N-am mai apucat sa postez aseara, am ajuns la Cairo pe la 11 noaptea si dupa ce ne-am cazat am picat lati in pat. Noroc ca ne-au trezit aia de la receptie dimineata cu telefoanele, ca ratam piramidele

. Azi am mers la Giza si la muzeul de Egiptologie.
Poza (cu camasa si nevasta, dar bineinteles cu alt tricou

, ca ala de la Luxor era de mult pe fundul valizei cu rufe murdare

) e facuta in fata piramidei lui Khefren. Nu stiu ce-ar mai fi de adaugat la ea, daca va uitati atent la baza piramidei se vad oameni desi ai zice ca-s furnici.

Fotografia e facuta la mai mult de 200 de metri de piramida, altfel nu intra in obiectiv, e literalmente un munte de piatra.
Am avut permis special pentru a intra in piramida lui Kheops, o sa pun pozele dupa intoarcerea in tara, sunt uluitoare.
La muzeu, experienta dobandita pe vremea lui Ceausescu in autobuzul cu care mergeam la liceu s-a dovedit a fi de mare ajutor.

In jurul vitrinelor cu cele mai importante piese din mormantul lui Tutankhamon era ceva de genul unei gramezi de rugby.

Eu mergeam in fata, impartind generos coate si zambete asociate cu cate un "sorry"

, si in siaj inainta nevasta-mea, care altfel ar fi vazut numitele vitrine doar in poze

.
Oricum, muzeul e departe de a se rezuma la asta, ar trebui lejer doua zile pentru a-l vizita pe indelete, dar si in rest era destul de aglomerat. La camera mumiilor regale scenariul era cam acelasi ca la Tutankhamon, asa ca am renuntat, oricum ideea spectacolului oferit de bietii faraoni ajunsi curiozitate de balci pentru hoardele de japonezi nu ne atragea din cale-afara. Se vedeau blitzurile dinauntru de ziceai ca explodeaza sandramaua, desi peste tot scria mare ca fotografiatul cu blitz e interzis

.
Maine mergem la Saqqara si Dahshur, sper sa am timp seara sa intru sa va povestesc si de acolo cate ceva

.