Locul unde iarna e aproape ca vara

Discutii libere si vesele despre orice altceva decat pescuit.

Locul unde iarna e aproape ca vara

Mesajde Gerula pe Ianuarie 3rd, 2011, 11:28 pm

Pe principiul "daca iarna nu-i ca vara hai s-o facem" subsemnatul a decis ca iarna asta sa-si faca vacanta in Egipt :D . Asa ca in momentul de fata postez din balconul camerei de la hotelul Le Meridien, folosind un internet cu viteza absolut infecta :lol: , in vreme ce pe geam se vad cele trei piramide, luminate a giorno :D .

Sper sa ma tina maine netul egiptean sa bag niste poze :D .

Diferenta de temperatura fata de Romania este uluitoare, am luat o camasa mai groasa peste tricou si m-am plimbat noaptea fara probleme, cred ca erau lejer 16 grade.
Gerula
Site Admin

Locaţie: Bucuresti

Re: Locul unde iarna e aproape ca vara

Mesajde Fir Intins pe Ianuarie 4th, 2011, 2:36 pm

Gerula, vezi ca Socola Fantasy a bufnit ca tu de fapt nu mergi nicaieri si pui poze de pe net. Si ca numai daca pui poza cu camasa groasa peste tricou ai fost in Egipt.

Da-i la bot ca merita.
Fir Intins
trecut prin multe

Mesajde Fir Intins pe Ianuarie 4th, 2011, 7:07 pm

SF scrie:

Hai ma , baga o poza cu camasa groasa peste tricou :lol: si piramidele in fundal , ce mama dracului :lol: :lol:

fan G E R U L A scrie:

Socola Fantasy, eu am ajuns la parerea ca oricati bani ar avea Gerula tot n-ar cheltui nici o firfirica pe tine. Si banii ca banii, da nu cred ca s-a dus in Egipt ca sa-si scrie mesaje cu tine pe net.
Da cu poza aia zic si eu ca ar fi bine sa te blagosloveasca, sa vedem pe urma ce mai zici. Am rugat si o cunostinta comuna care are numarul lui sa-i dea un SMS, ca nu cred ca intra peste zi sa citeasca forumul.
Ocazia nu trebuie ratata.
O sa pun mesajul asta si cu cel scris de tine mai devreme si la el pe forum, ca de aici sigur le sterge lasul de Adelin.

Sunt mai multe acolo, dar asta ii principalul.
Fir Intins
trecut prin multe

Mesajde Gerula pe Ianuarie 5th, 2011, 12:06 am

Iti pierzi timpul cu un boschetar ca SF. :lol: Asta i s-a vandut homosexualului pasiv Adelina pe mai nimic, ce pretentii sa ai de la el.

Multumesc ca m-ai pus in tema dar crede-ma ca nu ai ce discuta cu gasca de acolo. Sunt niste oameni cu un nivel intelectual extrem de scazut si care isi tin isonul din solidaritate de turma :lol:

Revenind la subiectul topicului, azi dimineata am zburat la Luxor si pe urma am umblat toata ziua la templele Luxor si Karnak. Iti dai seama ca n-as fi avut cum sa-mi schimb hainele de pe mine nici sa fi vrut, dar intamplarea a facut sa plec fix cu camasa aia groasa pe mine, pentru ca am mers la aeroport dimineata devreme si era cam racoare :D .

Asa ca aici ai o poza cu care ar trebui sa-i poti da bine peste bot purtatorului de mop din restaurantele de mana a patra spaniole :lol:

http://optimvs.wordpress.com/2011/01/04 ... e-ca-vara/

Oricum, garantat o sa-mi iau camasa si cand merg la piramide (si la Gizeh si la Saqqara :D ), ajung peste fix o saptamana :D . De fapt, este pur si simplu ideala pentru vremea care e acum aici, asa ca promit sa v-o tot arat :lol: :lol: :lol: . Nu se face sa strici echipa castigatoare, nu? :lol: :D

P.S. Geniala faza cu S(ocola) F(antasy) :D :lol: Pe vremuri Adleina (da, stapana lui de acum :lol: ) l-a acuzat ca se drogheaza si pe urma vine si baga pe forum. :lol:

Oricum, hai sa nu stricam topicul cu handicapati care formeaza echipa de zgomote din cotetul lui rasulescu. O sa incerc sa uploadez cat mai multe poze, ca sunt realmente lucruri minunate de vazut, dar netul merge cumplit, pentru fotografia de pe blog am stat vreo 10 minute, reusind la a patra incercare. Si vorba aia, am altele de facut aici :D .
Gerula
Site Admin

Mesajde Fir Intins pe Ianuarie 5th, 2011, 12:24 pm

O sa mergi la pescuit acolo? Zicea marele caracter Tavi ceva de bibani de Nil.
Uite ce am scris acolo azi.
fan G E R U L A scrie:
Domnilor forumisti,
ci http://www.rapitorii.info/forum/crasma- ... unde-iarna -e-aproape-ca-vara-t859.html#p17724 s-a lamurit odata si pentru totdeauna ca banuiala ca as fi Gerula era doar o scuza ca sa mi se stearga mesajele. Gerula a pus poza pe care i-o cerea SF si cu asta basta.
Adeline, o sa fii in stare sa-ti ceri iertare pentru toate mesajele pe care mi le-ai editat sau o sa arati tuturor ca esti o fetita nenorocita, cum te prezinta Gerula?Ai
Fir Intins
trecut prin multe

Mesajde Fir Intins pe Ianuarie 5th, 2011, 1:25 pm

SF a scris:
Poza aia ii de acum vreo 3 ani , mai Fane :lol: :lol:

Sau ii cazu 2 , stai calare pe net desi esti in vacanta :lol: :lol:

Nu ma , am uitat , cum pot fi asa de neghiob , Gerula ii in Egipt da dicteaza mesaje la cineva din tara care sta pe net , ca Adelin din barca la Sarulesti :lol: :lol:

Nu-ti suna cunoscut :lol:

fan G E R U L A a scris:
Socola Fantasy, e poza de acum 3 ani dar s-a pozat exact cum i-ai cerut tu ieri, cu camasa pusa peste tricou? Io-s fan Gerula, da nu stiam ca poate citi in stele.
Si aia cu statul pe net e bubuita bine, care net? Eu scriu din Romania mai liniuta. Poate verifica orice moderator. Ramane aia cu telefonul. Cat o fi minutul sa vobesti de pe mobil Egipt-Romania? Cate minute dureaza sa dictezi cat am scris eu ieri si cat o sa mai scriu si azi, si maine, pana va fac sa va cereti iertare?
Is curios numai un lucru: e adevarat ce-a scris Gerula, ca Adelin zicea de tine ca te droghezi si pe urma scrii pe forum?
Fir Intins
trecut prin multe

Mesajde Fir Intins pe Ianuarie 5th, 2011, 7:35 pm

M-am lamurit si eu ca Adelin e de fapt Adelina, o fetita nenorocita. In loc sa-si ceara iertare ca mi-a sters mesajele sub scuza ca as fi Gerula, le-a sters iar. Si pe urma a venit cu corul celorlalti utilizatori pe care-i are sa spuna ca nu el ci Gerula e pe invers, ca n-are poze cu femei. Cand i-am zis ca degeaba isi pune Adelina poze cu 100 de femei, ca Botezatu, cand felul cum se poarta il tradeaza ca-i fetita, a sters imediat.
Ghinionu lui a fost ca tot ce-am scris a stat pe forum vreo 5 ore, au citit toti care citesc acolo de obicei. Acu din Adelina fetita nu-l mai scoate nimeni.
Fir Intins
trecut prin multe

Mesajde Gerula pe Ianuarie 6th, 2011, 1:06 am

Am o rugaminte la tine: lasa topicul asta pentru Egipt si, daca tii musai sa discuti cu handicapatii aia, fa-o pe topicul dedicat (ala cu adevaratul top al celor mai necenzurate forumuri).

Repet, acolo ai de-a face cu un mic grupulet de indivizi de foarte joasa conditie sociala si intelectuala. Adelina se ocupa cu turnat betoane inainte sa fie data afara, SF e capsunar la propriu (doar ca in loc sa culeaga capsuni da cu mopul printr-o bucatarie si zice ca-i bucatar ca sa sune mai bine) etc etc. Pentru astia "facultate" se zice la puscarie :lol: . Singurul cu studii e iuda Mihuta, dar si pe ala l-a trecut taticul procuror bolsevic printr-o particulara ca gasca prin apa. Si, cum sa spun, exista oameni care n-au studiat pentru ca n-a avut cine sa-i tina in facultate, dar astia nu intra in categoria aia, sunt pur si simplu niste trogloditi.
Crede-ma ca nu are nici un sens sa postezi acolo, normal ca o sa-ti stearga tot. Cu cat le dai mai rau peste bot, cu atat o sa-i mearga Adelinei manutele mai iute la butoane :lol:
Scrie frumos aici, unde n-a disparut nici un post de cand exista forumul, si dialogheaza cu ei de la distanta, daca tii musai s-o faci. Iti promit ca-i scarman eu cand ma intorc, dar acum nu mai am timp sa stric nici 30 de secunde pe viermii astia.

Revenind la subiect, azi m-am transformat ad-hoc in lider de grup si in locul unei aberatii cu achizitionari de papirusuri kitsch (care era programata sa dureze 3 ore :o ) am convins lumea sa vizitam Ramesseum-ul :lol: :lol: :lol: Initial ghidul m-a urat cu pasiune :lol: , mai mult ca sigur ca avea niste comision de la aia cu pravaliile, dar dupa ce am strans ceva (mai multe :lol: ) parale de la oameni si i le-am pus in brate mai avea putin si se arunca pe jos la scara autocarului, sa nu-mi murdaresc sandalele in praf :lol: .

Rezultatul il puteti admira aici http://optimvs.wordpress.com/2011/01/06/ramesseum/

Maine vreau sa repet figura pentru Medinet Habu, care e si mai spectaculos ca asta. :D Sa vedem daca tine :D .
Gerula
Site Admin

Mesajde Fir Intins pe Ianuarie 6th, 2011, 12:04 pm

Ai dreptate. Mai spune-ne diseara unde ai mai umblat, imi place cum povestesti.
Fir Intins
trecut prin multe

Mesajde Fir Intins pe Ianuarie 10th, 2011, 3:35 pm

Gerula, sper ca nu te-au rapit arabeii. Unde mai umbli?
Fir Intins
trecut prin multe

Mesajde Gerula pe Ianuarie 11th, 2011, 12:46 am

Nu am avut nici un fel de incidente, doar ca de la Luxor la Assuan am mers cu vaporul si nu am avut nici un fel de internet :lol: . Asta desi magaoaia era de cinci stele :lol: , chiar destul de serioase.

A iesit si schema cu Medinet Habu :D , sper sa apuc poimaine seara cand ne intoarcem la Cairo sa mai scriu la jurnalul online de pe blog ca am niste poze incredibile. De aici din Assuan nu se pune problema, mi-a luat vreo 5 minute pana a incarcat forumul :lol: , net de pe vremea faraonilor, zici ca sta un arab si ciupeste cablul sa transmita semnale :lol: .
Ce Luxor, ce Karnak, templul asta e pastrat aproape perfect, basoreliefurile inca mai au culoarea pe ele, galeriile celor trei curti inca mai au acoperisurile, cand intri acolo parca ai calatorit in timp :o :D .
Pe urma am mers cu masina la templul lui Hathor de la Dendera si apoi ne-am urcat pe vapor si am vizitat templul lui Horus de la Edfu, Templul lui Sobek si Haroeris de la Kom-Ombo si insula Philae. Maine dimineata plecam in croaziera pe lacul Nasser, catre Abu Simbel, si pe drum mai oprim la cateva situri mai putin vizitate de turisti :D .

In fine, ce pot sa spun, e o excursie de vis :D .
Gerula
Site Admin

Mesajde Gerula pe Ianuarie 13th, 2011, 11:13 pm

N-am mai apucat sa postez aseara, am ajuns la Cairo pe la 11 noaptea si dupa ce ne-am cazat am picat lati in pat. Noroc ca ne-au trezit aia de la receptie dimineata cu telefoanele, ca ratam piramidele :lol: . Azi am mers la Giza si la muzeul de Egiptologie.
Poza (cu camasa si nevasta, dar bineinteles cu alt tricou :lol: , ca ala de la Luxor era de mult pe fundul valizei cu rufe murdare :lol: ) e facuta in fata piramidei lui Khefren. Nu stiu ce-ar mai fi de adaugat la ea, daca va uitati atent la baza piramidei se vad oameni desi ai zice ca-s furnici. :lol: Fotografia e facuta la mai mult de 200 de metri de piramida, altfel nu intra in obiectiv, e literalmente un munte de piatra.
Am avut permis special pentru a intra in piramida lui Kheops, o sa pun pozele dupa intoarcerea in tara, sunt uluitoare.

La muzeu, experienta dobandita pe vremea lui Ceausescu in autobuzul cu care mergeam la liceu s-a dovedit a fi de mare ajutor. :lol: In jurul vitrinelor cu cele mai importante piese din mormantul lui Tutankhamon era ceva de genul unei gramezi de rugby. :lol: Eu mergeam in fata, impartind generos coate si zambete asociate cu cate un "sorry" :lol: , si in siaj inainta nevasta-mea, care altfel ar fi vazut numitele vitrine doar in poze :lol: .
Oricum, muzeul e departe de a se rezuma la asta, ar trebui lejer doua zile pentru a-l vizita pe indelete, dar si in rest era destul de aglomerat. La camera mumiilor regale scenariul era cam acelasi ca la Tutankhamon, asa ca am renuntat, oricum ideea spectacolului oferit de bietii faraoni ajunsi curiozitate de balci pentru hoardele de japonezi nu ne atragea din cale-afara. Se vedeau blitzurile dinauntru de ziceai ca explodeaza sandramaua, desi peste tot scria mare ca fotografiatul cu blitz e interzis :lol: .

Maine mergem la Saqqara si Dahshur, sper sa am timp seara sa intru sa va povestesc si de acolo cate ceva :D .
Ataşamente
Khefren_1.JPG
Gerula
Site Admin

Mesajde Gerula pe Ianuarie 15th, 2011, 1:33 pm

Vulturul a aterizat :D .

N-am mai avut cand sa intru aseara pe forum, intrucat excursia la Saqqara s-a prelungit cu o scurta vizita la Memphis :D , si dupa ce am terminat de facut bagajele se facuse deja 11 noaptea. Azi dimineata am facut o vizita rapida la moscheea lui Muhammad Ali (albanezul care a condus Egiptul, nu boxerul :lol: ) si pe urma fuguta la aeroport. :D

Am o gramada de chestii urgente de rezolvat acum dupa doua saptamani de vacanta, dar sper sa am timp de problemele forumistice mai pe seara :D .
Gerula
Site Admin

Înapoi la Crasma pescarilor