nici un bai si egalizarea vine dupa doua schimbari. Pierzi timp foarte mult la mecanic si exista si riscul sa-ti ciupeasca masinaria aia ,din bordura cauciucului,exact unde vine in contact cu janta.Iar daca-i ruptura prea mare poti face vint gumei respective. O schimbare de 4 cauciucuri aici e 60-65 $ , exact cit o janta noua de 16 .
Jedi
hârşit în rele

Locaţie: Montreal

Mesajde BygDaddy pe Decembrie 17th, 2009, 9:48 am

azi episodul 2 de la prostia la romani:a trebuit pe la 8 jumate sa merg pana la dsp sa imi dea aia o hartie si am zsi ca la frig e nu are rost sa scot masina sa risc sa stau cu ea pe la reparat.asa ca am luat un taxi la dus si la intors pt ca nu a fost graba am luat "a pied",mai ales ca trec pe langa parcul central si e superb asa cum arata tot alb.la intorarcere am costatat cat ii duce capu pe aia de la salubrizare.zilele trecute cat a nins si nu a fost gheata pe jos nu au putut sa dea zapada la o parte.a trebuit sa astepte sa inghete si azi de dimineata sa vezi cu ce spor MATURAU zapada.si ghiciti ce a ramas dupa ce au maturat ei.o superbitate de pista de patinaj numai buna pentru un drum la ortopedie.si va zic ca am niste bocanci care nu m-au lasat la greu pana acuma.imi imaginez cum a fost pentru cei care erau in pantofi sau pentru varstnici.
BygDaddy
hârşit în rele

Înapoi la Crasma pescarilor