Iasi. Moldova. Romania.

Discutii libere si vesele despre orice altceva decat pescuit.

Iasi. Moldova. Romania.

Mesajde Gerula pe Martie 18th, 2010, 9:36 pm

Gerula
Site Admin

Locaţie: Bucuresti

Re: Iasi. Moldova. Romania.

Mesajde tudor pe Martie 18th, 2010, 10:21 pm

Astia fac parte din UE ? Vai ! Atunci cum sunt fratii de peste Prut ?
tudor
hârşit în rele

Mesajde Gerula pe Martie 18th, 2010, 10:30 pm

Acum nu stiu daca fenomenul se rezuma strict la Moldova, dar in orice caz, in Bucuresti, la inaugurari similare, s-au filmat reportaje cu ceva aglomeratie, nu cu lupte libere. Ziceai ca se imparteau alimente pe timp de foamete acolo, nu ca se vindeau niste marfuri, nici macar de stricta necesitate.
Gerula
Site Admin

Mesajde tudor pe Martie 18th, 2010, 10:36 pm

Nu am vrut sa vorbesc despre moldoveni ca si regiune a Romaniei, e chestia ca Romania este in UE si aceste produse se gasesc usor de cuparat. De aceea ma gandeam la fratii de peste Prut care viseaza la produsele acestea. Daca in Ro se intampla asta probabil ca dincolo va fi dezastru.
tudor
hârşit în rele

Mesajde Gerula pe Martie 18th, 2010, 10:47 pm

Nu se dadea marfa gratis pentru moldovenii de peste Prut . :D

Diferenta de pret fata de celelalte magazine de bricolaj din zona era aceeasi si pentru ei si pentru locuitorii iasului, iar la cumparaturi pot veni la magazinul asta sau la altul.

Fenomenul tine de psihologie colectiva nu de factori economici, doar nu crezi ca femeia aia care era imbrancita peste galetile cu vopsea urma sa saraceasca daca nu cumpara cateva. Am inteles ca acum vreo doi ani a fost si in SUA un caz in care, in ziua de mega-reduceri, doua femei s-au batut groaznic pentru un DVD player de-ala China de 20$. Mai intelegeam daca se bateau pe niste pantofi redusi de la 1500 la 700 :lol: , nu pe un ciuruc redus de la 24 la 20 :lol: . Faza a fost filmata, data la TV etc. Dar totusi, oameni suiti pe rafturi ca la Iasi n-am vazut si n-am mai auzit. Parea o scena din Haiti de la impartirea ajutoarelor.
Gerula
Site Admin

Înapoi la Crasma pescarilor